Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 jun 0 reacties

Pracht en praal staat ons te wachten!

Op maandag 17 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan Windsor. Wie van een hoge dosis theater, pracht en praal houdt, kan zijn hart ophalen. De koning wordt namelijk geïnstalleerd in de Most Noble Order of the Garter. 

Als teken van respect en een goede onderlinge band worden er tijdens een staatsbezoek vaak dure geschenken en hoge onderscheidingen uitgewisseld. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan het Verenigd Koninkrijk (oktober 2018) was dat niet anders. Queen Elizabeth benoemde koning Willem-Alexander tot Supernumary Knight of the Garter, wat in normaal Nederlands inhoudt dat de koning tot de Orde van de Kouseband mag toetreden.

Zoals de naam al wel verklapt, hoort er bij de hoogste Britse orde een heuse kouseband. Tijdens een plechtige ceremonie, die morgen plaatsvindt, zal het onderscheidingsteken om het linkerbeen van de koning worden geknoopt. Bij de onderscheiding horen ook nog een fluwelen mantel en een fluwelen hoofddeksel met witte struisvogelveren, dus we kunnen onze ogen uitkijken morgen. 

Als kers op de taart krijgen we ook nog onze koningin te zien én het Spaanse koningspaar. Koning Felipe treedt namelijk ook toe tot de Orde van de Kouseband. En alsof dat allemaal nog niet genoeg pracht en praal is, worden we dinsdag ook nog getrakteerd op beelden van ons koningspaar bij de paardenraces van Royal Ascot. Zitten jullie er al klaar voor? Welke outfit hopen jullie bij koningin Máxima te zien?

——————————-

Tijdens de processie zal koningin Máxima in beeld komen. Qua kleding kunnen we iets in deze trant verwachten: 

En nog even de officiële kledingvoorschriften van Royal Ascot op een rij: 

– Rokken en jurken moeten een fatsoenlijke lengte hebben. Lees: net boven de knie of erover. 
– Jurken en tops mogen geen bandjes hebben van minder dan 2,5 centimeter breed. Qua halslijn mag er ook niet worden gekozen voor strapless, of the shoulder of een halter. 
– De onderkleding moet eveneens fatsoenlijk zijn. Te doorschijnende kleding is dus niet toegestaan. 
– Broeken zijn toegestaan, mits ze lang of tot op de enkel zijn. Wel moeten de broeken van dezelfde stof (en dus dezelfde kleur) als het jasje zijn gemaakt. 
– Jumpsuits zijn welkom, mits ze over de knie vallen. 
– Dames moeten een hoed dragen waarvan de basis minimaal 10 centimeter is. Fascinators zijn dus niet toegestaan. 

Deze hoed zou ik nog weleens terug willen zien: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments