Nu de feestmaand is aangebroken, is het ook weer tijd om na te denken over onze looks voor het kerstdiner en Oud & Nieuw. Helaas zullen weinig mensen een feestje kunnen vieren zoals de royals, en moeten wij het zonder diamanten diademen en galajurken van Jan Taminiau stellen. Een feestelijk schoentje daarentegen kan onder geen enkele outfit kwaad deze feestdagen. Welke schoenen van de royals geven inspiratie voor onze eigen outfits in deze maand? Onze schoenenanalyst Linda van Deventer heeft een top vijf samengesteld met feestelijke schoenen. 

Gestrikt
Een strikje geeft een schoen een feestelijke touch. Strikjes voorop de neus zien we vrij veel, maar dankzij Meghan weten we dat een strik bij de hiel ook leuk kan zijn. Deze schoenen van Aquazurra heeft ze zowel in het beige als in het zwart.

Shine
Met de feestdagen kun je losgaan met glitters. Hoe doe je dat stijlvol? Recent liet Maxima het ons zien toen ze sparkling pumps van Gianvito Rossi droeg tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. 

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

Go classic
Een klassieke zwarte pump die perfect is uitgevoerd is altijd een toevoeging aan je schoenengarderobe. Letizia draagt graag een paar met fikse punt en hoge hak van Prada. Met zulke pumps breng je elke outfit naar een hoger level! 

Comfy chic 
Wil je liever niet zo’n hoge hak, maar wel een leuk schoentje tijdens de feestdagen? Dan kun je gerust inspiratie op doen bij Beatrix, die graag stijlvol voor de dag komt met de pumps van Salvatore Ferragamo.

Sandalet
Een feestelijke sandalet is tijdens de feestdagen ook altijd een succes. Catherine showt ons op haar Jimmy Choo’s hoe je met de feestdagen je beste beentje voor zet.

 

Wil je graag sandaletten aan met de feestdagen, maar ook een panty? Dan kunnen we bij Maxima zien dat dit prima kan. Zij draagt regelmatig een panty in schoenen met een open teen. Of je het mooi vindt is persoonlijk, koninklijk is het in ieder geval wel!

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van xlong

xlong

maandag 16 dec 2019 - 21:36

Eigenlijk vind ik die extreem hoge dunne hakken niet eens mooi. Een hak van 6 of 7 cm en iets steviger vind ik veel beter in verhouding, en toch eelegant genoeg,
En die rode jurk van Maxima zou ik zo willlen hebben. De mouwlengte valt mij op. Bij mij als lange vrouw valt een lange mouw vaak zo, maar voor Maxima wordt het toch op maat gemaakt denk ik.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 18 dec 2019 - 21:25

Helemaal mee eens, ik ben ook wel klaar met de hoge naaldhak. Toch konden veel mensen de mooie Ferragamo heels die Maxima een paar keer heeft gedragen niet waarderen, jammer ik zou haar liever vaker op dergelijke hakken zien!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 dec 2019 - 01:31

Linda, jij bedoelt dan denk ik die Héle dikke hakken met een soort van “uitsnijdingen” er in (weet even niet hoe ik dat moet noemen. Maar dat is toch wel heel wat anders dan een net iets dikkere hak dan de echte naaldhak.
Ik vind iéts dikker dan dat héle dunne veel mooier en vind dat ook beter in verhouding.
En een hak van 6 centimeter vind ik eigenlijk nog eleganter dan die van 12, ook netter. Trouwens, zelfs 6 centimeter is al slecht maar zal iets langer duren denk ik voordat je voetklachten krijgt ;)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 19 dec 2019 - 09:22

Ja, ik bedoel idd die gekke met uitsnijdingen in de vorm van een bloem. Ik ben het met je eens dat lagere, dikke hakken een herwaardering verdienen. Je ziet dat ook weer meer in de mode, ik ben daardoor erg verbaasd dat de royals deze trend nog niet opvolgen. Ik kan niet wachten!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 dec 2019 - 10:50

Linda, ja vermoedde ik al dat je die bedoelde :)

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 13 dec 2019 - 17:24

Als ik al deze schoenen voorbij zie komen (behalve die van Beatrix) dan ben ik verschrikkelijk blij dat ik eigen baas ben en me heerlijk kan verplaatsen op plat en comfortabel schoeisel. Arme, arme prinsessen en koninginnen. Verplicht je voeten vernielen......

