Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 mei 0 reacties

Modenieuws 22 mei

In de afgelopen dagen kwamen er meerdere leuke modenieuwtjes naar buiten. Het leek me een beetje rommelig om voor elk nieuwtje een blog te openen, dus daarom praat ik je in deze blog bij over van alles en nog wat. 

Cadeautje
Natuurlijk beginnen we met Het Huwelijk van het Jaar. Meghan heeft namelijk voor zes van haar vriendinnen een gouden armband gekocht à 450 dollar bij Zofia Day. Via de website van de ontwerpster is de Kensington Bracelet nu te koop voor iedereen. 

Onderdanen
En we blijven nog even in de bruidsstemming, want onze schoenenblogger Linda heeft de trouwschoenen van Meghan onder de loep gelegd.  

Linda: "Nu de grote dag van Harry en Meghan achter de rug is, kunnen we nagenieten met alle foto’s en inzoomen op de details. Zoals Josine en TWoR al schreven droeg Meghan overdag bij haar trouwjurk bijpassende trouwschoenen van Givenchy. Deze waren gemaakt van zijdesatijn en hadden een zeer hoge, slanke hak en een puntige neus. ’s Avonds wisselde ze niet alleen van jurk, maar ook van schoenen. Onder haar avondjurk trok ze namelijk pumps van Aquazurra aan. Dit merk is niet onbekend voor de nieuwbakken Duchess, want al eerder verscheen ze op hakken van dit merk en ook op belangrijke momenten. Toen de verloving van Harry en Meghan bekend werd gemaakt, droeg Meghan schoenen van Aquazurra. Toen waren het beige suède pumps met een bandje om de enkel. 

Op haar trouwdag ging ze natuurlijk voor witte schoenen, net als overdag gemaakt van zijdesatijn, maar nu met details van mesh. Om het plaatje compleet te maken waren de zolen lichtblauw gemaakt voor het ‘something blue’ effect. Vaak zijn de trouwschoenen van een bruid slecht te zien, maar zowel overdag als ’s avonds konden we bij Meghan haar schoenen goed zien. Beide keren trok ze haar jurk iets op toen ze trap moest lopen, waardoor we even een goed kijkje konden nemen. De schoenen van Givenchy leken erg veel op de schoenen die alle modellen droegen tijdens de Givenchy Haute Couture catwalk presentatie afgelopen januari in Parijs. Wat betreft de avondschoenen, Edgardo Osorio van Aquazurra deelde zelf trots een foto op Instagram van Harry en Meghan en liet weten dat het een ongelofelijke ervaring was om op maat gemaakte schoenen voor de bruid te mogen maken. De schoenen werden in Florence met de hand gemaakt en door het mesh detail kregen de klassieke bruidsschoenen een moderne touch. Het schoenenmerk was dan ook meer dan vereerd dat ze dit mochten doen en erg blij met het resultaat."

Máxima 
En van Meghan gaan we door naar Máxima, want via Twitter kwam ik te weten dat Máxima's lila avondjurk niet meer te zien is op de expositie. Geen verrassing, want voor aanvang van de tentoonstelling had het hof al laten weten dat Máxima tijdens de expositie een van de jurken zou lenen omdat die al ingepland stond. Aangezien het staatsbezoek aan Luxemburg morgen begint, verwacht ik hem heel snel weer te zien. 


Foto: PPE

Gestrikt voor een expo
Op 27 mei start in de Kunsthal in Rotterdam een expositie over het werk van Viktor en Rolf. Ook de trouwjurk van Mabel is er te zien. Op de facebookpagina van de Koninklijke Verzamelingen zijn wat sneakpeeks te zien. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments