Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 27 aug 0 reacties

Mode met een verhaal – deel 7

Aanstaande zaterdag zien we koningin Máxima pas weer, dus daarom maken we nu maar even een uitstapje naar prinses Beatrix en koningn Rania. 

Terwijl de mussen van het dak vielen was prinses Beatrix gisteren aanwezig bij de 79e zitting van het Institut de Droit international (IDI) in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis. Voor de gelegenheid had de prinses een deux-pièces van de Amsterdamse couturier Véronique van Groeningen uitgezocht. 

Het jasje kwam al eerder in beeld met een rok van dezelfde stof tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers in juni 2013. Welke combinatie vind jij mooier?

Voor we doorgaan naar de volgende outfit, wil ik graag nog even wijzen op de Valentino-stof van het ensemble. Naast een dessin van een zwarte ondergrond met een beige kastanjeblad is de zijde namelijk ook nog versierd met een ingeweven wafeltjes en streepjes, die weer zijn verdeeld in blokjes. 

Goed, door naar het volgende onderwerp. Zoals je vast wel hebt gemerkt, heb ik vorige week niet geblogd over de rouwdienst en crematie van prinses Christina. Een bewuste keuze, maar ik wil wel graag even wijzen op de zonnebloembroche die prinses Beatrix die dag droeg. Ongetwijfeld een symbolische keuze, want ook de kapel en de kist van prinses Christina waren versierd met de bloem. Op de mouwen van het ensemble van prinses Beatrix was de zonnebloem niet te zien, maar wel de meest Hollandse bloem ooit: de tulp. En een rouwdienst draait natuurlijk nooit om mode, maar mag ik op deze plaats wel even een compliment aan de ontwerpster geven? Wat een perfecte pasvorm, flatterend ontwerp en mooie stofkeuze! 

En na het modenieuws over prinses Beatrix, wil ik ook graag nog een outfit van koningin Rania bespreken. Op zondag bezocht de Jordaanse koningin namelijk het kantoor van de Amman Design Week en daarbij droeg ze een hippe midi-rok en een shirt met een foto van haar zoon en man. 

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments