Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 11 mrt 87 reacties

Oeps! Nieuwe foto van Catherine blijkt fotoshop

Dat koninklijke foto’s een beetje worden opgefluft met fotoshop, staat buiten kijf. Maar de nieuwste foto van Catherine hangt van knip en plakwerk aan elkaar.

Het kiekje werd vrijgegeven op Moederdag, en diende ook als bedankje voor alle beterschapswensen. Dat de foto als geroepen kwam, is niet overdreven. De meest bizarre complettheorieën gingen de afgelopen weken rond. Zo zou Catherine zwanger zijn van prins Harry en als je een beetje rondzoekt, stuit je ook op allerlei wilde verhalen over een affaire, een mislukte operatie en meer in die trant.

Dat er veel aandacht zou worden besteed aan het eerste kiekje, had ik dan ook wel verwacht. Maar dat er sprake zou zijn van heel wat zichtbare fotoshopfeiten, had ik níet verwacht. Ik zal er drie aanwijzen.

We beginnen met prins Louis. Zijn hand staat in een vreemde positie. Dat was bij een eerdere foto ook zo, dus hij zal wel flexibele vingers hebben. Maar het dessin van de trui valt minder te verklaren.

Normaal gesproken loopt een rits van een jasje in één lijn door. Bij Catherine niet?

Bij Charlotte is er zoveel gefotoshopt dat de manchet van de trui deels verdwenen is. De zoom van de trui is ook ongelijk.

Aangezien het bijna onmogelijk is om drie kinderen alledrie leuk om een foto te krijgen, vermoed ik dat de foto bewerkt is en dat er dus meerdere foto’s in één beeld verwerkt zijn. Niet meer en niet minder. Maar je begrijpt: deze rel -want dat is het inmiddels, met beeldbanken die de foto intrekken, etc.- is olie op het complotvuur. Máxima zou zeggen: een beetje dom.

Update: Catherine heeft via sociale media laten weten dat ze zelf de foto heeft bewerkt. Dat verklaart een hoop!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
87 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

💻 Kate’s prutsgedrag including de amateuristisch overkomende persafdeling van The Firm krijgt een behoorlijke staart 👇🏼

https://www.ad.nl/show/persbureau-afp-en-cnn-controleren-na-kate-gate-alle-beelden-die-gezin-william-leverde~a70a278af/

En ja hoor: “Kate-gate” is een feit🫣
Dat wil je toch niet als toekomstig koningin dat er zo over je geschreven wordt 🤔 Dure, maar zeer terechte les geweest.

Ik heb zojuist met veel belangstelling alle commentaren in dit blog gelezen.
Dank aan ieder die hieraan meegewerkt heeft hoor 😉
Fijn dat Josine even duidelijk aangeeft waar de foto bewerkt is.
Had het aanvankelijk zelf echt niet gevonden. Dacht alleen: leuke foto.
Nu ik dit weet komt er maar 1 reactie in mij op: wie de foto naar buiten gebracht heeft voor publicatie is een beetje naïef geweest en heeft blijkbaar de mogelijke gevolgen niet overzien van iedereen die op scherp staat om nieuws van Kate te horen.
En dat is niet alleen een heel beetje dom, maar ook jammer, want het komt de rust niet ten goede van Kate, noch van het Britse koningshuis!

Wat een gedoe over een foto, de hele wereld staat op zijn kop omdat Kate al 2 maanden buiten beeld is. Ja? En? Ze mag niet eens lekker privé ziek zijn. We weten dat ze zelf fotografeert en fotoshopt. Ik ben te nuchter voor deze ophef

Sorry, ik was nog niet helemaal klaar met mijn reactie! Bovendien, hoe komt het dat ” onze” prinsessen wel altijd leuk op foto’s stonden. Minder druk van de pers door de mediacode misschien?

Helemaal mee eens.
En ik denk dat er aan foto’s van Máxima ook wel het een en ander gefotoshopt wordt hoor.
Wordt overal gedaan. Zit iedereen dat zo uitgebreid foto’s te kijken of ze wel kloppen? Vraagt wel een dagtaak volgens mij!

Ik denk liever geen foto (of een minder / geen perfecte foto) dan deze foto. Ik denk een hele dure les voor The Firm.

