Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 okt 37 reacties

Poll: bij welk staatsbezoek ging Máxima het mooist gekleed?

Was het staatsbezoek aan Zuid-Afrika fashionwise Máxima’s mooiste ooit? Dat mag jij bepalen! Hieronder zie je álle outfits van álle uitgaande staatsbezoeken op een rij. Aan jou de eer om de stemmen op de mooiste.

Even voor de goede orde: we stemmen hier voor de fun. Er wordt geen oorlog mee beslecht, geen verkiezing mee bepaald. (Helaas niet) Kijk dus gewoon welke collage je het meeste aanspreekt en vink die aan in de poll. Voor de een zal de gelegenheid meespelen, voor de ander niet. Alles mag, alles kan.

1. Staatsbezoek Polen, 24 en 25 juni 2014

PPE

2. Staatsbezoek Japan, 29 – 31 oktober 2014

PPE

3. Staatsbezoek Republiek Korea, 3 en 4 november 2014

PPE

4. Staatsbezoek Denemarken, 17 – 19 maart 2015

PPE

5. Staatsbezoek Canada, 27 tot 29 mei 2015

PPE

6. Staatsbezoek China, 25 en 26 oktober (vroegtijdig afgebroken vanwege nierbekkenontsteking)

PPE

7. Staatsbezoek Frankrijk, 10 en 11 maart 2016

PPE

8. Staatsbezoek Australië, 31 oktober – 4 november 2016

PPE

9. Staatsbezoek Nieuw-Zeeland, 7 – 9 november 2106

PPE

10. Staatsbezoek Italië, 20 – 23 juni 2017

11. Staatsbezoek Vaticaanstad, 22 juni 2017

22-06-2017 © PPE/Nieboer

12. Staatsbezoek Portugal, 10 – 12 oktober 2017

PPE

13. Staatsbezoek Luxemburg, 23 – 25 mei 2018

PPE

14. Staatsbezoek Verenigd Koninkrijk, 23 – 24 oktober 2018

PPE

15. Staatsbezoek Ierland, 12 – 14 juni 2019

PPE

16. Staatsbezoek India, 14 – 18 oktober 2019

PPE

17 Staatsbezoek Indonesië, 10 – 12 maart 2020

PPE

18. Staatsbezoek Duitsland, 5 – 7 juli 2021

PPE

19. Staatsbezoek Noorwegen, 9 – 11 november 2021

PPE

20. Staatsbezoek Oostenrijk, 27 – 29 juni 2022
(Negeer de cijfers, die komen van een andere poll)

PPE

21. Staatsbezoek Zweden, 11 – 13 oktober 2022

PPE

22. Staatsbezoek Griekenland, 31 oktober – 2 november

PPE

23. Staatsbezoek Slowakije, 7 – 9 maart 2023

PPE

24. Staatsbezoek België, 20 – 22 juni 2023

PPE

25. Staatsbezoek Zuid-Afrika, 18 – 20 oktober

PPE

Stemmen maar!

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een leuk blog! Maarre, ik kan echt niet kiezen. Ik zie zoveel moois voorbij komen, maar ook wel wat missers. Hopelijk leest Máxima zelf mee en doet ze wat nieuwe inspiratie op voor het herdragen van meerdere outfits.

Wat een feestje en wat een dilemas om hier de mooiste outfits uit te kiezen. In Frankrijk (met de geweldige robe manteau van Claes Iversen), Portugal, België en Korea zijn heel veel mooie outfits gedragen, maar ik ga voor India vanwege de sprookjesachtige gala jurken en de, Tamniau en Zimmerman jurk.

Uit heel deze overvloed moet ik zelf nog kiezen …. En wat een aardig sommetje moet dit alles samen wel niet vertegenwoordigen !!

…heb uiteindelijk voor BELGIË gestemd, en zag naderhand dat dit land ook het hoogste percentage stemmen had bereikt ! En wat meer is : haar ‘collega’ en vriendin (!) Mathilde matchte er prachtig bij : ook zij nl. was telkens bijzonder fraai en hoogst elegant gekleed : de beide chique, rijke dames vochten een waar ‘duel’ van bijzonder verfijnde, oogstrelende luxe uit !! En dat was heus niet de eerste keer !

Het is echt genieten, al deze plaatjes op een rij! Dank je wel Josine voor deze verwennerij! Voor mij staat Noorwegen met stip op nr. 1 omdat het plaatjeer voor mij zo compleet is. Elke creatie spreekt mij aan. Voor mij zaten hier geen missers bij. Maar ik als ik als criterium zou hanteren, bij welk bezoek Máxima de mooiste galajurk droeg, dan zou ik op Denemarken uitkomen vanwege de huldigingsjurk of India/Zweden vanwege de sarijurk. En zo kan ik voor veel reizen wel een reden bedenken waarom dat de nr. 1 zou moeten zijn. Denk dat ik nog vaak op deze pagina terug ga kijken😊

Oh wat veel keus en wat veel moois!! Zuid-Afrika, België en VK echte toppers, maar bij die laatste waren nou eenmaal wat weinig outfits.. Griekenland, Noorwegen en Italië vond ik ook erg geslaagd, die laatste met name omdat ik het idee heb dat je daar echt een Máxima ziet die zelf van mode houdt!
Ik hoop wel heel erg dat Máxima dit ziet en denkt; laat ik die prachtige Claes Iversen uit Parijs nog eens aandoen. Werkelijk een van haar allermooiste outfits staatsbezoek!!

Ik kan momenteel nog niet kiezen. Wat mij wel opvalt is dat ze meestal bij elk staatsbezoek 1 vreselijke misser maakt ha ha. Dus zou ik moeten gaan vergelijk welke misser het ergst was.

Ik bedoel (vreselijk) misser, in mijn ogen. ( ik kan dit niet aanpassen in mijn reactie want dan krijg ik een melding dat ik te snel reageer, is al maanden zo dat je niet kunt wijzigen).

Pffff wat een moeilijke keuze….. en wat hebben ze er al veel gehad! Suriname nog in het vooruitzicht dacht ik!? Waar kunnen ze nog meer heen?

Zoveel moois!!! Heerlijk deze blog ondanks de keuzestress 😃 uiteindelijk toch voor Frankrijk gekozen.

ik heb India gekozen, maar uitsluitend vanwege de prachtige sari jurken.
Wat een leuke pol. Hier valt pas op hoe divers de stijl van Maxima is. Eerlijk gezegd vind ik bij bijna alle staatsbezoeken wel een of meerdere missers zitten. België en VK vind ik de meest constante stijl en dat loont gezien de uitslag van de pol. In ieder geval is het met Maxima nooit saai. Van echte toppers tot grote missers.

Klopt

Welke allereerste jurk bedoel je Josine ?

Voor mij met stip op 1: Nieuw-Zeeland. Geen popperige wijduitstaande bolle zijden jurken. Vind die vaak zo stijf en truttig (Rode jurk Zuid-Afrika met of zonder uitgelegd zoom brrr). Goede 2: Frankrijk. Sophisticated en prachtige ontwerpen.

Krielie, ik heb uiteindelijk op Frankrijk gestemd omdat ik de ontwerpen net iets spannender vind, maar met je eens hoor Nieuw-Zeeland is ook een topper, met name de oranje avondjurk en het geel/nude ensemble, jammer dat ze dat niet vaker heeft gedragen, want dat staat haar zo mooi.

Ja het was moeilijk maar voor mij gaf de doorslag dat de collage in totaliteit rustig oogde. Daarom viel India bijv. af. Het is al zo’n druk en kleurrijk land en dan van die drukke kleren met 2 sari’s die een échte Indiase never-ever zou dragen.

Frankrijk 🇫🇷 blijft een bijzonder top bezoek met name door 1 waanzinnig prachtig, iconisch geworden durf ik wel te stellen, kledingstuk 👌🏼

Wat heerlijk om zoveel schitterende creaties terug te zien! De staatsbezoeken zijn keer op keer het neusje van de zalm op koningin-waardig modegebied en dat sinds het begin. Maar er zit elk bezoek ook wel iets bij dat ik minder geslaagd vind, behalve bij België, dat waren 5 absolute top outfits dus daar gaat mijn stem heen.
De kledingkeuzes in Luxemburg verdienen het niet onderaan de lijst te bungelen, op de middelste misser na, 4 keer een uiterst stijlvolle verschijning.

