Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 02 mei 11 reacties

Ook koninklijke mode wordt weleens (per ongeluk) achterstevoren gedragen

Prinses Beatrix laat met een paar steekjes aan de binnenzijde de voorkant van haar rokken markeren. Geen gek idee, want aan het hof dragen ze hun kleding nog weleens achterstevoren.

Het verhaal van koningin Juliana ken je misschien al wel. Op de Grote Dag van haar oudste dochter droeg Hare Majesteit een kanten jurk en fluwelen mantel van Lien Bergé. Om het plaatje helemaal af te maken, droeg ze ook een feestelijke, bolvormige hoed. Tot haar grote schrik zag mevrouw Bergé dat het hoofddeksel achterstevoren was opgezet….

Nationaal Archief/Max Koot

Het is maar goed dat Vorsten-redacteur Karlijn de blouse op haar verlanglijstje had staan. Anders hadden we op Koningsdag de herkomst van Aimée’s blouse misschien nooit kunnen achterhalen. De prinses droeg de blouse namelijk achterstevoren.

Deze veelkleurige jurk van Missoni is niet vermaakt bij de halslijn, maar gewoon omgedraaid.

Zou het een foutje keuze of een bewuste keuze? Hoe het ook zij: deze paarse Gucci-blouse heeft eigenlijk een knopenrij op de rug, maar Catherine droeg hem precies andersom.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat leuk dit blog. Vooral bij de blikjes en jurk helemaal prima dat ze andersom gedragen worden. Ook ik kies daar regelmatig voor, bijv bij een vest.

Bij confectiehoeden, wéét je, dat het naadje van de binnenrand,midden achter moet 🤓

Wat grappig, niks mis mee hoor. Heb zelf ook regelmatig een vestje omgekeerd, omdat ik de knoopjes op de rug zo leuk vond en ook een jurkje, eigenlijk per ongeluk, maar het voelde goed, dus gewoon doen.

Leuk onderwerp😊. Bij Laurentien zie je beide opties en zijn allebei geslaagd. Blouse Aimee ook multifunctioneel (voor zover te zien), bij Catherine vind ik de pasvorm er niet op vooruit gaan. En de hoed van Juliana; hoe grappig!

Bij blouses met een strik hoort die strik voor mij ook aan de voorkant. Ik vind de jurk van Laurentien aan beide kanten geslaagd. Ik zou ook wel willen weten hoe de hoed van Juliana eigenlijk hoort.

Hele leuke en grappige blog!

Huh, als ik iets per ongeluk achterstevoren aan trek, (ja, dat overkomt mij soms) dan zit dat totaal niet fijn. Hebben prinsessen daar geen last van?

Ja apart is dat he? Ik zou ook denken: dan zit het toch niet? Maar in de gevallen op de foto’s zit het prima.

Verrassend!
Begrijpelijk dat een knoopsluiting aan de voorkant makkelijker te hanteren is.
Maar bij de blouse van Catherine vind ik dan de sluiting van de manchet minder mooi omdat de knoopjes en het splitje dan aan de voorzijde van de mouw vallen.
De strikblouse van Aimée vind ik achterstevoren heel goed kunnen (manchet niet zichtbaar op de foto).
De jurk van Laurentien wordt omgedraaid wat pittiger, met dat rode jasje erbij.
Josine: is er ook bekend of Juliana deze hoed vaker heeft gedragen en zo ja, is daar beeldmateriaal van?
Zou zo graag het verschil zien tussen hoe het gedragen werd én hoe het eigenlijk bedoeld was….!

Dank voor je reactie, Josine.
Misschien zat de schrik erin en wilde ze hem niet opnieuw dragen 😉