Wat een ophef over een foto Het had misschien wat beter geshopt kunnen worden, maar fijn dat ze er in ieder geval de energie voor heeft om dat te doen ik hoop dat ze spoedig herstelt Wat er ook met haar is, blijkbaar zo privé dat ze het niet willen delen Ik wens haar een goed herstel en hoop dat we haar snel weer in públic zien!

Inderdaad!! Vreselijk wanneer royals niet op hun gemakje even buiten functie mogen zijn door ziekte zonder alle privé info te moeten prijsgeven.

Ik denk dat ze zwanger is. Het is bekend dat ze enorme morning sickness heeft en ik denk dat ze haar eerste trimester afwacht. 40% van zwangerschappen haalt het einde van haar eerste trimester niet. Dus denk dat ze praktisch zijn geweest. Je weet hoe de Britse pers te werk gaat. Laat niemand met rust. Dus ja, gewoon zwanger.

🤣🤣🤣🤣of 😥😥😥😥
Stóp hier a.u.b. mee! Het is van de zótte!

😮 Als ik als man deze opmerking had gemaakt waren de rapen hierro zeker gaar geweest. Hierbij van uitgaande dat achter uw pseudoniem een vrouwspersoon schuilgaat.

Daar ga ik ook vanuit. “Zot geklap” wordt geassocieerd met een vrouw.

Vreselijk die ophef over een mooie foto van Catherine en haar kinderen. Ik hoop dat ze goed herstelt en na pasen haar taken weer kan oppakken, maar het wordt haar helaas niet makkelijk gemaakt.

Als ik Catherine was zou ik juist vanaf nu al mijn privé fotos die ik openbaar maakte juist express photoshoppen, dan eens met kort haar, paars haar. En het zou mij zeker niet verbazen dat de openbare zomerse “kerstkaartjes” van Alexander en fam. ook gephotoshopt zijn, bijv. de “huidjes” zien er altijd prachtig gepolijst uit, zelfs in hun pubertijd , maak dat de kat wijs 😉.

Wat ontzettend dom om dit te doen van Catherine. Dit is juist voer voor nog meer roddels.
Maak een leuke foto, de kinderen zijn inmiddels oud genoeg om even leuk te poseren en stuur die op. Zal iedereen een worst zijn dat er dan een voet niet te zien is of George z’n gezicht op onweer staat etc. Dat is beter dan dit gepruts.
En let wel Catherine is geen hobby fotograaf; ze fotografeert al lang en heeft dat ook gedaan voor het bedrijf van haar ouders. Dan snap ik dit gepruts met photoshop echt niet.

Ik vond en vind alle ophef onnodig. Dat Catherine zich zelfs geroepen voelt een verklaring af te leggen, dat vind ik echt te betreuren. Er is toch niet gemanipuleerd met de foto of zo. Gewoon wat gefotoshopt en van meerdere opnames één mooie gemaakt. Zodat iedereen er goed opstaat. Dat is tegenwoordig heel normaal en ook gewoon “menselijk”. Laten wij ons hier niet laten meeslepen door de roddelpers. Uiteindelijk gaat het hier om de mode. Dus…leuke sportieve outfit van Catherine en haar kinderen.

Er is ook een hele leuke foto van Wilders, van der plas, Omzigt en Yezilgöz gefotoshopt op deze foto.

Deze vind ik top 👍🏼 Leuk en grappig 🤣

Wel goed dat ze meteen reageer, want dat duurde bij Maxima en Alexander een ruime week voordat er excuses kwamen dat ze dom waren geweest om het regeringsvliegtuig te pakken midden in coronatijd. Ja dat was echt de schaamte voorbij.

Ik zit mee te grinniken Josine👍
Roepen ze over zichzelf af hoor met zulke domme acties.

Ik kan daar niet om lachen helaas. Arme Catherine, na een lang ziekbed plaatst ze met de beste bedoeling een foto, hoewel ze daar waarschijnlijk helemaal nog niet aan toe is. Ze is niet voor niets zolang uit de publiciteit. Dat wijst toch op een ernstige en in ieder geval langdurige ziekte. Jammer dat er zo weinig respect en mededogen is voor haar.

Ik denk dat ze zwanger is. Het is bekend dat ze enorme morning sickness heeft en ik denk dat ze haar eerste trimester afwacht. 40% van zwangerschappen haalt het einde van haar eerste trimester niet. Dus denk dat ze praktisch zijn geweest. Je weet hoe de Britse pers te werk gaat. Laat niemand met rust. Dus ja, gewoon zwanger.

Ik denk verre van zwanger.
Gezien de duur van herstel, operatie aan buik kan dat m.i. maar één ding betekenen.
Sterkte Kate❤️

Deze reactie vind ik ook nergens op slaan . Arme Catherine-Lang ziekbed-Beste bedoelingen-Weinig respect en mededogen.
Loopt u eens een ochtendje visite op zaal met me.
Er worden vrouwen ontslagen, die in een veel minder comfortabele thuissituatie moeten herstellen.
Tijd heelt veel wonden. Die tijd krijgt ze.
Me dunkt dat ze inmiddels wel geleerd heeft boven roddels en insinuaties te kunnen staan.
Zij is het zelf die deze foto al dan niet zelf geshopt de wereld instuurt.

We weten niets van haar ziekte af. alleen dat het langdurig herstel vraagt en dus zeer ingrijpend voor haar moet zijn. Waarom dit voor haar minder erg zou zijn dan voor vrouwen onder minder comfortabele omstandigheden is mij niet duidelijk. En dat het niet slim is om deze foto te plaatsen wil nog niet zeggen dat dit niet met de beste bedoelingen is gedaan. En ik zie nog steeds niet wat er nou zo vreselijk is aan die foto.

Klopt we weten er niets van af.
Dus ook niet of het waar is wat u allemaal over haar schrijft.
Ik reageerde op uw theatrale manier van reageren.
En wat de foto betreft, ik heb er nauwelijks iets over geschreven.
Zo belangrijk vind ik het niet.

❓Beste Anniek, wie zegt u dat het daadwerkelijk prinses Kate is die deze foto zelf bewerkt en geplaatst heeft?

Deze megablunder van ‘The Firm’vheeft toch niets van doen met al of geen respect en mededogen met ‘de zieke’ en ‘herstellende’ Kate?

Zoals er gereageerd wordt, wellicht niet zozeer hier, is niet echt aardig te noemen. En voor mij getuigt dat van weinig mededogen. En nogmaals, waar gaat het over, een goed bedoelde foto.

Sorry Anniek,
Maar een goedbedoelde foto is een foto die spontaan is genomen en niet op heel veel plaatsen is bewerkt.
Kate zal ooit koningin worden, dit is geen koninklijk gedrag. Van haar en de rest van het Koninklijk Huis wordt eerlijkheid en vertrouwen verwacht. Dit soort zaken zijn dan niet bepaald wenselijk.
En let wel: dit is al de zoveelste keer dat er foto’s zijn gemanipuleerd (kerstkaart 2023, babyfoto prinses Charlotte) en nu weer dit.
Ze roept zo over zich af dat er alleen nog maar meer gespeculeerd en geroddeld gaat worden.
Dommer dan dom dit.

📸 Weet u Aniek, als Kate de figuurlijke (koninklijke) “ballen had” dan deelde ze alsnog de goed bedoelde èn niet gemanipuleerde oorspronkelijke versie.
En zoals Roos terecht opmerkt, Kate is meer dan een startende hobby fotograaf dus ja dan moet je niet vreemd opkijken dan men reageert.

🤔💭 The Firm lijkt steeds vaker af te stevenen op “een faillissement”, wellicht tijd voor een interne frisse , eerlijke en gezonde wind? 🌬️

Niet bepaald slim om deze foto dusdanig te bewerken, maar de media storm die dit teweeg brengt vind ik zo lachwekkend, dat de roddelpers er mee aan de haal gaat is hun verdien model, dat snap ik wel, maar de zgn serieuze media hebben het tevens als kop🙃. Al die malle speculaties en complot theorieën zijn echt hilarisch. Het is blijkbaar héél moeilijk om iemand even rust te gunnen, er was immers vanaf het begin af aan al aangekondigd dat ze pas na Pasen weer in beeld komt.
By the way, waar is Maxima? Is ze gekidnapt door Laurentien? Etc. 😳😳

Gieren Catherine; Maxima gekidnapt door Laurentien😂👏
Het beste wat we kunnen doen nu: lachen om dit hele gedoe.

Jep. Naar Bazel gekidnapt dan, door Laurentien. Arme Laurentien, ’t zal je maar gezegd worden ;). Máxima is bij BIS in Bazel. Voor haar VN-functie.

Ja Maxima is samen met Laurentien en de dochters in Griekenland voor een serie workshops diy hair tutorials 🤣

😂

😆 Geweldig booming “nieuws” breng je Catherine, nu weet iedereen dat Laurentien Máxima heeft opgesloten in 1 van haar eigen walkin kleedkamers, en de 🔑 ligt ergens verstopt. 😧

‼️ Wist je dat Máxima weer vrijgelaten wordt indien ze minstens een dozijn kledingstukken beschikbaar heeft gesteld voor My Lima Lima? 😲

Ik hoop wel dat Laurentien zo netjes was om onze Max genoeg 🍞 en 💧 mee te geven indien onze Latina koningin 👸🏻 voet bij stuk houdt en weigert mee te werken aan deze vorm van afpersing, zeg maar schandaaaaalige chantage‼️

👉🏼 Oh ja, en de 🗺️ natuurlijk om de uitgang van walkin kamer 2️⃣ weer te kunnen vinden …. 😂

Zo is het maar net Josine👍

Josine, dat is nog voorzichtig uitgedrukt. De tabloids in de UK zijn onverzadigbaar en gaan altijd tot het randje. Wat een mazzelaars zijn ze hier dan toch met de zgn media code, die eenzijdig is opgelegd, wat ook best curieus is….

Met de mediacode bedoel ik niet het bewerken van beelden, maar gaat het mij om het continue na- en opjagen van de royals en ze ‘in de hoek drukken’ zoals nu is gebeurd.

De pers kan zich daarop wel ingesteld hebben, maar het nieuwshongerige publiek niet.
Die willen nieuws, waar of niet waar en anders verzinnen ze het zelf wel!
Dat had het Koninklijk Huis in de UK kunnen weten.

Inderdaad, bij iedereen wordt geadviseerd voldoende rust te houden na een vrij zware operatie die dat kennelijk was als ze dagen in het ziekenhuis moest blijven. Bij haar thuis zal toch ook de nodige verzorging mogelijk zijn maar ik ziekenhuis blijven was beter voor haar kennelijk.
Dus ze heeft rust nodig, maar misschien kan ze zelf ook wel lachen om al het gedoe .

Charmant opgelost deze faux pas van de Britse RVD. Catherine zegt dat ze het zelf heeft gedaan maar wie gelooft dit? Ik i.i.g. niet.

Waarom zou ze het zelf niet gedaan kunnen hebben als hobby nu ze zolang rust moet houden en iets leuks wil doen.

Áls ze het al zelf gedaan heeft dan heeft ze de foto niet zelf gepost. Dat doet dan de pers/publiciteitsafdeling van de Britse royals. Als je iets aangeleverd krijgt dan check je toch het aangeleverde op fouten of rarigheden. Dat hebben ze nu dus blijkbaar onvoldoende gedaan. Vandaar faux pas Britse RVD.

Last edited 4 maanden geleden by Krielie

Ik denk dat het geen recente foto is omdat er nog geen groen blad aan de bomen zit.

Er zijn ook genoeg groenblijvers

Op het officiële instagramaccount heeft Catherine zojuist toegegeven dat ze de foto heeft bewerkt en heeft ze haar excuses aangeboden voor alle ontstane ophef. Waarom ze de foto heeft bewerkt, zullen we toch nooit weten. Handig is het zeker niet.

📻 💬 Ik hoor het nieuws over Kate en haar excuses over “haar” fotogepruts op dit moment zelfs op NPO Radio 4️⃣ Klassiek 🎶 😁

Tjonge, jonge, als of er geen ergere dingen in de wereld bestaan momenteel.
De pers en weet ik wie die zich allemaal druk maken om een foto..het is maar een foto hoor.Ze hebben verder niet veel te doen denk ik dan maar.

Aha zo zie je maar 🤥, djw voor je bericht Jaqueline B.

Ben zeer benieuwd of de lezers hierro die opgemerkt hebben ‘dat er niets aan de hand is’ en Josine betichten van ‘speculaties’ nú zullen reageren…. 🤓

Het lijkt me erg duidelijk dat de foto is bewerkt. Wat ik mij afvraag is: waarom? Catherine is een leuke vrouw die altijd goed staat op een foto en haar kinderen zijn ook leukerdjes. Zo’n foto hoeft helemaal niet perfect te zijn.
Beter een spontane leuke foto die echt is dan een bewerkte. Als ik eerlijk ben, waren deze kleine aanpassingen mij anders niet snel opgevallen, als je de foto alleen vluchtig bekijkt.
Wat mij wel opviel (maar dat ligt waarschijnlijk helemaal aan mij hoor), maar ik zie iets aan het hoofd van Catherine. Als er zou gezegd worden, dat er een andere foto van haar hoofd in de foto is gezet, dan zou ik het gelijk geloven. Ik kan er niet de vinger op leggen wat ik er nu aan zie, maar het lijkt er voor mijn gevoel op dat de hoofden van de kinderen dichterbij zijn dan Catherine’s hoofd.

Ik vind het een ontzettend leuke foto, en ik vind het echt belachelijk dat er met zo’n vergrootglas aandacht aan dit soort insinuaties wordt gegeven.

Het is alleen maar groot nieuws, omdat jij en anderen dat er van maken… Typisch geval van niets beters te doen hebben? Het is gewoon een leuke foto, voor een leuke gelegenheid (Moederdag). Maar nee, dat moet weer negatief uitgelegd worden, er moeten weer allerlei complottheorieen op los gelaten worden… Zo kun je ieder initatief wel dood redeneren.

Dit begint allemaal met tabloids zoals de Daily Mail, die alles over-analyseren wat de koninklijke familie betreft, die liplezers inhuren, die ‘body language experts’ inhuren – alles maar dan ook alles wordt onder een vergrootglas gelegd.
Echt geheel onnodig om hier aan mee te doen. De media praten elkaar allemaal na, en zo wordt ‘nieuws’ gecreëerd… Ik snap dat je het gevoel hebt dat je je moet verdedigen – door een blog te plaatsen over je vrijheid om te doen met je eigen website wat je wilt (wat natuurlijk absoluut helemaal waar is! je hebt alle vrijheid!). Maar arme Catherine, hoe moet zij zich wel niet voelen? Ik hou niet van speculeren, maar ze is herstellend van een ingrijpende operatie, ze wordt constant op de hielen gezeten omdat ze zich niet laat zien, ze publiceert een enorm leuke en geslaagde foto, en toch is het niet goed. ‘Who cares’ dat er een stukje manchet niet duidelijk te zien is als je 15x inzoomt of dat een hand minder scherp is dan een andere?
Naar mijn mening is het een bewust gefabriceerde storm in een glas water.

🤔💭 Een foto bewerken wordt bij gerenommeerde persbureaus in zeer beperkte mate toegestaan. Een foto terugtrekken gebeurde tot op heden zelden, dit is m.i. erg schadelijk voor het Britse Koningshuis. 🤥

🫢Het Britse Koningshuis is niet alleen ‘een beetje dom’ maar heeft een giga mega blunder van jewelste gemaakt, hetgeen nog meer voer geeft aan speculaties, tsja. 🤷🏼‍♂️

M.i. een “gevalletje” van ‘eigen schuld dikke bult’. 🤥

Nou, nou, nou! Doe allemaal even normaal zeg.

De laatste tijd lees ik hier soms berichten die <mijns inziens> niet zoveel of zelfs helemaal niets
met mode / kleding te maken hebben . Zo ook dit bericht dat gewoon in de Story of ander roddelblad thuis hoort.
Jammer dat jullie < voorheen zo leuke site> nu ook mee gaan doen aan speculaties en roddels.
Met alle respect , maar wat voor meerwaarde hebben berichten als deze? Kijkcijfers?

Het heeft mij doen besluiten om de groep te verlaten.

Ik vraag mij af waarom je zo ontzettend kattig reageert Josine. Het is echt onprettig naar je lezers/reageerders. Het is niet voor het eerst dat ik dit zie en het doet de sfeer hier geen goed. Bovendien is de kritiek niet onterecht. Hrt lijkt meer op roddel en achterklap dan een leuke modeblog.

Voor míj niet onprettig hoor. Het is bovendien niet😾🐈‍⬛🐈 . De tekst in de post is duidelijk lijkt me. Lezen, dáár komt het op aan.

Het blijft een leuke foto !

Ik vind eerlijk gezegd de ‘bewijzen’ niet sterk hoor.
Wat is er met de trui en het roze vestje? En een rits loopt wel vaker niet door in een kledingstuk.

Een rits loopt wel door in de rest van de rits 🤣🤣 ff naar Hans Anders jij 🤣 en verder over de foto…. het is natuurlijk vreselijk dom om zo’n zwaar bewerkte foto vrij te geven na maandenlange afwezigheid. Ze hebben tijd genoeg gehad om voorbereiding te treffen voor een teken van leven. Het volk blijkt namelijk niet helemaal achterlijk te zijn. Neem ze serieus…. voor eens een keertje. Zou ook goed advies zijn aan de Nederlandse koninklijke familie.

Ok. Zo had ik het niet gezien dat het zo werkt.Dank je.

Ik ga niet mee speculeren over AI of photoshop 🫣Ik vind het gewoon een leuke foto, Catherine ziet er gezond en gelukkig uit met de kids bij haar. Ik wens haar een spoedig herstel, en kan niet wachten om weer mooie foto’s van haar te zien als ze aan het werk is🌸🌸

Tja, met die zin moest Maxima Wim Kok na🦜🦜🦜. Was geen woord van haar zelf bij. Een van de allereerste ingestudeerde zinnen.
De foto kan A.I. zijn. Vreemd dat die wordt uitgegeven.
Laten we de riooljournalistiek maar links laten liggen.
Wat het uitgeven van deze foto betreft: ” Liever niets, dan námaak”

🤖📸 Ik vermoedde ook iets van A.I. , vandaag blijkt in veel media evenals op MKM de bevestiging van
een gekunstelde in elkaar geknutselde foto. 👎🏼

De kerstwens van ‘23 bevatte ook A.I. aanwijzingen, maar deze bleken “niet waar” volgens reacties toentertijd hier op MKM 👉🏼 Toch eens terugkijken? 👀

Ps: Josine, fotoshop is echt iets anders dan A.I. 🤖

👉🏼 @Josine Droogendijk, er is hier idd sprake van fotoshoppen, je hebt gelijk. Een A.I. deskundige vanavond bij Op1 📺 verklaarde dat A.I. dit veel beter zou hebben gedaan dan dit fotoshop gum gepruts. Bij A.I. zijn handen overigens nog wel steeds de zwakke schakel.

Ik zie echt alleen maar een foto van een prinses die na een ernstige, of in ieder geval langdurige, ziekte weer van zich laat horen. En dan is het weer niet goed genoeg. Wellicht is de foto wat gefotoshopt, maar dat zijn de meeste foto’s. Dat doet bijna iedereen, althans de meeste moeders willen dat hun kinderen vrolijk lachend op de foto staan. Dus misschien van meerdere opname één gemaakt. En wat dan nog?
Belachelijk dat hier zoveel ophef over is. Ik wens Catherine het allerbeste en hopelijk zien we haar snel weer in “real live”. Zo’n ingrijpende operatie is niet niks voor een moeder met drie jonge kinderen. Wat mij betreft verdient ze heel wat meer respect en dus niet al die belachelijke insinuaties. Helaas is men waarschijnlijk pas tevreden als er een levensgrote foto van haar litteken wordt getoond, zoals ik ergens las.

Een koninklijke familie die het volk voor het lapje houdt is gewoon not done. Zeker niet als ze obvious door de mand vallen. Hun taak is meer dan lintjes knippen en mooi zijn met een fonkelende diamant 😉

Ja en dan het litteken haar blote buik liefst!
Ik ben het met je eens Anniek. Ze zullen heus geen foto vrijgeven die niet klopt.

Lijkt me een aannemelijke uitleg Josine! Niets meer en niets minder. Ik hoop dat het goed met haar gaat en ze haar werk op termijn weer kan oppakken.