Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 03 nov 40 reacties

Royal van de maand – Mary’s stijl

Het is november, een nieuwe maand en daarom tijd voor een nieuwe Royal die we in de spotlights gaan zetten: prinses Mary.

Als je met een kroonprins trouwt, zal er zonder twijfel achter de schermen gekeken worden naar jouw kledingstijl. Zo moest ook Mary haar stijl als prinses nog vinden. Hier een paar foto’s van een vrij jonge Mary, vlak voor haar huwelijk en kort daarna.

Frederik en Mary bij het zilveren huwelijksjubileum van Henri en Maria Teresa van Luxemburg in juli 2006. Foto ©PPE/Nieboer

Mary werd uiteraard geholpen om haar eigen stijl te vinden. Zo kreeg ze hulp van de Deense styliste Anja Camilla Alajdi (die overigens nu nog steeds haar styliste is). Samen gingen ze naar modeshows en shopten ze in Europa, om een verfijnde garderobe aan te schaffen. Tegenwoordig zien we dat Mary ook sieraden koopt bij de Deense juwelenlijn Marianne Dulong, waar Anja Camillia Alajdi zakenpartner van is. Op de foto hieronder zie je Mary’s oorhangers van Marianne Dulong. Leuk om haar ook samen te zien met Catherine, want de twee hebben een vergelijkbare kledingstijl.

Foto ©PPE/Nieboer

Kroonprinses Mary is een prinses met een vrij klassieke kledingstijl. Ze houdt van mooie broekpakken, maar ook van elegante jurkjes en is altijd waardig gekleed. Ze schuwt de laatste mode daarbij niet en gaat regelmatig naar een modeshow van een (Deense) ontwerper. Ook is ze dol op kledingstukken laten vermaken, en zo een nieuwe look te creëren. Galajurken laat ze nogal eens vermaken. Helaas heeft ze niet zoveel juwelen om op terug te vallen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mary’s kapsel is altijd even keurig verzorgd, net haar kleding. Je ziet haar ook zelden met een rok boven de knie. Een wat dieper decolleté heeft ze af en toe wel, maar wel binnen de grenzen van het fatsoen. Dat doet me denken aan een filmpje wat op internet circuleert. Wat reageerde Mary top! En die man, die moet zich schamen…

We zien kroonprinses Mary ook nogal eens in een outfit met een lange mouw, met daar over een mantel met een korte mouw. Typisch voor Mary, je ziet dit zelden bij royals. Zouden jullie dit dragen?

De Deense kroonprinses verschijnt regelmatig in looks met een lange, wijde rok. Hoe vinden jullie die bij haar staan?

Tijdens een bezoek aan Nederland zagen we kroonprinses Mary in een koraalkleurig broekpak. Lekker fleurig! Haar man, kroonprins Frederik, droeg een rood met blauwe stropdas.

Foto ©PPE/Nieboer

Mary is beschermvrouw van Designers Nest Show & Award en van Global Fashion Agenda. In die hoedanigheid zien we haar af en toe bij een modeshow. De Global Fashion Agenda bevordert, kort gezegd, de duurzaamheid van mode. Een functie die passend is voor een modebewuste prinses! Op de foto hieronder zien we Mary bij de modeshow van Baum und Pferdgarten in 2014.

>

De Deense kroonprinses bezoekt de Design School Kolding en de Royal Danish Academy’s School of Design show.

t>

In 2019 ontving Mary de Magasin du Nord Fashion Prize. Grappig detail: Mary droeg dezelfde jurk als de gastvrouw, en dat terwijl ze een modeprijs in ontvangst nam. Gelukkig konden beiden er enorm om lachen.

In februari van dit jaar was er een tentoonstelling met prachtige kledingstukken van kroonprinses Mary. De tentoonstelling werd georganiseerd ter ere van haar 50e verjaardag. Mary bezocht de tentoonstelling samen met haar echtgenoot en hun 3 jongste kinderen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Op de tentoonstelling was ook haar trouwjurk te zien, evenals de outfit met de kilt, die haar vader, John Donaldson, droeg toen hij haar weggaf op de huwelijksdag.

Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens haar huwelijksdag in 2004 droeg Mary Donaldson een zijden trouwjurk met kant en organza, die is ontworpen door designer Uffe Frank. De trouwjurk heeft een aansluitend bovenlijfje. Er zijn lange panelen toegevoegd, die onder de taille opengaan. De sluier werd als eerste gedragen door kroonprins Margaret van Zweden, daarna door haar dochter koningin Ingrid van Denemarken. Ook koningin Margrethe en haar zussen Anne-Marie en Benedikte droeg de sluier tijdens hun huwelijk. Ook verschillende nichten van kroonprins Frederik hebben de sluier gedragen.

Het is ook prachtig om te zien als de Deense Royals in Groenland komen. Vaak is er dan een moment bij dat ze helemaal in traditionele dracht verschijnen. Een kleurrijk geheel.

De komende weken hopen we te genieten van de stijl van kroonprinses Mary. Maar, deze keer zou ik het leuk vinden als jullie me helpen met de toppers en missers. En daarom: zie de oproep hieronder ⬇️.

Oproep: ik ben op zoek naar mensen die hun topper en hun misser van kroonprinses Mary aan mij willen doorgeven. Plaats gerust een linkje van jouw topper en/of misser in een reactie hieronder, en ga ik mijn best doen om ze mee te nemen in de volgende blog.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb een mode misser van prinses Mary gevonden! In 2015 hebben prinses Mary en prins Frederik een prijs uitgereikt bij de jaarlijkse theaterprijzen, de Reumert Awards. Deze theater prijs is vernoemd naar de Deense acteur Poul Reumert. Mary droeg toen een soort van witte kaftan, een witte gewaad. Het leek wel een hobbezak:) Volgens mij geen succes. Maar al trekt Mary een vuilniszak aan, dan nog ziet zij er mooi en elegant uit.
Petra, met deze info ga je de foto’s zeker vinden;) Ik kijk uit naar de nieuwe log:)

https://pin.it/7mdPU7k deze dus er ging wat mis.

https://pin.it/3LKonXq ook weer zo’n mooie combi. https://pin.it/2KzN71o mooie rok met top en een mooie avondjurk

Altijd mooi gekleed.
Alleen haar vader droeg geen rokkostuum maar een kilt

ik vind haar zo’n sympathieke uitstraling hebben. Qua mode altijd wel wat gereserveerd maar dat past heel goed bij haar. De wijde rok staat haar fantastisch en is mijn topper (ook haar andere outfits met wijde rok, ze heeft er een aantal). Haar trouwjapon is inderdaad op details niet mooi helaas. Laat ik die dan maar als misser noemen.

Deze galajurk vind ik ergg mooi https://pin.it/2aEXf8Z

ik vind onder andere deze jurk https://youtu.be/Wm6LYIgXH2c gedragen tijdens de viering van Frederik z’n 50e verjaardag, speech met humor zoals we dat in Nederland niet in t openbaar te zien krijgen! Ook Mary lijkt me een sterke persoonlijkheid, die ook niet schroomt het woord te nemen!

‘erg mooi’ vergeten te schrijven, maar toevoegen werkt niet, vandaar maar zo

Ter info: De Orde van de Olifant of Olifantsorde (Deens: “Elefantordenen”) is de hoogste Deense ridderorde. De Orde is al erg oud en haar bestaan kan al in de 15e eeuw aangetoond worden.

ja dat zag ik toen ik het opzocht, maar mooi vind ik ‘m helaas niet

Mary ziet er meestal heel elegant uit. Ik vind het vaak mooi. Van de getoonde kleding vind ik het meeste mooi behalve het koraal rode pak. Ik vind de kleur echt niet mooi bij haar staan. De wijde rokken staan haar heel goed!
De bruidsjurk vind ik helaas een grote misser. Hoe kan iemand die er vaak zo mooi en met name elegant uit ziet zo de mist in gaan bij de bruiloft?? Ik vind de ‘neckline’ nog wel mooi maar het rugpand lijkt net een plank, de rok doet me denken aan een schort en ik snap niets van het kapsel ( lijkt bovenop een knot te zitten en in haar nek en de plaatsing van de sluier vind ik ook vreemd Haar oren leken ook heel groot daardoor, het hele plaatje deed me denken aan een ouderwets dienstmeisje… nou ja… ze waren in ieder geval heel gelukkig zo te zien aan de foto’s
Om positief af te sluiten.. 😉 de tiara ( met de rode robijnen) vind ik persoonlijk een van de allermooiste van alle tiara’s van de Europese vorstenhuizen.

Petra en Josine, wat zijn jullie lief ! Zal ik zeker doen ! En ik hoop stiekem dat ook Charlène eens aan de beurt komt !

Ik ook!

Leuk, een blog over een van mijn favoriete prinsessen. Ik vind haar een warme persoonlijkheid, gezinsmens, sportief en….ze laat zich de kop niet gek maken. Dat zie je ook terug in haar kleding. Qua mode vind ik haar veel leuk staan maar lang niet alles.
De wijde lange rokken ben ik niet zo’n fan van. Een wat minder wijde rok of een gerende rok vind ik mooier voor Mary. Broekpakken ook leuk maar een jasje met belijning vind ik mooier als een rechtvallend jasje. Mouwen korter dan de blouse is niet mijn ding. Ze heeft ook prachtige galajurien een ijsblauwe capemodel, zwarte kantenjurk, rode avondjurk a-symeyrisch. Drukke stof met grote prints kan ze beter vermijden.

Mooie en charmante vrouw met een goede styliste. Alhoewel…… lange mouwen met daarover kortere mouwen.

Kroonprinses Mary komt op mij over als een vriendelijke, gracieuze vrouw en toont een zeer beheerste uitstraling.
De zwart kanten avondjapon vind ik prachtig en oogt perfect met de tiara en juwelen.
Lange, zwierige rokken staan haar prima en de zacht rose japon met donkerrode ceintuur ( Design School holding) is ook heel mooi.
Lange mouw, gedragen onder een mantel met korte mouw heeft niet mijn voorkeur.
En de bruidsjapon….mwah, ik ervaar de rok als rommelig en de sleep zo zichtbaar “vastgeprikt” aan het rugpand.
Heel leuk om Mary deze maand te volgen hoor.

Ik vind de bruidsjurk best mooi 😃 maar vooral het bruidsboeket, echt prachtig!! Maar goed, beetje off topic. Ik weet geen toppers of missers.

Wat een prachtige vrouw is het toch en wat ziet ze er altijd geweldig uit. Haar robijn rode en de Midnight Tiara vind ik echt de twee van allermooiste exemplaren die de Europese dragen. Ik vind dat ze een leuk eigentijdse klassieke stijl heeft.
Fijn haar deze maand in de spotlights te zien!

Vind haar altijd stijlvol gekleed. Mary heeft ook een klassevolle uitstraling., uiterst verzorgd en alles goed afgestemd. Ze kiest vaak voor deense ontwerpers wat haar siert. haar trouwjurk bv vind ik erg origineel. Haar keuze is idd voorspelbaar maar ik heb een zwak voor haar plisse rokken .

Mary ziet er altijd tip top uit, komt heel rustig over en dat zie je terug in haar kleding stijl. Een echte Australische ‘no nonsense’ dame, die zich heel goed heeft aangepast aan het Deense Hof. De kleding die ze deze week aanhad tijdens het bezoek aan Vietnam was ook heel stijlvol, helaas mis ik deze outfits in dit overzicht.

Leuk Petra, dat houden we dan maar even tegoed.

Tja ze ziet er altijd goed verzorgd uit dat ook blijkt uit dit overzicht.
Maar het is nog niet gebeurd dat ik iets van haar kleding probeer te achterhalen om te bestellen, of websites van haar kledingmerken of tasjes bezoek, of een stijl probeer te kopieren. Ik blijf nooit lang hangen bij haar fotos ( dat ik wel doe bij Letizia, Kate, Mathilde en Victoria).

Leuk dat Mary “Royal van de maand” is, vind haar ook erg leuk om te zien!

Ik vind de zwarte japon hierboven een topper! Net als deze: https://theworldofroyals.weebly.com/denemarken/category/kroonprinses-mary, ik bedoel de donkerrode japon bij de nieuwjaarsreceptie van 2020.

Volledig mee eens.

https://pin.it/27BxGvI dit vind ik een prachtige look en dit is een misser https://pin.it/3chbbKQ

Ik vind de zwarte japon met kant hierboven een topper! Net als deze: https://theworldofroyals.weebly.com/denemarken/category/kroonprinses-mary

Oeps, per ongeluk twee keer