Wat fijn dat je Luxemburg 🇱🇺 noemt, mijn oog blijft hier veelal hangen maar haakt dan uiteindelijk toch af ivm misschien wel de “allergrootste misser ever” tijdens een staatsbezoek, het pierrot achtige verkleedpak idd de middelste outfit.

Portugal 🇵🇹 be hoort ook tot mijn favorieten ware het niet dat hier ,eveneens in het midden, de abrikoos kleurige Elie Saab ik echt gewoon niet mooi kan vinden, zo t(r)uttig, brrrr.

Ik heb besloten niet te kiezen en te genieten van al het koninklijke staatsbezoekelijke moois dat Josine voor ons op een rij heeft gezet; wat een leuke blog! 👍🏼

Het Verenigd Koninkrijk heb ik op nr. 1 gezet en voor mij staat Zuid Afrika op nr. 2
Ik heb mijn keuze bepaald door te kijken bij welk bezoek ik alle outfits mooi vind.
Dat is bij deze beide landen het geval.
Doorslag gaf de galajapon, die helaas in Zuid Afrika ontbrak.
Dit blog is een mooie afsluiting van een prachtige serie tijdens het staatsbezoek van de afgelopen week!
Top Josine!
Wat heb je er veel tijd aan besteed….Dank!

Zoveel moois tijdens al die staatsbezoeken met uitschieters naar boven en naar beneden maar als ik naar het totaalplaatje van een staatsbezoek kijk staat voor mij het Verenigd Koninkrijk met stip op de eerste plaats, alle outfits die ze toen droeg waren geweldig en klopte gewoon!

Inderdaad heel erg lastig kiezen. Ik heb maar gekozen voor Portugal, de groene galajapon vind ik prachtig, en ik vind het totaalplaatje qua kleding tijdens dat staatsbezoek goed/mooi. Maar er zijn er meer staatsbezoeken waar ik graag voor gekozen had.

Ik heb ook keuzestress hoor, Portugal, VK, België en Zuid-Afrika, ze komen allemaal in aanmerking omdat ik alle looks van die reizen mooi vind, maar bij de andere reizen zijn ook, voor mij persoonlijk dan, mooie en minder mooie looks.

Uiteindelijk heb ik België mijn stem gegeven. laat die nu ook net bovenaan staan in de lijst.

Ik heb gekozen voor Zuid-Afrika. Het is moeilijk kiezen, Verenigd Koninkrijk en Belgie komen ook in aanmerking.

Ik stem niet. Bij bijna elk staatsbezoek zit wel een outfit die ik heel erg mooi vind. En ook iets waar ik niet zo gecharmeerd van ben.

UK!!

Polen !!!! Vrolijke kleuren !!

Frankrijk, Portugal en Indonesie. Moeilijk, toch voor Frankrijk gekozen

Zie ik het goed dat ze bij de Paus geen huwelijksring draagt, maar een grote parelring?

Daarbij heb ik gekozen voor Polen omdat de kleuren geweldig staan bij Máxima

Frankrijk!!! Zó modieus, elegant en geraffineerd.

Wat een plaatjes! 4 toppers vr mij: Frankrijk, Korea, Canada, België & Portugal. In de andere reeksen zit er altijd wel iéts in dat ik niet zo mooi vind ook.

Wat een moeilijke keuze, bij elk bezoek zie ik toppers en wat minder mooie kledingstukken.
Ik kies toch voor Italië. Al is Noorwegen een hele goede 2e

Voor mij een close finish tussen België en Zuid-Afrika. Bij alle voorgaande bezoeken zat er iedere keer wel iets tussen wat ik persoonlijk minder vond qua kleding. Bij de laatste 2 bezoeken alle gedragen kleding mooi en verzorgt

Moest kiezen tussen Engeland en Noorwegen. Voor Noorwegen gekozen. Verrassing dat ik niet de enige ben 😀