Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 apr 0 reacties

Officieel bezoek president Mexico + Diner Corps Diplomatique

Vandaag staan er twee officiële afspraken in de agenda van koningin Máxima. Rond het middaguur ontvangt ze, samen met koning Willem-Alexander, de president van Mexico op Paleis Noordeinde. Na een kledingwissel zal ze vervolgens 's avonds aanwezig zijn bij een diner met het Corps Diplomatique. Heel fijn, want dat betekent twee chique looks op een dag. In deze blog zullen ze allebei besproken worden. 

Officieel bezoek president Mexico
De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, brengt dinsdag 24 april een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Angélica Rivera de Peña. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op de terreinen energie & offshore, maritiem, water, agro-food en infrastructuur. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen president Peña Nieto en zijn echtgenote met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Aansluitend bieden de Koning en Koningin het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.

Outfit: Koning Willem-Alexander draagt een donkerblauw pak met een lichte krijtstreep of pinstripe. De das is ook weer 'des konings': een rode van Salvatore Ferragamo met een ludieke print van een leeuw die rugby speelt. Het zit hem bij de koning echt in de details, qua kleding althans. 

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de ontvangst een gebloemde japon van Natan, die zij eerder droeg op 25 april in Berlijn tijdens een VN-bijeenkomst. 

Máxima in Berlijn:

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Diner Corps Diplomatique
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdagavond 24 april het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het diner vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar staat het diner in het teken van politiek en bestuur. Om die reden zijn ook vertegenwoordigers uit de publieke sector genodigd. Eerdere thema’s van het diner waren internationaal recht, cultuur en internationaal bedrijsleven. Naast het Koninklijk Paar zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij het diner.

Update 16:24 uur: Het modeteam is alvast binnen. Van links naar rechts: Máxima's kamenier, de valet van de koning en rechts de kamenier van prinses Beatrix. 

Rond de klok van zes uur arriveerde Máxima in dagkleding bij het paleis. Haar nieuwe pumps zijn van Salvatore Ferragamo.

Outfit Máxima:  tijdens het diner droeg de koningin een tweedelig avondtoilet van modehuis Natan. Geen nieuwe aanschaf, want Máxima droeg de outfit voor het eerst in 2001. Met haar kledingkeuze zet Máxima dus een traditie voort door oude avondjurken opnieuw te dragen tijdens het Corps Diplomatique. Eerder zagen we al jurken uit 2002 en 2006. Qua juwelen koos de koningin vanavond voor Juliana's aquamarijnen, net als in 2001. 

Klik hier voor een foto uit 2001

Met de outfit in 2007:

Máxima's kapsel is gedaan door de Haagse kapster Martina. Haar kapsels zijn te herkennen aan sierlijk in elkaar verweven lokken. 

Foto's: © PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments