Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 mrt 0 reacties

Om in je oren te knopen: Máxima's subtiele modetruc

Mode staat bij Máxima niet op nummmer 1, maar haar kleurrijke garderobe vormt wel het ultieme bewijs dat ze er veel plezier in heeft om op de rode loper te verrassen. Bijzondere cocktailhoeden, onverwachte kleurencombinaties, grote sieraden: het is Máxima niet snel too much. Toch moet ze ook de details aangrijpen om te kunnen blijven afwisselen, en  ja, daar vallen knopen ook onder. 

De koningin van de knopen zal ze niet zomaar worden, want Jackie Kennedy heeft nu eenmaal een bijna oneindige voorsprong. Maar kijk, een grote knoop kan de koningin op z'n tijd heus wel waarderen. En uiteraard, zó chic, in de stof van haar kleding. 

Kleinere knopen in dezelfde stof hebben we ook wel voorbij zien komen, bijvoorbeeld op dit double breasted pied-de-poule pak van Natan. 

Ik kan je vertellen: als je zelf naait en eenmaal één keer zelf een knoop hebt gemaakt, dan wil je haast niet meer anders. Op onderstaand filmpje zie je hoe zo'n knoop tot leven komt. 

Wat ook heel mooi kan zijn: een rij hele smalle knoopjes onder elkaar. Omdat je die niet zomaar dichtkrijgt zonder hulp van een kleedster of lieve man, vind ik dit detail een hele luxe uitstraling hebben. 

Symmetrie is uiteraard ook een optie: 

Contrasterende knopen kunnen een outfit ook voorzien van een lekker snufje pit….

…maar als je niet uitkijkt, leg je juist de nadruk op het breedste deel van je figuur. 

Knopen kun je ook nog in je oren dragen, zo bewijst Máxima hier. 

Jan Taminiau gebruikte de bekende, zilverkleurige drukknoopjes als decoratie. 

 

En last but not least kun je met knopen ook een oude jas in een nieuw jasje hijsen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments