Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 18 jul 22 reacties

Ook Claire heeft toppers én missers

In de kast van prinses Claire hangen toppers én missers. Moderator Petra heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Toppers 👍

Wat een mooi pakje, bestaand uit een rok met plooien, top en jasje met strik aan de voorkant, draagt prinses Claire hier. We zagen haar met deze outfit tijdens het huwelijk van Albert en Charlene. En dan die grote hoed er bij, wauw, ik zeg: een topper!

PPE
(c) PPE/Nieboer
Foto ©PPE/vd Werf

Een mooie groene galajurk voor Claire tijdens de viering van het zilveren huwelijksjubileum van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa.

Foto ©PPE/Nieboer

Wat een mooi exemplaar is deze jurk, gedragen tijdens nationale feestdag 2010. Enige minpuntje is dat op een deel van de voering er onder uit komt. Verder perfect!

Foto ©PPE/Nieboer

Wat een grappig hoedje/haaraccessoire draagt ze er bij.

Foto ©PPE/Nieboer

We zagen dit plaatje ook al in de blog over Claires stijl, maar ik vind deze outfit ook in de toppers horen. Ze ziet er zo vrolijk uit in rood.

Foto ©PPE/Nieboer

Deze rode galajurk vind ik prinses Claire prachtig staan!

Bij een concert, voorafgaand aan haar huwelijk met prins Laurent, droeg Claire Coombs dit elegante witte jasje op een wat wijdere witte pantalon.

Tijdens het galadiner na het huwelijk van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stephanie, zagen we prinses Claire in deze stijlvolle groene japon.

Foto ©PPE/Nieboer

Een mooie jurk bij het huwelijk van prinses Maria Laura van België

Foto ©PPE/Nieboer

Missers 👎

Oké, deze galajurk is niet oerlelijk, maar de kleur doet weinig voor prinses Claire, en de gekruiste halsbanden vind ik echt niet mooi.

De ‘kraag’ van deze galajapon vind ik ook niet geweldig.

Mwah, paarse stof met ingeweven patroon is ook niet mijn favoriet.

Prinses Claire bij een kerstconcert. ©PPE/Nieboer

Tja, er zijn vast ook mensen die dit geweldig vinden, maar zelf vind ik dit helemaal niets.

Ook deze galajapon is ‘not my cup of tea’.

Foto ©PPE/vd Werf
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het onderscheid tussen topper en misser wordt in dit blog gemaakt op basis van ‘het is mijn smaak’ of ‘het is niet mijn smaak’. Volgens mij moet je om van een misser te kunnen spreken wel iets objectiever maatstaven hebben: slechte pasvorm, niet passend bij de gelegenheid, lelijk uitgevoerd of iets dergelijks.

Bij de geplaatste foto’s: de wit met zwarte galajurk vind ik best mooi, maar de uitvoering had beter gekund. Het lijkt alsof het lijf anders gevoerd is dan de rok, waardoor de witte stof veel witter lijkt.
De kleur van de jurk en de hoed bij de groene outfit van het huwelijk van prinses Maria Laura komen totaal niet overeen.
De groene galajurk van het Luxemburgse zilveren huwelijk geeft de indruk van een wel heel erg lage boezem.

Last edited 10 maanden geleden by zita

Wat een leuke vrouw is Claire. Behalve het Wit blauwe pak vind ik eigenlijk alles wel mooi. Ze heeft gevoel voor mode en in de loop der tijd zie je haar smaak steeds meer naar voren komen. De zoom die onder de jurk uitkomt, vind ik zelf meer een foutje van de ontwerper, als een mode misser van Claire zelf. Het paarse jasje van brokaat vind ik mooi, maar door de zwarte broek toont het erg zwaar.

Altijd weer leuk te zien welke kleding bij de toppers en welke bij de missers staat.
De toppers van de toppers zijn voor mij de rode en de groene galajaponnen.
De grijze jurk vind ik ook heel mooi, maar voor mij onbegrijpelijk dat die voering zo zichtbaar is….
Dat valt toch niet te missen bij het aankleden en nog even een blik in de spiegel werpen?
Grote hoeden staan haar goed, maar er zijn wel een paar super de luxe maten bij die mijns inziens meer apart dan elegant zijn.
De meeste getoonde missers ben ik ook geen fan van, al is het woord misser natuurlijk breed in te vullen en zou ik voornamelijk zeggen dat ze niet mijn smaak zijn.
Maar het blauw/witte pak met rood afgezet en de in mijn beleving koddige hoed vind ik erg ver buiten de bestaande lijntjes kleuren van prinses Claire, en ontlokte mij even een proestlach…. 🤭

Wat een mooie blog weer, Petra. Zo eens met alle toppers; klassieke, tijdloze mode, gewoon prachtig. Het beige (oudrose?) pakje is zoooo mooi. Een kleinere hoed had ook gekunt, maar ik vind dit zeer apart. Van de missers vind ik de wit met zwarte galajapon zeker geen misser, maar dan zonder die zwarte sierraden. Van het pak met blauwe print denk ik dat het jasje mooi zou staan met een rode pantalon of rode kokerrok, maar zoals hier gedragen echt too much, zeker met die gekke hoed.

