Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 10 jun 0 reacties

Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Prinses Beatrix der Nederlanden heeft vanmorgen de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit jaar werden de ze toegekend aan Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock.

Daphne Wassink zet zich al jarenlang met het Koornetwerk Nederland in voor de amateurkoorsector. Na maanden van stilte door het coronavirus konden de koren door haar persoonlijke en onvermoeibare inzet weer zingen. Klaas Post bouwde en financierde een enorme verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren op die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zijn collectie is van belang voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector. Adolf Kock (zie hieronder) heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

Mode 
Outfit: deux-pieces van jacquard zijde met streepmotief. 
Ontwerpster: Véronique van Groeningen 
Eerder gedragen: ja

De stof van het ensemble heb ik hier thuisliggen en is echt heel bijzonder. Het blauwe glanst prachtig tegen de matte, zwarte ondergrond. Helaas is de foto overbelicht, maar de textuur is gelukkig wel goed zichtbaar. 

Ik heb Véronique van Groeningen om een toelichting gevraagd. “Hier zien we een tweedelig ensemble van jacquard zijde met streepmotief. De mouwen poffen bij de elleboog en eindigen met een brede manchet die uitloopt in een punt. Door de mooie stof heb ik het ontwerp verder rustig gehouden. Zo krijgt de stof de aandacht die het verdient.”

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments