Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 mrt 0 reacties

Officieel bezoek Jordanie – dagprogramma 21 maart

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengen Hunne Majesteiten Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

Het officiële bezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Jordanië. Beide landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio, met bijzondere aandacht voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië. Nederland en Jordanië werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn Jordanië en Nederland partners in de anti-ISIS coalitie. Het bezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.

Koning Abdullah wordt vergezeld door verschillende bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Jordaanse bedrijfsleven.

Woensdag 21 maart
De tweede dag van het bezoek start met een bezoek van Koning Abdullah II aan het parlement, waar hij gesprekken voert met voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en enkele leden van parlementaire commissies. Aansluitend wordt Koning Abdullah II ontvangen door minister-president Rutte. Na een delegatiebespreking volgt de officiële lunch met de minister-president, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Koningin Rania. Doel van de regeringslunch is onder meer de Jordaanse delegatie te laten kennismaken met Nederlandse innovatieve oplossingen vanuit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen met het oog op Jordaanse uitdagingen op de terreinen water, voedsel en energie.

Voorafgaand aan de lunch bezoeken Koningin Máxima en Koningin Rania de Techniek & ICT campus van ROC Mondriaan in Den Haag. Het bezoek staat in het teken van het duale karakter van het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en hoe deze combinatie van leren en werken de kansen op de arbeidsmarkt kan verhogen. In het Techniek Innovatie Huis tonen studenten enkele projecten die zij uitvoeren in opdracht van bedrijven. Koningin Máxima en Koningin Rania spreken met studenten, docenten en ondernemers over hun ervaringen en bezoeken daarna de praktijkruimten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Autotechniek en Mobiliteit.

Na de lunch vertrekken Koning Willem-Alexander en Koning Abdullah II naar VNO-NCW voor een business round table met vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Jordaanse bedrijfsleven. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neemt deel aan het gesprek. Na de bijeenkomst vindt een ontmoeting plaats tussen vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Jordaanse bedrijfsleven.

Koning Abdullah II bezoekt aansluitend het Joint Inspection Centre Schiphol (JIC) op Amsterdam Airport Schiphol. In het JIC voeren verschillende handhavers en inspectiediensten samen controles aan luchtvracht uit. Tijdens het bezoek wordt getoond hoe luchtvracht, dankzij deze samenwerking tussen publieke en private partijen, snel en veilig afgehandeld kan worden.

Na het bezoek aan het Joint Inspection Centre eindigt het officiële bezoek van Koning Abdullah II en Koningin Rania aan Nederland.

Outfit Máxima: koningin Máxima draagt vandaag een japon met diagonale en verticale volants van Claes Iversen en een fluwelen turban van Fabienne Delvigne. 

 

We zagen de jurk eerder tijdens het staatsbezoek van het Belgische koningspaar in november 2016. 

Máxima's turban is gemaakt van velours cloqué. Deze fluweelsoort bestaat uit twee lagen stof, die op een speciale manier aan elkaar verbonden worden. De onderste laag trekt door de verbinding samen, waardoor een reliëfachtige structuur ontstaat. 

Outfit Rania: Rania draagt een pantalon van Alexander McQueen en opnieuw een jas van Salvatore Ferragamo. Máxima en Rania dragen overigens allebei pumps van Gianvito Rossi. 

DE REACTIES ZIJN VERBORGEN TOT JOSINE ER NAAR KAN KIJKEN. EEN VRIENDELIJK MAAR DRINGEND VERZOEK OM DIT AF TE WACHTEN, EN NIET IN ANDERE LOGS VERDER DISCUSSIEREN OVER DEZE DISCUSSIE. DANK VOOR JULLIE BEGRIP!

Update van Josine: 
Ladies,
Er is in de afgelopen uren veel geschreven over koningin Máxima en koningin Rania. Zinnige dingen, opbouwend kritische dingen, maar er zijn ook reacties bij die ingaan tegen de forumregels, waarbij respect hoog in het vaandel staat. Ik wil jullie daarom vragen de discussie te sluiten. Ik denk namelijk niet dat de twee partijen, als we daar over kunnen spreken, dichter bij elkaar gaan komen. Iedereen heeft zijn eigen inzicht en normaal gesproken geniet ik daar ENORM van, maar vandaag niet. Dat gezegd hebbende: laten we wel vooral doorgaan met het bekijken van mooie kleding en dito juwelen. Een nieuwe blog is in de maak. Moment geduld aub.
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments