Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 jan 0 reacties

Op een rij: Máxima's 63 nieuwe outfits van 2017

Met een bijna onbeperkt kledingbudget kan koningin Máxima naar lieve lust shoppen. Dat blijkt ook wel bij een terugblik op haar nieuwe kleding van afgelopen jaar. Maar liefst 63 nieuwe outfits schotelde ze ons voor, van Zara tot Valentino. Het was een heel werk, maar ik heb ze op een rij gezet. 

Bewust begin ik het overzicht met de kleur groen. In een toespraak heeft de koning namelijk verklapt dat dit de lievelingskleur is van Máxima en dat blijkt ook wel uit haar garderobe. Maar liefst 8 groene en nieuwe ensembles kwamen voorbij in het afgelopen jaar. 

Van groen gaan we door naar bruin/mosterdgeel. Tot voor kort droeg Máxima met grote regelmaat bruine kleding, maar daar lijkt verandering in te komen. 

Outfit 12 verklapt het al een beetje: van bruin gaan we door naar blauw. Tot de inhuldiging droeg Máxima deze kleur -die staat voor betrouwbaarheid en stabiliteit- slechts bij uitzondering, maar daar is momenteel weinig meer van te merken. Blijkbaar was de koningsblauwe inhuldigingsjurk van Jan Taminiau het startsein voor een invasie van de kleur blauw in Máxima's garderobe. 

Wat Máxima ons in 2017 ook liet zien: met grijze kleding hoef je zeker geen grijze muis te zijn. Maar…. eerlijk is eerlijk: grijs is geen kleur die haar enorm flatteert.

Qua merken is er veel variatie. Van Natan tot Mattijs van Bergen tot Aice + Olivia. 

Zwart, en met name zwart-wit, weet Máxima bij heel verschillende momenten te dragen. Van een nationale dodenherdenking tot een netwerkdiner in buitenland. 

Dankzij Máxima's jumpsuit met roze draperie is de overgang van zwart naar roze, hoewel niet erg logisch, naar mijn mening wel te begrijpen 😉

Jan Taminiau en Claes Iversen zorgden voor een vleugje paars. 

Wat blauw is voor Beatrix, is rood en poederroze voor Máxima. 

survey services

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

 

PS. Bepaalde outfits uit dit overzicht zijn in privésfeer al eens eerder gedragen, maar op ModekoninginMáxima.nl schrijven we alleen over Máxima's officiele kleding. 

 
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments