Koninklijke kleding krijgt slechts zelden de kans om te slijten en is daarom uitermate geschikt voor vintage. Met name prinses Margriet haalt met regelmaat weer een oude japon uit de kast. In deze log zien we een donkere avondjapon met v-vormige strassgarnering en een bijpassend jasje. Oorspronkelijk een avondtoilet van koningin Wilhelmina, die het tijdens oorlogsjaren regelmatig droeg. Na enkele decennia kwam de avondjurk zonder het bijpassende jasje weer tevoorschijn. Uiteraard ingenomen, maar het oorspronkelijke ontwerp is wel te herkennen. Opvallend genoeg droeg Margriet de japon tweemaal tijdens het Stuyvesantbal in New York en eenmaal tijdens een bal in Nederland. 


Foto: GahetNa/Nationaal Archief/Anefo/Hans Peters

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 03 mrt 2017 - 09:06

Prachtig om te zien dat prinses Margriet deze jurk herdragen heeft. Wat zou het fantastisch zijn als er eens een boek uitgegeven wordt met foto's in kleur van de kleding van koningin Wilhelmina. De jurken van koningin Wilhelmina waren vaak rijkelijk geborduurd, maar op de vele zwart-wit foto's van haar is dat niet altijd duidelijk te zien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 03 mrt 2017 - 10:04

Heb je het boek van Paleis het Loo al? Daar staan meer dan honderd jurken in kleur in.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 03 mrt 2017 - 13:46

Josine wat is de titel en het ISBN-nummer van het boek.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 02 mrt 2017 - 19:40

Ik vind deze jurk niet heel bijzonder, maar wel heel leuk dat Margriet een jurk van Wilhelmina herdraagt. Ik sluit me Bin de eerder reacties aan: zou heel leuk zijn als kleding van Beatrix en Juliana herdragen wordt.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 02 mrt 2017 - 15:19

Mooie blog, dank je wel, Josine! Heerlijk dat die prachtige avondjaponnen meerdere keren gedragen worden, het is toch zonde om die maar 1 keer te dragen! Goh, ik vraag me weleens af wat er met al die prachtige avondkleding die niet herdragen wordt van o.a. Juliana en Beatrix eigenlijk gebeurt?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 03 mrt 2017 - 10:08

Juliana's kleding is grotendeels verdwenen/weggegeven. Margriet heeft wat jurken, Beatrix heeft wat kleding van haar moeder gedragen en Paleis het Loo heeft ook enkele stukken.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 02 mrt 2017 - 16:00

Dat vraag ik mij ook vaak af. Zoveel moois....
Leuke blog, Josine.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 02 mrt 2017 - 18:26

Ik sluit me volledig bij jullie mening én jullie 'af-vraag' aan !!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?