Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 feb 0 reacties

Programma Koning, Koningin Máxima en minister-president bij Olympische Spelen in Pyeongchang

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte wonen de Olympische Winterspelen bij in Pyeongchang. De Koning is aanwezig van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari 2018. Hij is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hare Majesteit Koningin Máxima zal de Koning van 9 tot en met 10 februari vergezellen. Minister-president Rutte is 9 en 10 februari aanwezig bij de Olympische Winterspelen.

De Koning, Koningin Máxima en de minister-president wonen de openingsceremonie en verschillende wedstrijden bij. Voorafgaand aan de openingsceremonie op vrijdagavond heeft de minister-president een ontmoeting met president Moon van de Republiek Korea en woont hij samen met de Koning en Koningin Máxima een receptie bij die wordt aangeboden door de president.

Zaterdag 10 februari lunchen de Koning, Koningin Máxima en de minister-president in het Olympisch Dorp met de Nederlandse sporters. Aansluitend brengt de minister-president een bezoek aan het Holland Heineken House waar hij vervolgens samen met de Koning en Koningin Máxima de receptie van NOC*NSF en de Nederlandse ambassade bijwoont. Na afloop van zijn bezoek aan de Olympische Spelen bezoekt de minister-president op 11 februari Memorial Park in Hoengseong. Tijdens een herdenkingsceremonie, ter nagedachtenis aan de Nederlandse troepen die tijdens de Koreaanse oorlog in dit dorp vochten en sneuvelden, houdt hij een toespraak en legt hij een krans.

Foto's van de Koning tijdens een diner, dat gisteren werd gehouden, zijn te vinden onder deze link.

De Koning en Koningin zijn volgens het programma aanwezig geweest bij de openingsceremonie. Helaas zijn er nergens beelden van hen verschenen. Wel van onze minister-president, Mark Rutte, die ook kort te zien was tijdens de live uitzending.

Wel heeft RTL Nieuws een videofragment van het Koningspaar laten zijn, tijdens de ontvangst door president Moon van Zuid-Korea met zijn echtgenote, voorafgaand aan de pre-receptie.

De gebruikte onderstaande screenshots, komen uit de video van RTL Nieuws (boven).

Foto

Foto

Foto

Koningin Maxima draagt een zwart broekpak met plooitjes rond de taille.

Foto

Foto

De Koningin draagt een zwarte handtas van Chanel. Op haar schouder draagt ze de diamanten aigrette uit de Koninklijke kluis.

Foto

Een foto tijdens de receptie:

Even terzijde:

Het schijnt erg slecht te gaan met de gezondheid van Prins Henrik van Denemarken. Zo slecht, dat Kroonprins Frederik, die nog aanwezig was bij het diner dat werd gehouden door de president van het IOC (waar ook Koning Willem-Alexander was), al voor de receptie en de openingsceremonie naar huis vertrok. Prins Henrik lijdt aan dementie en heeft een goedaardige tumor in zijn longen. 

 

Deze log is geschreven door TWoR in samenwerking met Josine en Edwin en lezers, waarvoor dank!

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments