Avatar foto Door Josine Droogendijk
Nederlandse prinsessen 24 okt 0 reacties

Prinses Mabel kiest Dutch Design: Ronald van der Kemp. En, wat droegen de Britse dames?

Log is geupdate op 26 oktober, zie onder aan de log

Gisteravond werd in Buckingham Palace het Staatsbanket gehouden ter gelegenheid van het Staatsbezoek van Nederland aan Groot-Brittannië. Prinses Mabel was ook uitgenodigd door Queen Elizabeth. En, ze liep bij binnenkomst zelfs direct achter Koningin Maxima en Prins Charles, en dus nog voor William en Catherine. Een hele eer. Mabel droeg een op maat gemaakte japon, die is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp! Dat meldt de ontwerper op zijn instagram account. Geweldig dat ook Prinses Mabel, net als Koningin Maxima, voor Dutch Design koos. De japon lijkt een combinatie te zijn van verschillende modellen, zie de collage.

Prinses Mabel droeg de saffieren parrure uit de Nederlandse Koninklijke Kluis, bestaande uit de kleine tiara, een saffieren armband, broche en oorhangers.

Overigens is het interessant om ook nog even een blik te werpen op de kleding van de belangrijkste aanwezig Britse royals. Queen Elizabeth droeg, zoals meestal, een ivoorkleurige japon. De japon is rijk versierd met kant. Queen Elizabeth droeg Koningin Mary's 'Girls of Great-Britain and Ireland' tiara.

Camilla, de Hertogin van Cornwall droeg een deux pieces, bestaande uit een eenvoudige ivoorkleurige japon, met een wijdvallende mantel (robe manteau) met borduursel. Camilla droeg de Greville tiara.

Catherine, de Hertogin van Cambridge droeg een blauwe japon, die is ontworpen door Alexander McQueen. Daarbij schitterde ze met Koningin Mary's Lovers Knot tiara, een favoriete tiara van wijlen Prinses Diana.

Update 26 oktober: Aangezien sommigen van jullie ook benieuwd waren naar de kleding van Sophie, Gravin van Wessex, tijdens het Staatsbanket, een kleine update. Overigens waren ook Anne, The Princess Royal, en haar echtgenoot en Prins en Prinses Michael van Kent aanwezig. Prinses Anne ging gekleed in een lichtblauwe japon, Prinses Michael droeg een heel lichtgroene japon. Terug naar Sophie, de Gravin van Wessex, die samen met Prins Edward dus ook aanwezig was. Sophie ging gekleed in een felblauwe japon met brede schouderbanden. Welke tiara ze draagt kan ik helaas niet goed zien. Hieronder in de collage een paar kleine beelden, die door de kwaliteit helaas niet groter te zien zijn. Maar, zo hebben jullie wel een klein beetje een indruk wat ze droeg.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments