De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Het staatsbezoek aan Noorwegen is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die dezelfde normen en waarden delen en samen werken aan oplossingen voor grote internationale uitdagingen. Tijdens het bezoek staan bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Nederland en Noorwegen hechten aan een goed werkende rechtstaat waarin mensenrechten een prominente plek hebben en waar het belang van een open markteconomie centraal staat. Als gelijkgezinde partners treden Nederland en Noorwegen ook vaak internationaal samen op binnen de VN, de WTO en de NAVO. Om de welvaart te kunnen behouden voor toekomstige generaties werken beide landen aan innovatieve, inclusieve en duurzame oplossingen: het beheren van de Noordzee, het waarborgen van voedselzekerheid en het ontwikkelen van nieuwe technologieën met schone en duurzame energiebronnen.

Programma 10 november
Woensdagochtend vond in de Deichman bibliotheek een seminar plaats waarbij mensenrechten en vrijheid van meningsuiting centraal stonden. Verschillende ngo’s gingen in gesprek over vrijheid van meningsuiting en hate speech. Het Koninklijk gezelschap bezocht de bibliotheek, die dit jaar de prijs voor beste openbare bibliotheek ter wereld ontving. Aansluitend bezochten zij het seminar.

Het Koninklijk Paar had vervolgens een gesprek met minister-president Jonas Gahr Støre, gevolgd door een Regeringslunch in Akershus-vesting. De Koning hield er een korte toespraak.

In de middag vond op marineschip Zr.Ms. Rotterdam een bijeenkomst plaats over defensiesamenwerking tussen Nederland en Noorwegen. Het schip neemt deel aan een training in Noorse wateren en meert af in de haven van Oslo. Tijdens de bijeenkomst werd onder meer stil gestaan bij de samenwerking, waaronder de jaarlijkse berg- en wintertrainingen in het noorden van Noorwegen die al 50 jaar plaatsvindt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vond op de Zr.Ms. Rotterdam de ontvangst plaats van de Nederlandse gemeenschap in Noorwegen.

Vanavond bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het Noorse Koninklijk Huis en gasten een concert aan van celliste Harriët Krijgh. Daar gaat deze blog over. Het concert vindt plaats in het nieuwe gebouw van museum MUNCH.

Mode 
Outfit: japon met cut-outs die zijn omlijnd met goudkleurige ringen. 
Ontwerper: Claes Iversen 
Eerder gedragen: nee, de jurk is nieuw 


Foto: PPE/Nieboer

Onder bepaalde cut-outs is uiteraard wel stof in de kleur van de huid aangebracht. 


Foto: PPE/Nieboer

Een vergelijkbare jurk uit de Au79-collectie: 

Het is niet de eerste keer dat we Máxima zien met kleding uit deze lijn. Hieronder nog twee voorbeelden. 

De goudkleurige sandaletten zijn ontworpen door Gianvito Rossi. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

zaterdag 13 nov 2021 - 13:50

afschuwelijk ordinair! je ziet zelfs haar bovenbenen. ben niet preuts hoor, maar vind dit echt niet kunnen. Dan een lichtere kleur blauw als achtergrond voor de gaten of zo. maar nee, gewoon de meeste gaten weglaten en dan heb je een schitterende jurk,

afbeelding van Ina.h

Ina.h

zaterdag 13 nov 2021 - 18:58

Maar als ze een strakke jurk van net boven de knie aanheeft en ze gaat zitten dan zie je veel meer.
Het effekt is hier alleen anders, doordat het een lange jurk is líj́kt het alsof er ineens iets “bloots” te zien is.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 20 nov 2021 - 11:36

Nee dat is echt anders, dit peep effect is echt iets anders en heeft alles te maken met bezig zijn met zie ik nu wel iets of niets! Dat is ook de achterliggende gedachte anders zou je er wel een andere kleur stof achter zetten.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 12 nov 2021 - 14:02

Ik vind deze jurk niet geschrikt voor een staatsbezoek. Hij is meer voor gewoon feest.
Ik houd er niet van met die gaten maar dat is persoonlijk. Kleur wel mooi.

afbeelding van Ina.h

Ina.h

vrijdag 12 nov 2021 - 10:08

Ik vind de jurk práchtig, ik zag hem het eerst op tv en mijn aandacht was direct getrokken, heel bijzonder.
Op de foto’s vind ik de kleur iétsje saaier overkomen dan in het echt. Het enige wat ik minder vind zijn de open ringen op haar been, die vind ik wat de aandacht afleiden van het bovenstuk van de jurk

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 12 nov 2021 - 08:36

Een mooie lichtblauwe kleur en het model vindt ik ook mooi, maar de gaten...Het zou mooier zijn geweest als het bij een paar kleine ringen bij de hals en bv onderaan de jurkk was gebleven. De groffe randen rond de grote gaten vindt ik lelijk.De oorbellen hadden beter goudkleurig kunnen zijn. Haar kapsel is goed gedaan.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 12 nov 2021 - 08:35

Een mooie lichtblauwe kleur en het model vindt ik ook mooi, maar de gaten...Het zou mooier zijn geweest als het bij een paar kleine ringen bij de hals en bv onderaan de jurkk was gebleven. De groffe randen rond de grote gaten vindt ik lelijk.De oorbellen hadden beter goudkleurig kunnen zijn. Haar kapsel is goed gedaan.

afbeelding van sanne010

sanne010

donderdag 11 nov 2021 - 22:33

Wat een lelijke jurk!

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 11 nov 2021 - 20:01

Ik kom er niet zo goed uit wat ik hier nou van vind. Eerste indruk, prachtige kleur, fraaie make up en stralende verschijning. Maar als ik er wat langer naar kijk, dan vind ik de ornamenten aan de bovenkant heel mooi, maar had het van mij daar bij mogen blijven. Vooral de grotere gaten rond de taille, maar ook zelfs rond de elleboog doen het ontwerp geen goed en halen de vorm er uit. Ik had het mooier gevonden als alle aandacht naar boven was getrokken, want fraai vakmanschap is het wel weer! Fijn als ontwerpers zulke signature looks kunnen maken. Mooie symboliek om Scandinavisch Nederlandse ontwerpen te kiezen.
Manlief vond het overigens een ‘virusdress’ en had er kennelijk covid. associaties bij. Ik zal nog navragen of dat met de verspreide virusdeeltjes te maken heeft of de perfecte ventilatiemogelijkheden. In dat geval spreekt de symboliek me minder aan…..

afbeelding van Baukje

Baukje

donderdag 11 nov 2021 - 14:44

Wauw!

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 11 nov 2021 - 11:10

De kleur van de japon is mooi. De ringen ook wel, maar sommigen te groot.
Vind hem Maxima niet echt mooi staan. Het model rok maakt lijzig.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 nov 2021 - 10:39

Koningin Sonja: Prachtige blauwe japon die haar heel goed staat, maar ik zou dat kleurige jasje/topje er niet overheen doen.
Aanvulling koningin Maxima: de blauwe kleur met goud vind ik een hele mooie combi.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 11 nov 2021 - 10:22

Nu haast ik mij om mijn mening bij te stellen. Ik heb bewegende beelden gezien, en nee de jurk is niet foei lelijk, maar schitterend.
mooi , op de foto komt hij niet tot zijn recht. Dus niet Maxima slaat de plank mis, maar nu was het Maria 48. Bij dezen.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

donderdag 11 nov 2021 - 10:09

Ik vind de halslijn prachtig, en Maxima straalt. Verder doet de jurk voor mij toch een beetje aan alsof deze door de motten is aangevreten. Het beoogde 'wauw' effect ervaar ik in elk geval niet.
Ik snap de keuze voor de jurk op zich wel, een museum is een wat artistieke omgeving, en gloednieuw heb ik begrepen, daar past deze jurk wel bij.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 11 nov 2021 - 09:44

Alle meningen gelezen, zo lopen door elkaar heen. Wat vind Maria48 van deze jurk,? Mooi en niet mooi. Mooi daar het om een heel bijzonder avondjapon gaat. wie maakt zoiets geraffineerds, zonder enige rimpel of trekkende naad. Anderzijds vind hem niet mooi, alles is net "te" veel, glinster...gaten.... oogverblindend.....of je geloofd je ogen niet. Conclusie, nu slaat koningin Maxima de plank mis.

afbeelding van Chiara

Chiara

donderdag 11 nov 2021 - 09:11

Kleur en model van de jurk, heel mooi, maar die gouden ringen vind ik echt niet mooi. Ook de andere ontwerpen van Claes Iversen kunnen mij niet bekoren.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 11 nov 2021 - 09:03

Ik vind dit dus echt geweldig. Lekker van de gebaande wegen, zeer verzorgd, modern en echte couture. Chapeau voor de ontwerper ook.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 11 nov 2021 - 10:58

Zeer eens met jou laatste zin @Suus, zeker een applausje voor de ontwerper, en dit is een absolute haute couture, perfecte maat, perfecte lengte, niets trekt, geen overbodige of opzichtige kreukels, perfecte stof uitgekozen dat zie je direct, de man heeft verstand van hoe een vooraanstaand iemand moet voorkomen en plein public en denkt aan alles. Dat is haute couture. Maarrr… in the end, smaken verschillen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 11 nov 2021 - 07:54

Die gaten in dit ontwerp zijn zo’n beetje hét handelsmerk van Claes Iversen geworden. Moet zeggen het is een bijzonder stuk dat wel. Echter ze heeft nu wel genoeg van die ringen kleding. Vaak kun je het niet dragen want het gaat denk ik snel vervelen. Mij in ieder geval wel. Weer die ringen. De kleur is prachtig, dat baby blauw, maar je moet er wel een lekkere bruin teintje bij hebben anders wordt het snel vaal, vooral bij Máxima. Ik ben al nooit een fan geweest van open schoenen, en al helemaal niet met een panty erin! Wat is dat nou?! Een dichte schoen oogt altijd veel chiquer en aangekleder. Sorry voor het woordspel in combinatie met deze japon ;-)) tja,.. de oorbellen, ik zou dan als ik naar de japon kijk, gekozen hebben voor geel gouden oorbellen. Het haar zit prima, ook al is het kunsthaar, het is niet een barbielook met een giga lok gelukkig. Of ik deze keuze had gemaakt met dez`e jurk van Claes voor een Staatsbezoek aan een oudere Koning en Koningin nee zeker niet, het is meer een jetset jurk voor bij een premiere van een film of theatervoorstelling. Maar over het algemeen heeft ze het prima gedaan met kledingkeuzes tijdens dit staatsbezoek tot dusver, op deze zeer bijzondere japon na. Ik kan hem niet mooi vinden, maar het is wel een kunstig stukje. Maar nu liever geen ringendingen meer.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

donderdag 11 nov 2021 - 10:11

Geheel met u eens wat betreft open schoenen, speciaal met een panty erin!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 11 nov 2021 - 09:49

Hoi Hennie,
Ik wil je even bedanken voor je uitgebreide reactie. En alle andere schrijvers ook. Wat heerlijk om alle reacties te lezen. Dank voor de fijne, respectvolle toon. Een hele blije Josine hier!

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 11 nov 2021 - 02:02

Het doet me aan emmenthaler kaas denken.Verder zeg ik niets...

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 11 nov 2021 - 00:50

Wat jammer zeg. Ze straalt, mooi kapsel, prachtige kleur (hoewel beetje zomers), geweldig model jurk. Maarrrr..... die gaten.... Bij haar hals prima, voor de rest vind ik toch een beetje ordinair ondanks de stof erachter, het wekt in eerste instantie een verkeerde indruk.
Daarom voor mij deze outfit nu een zesje, anders een negen.

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 11 nov 2021 - 00:10

Super gaaf!! Je mag als gastvrouw er best uit springen en met deze jurk als mooi kunstwerk is dat goed gelukt.

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 11 nov 2021 - 00:10

Super gaaf!! Je mag als gastvrouw er best uit springen en met deze jurk als mooi kunstwerk is dat goed gelukt.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 nov 2021 - 23:52

....meer dan 'verrassend', dat een Koningin, die als gastvrouw optreedt,. in een dergelijk 'kunstwerk' verschijnt.
De leeftijd iets dergelijks te dragen, is zij werkelijk te boven, zeker aan het enigszins conservatieve noorse hof.
Maar er is wel lef voor nodig.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 10 nov 2021 - 22:38

Wat een verrassing! Heel bijzonder en met een sprankje lef! Ik vind de gouden ringen heel erg mooi afgewerkt. De doorkijkjes bij de armen en benen moet ik een beetje aan wennen. Zoals hieronder al ergens beschreven; deze jurk gaan we niet zo snel vergeten :)

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 10 nov 2021 - 22:37

Moet even wennen, maar het is wel een blikvanger! Ik vind het prachtig staan en het past wel bij Máxima, beetje buiten de gebaande laden. Ik houd daar wel van. Ze straalt van top tot teen, op allerlei mogelijke manieren.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 10 nov 2021 - 22:30

Afgaand op de close-up foto heeft Máxima heel goed in de gaten hoe verdeeld de meningen zijn en geniet ze hier wel van.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 10 nov 2021 - 22:18

Wauw! Wat een kunstwerk deze jurk en wat kan Máxima veel hebben....

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 10 nov 2021 - 22:15

verrassend, maar daar bijft het bij.
Mooi, absoluut niet. kleur niet, model niet en die gaten al helemaal niet. En dan heeft ze haar knuffeldekentje ook nog mee.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 10 nov 2021 - 22:08

Wat een lef om geen traditionele jurk te kiezen maar meer een kunstwerk. Niet heel mooi, wel intrigerend.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 10 nov 2021 - 21:59

Wow, wat is ze een bijzondere verschijning! Ik moet er nog even over nadenken.
Gelukkig heeft onze koningin nog een prachtige vakantieteint, daardoor komt de kleur heel mooi uit.
Door de hoge hakken torent ze wel heel hoog boven de anderen uit....
Deze jurk zal ons in ieder geval nog wel heel lang bijblijven.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 nov 2021 - 21:56

Fantastisch!!!!

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 10 nov 2021 - 21:51

Leuk, stoer, verrassend en gedurfd.

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

woensdag 10 nov 2021 - 20:56

Het staat haar prachtig, weer eens wat anders, al met al een verademing als je die jurken van gisteren van de Noorse prinsessen bekijkt. Bravo Máxima!

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

woensdag 10 nov 2021 - 22:19

Oei, ik moet eerlijk zeggen dat Máxima beter met deze jurk wegkomt dan het model. Maar vind de jurk geen mooie toevoeging aan de koninklijke garderobe. Vind de gaten/openingen rond de halslijn wel mooi, als de rest van de jurk gewoon ‘heel’ was gelaten. De huidskleurige inzetstukken geven mij een kunstschaatsgevoel. Verder een panty in open schoenen, brr…..Kapsel, sieraden en maquillage zijn mooi gedaan.

afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 10 nov 2021 - 23:15

ja inderdaad ik ben ook allergisch voor huidskleurige inzetstukken.
Ik vind de kleur van de jurk verder wel leuk hoor en de cut-outs. Claes Iversen maakt mooie dingen. Die jas die ze eerder aan heeft gehad vind ik ook zo gaaf.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 nov 2021 - 21:45

Oei ,nee... Verder zeg ik miks

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 10 nov 2021 - 20:48

Wat een gave en gewaagde jurk! Ik vind hem helemaal geweldig en wat een lef heeft onze koningin!!! Ze ziet er fantastisch uit!

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 10 nov 2021 - 20:48

Wat een bijzondere en mooi gemaakte jurk! En wat een lef om zoiets te durven dragen. Ze houdt van extravagante kleding die verrast, zelfs choqueert, maar dat wisten we al. Ik vind dat de jurk haar goed staat en de aandacht naar haar sterke punten leidt. En daar gaat het toch ook om bij kleding? Prachtig kapsel ook. Met zo’n verschijning weet je dat je de andere dames zeer waarschijnlijk naar de kroon steekt. ‘Hoort dat wel’ als je de gast bent? Of is het juist een teken van respect, om zoveel moeite te doen? Hoe dan ook, een koningin in deze kleding wordt herinnerd. De sandalettes zijn zitschoenen. Daarmee kom je niet zonder ‘een sterke arm’ heelhuids een trap af.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 nov 2021 - 22:27

De koningin was vanavond de gastvrouw :)

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 11 nov 2021 - 21:22

Dan kan / mag het.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 nov 2021 - 20:43

Gedurfd! Totaal anders dan de tiara-outfit van gisteren! Ik vind m leuk, lekker vlot en met mouwtjes toch nog beetje warm.
Wow, nog even een nieuwe uitsmijter!
In tegenstelling tot t model, een echt doorkijkje bij de beentjes.
Ja leuk, wat is ze toch bijzonder en mooie vrouw. 'Happy wife, happy life' zei WA ooit. En zie hem eens stralen !

afbeelding van Deirdre

Deirdre

woensdag 10 nov 2021 - 20:41

Wauwww wat een plaatje!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 nov 2021 - 20:34

Vreselijk! Bij de hals wel aardig die gaten maar bij buik en elleboog en zo verder echt helemaal niets en meer iets voor haar dochters

afbeelding van Catherine

Catherine

woensdag 10 nov 2021 - 20:48

Mooie kleur en materiaal, goed model en de halslijn met gouden cirkels is echt heel leuk. Perfect van lengte met waanzinnige sandalen. Een echte “peep” jurk, toch staat deze creatie haar fantastisch. Het kapsel en de make up zijn heel verzorgd, hoog Bond girl gehalte…

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 10 nov 2021 - 22:09

Een "peep"-jurk : treffend uitgedrukt ! Maar ik heb er niks mee, moet ik eerlijk zeggen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 10 nov 2021 - 20:21

Het is een heel apart ontwerp, gedurfd, dat wel. Ik ben er persoonlijk niet weg van. De kleine gaatjes aan de onderkant en de gaten bij haar hals gaat nog, maar verder.. De kleur is ook heel goed. Ze zien er stralend uit.

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 10 nov 2021 - 20:20

Mooie frisse kleur, mooi afgestyled, mooie haren. En dan houd het voor mij op.
Nou vooruit nog iets; deze jurk vraagt om een zomerse setting. Wat mij betreft totaal misplaatst in Noorwegen in november!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?