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 13 dec 2019 - 18:40

Marie, waarom denk je dat ze “verplicht” zijn om (12 cm) hoge hakken te dragen?

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 dec 2019 - 21:26

Marie, dat beantwoord niet mijn vraag waarom je denkt dat het een verplichting is voor koninginnen en prinsessen om hoge hakken te dragen :)

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 17 dec 2019 - 17:35

Het 'hoort zo'' denk ik. Ongeschreven wetten. In het bedrijfsleven hoort het ook, en op de rode loper in Hollywood. Je ziet voorzichtig dat er protest tegen komt. Zoies als prins Claus die zijn stropdas wegwierp....

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 dec 2019 - 01:22

Marie, nee daar ga ik niet in mee dat het een ongeschreven wet is dat die dames op 12 centimeter hoge hakken “moeten” lopen. Ik zie het meer als ijdelheid dat ze dat allemaal doen, lijkt ook alsof de één dan niet achter wil blijven bij de ander.
Maar ze zullen de vruchten er nog wel van plukken als ze ouder worden, allemaal voetklachten, dat kan gewoon niet uitblijven.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 dec 2019 - 17:50

Er hoeft er maar 1 te zijn die dat doorbreekt. De mogelijkheden zijn er..

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 12 dec 2019 - 15:34

Zijn de roze schoenen van de mevrouw bij Meghan op de foto van hetzelfde merk? Ik vind die klosjes namelijk ook erg leuk!!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 12 dec 2019 - 09:14

Prachtige schoenen hoor, graag een win actie voor de gianvito. ;-)
Verder valt me de asymmetrische rok met ruiten op van Letizia. Zetten we deze tegenover die van Máxima die we laatst mochten zien, dan is dit toch wel een veel betere uitvoering, vinden jullie ook niet?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 12 dec 2019 - 11:50

De kledingpasvorm bij Letitzia is in principe bijna altijd beter dan die van Máxima.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 12 dec 2019 - 07:31

Die Gianvito Rossies, zoooo mooi! Bijzonder, zonder ' over the top' te zijn. Die wil ik wel

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 12 dec 2019 - 09:03

Ik vind ze ook mooi. Op de close-up van Máxima's voeten vind ik ze niet tot hun recht komen, op de productfoto wel. Maar ja, een paar honderd euro voor een paar pumps is mij veel te gortig.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 12 dec 2019 - 07:30

Die Gianvito Rossies, zoooo mooi! Bijzonder, zonder ' over the top' te zijn. Die wil ik wel

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 11 dec 2019 - 22:51

Op de laatste foto zien we een van top tot teen superschitterende Máxima : het kapsel, de oorbellen, het rode jurkje, het tasje, de panty, de schoenen : wat chic, écht chic !!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 12 dec 2019 - 15:06

Helemaal leuk en hakhoogte ook erg leuk (en prettiger).

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 12 dec 2019 - 09:02

Ja, die zijn leuk!

En qua comfort zou ik ook wel een herwaardering van de midi-hak willen. Dat een hak van 6 centimeter gewoon voelt als een hoge hak.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 12 dec 2019 - 09:24

Helemaal mee eens, ook die kunnen elegant staan .

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 dec 2019 - 22:17

Zo zie je maar weer, het hoeft helemaal niet zo duur te zijn .!!
Ook met een klein (er) budget kan je er goed uitzien

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 dec 2019 - 21:36

Dames en heren,

We kunnen eindeloos gaan kissebissen over het gebruik van het woord ordinair. Laten we dat niet doen en de sfeer zo richting kerst vooral vredig houden. Nummer 5 is blijkbaar niet jullie smaak. Wat dan wel?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 11 dec 2019 - 19:21

Leuk blog! En leuke schoenen staan erbij en daar gaat het hier over.
Ik ben geen fan van de peep toes en de sandaletten, helemaal niet met een panty. Maar dat is echt iets wat aan mij ligt, ik zou deze modellen nooit dragen, niet mijn smaak.
De strikjes schoenen zijn geweldig.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 11 dec 2019 - 19:15

De zwarte pumps vind ik allemaal er mooi en passen zo bij feestkleding.
De glitterpumps van Maxima vind ik erg ordi. Maar sandalen dat ik het ergste. Wat een ordinaire schoenen zeg. Vreselijk

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 11 dec 2019 - 16:55

Ach ja, zodra er een koninklijke voet in is geschoven heeft het een koninklijke titel, of je het nou wil of niet.

Ik vind die glitters van Maxima om te smullen en zelf vind ik een zwarte pump altijd staan. Die met een strikje van Meghan zijn inderdaad erg feestelijk. Hebben, hebben!!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 dec 2019 - 18:03

Nee, dat kan ik niet met je eens zijn, enkelt om een titel? Hahaha, Nee helaas pindakaas, maar zo werkt dat niet, stel je voor zeg hihi...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 dec 2019 - 18:30

Als een koningin een schoen draagt, is het een koninklijke schoen. Maar met het woord koninklijk wordt ook vaak verwezen naar het statige, de hoge mate van sjiekheid die je alleen ziet aan het hof. En daar valt de laatste schoen, gedragen door Catherine (het zijn dus niet de showstopperschoenen van Máxima (!)), mijns inziens niet onder.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 dec 2019 - 20:22

Precies, blij dat je het met mij eens bent Josine, maar dat had je in de uitzending van Blauw Bloed al duidelijk gemaakt over de ordinaire showstoppers van Máxima.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 dec 2019 - 12:52

Ehhhh... sorry? Schoenen met een plateauzool , open teen ( die er vaak ook overheenklapt én on-top een panty erin wordt koninklijk genoemd?!? Nou daar heb ik echt gerede twijfels bij. ! Bij het woord koninklijk heb ik toch een andere associatie namelijk: Statig, vorstelijk, rijkelijk, prachtig, volmaakt, eminent(!), superbe, volmaakt keurig, Tja... .

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 11 dec 2019 - 18:10

Eens, zodra een populair lid van een koninklijk huis zoiets draagt kwijlt iedereen erbij.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 dec 2019 - 18:31

Iedereen? Dan moet je misschien even je filterende bril afzetten ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 11 dec 2019 - 18:54

Huh? Die heb ik niet op hoor Josine.
Het merendeel vindt deze schoenen top! Dat is wel gebleken bij alle andere blogs over dit soort schoeisel.
Dit valt mij op omdat ik ze zo lelijk vind , en ze zijn zooooo slecht voor je voeten.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 11 dec 2019 - 18:58

Trouwens ik vraag me af of de meeste lezeressen deze schoenen nog zo mooi vinden als Samantha uit Scheveningen ze draagt?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 dec 2019 - 20:18

Er zullen mensen zijn die álles mooi vinden van Máxima, maar dat zijn meestal de oppervlakkige aanschouwers. Bij lezingen hoor ik bij aanvang regelmatig dames beweren dat Máxima alles kan hebben, maar als ze dan vervolgens foto's gaan bekijken, komen ze daar wel op terug. En als ik bijvoorbeeld op de Facebookpagina kijk van MKM (32.000 leden) dan zie ik echt allerlei reacties door elkaar heen. Van zeer positieve tot zeer negatieve. Dus dat iedereen alles mooi vindt, klopt niet. En dat zou ook wel heel gek zijn, niet waar?

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 12 dec 2019 - 12:14

Statig, vorstelijk, rijkelijk, prachtig, volmaakt, eminent(!), superbe, volmaakt keurig, !!!!

Tjonge jonge, wat een eisen pakket. En wie of wat had je daarbij in gedachten dan?

afbeelding van Marianna

Marianna

donderdag 12 dec 2019 - 13:31

Ja, daar kan je als mens toch niet aan voldoen, Maxima is intelligent,ambitieus, charmant, aantrekkelijk, sociaal , zo nu en dan heeft ze een modemisser maar over het algemeen vind ik, dat ze haar taak als koninging altijd met veel enthousiasme en betrokkenheid doet.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 12 dec 2019 - 16:23

Dan zullen we de rest er maar bij in wringen, alle NL ers ook weer blij. En dat ene foutje, daar hebben we het dan nog wel over...

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 dec 2019 - 10:26

De Prada schoenen, tijdloos en super elegant .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 dec 2019 - 09:49

Wat een leuk blog. De schoenen van Meghan en de stralende Gianvito Rossi’s van Máxima zijn echt helemaal top!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?