Die missers vallen nogal mee vind ik, ze durft wel! Die groene jurk bij het huwelijk in Luxemburg lijkt heel erg op die mooie groene jurk van Maxima, zelfde ontwerp?!

Ja, vwb de groene jurk, was ook mijn eerste ingeving.

Alleen het blauw/ witte broekpak vind ik afschuwelijk, vooral de hoed, met het rode lint erbij, zoooo lelijk.
Verder vind ik haar bijna altijd leuk gekleed, en volgens mij is ze ook aardig en benaderbaar.

Heeft zij net als der schoonzus ook der eigen diadeem?

Ik zie nauwelijks missers. De groene, glimmende Natanjurk springt eruit, evenals de bruingrijze jurk met bloemen. De groene jurk met spaghettibandjes vind ik mooi tot aan de buste (beneden mooi, boven niet).

Bij de toppers vind ik bijna alles mooi.
Alleen het pakje bij het huwelijk van Albert en Charlene was beter in verhouding geweest als het jasje langer was geweest, tot aan waar de plooien van de rok beginnen.
Tja, en zo’n kanjer van een hoed kan niet bij een huwelijk hé? Dan zit je andere in de weg. Daarom kan die hoed bij het huwelijk van Maria Laura van België ook niet.

Bij de missers vind ik alleen het blauw-witte pak met hoed verschrikkelijk 😄 Voor de rest, ach gaat wel.

Wat een prachtige vrouw is het toch. Ik las laatst dat ze in 2021 ernstig ziek is geweest maar dat daar niet veel over bekend is. Wat fijn dat het nu weeer goed met haar gaat
De toppers zijn echt top, de missers vallen wel mee (vooral gedateerde looks) met uitzondering van het blauwe pak. Dat is meer een outfit voor Delphine en dan vind ik het ook niet mooi. De jurk met de strik banden vind ik juist wel heel apart, al had een andere kleur het een topper gemaakt

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Hoi AnnekeM,
Inderdaad vroeg ik me ook al af hoe het nu met Claire’s gezondheid gaat.
Prins Laurent heeft eens een opmerking gemaakt (ik meen tegen de pers) dat zijn vrouw ernstig ziek zou zijn, maar verder is er nooit iets bekend gemaakt of uit gelekt. En eerlijk gezegd heb ik toen gedacht: “och Laurent weer met zijn merkwaardige gedrag, ze zullen wel in scheiding liggen”. Maar ze zijn nog steeds bij elkaar, dus er zal toch echt wel iets met haar gezondheid aan de hand zijn geweest.
Gelukkig lijkt het nu goed te gaan met haar en hopelijk blijft dat zo.

Zwarte outfit met enorme kraag en wit/blauwe pak met hoed, zijn absoluut niet mijn smaak, maar de rest vind ik deze mooie vrouw goed staan

vind t n stijlvolle vrouw. zie geen missers. je vind t mooi of niet mooi

Zie geen missers … en het broekpak in het over bekende ” toile de jouy” vind ik gedurfd en staat haar goed.

De toppers zijn écht toppers. Bovenaan mijn lijstje staan het beige pakje en (ondanks de voering) de grijze japon. Ik vind de missers niet echt missers, op het blauw-witte pak na.

Die groene japon is mijn absolute favoriet!! Maxima heeft deze ook.. aan deze jurk klopt echt alles.. prachtig!

Ja, he? Die groene is en blijft een topper .
Zoooooo mooi en elegant.

Ik dacht ook aan Maxima toen ik die groene jurk zag, maar had niet in de gaten dat her dezelfde was van Natan. Leuk dat je dat even benoemt!

Ik heb Claire nooit echt goed bekeken maar wat is het een prachtige vrouw zeg! Waarschijnlijk komt het dat haar eigenaardige echtgenoot mijn blik telkens trekt; vol verbazing observeer ik de broer van de Belgische koning. Komt niet uit een m.i. stabiel gezin wat dat ook moge betekenen, misschien begrijpt u wat ik bedoel.

De rode galajapon staat Claire werkelijk waar subliem 👌🏼 en zie ik daar nu werkelijk de groene zijden twin japon van Maxima voorbij komen? Twee eiige exemplaren, dat dan weer wel 😉

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Van de toppers vind ik de grijze jurk, de rode galajurk en de groen/witte jurk het mooist, bij die laatste vind ik alleen de grote hoed niet staan qua kleur, het matcht niet en te groot vind ik. Van de missers vind ik de galajurk met kraag juist prachtig, ook de zwart/witte jurk vind ik heel mooi. En van het blauw/witte pak zou ik alleen de broek en het jasje dragen, nu is de print heel erg overdreven doorgevoerd. De hoed vind ik heel lelijk.

Leuke blog weer over Claire.
Het valt mij op dat sprekende kleuren haar het beste staan.
Dus de missers, op één na (sorry Petra 😉) vind ik ook echt niet bij haar passen, doen weinig voor haar.
Het bewuste pak met cowboyhoed vind ik super, lekker eigenwijs en totaal niet wat je verwacht.
Is wel een pak voor één keer, anders denk je meteen: ” daar is ze weer met dat pak”, maar onderdelen ervan los dragen in combinatie met iets rustigs gaat prima.
De rode galajurk vind ik schitterend bij haar passen, echt zo mooi (en dat ik dat zeg, terwijl ik geen fan ben van eenarmige jurken!).