Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mrt 0 reacties

Officieel bezoek Jordanie – dagprogramma 20 maart

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengen Hunne Majesteiten Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

Het officiële bezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Jordanië. Beide landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio, met bijzondere aandacht voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië. Nederland en Jordanië werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn Jordanië en Nederland partners in de anti-ISIS coalitie. Het bezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.

Koning Abdullah wordt vergezeld door verschillende bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Jordaanse bedrijfsleven.

Dinsdag 20 maart
Na de welkomstceremonie op Paleis Noordeinde bezoeken Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Koning Abdullah II en Koningin Rania World Class Students in het Haagse theater Diligentia. Koning Abdullah II houdt een toespraak en gaat in gesprek met studenten van World Class The Hague. Dit initiatief van de gemeente Den Haag is gericht op het versterken van de betrekkingen tussen de stad van vrede en recht en haar studenten.

Koningin Máxima en Koningin Rania bezoeken het Gemeentemuseum Den Haag. Zij krijgen een rondleiding langs werken van Piet Mondriaan, één van de oprichters van de innovatieve en abstracte kunststroming De Stijl. In de Wonderkamers van het museum, een interactieve en educatieve kunstbeleving voor jong en oud, zien ze vervolgens hoe middelbare scholieren enkele opdrachten uitvoeren. Drie van deze wonderkamers met kunst, verhalen, spel en entertainment zijn gewijd aan Mondriaan & De Stijl.

Koning Willem-Alexander en Koning Abdullah II wonen een rondetafelgesprek bij over contraterrorisme. Ze spreken met deskundigen uit de Nederlandse veiligheidsketen waaronder NCTV en de politie. Voorafgaand aan het gesprek wordt een overeenkomst getekend als onderdeel van een intensievere samenwerking op het gebied van contraterrorisme tussen Jordanië en Nederland. De eerste dag van het bezoek wordt afgesloten met een diner op Paleis Noordeinde.

Outfit Máxima:  koningin Máxima draagt vandaag een nieuwe, wollen mantel en kanten japon van Claes Iversen, gecombineerd met een goudkleurige relevé.  Opvallend is in ieder geval Rania's keuze om een hoed achterwege te laten. Het Nederlandse protocol schrijft bij staatsbezoeken en officiële bezoeken immers een hoofddeksel voor en de gastvrouw bepaald. Maar blijkbaar is dat voor Rania niet doorslaggevend. 

In 2017 droeg prinses Mary van Denemarken ook een mantel van Claes Iversen. Hoewel beide ontwerpen heel verschillend zijn, komt de sluiting rond de halslijn overeen. 

Maar terug naar Máxima. Onder haar camelkleurige mantel draagt de koningin een kanten jurk van Claes Iversen. 

De clutch komt van A Bag with a Story:

Afbeeldingsresultaat voor a bag with a story site:modekoninginmaxima.nl

De hoed kennen we ook al: van Prinsjesdag 2013. 

Máxima's handschoenen komen van het Italiaanse familiebedrijf Madova Gloves:

Rania's mantel oogt als een ontwerp van Salvatore Ferragamo:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments