Update:

Kroonprinses Victoria vierde vanmiddag haar naamdag, in aanwezigheid van Prins Daniel en Prinses Estelle. Over haar paarse kleding droeg ze een lange zwarte mantel van Ida Sjostedt.

Vanochtend zijn de namen en titel van de dochter van Prinses Madeleine en Chris O'Neill bekend gemaakt! Het meisje heet Adrienne Josephine Alice, is Prinses van Zweden en Hertogin van Blekinge.

Adrienne is (geloof ik) een vrije naam. Josephine is een vernoeming naar de oma van Chris O'Neill, Alice is een vernoeming naar de moeder van Koningin Silvia. Ze is dus vernoemd naar twee overgrootmoeders. Overigens is Josephine ook een historische naam in de koninklijke familie, en ook Prinses Madeleine's 4e naam.

Prinses Madeleine opende gisteren een officieel instagram account, waar ze een foto van haar drietal plaatste!

Om 12:15 uur begint het Te Deum. Dit wordt helaas niet live uitgezonden. Later hoop ik de log aan te vullen met beelden en info over de kleding. Chris O'Neill is uiteraard aanwezig (zonder de kinderen), Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia, Prinses Victoria en Prins Daniel, Prinses Estelle, Prins Carl Philip en Prinses Sofia, en ik hoorde zeggen dat er ook verschillende leden van de familie O'Neill aanwezig zijn.

Koningin Silvia draagt een bekende blauwe deux pieces met een blauw dopje.

Kroonprinses Victoria, die om 14:15 uur haar naamdag zal vieren, draagt een paars mantelpakje met een paarse strikblouse. Prinses Estelle draagt haar donkerblauwe mantel van Aletta.

Prinses Sofia gaat gekleed in een zwart/donkerblauw mantelpakje van Veronica Virte, waar ze al vaker kleding van heeft gedragen. In haar kapsel draagt ze een strik.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 13 mrt 2018 - 08:30

Ik vindt het niet echt een mooie naam het lijkt meer een Hollandse naam. Ik ben benieuwd hoe je het in het Zweeds uitspreekt.
Ik had Silvia wel leuk gevonden, naar koningin Silvia.
Ik vindt de paarse outfit die Victoria tijdens de dagdienst draagt haar heel mooi staan. Jammer van dat strakke kapsel, dat ze zo vaak heeft. De donkere lange jas op de naamdag vindt ik prachtig. Estelle ziet er schattig uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 12 mrt 2018 - 23:12

gave jas van Victoria!
wat ern goede kleur van pakje! zeer geschikt.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 12 mrt 2018 - 22:41

De koning vzn zweden stamt uit een van oorsprong frans geslacht ( de bernadotte) vandaar wellicht de ""franse" namen die er toch veelvuldig gegeven worden. Adrienne als naam valt best mee.... kledij victoria is erg mooi: mooie kleur, mooi verzorgd totaalplaatje

afbeelding van elise1

elise1

maandag 12 mrt 2018 - 19:02

Ach...wat een cutie is Estelle toch!

afbeelding van Meike

Meike

maandag 12 mrt 2018 - 18:18

Ziet er mooi uit allemaal. Het staat Victoria wel dat strakke haar, toch zou ik het graag anders zien! Verder vind ik de kleding er mooi, het paarse staat haar goed en de zwarte mantel in combinatie met die laarzen vind ik echt geweldig.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 mrt 2018 - 17:56

Naamdag info en beelden van Victoria toegevoegd aan de log!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 12 mrt 2018 - 17:05

Prachtige naam!!!! Nee ik hoefde niet te wennen, echt heel mooi!!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 12 mrt 2018 - 12:59

Mwah, vind het niet echt een leuke naam... En dat je het dan afgekort uitspreekt, net als bij Ariane, ook niet zo leuk. Ik betrap mezelf er regelmatig op da ik gewoon ArianE zeg, dus zoals je het schrijft.
Maar goed, een naam geven is heel persoonlijk, smaken verschillen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 12 mrt 2018 - 18:52

Is Adrien als zegswijze wellicht ook gekozen voor de familie van Chris? Wat dat betreft past het ook in de lijn van Leonor en Nicholas, beide zijn het Europese namen die goed in het Engels uit te spreken zijn. En dan weet ik ook niet wat het Zweeds doet met dat soort klanken aan het eind van een naam.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 mrt 2018 - 13:22

Helemaal met je eens hoor!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 mrt 2018 - 12:53

Je spreekt het overigens uit als Adrien. Met de nadruk op de EN. Persoonlijk moet ik er even aan wennen, maar dat moest ik aan Ariane destijds ook, en daar ben ik ook al lang aan gewend ;).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 12 mrt 2018 - 12:27

Wat een mooie naam! Echt iets voor Madeleine. Josephine werd al genoemd, maar leuk dat ze voor een wat minder voorkomende naam gekozen hebben.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?