Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mabel 21 okt 0 reacties

Mode met een verhaal – deel 10

Vorige week overlaadde Máxima ons met de mooiste outfits, en deze week staat er weer een veelbelovend event op de planning: de inhuldigingsceremonie van de Japanse keizer. Maar zo ver is het nu nog niet, dus in deze blog blikken we in sneltreinvaart nog even terug op het overige modenieuws van de afgelopen week. 

Laten we beginnen met de aanvullende informatie over Máxima's India-garderobe. Haar groene sari, gedragen op donderdagavond, blijkt een ontwerp te zijn van Jan Taminiau. De bijpassende clutch is ook 'geïdentificeerd' en komt van het label Isla. 

Onderwerp 2: De pakken en dassen van de koning
Dat Willem-Alexander geen modekoning is, hoef ik vast niet te vertellen. Maar toch wisselde hij in India vaker van kleding dan zijn vrouw. Zo droeg hij op dag 1 een grijs en een blauw pak, terwijl koningin Máxima haar kanten japon van Natan aanhield. 

En we blijven nog even bij koning Willem-Alexander, want mijn oog viel ook nog op een 'nieuwe' das. Het woord 'nieuwe' heb ik bewust tussen haakjes gezet omdat ik bijna een jaar achterloop met het overzicht van zijn stropdassen. De kans is dus zeker aanwezig dat deze toekan-das van Ferragamo al wat langer meegaat, maar hij is me nu pas opgevallen. 

Onderwerp 3: de jurk van Elizabeth l 
Door middel van kleding en accessoires werd er vroeger gecommuniceerd over status, rijkdom en creativiteit. De jurkencollectie van Elizabeth l was om die reden dan ook meer dan indrukwekkend. Via het Twitteraccount Historic Royal Palaces kun je zien hoe een van haar jurken minutieus wordt nagemaakt. 

Onderwerp 4: uitreiking Princess of Asturias Awards 
In Spanje werden de Princess of Asturias Awards uitgereikt. Naast een indrukwekkende speech van Leonor, de prinses van Asturias, kregen we ook heel wat mooie outfits te zien. 

Letizia in een grijze robe manteau. Zo zie ik een koninklijk gezin graag: 

Letizia met een pantalen en top van het Spaanse label 2nd Skin Co: 

Op dag twee koos de Spaanse koningin voor een RTW-jurk van Pertegaz, de ontwerper van haar bruidsjurk. 

Voor de uitreiking van de prijzen koos de koningin een rode jurk met een geaccentueerde taille uit. Très chic! 

Onderwerp 5: het bijzondere t-shirt van prinses Mabel

Op deze plek wil ik ook graag wat aandacht besteden aan een oproep van prinses Mabel. Ik kan er een heel verhaal aan wijden, maar onderstaande tweet vertelt eigenlijk wel genoeg. Dus bij dezen: 


Last but not least wil ik ook nog even wijzen op de documentaire over Harry & Meghan, die vanavond wordt uitgezonden op RTL4. Ik heb hem via ITV al gezien en ik moet zeggen dat ik erg ben geraakt door de kwetsbaarheid van de hertogin, die in duidelijke bewoordingen laat weten dat zij niet oké is door de negatieve berichtgeving van de Britse tabloids. Ik moest onmiddelijk denken aan het eerste levensjaar van mijn oudste dochter Lieke. Wat vond ik het moederschap zwaar in die tijd. De gebroken nachten, de meningen van Jan en Alleman, de verantwoordelijkheid, het opofferen, het inleveren van je vrijheid. En dat alles vond plaats in alle anonimiteit. Wat moet het zwaar zijn om onder de loep te liggen en onheus bejegend te worden, terwijl je je uiterste best doet en op zoek bent naar een nieuwe manier van leven. 

Voor mij was de documentaire een aanmoediging om scherp te blijven modereren wbt de negatieve reacties over de karakters/persoonlijkheden van de koninklijke dames. En gelukkig is dit bijna niet nodig, dus op deze plek ook een woord van dank voor de fijne reacties die dagelijks hier worden geplaatst. Het doet me goed om op een positieve manier te communiceren over een bijzaak als koninklijke kleding. Laten we dat vooral zo houden!En kritiek op een outfit mag, maar mensen afschrijven vanwege een verkeerde kledingkeuze kan grotere gevolgen hebben dan wij wellicht doorhebben. Het nieuws is naar mijn idee een beetje ondergesneeuwd, maar koningin Rania heeft op dit moment ook een pauze ingelast vanwege de felle aanvallen op haar persoon. Meer weten? Volg dan even haar persoonlijke Facebookpagina. Daar heeft zij een uitgebreide verklaring geplaatst. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments