Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 jun 0 reacties

Nieuwe tas, duurzame rok: zo bezocht Máxima het UMC

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 22 juni een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

Tijdens het werkbezoek kreeg Koningin Máxima eerst een toelichting van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de landelijke situatie en het kader Passende Inhaalzorg. Door de coronacrisis zijn behandelingen uitgesteld en hebben huisartsen 1,45 miljoen minder verwijzingen uitgeschreven in vergelijking met jaren voor de pandemie. Door het dalende aantal opnames van patiënten met COVID-19 zijn er mogelijkheden om deze uitgestelde zorg in te halen. Op verzoek van minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport heeft de NZa het kader ‘Passende Inhaalzorg’ ontwikkeld in overleg met zorgprofessionals, -aanbieders, -verzekeraars en de Patiëntenfederatie. De belasting van het zorgpersoneel tijdens de pandemie is in het kader meegenomen, het zogeheten ‘Herstelplan’. Tijdens het eerste gesprek werd ook de samenwerking tussen de ziekenhuizen, zorgautoriteit en de zorgverzekeraars toegelicht. Koningin Máxima kreeg verder een toelichting van de voorzitter van de vereniging voor IC-verpleegkundigen over hoe zorgprofessionals de zorg voor COVID-19 patiënten hebben ervaren. Daarnaast lichtte een Nederlandse zorgverzekeraar toe wat verzekeraars doen om de opschaling van zorg mogelijk te maken en werd er gesproken over financiële consequenties.

Mode 
Outfit: Zijden plooiblouse en rok met riante knoopceintuur van raffia 
Ontwerper: Edouard Vermeulen 
Eerder gedragen: Ja, twee keer in 2019 
Accessoires: nieuwe tas van Rough Studio, pumps van Gianvito Rossi, goudkleurige bladoorbellen (nieuw) 

De outfit komt uit de collectie van Natan. 

De stof -raffia- komt van de raffiapalmen van Madagaskar en is op duurzame wijze vervaardigd door Akra. Deze organisatie zet zich in voor het welzijn en de ontwikkeling van vrouwengemeenschappen in Afrika en Latijns-Amerika. Past helemaal in Máxima's straatje dus. 

De rok en blouse hebben we inmiddels drie keer gezien. De eerste twee keer combineerde de koningin de outfit met bordeauxrode accessoires. 

De combinatie tussen wijd (blouse) en strak (rok) doet het goed en laat Máxima's figuur goed uitkomen. Wat een verademing na al die tergende culottes! De nieuwe tas komt van Rough Studios (dank Jaje Austen!), naar de oorbellen wordt nog gezocht.  

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments