Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 okt 42 reacties

Nóg een kledingwissel voor Máxima

Voor het staatsbezoek aan Zuid-Afrika krijgt Máxima qua mode van mij een tien met een griffel. Op de laatste dag vond er opnieuw een kledingwissel plaats.

Haar bloemenjurk van Natan werd omgeruild voor een tweede bloemenjurk, die eveneens uit het atelier van het Belgische modehuis komt.

PPE/Schoemaker
PPE/Schoemaker

Misschien herken je de outfit van het staatsbezoek aan Ierland, juni 2019.

Of van het Holland Festival 2016.

04-06-2016 © PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik had de eer om erbij te zijn in Kaapstad op de afsluitende bijeenkomst. Onze koningin zag er prachtig en verzorgd uit. Net als de koning. Ik vind dat de foto’s en tv beelden niet helemaal recht doen aan deze prachtige jurk die haar goed staat.

Heerlijk jurkje, lengte voor nu prima.
Ik vind het nog steeds bij haar passen.
Prachtige warme kleur.
Ik vind deze schoentjes erg charmant aan haar voet staan. Wel plastic, maar toch fantastic 😉.
Heel mooie reactie van de koning over het tumult eerder die dag.

Hoewel ik deze mooi vind, prefereer ik toch die andere bloemen jurk. 😄

Leuk deze weer terug te zien. Lengte is goed dankzij verlenging. Langer past niet bij dit model.
Een modesucces deze dagen. Dank voor de blogs!
Ik wens ze een rustig bijkom weekend toe!

Iemand had het over Audrey Hepburn bij dit model, ja in haar tijd (de betreffende foto gaat over 1957) had je dit soort modellen, was erg in de mode toen, en waren die jurken wel degelijk langer bij dit model.

Kijk maar even naar foto 8
https://www.elle.com/fashion/g19422025/best-audrey-hepburn-givenchy-style-moments/?slide=8

Hele mooie outfits! Een heerlijke stijl! Dank Ina! .Ja nr 8 nog langer, maar langer wordt ook breder en dat zou voor een overdag-jurk erg breed worden maar voor een sjieke cocktail kan t wel.

Mooi die hepburn stijl. De jurk van elisabeth vorige week is ook op deze stijl geinspireerd. De stof van de jurk van maxima vind ik zeer mooi. En met deze lengte staat het beter dan de korte versie. Maar persoonlijk vind ik dat rechte jurken haar het beste staan.

Heerlijk , echt genieten van de ontwerpen die Audrey draagt, er zitten pareltjes tussen die het zeker waard zijn om nog eens mee aan de slag te gaan.
Als ik Maxima was wist ik het wel.

Ja daar zitten inderdaad hele mooie dingen bij.
Nu ik die jurk van Audrey zag, zijzelf en de jurk in de sfeer van die tijd, herinner ik me ineens dat mijn moeder toen ik een klein meisje was 2 (waarschijnlijk wel meer dan 2) van dat soort jurkjes voor me had gemaakt, ook met die plooien er in zodat het vanzelf al wat wijder uitstond, eentje zonder mouwen van een streepstof en eentje van ribfluweel met lange mouwen.
Het was redelijk standaard toen die wijde rokken bij een jurk. Ik had ook een petticoat voor onder dat soort jurken.

Maar dáár heeft Natan dus blijkbaar zijn inspiratie vandaan, jaren 50.
Het gekke is dat ik dat nooit zo herkende bij Máxima maar nu ik Audrey zag werd ik wakker 😄

Leuk he ?
Zo kom je steeds weer tot andere inzichten.
Als ik in familiealbums kijk zie ik mijn moeder en tante,s ook in deze stijl, maar dan wel in midi lengte, en ook dat is heel mooi en charmant, juist door de aansluitende bovenlijfjes.

Heel erg leuk model.. ik hou ervan.. hij zou ook nog ietsje langer mogen/ kunnen, beetje midi lengte maar hoeft niet. Overigens lijkt er al een zoompje uitgelegd, de jurk oogt langer dan eerder. Mooie kleuren ook.

De kleur is erg leuk maar het model van het jurkje “past” niet meer bij Máxima, maar eerder bij de jongste dochter. Ik zag ze op het journaal en schrok van het vette haar van Máxima. Jammer dat de extensions van gisterenavond er alweer uit waren, maar ze had het wel even mogen wassen.

Met de jurk hoe ze hem vandaag draagt is niets mis volgens mij.
Goede lengte en mooie pasvorm. Kan prima hoor w.b. leeftijd.
Op eerdere foto’s oogt hij wel te ‘popperig’ zoals ik ergens las,met een te korte rok. De zoom is kennelijk uitgelegd nu.

Mooie afsluiting van het staatsbezoek. Complimenten voor Máxima!

Een schitterende jurk, maar 10 cm langer was mooier geweest. Ten eerste omdat de verhoudingen dan beter zouden zijn en te tweede omdat ik van mening ben dat zij als koningin iets decenter mag zijn mag zijn.
Deze Afrika-reis heb ik genoten van Maxima’s kledingkeuze, écht geweldig.

Had de jurk graag 10 cm langer gezien niet voor haar leeftijd maar voor de proporties van het geheel

Mooie kleur/ stof maar naar mijn mening aan de korte kant de verhouding klopt niet . Komt popperig over. Jammer.

De print is heel mooi. Het model vind ik niet (meer) wat.

Nee, dit vind ik niet meer kunnen. Beetje popperig, Barbiejurkje.
Dit past niet meer bij de leeftijd.

Nog een bonus voor ons met deze kledingwissel.😉
Leuke, vlotte jurk, en wat vallen haar haren mooi zacht en netjes om haar gezicht!
Broche en oorbellen mooi op elkaar afgestemd.
En de koning weer een mooie match door de oranje stropdas.
Hij droeg ook zulke keurige kostuums!
Ik vond alle kleding die Maxima droeg tijdens dit staatsbezoek heel geslaagd!
Fijn Josine, dat je tijdens dit bezoek ons zo trouw op de hoogte hield met veel info en foto’s en diverse blogs.
Dank je wel; ik heb ervan genoten!

Wat een mooie afsluiter met deze jurk. Mooie styling met kapsel en broche. Maxima heeft haar best gedaan deze dagen. Grote klasse

Leuk jurkje, de zoom is eruit gehaald en heeft voor nu een prima lengte. Met beige pumps zou het totaal beeld volgens mij beter zijn. De broche is heel mooi, gewoon wat vaker opdoen!

Geweldige jurk, ik houd van dit model jurk! Lekker Audrey Hepburn, dus altijd goed zou ik zeggen.

Mooie jurk, kan nog prima vind ik en de kleur staat prachtig. Mooie broche ook van een libelle of vlinder; is daar nog wat over te melden? Zeer geslaagde outfits dit staatsbezoek!

Leuke jurk en wat zit haar háár hier ontzettend goed!!

Ik heb genoten van alle kleding die Maxima tijdens dit bezoek droeg! Deze jurk ook helemaal fantastisch, ze kan het nog prima hebben wat mij betreft 😉 en kinderachtig vind ik persoonlijk erg overdreven gezegd…vanaf welke leeftijd ‘mag’ je dit dan niet meer dragen?
De koning ook stijlvol wat mij betreft!

Ik vind het rokgedeelte door de stijve stof wel wat te wijd, maar verder een mooie look.

Blijft een mooie jurk in een mooie kleur! Zat haar niet opgestoken kapsel altijd maar zo verzorgd. Hier word ik blij van!

De kleur staat Máxima mooi maar het model vind ik niet goed zitten. Het lijkt net of de rok te hoog zit waardoor Máxima een kort lijf heeft wat niet zo is. Zonde wat als de rok iets lager was gezet had het veel mooier gezeten.

Super mooi deze jurk. Wat leuk dat ze hier weer voor gekozen heeft. Staat haar echt geweldig! En ik vind deze zoveel mooier dan de jurk die ze vandaag droeg.

Blijft een mooi jurkje!

Love it dat de kleding wissel helemaal terug van weg geweest is! Mag ze van mij veel vaker doen. Hebben we hier ook meer om over te praten 😉

Ik zag het op tv.
Dit model en die lengte vind ik niet meer kunnen eigenlijk, dat wijduitstaande bij die redelijke korte lengte staat erg kinderachtig nu ze wat ouder wordt.

Als de jurk nou mini lengte was geweest, begreep ik u. Maar met deze lengte vind ik dat je de jurk ook nog kan dragen als je 70+ bent (als je nog mooie benen hebt). Ik vind het een zeer klassieke jurk.

7️⃣0️⃣➕? 😳

Ik denk dat dit model jurk prinses Margriet beeldig zou staan.

Ach ja dat zou best kunnen Linda, wel iets langer dan 📏 , de hier door enkelen genoemde 10 cm?

inderdaad. mooi maar popperig.

Ja dat is misschien nog beter gezegd Agnes, te popperig voor als je geen 20/30 meer bent.
Ik heb dat eigenlijk altijd wel gevonden als ze dit model jurkjes droeg maar ze is er heel lang mee kunnen wegkomen omdat ze lang haar meisjesachtige uitstraling bleef houden maar de laatste paar jaar begint die soms wat minder te worden en dan begint het contrast wat teveel te worden.

Ik vind het bij koningin koningin Mathilde eigenlijk ook te kinderachtig/popperig staan als ze dat soort modellen draagt.

Eens!

Helemaal mee eens.

Totaal mee eens wat betreft uw tweede zin. Voor mij verder haar, make-up en kleur+print japon 👍🏼