Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 jul 0 reacties

Op een rij: Máxima's midi-rokken en midi-jurken

Midi-rokken domineren al meerdere seizoenen de catwalk en ook koningin Máxima omarmt de trend. In deze blog een overzicht van haar langere rokken en jurken van de maanden januari tot juli. 

1. Top en rok met transparante overlaag. Ontwerper: Natan.
Bijzonder detail: de broche met aquamarijn op de taille. 
2. Denim midi-jurk van Co, een label van filmproducer Stephanie Danan. Het ontwerp is geinspireerd op de jurken uit de jaren veertig. Máxima heeft het klassieke ontwerp wat pittiger gemaakt met een Argentijns condor-collier van Aracano. 
3. Midi-rok van opengewerkte katoen en een zijden blouse van modehuis Natan. De hippe pumps met gouden hak komen van Salvatore Ferragamo, de pareloorbellen van BerNice. 
4. Hier hou ik van. Máxima's midi-jurk heeft alles in zich om tuttig te zijn, maar door de mouwloze top en de transparante bovenlaag is het toch echt een hedendaags ontwerp. Chapeau! 

5. Deze jurk is de afgelopen dagen uitvoerig besproken en kan dus niet ontbreken in het overzicht. Het ontwerp met 3D-borduurwerk komt van modehuis Natan. 
6. Midi-rok van shantungzijde en blouse met strikkraag van organza. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan. 
7. Zwierige paillettenjurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Bijzonder detail: de brede riem. 
8. Op Koningsdag 2018 droeg Máxima een mantel die verwees naar de mode van de jaren '50. Een decennium om nooit meer te vergeten. Door de felle kleur en de hippe baret is het totaalplaatje eigentijd en klassiek in 1. Ik hou ervan. 

9. Midi-rokken kunnen heel charmant staan, maar een foto kan het beeld ook totaal vertekenen. Bij aankomst werd Máxima op een podium gefotografeerd, waardoor het onderste deel van haar benen niet zichtbaar was. Later werd dit gelukkig goedgemaakt met een poseermoment bij het Gemeentemuseum. Máxima's wollen mantel en kanten jurk zijn gemaakt door Claes Iversen, de hoed komt bij Delvigne vandaan. 
10. In Indonesië koos Máxima voor een wat langere rok. De ontwerper is tot nu toe helaas nog niet gevonden. 
11. In China wist de koningin te verrassen met haar outfit van Koningsdag 2017. Ik had het ontwerp heel mooi gevonden als de mouwen wat minder volumineus waren geweest. Van mij mag ze de mantel nog wel een keer dragen met een andere japon. 
12. Rood is echt Máxima's kleur. Deze japon van D&G staat haar dan ook fantastisch. De combinatie voor paars/rood is typisch Máxima en ook shoulderrobing is inmiddels een van haar handelsmerken. 
13. Midi-jurk van gebloemde zijde. Bijzonder detail: de geborduurde veren bij de mouw. 

Bij het bekijken van bovenstaand overzicht, valt me op dat Máxima heel diverse midi-rokken heeft gedragen. Een centimeter meer of minder kan een look maken of breken, en ook de schoenkeuze draagt bij aan het resultaat. Look 1 had ik bijvoorbeeld veel mooier gevonden met een verfijnde pump, terwijl de pumps van Gianvito Rossi (oa te zien bij look 9,11,12 en 13) perfect aansluiten bij de roklengte waarmee ze worden gecombineerd. Ook de stofkeuze speelt een rol. Ik vind de shantungzijde van look 6 erg koninklijk en chic, terwijl ik de pailletten van look 7 niet zo mooi vind overkomen op de foto. Op bewegend beeld was het effect gelukkig anders, maar het zijn uiteindelijk de foto's die in de kranten en op het internet belanden. Het lijkt me voor de koningin soms best een lastige afweging: kies ik voor het effect in real life, of voor het effect qua fotografie. Ik sprak onlangs een ontwerper die mij vertelde dat de kleur zilver heel snel goedkoop overkomt op foto's en dat deze kleur daarom weinig wordt gebruikt voor galajurken. Ik zou als beginneling aan het hof die fout zo maken, maar gelukkig wordt Máxima inmiddels ondersteund door een ervaren team ontwerpers. 

online surveys


Foto's met dank aan PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments