Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van 23 tot en met 25 mei 2018 op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden de Groothertog en Groothertogin van het Groothertogdom Luxemburg een staatsbezoek aan Luxemburg. Zij worden vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Gelijktijdig vindt onder leiding van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een economisch programma plaats over duurzame en circulaire economie.

De band tussen Nederland en Luxemburg gaat ver terug en kenmerkt zich door een historische vriendschap en een hechte politieke en economische samenwerking in de Benelux, Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de Benelux Economische Unie werd opgericht waardoor de samenwerking tussen Nederland, Luxemburg en België werd verbreed en verstevigd. De Benelux fungeert sindsdien als proeftuin voor Europese samenwerking.

De derde en laatste dag van het staatsbezoek brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de bedrijven Neobuild en CFL Multimodal in Bettembourg. Neobuild is gericht op het zoeken naar en faciliteren van innovatieve oplossingen om duurzaam en circulair te bouwen. Bedrijven uit de bouwbranche kunnen hier nieuwe bouwtechnieken, materialen en producten langdurig testen en demonstreren.

Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar CFL Multimodal, een multimodale transportprovider en logistieke operator in Luxemburg. Vanwege de gunstige geografische ligging vormt CFL Multimodal een Europees logistiek centrum voor de overslag van containers. Op locatie bekijken de Koning en Koningin innovatieve technieken die worden gebruikt om de overslag van containers tussen spoor en weg veilig en efficiënt te laten verlopen.

Afsluitend vindt in de Nederlandse residentie in Luxemburg een ontvangst voor de Nederlandse Gemeenschap plaats. Het Koninklijk Paar ontmoet daar in Luxemburg wonende en werkende Nederlanders.

Het staatsbezoek eindigt rond het middaguur met een afscheidsceremonie bij het Groothertogelijk Paleis.

Outfit: het duurde even, maar Máxima's kanten deux-pièces van Valentino is na 7 jaar eindelijk weer in beeld gekomen. Máxima droeg het eerder tijdens het huwelijk van prins William en hertogin Catherine in april 2011. 

Máxima tijdens het huwelijk in 2011:


Foto: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 26 mei 2018 - 10:43

De top lijkt inderdaad iets te klein geworden. Vond de hoed die ze er in Londen bij droeg mooier.

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 26 mei 2018 - 00:00

Heel mooi en stijlvol pakje en mooi gecombineerd met sieraden. Wat hebben we een mooi staatsbezoek achter de rug. Met wat een variatie komt Maxima toch elke keer weer tevoorschijn. Fantastsich. Een coulotte wordt duidelijk niet door iedereen gewaardeerd, maar ik vind het toch erg statig overkomen. En wie weet, dat het kledingstuk over een jaar of 2 toch erg in de mode gaat komen. Dan loopt onze koningin toch weer op de mode vooruit!! We zullen zien, maar verder chapeau weer voor ons koningspaar tijdens dot staatsbezoek.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 26 mei 2018 - 00:43

Het is al in de mode, althans, de winkels hangen er mee vol. Het is dus geen kwestie van op de mode vooruit lopen want het is er al.
Of als dat wel zo is dan loop ik er ook op vooruit want ik heb er ook 1 ;-)

afbeelding van Marga

Marga

zondag 27 mei 2018 - 08:30

Grappig Lima. En tja vooruitlopen ......, aan de culittr moet men blihkbaar een beetje wennen. Maxima had er vorig jaar namelijk ook al 1 aan en toen waren de reacties nog negatiever dan nu.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 23:15

Ik zit net naar de sanenvatting te kijken op NPO 2, en zie daar de Groothertog en zijn vrouw arm in arm lopen. Dat vind ik nu echt leuk! Deze mensen zijn echt gewoon en volgens mij ook hele warme hartelijk dat stralen ze echt uit! De Luxenburgers boffen maar met zulke “vorsten” ! Dat wilde ik toch ook even gezegd hebben.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 25 mei 2018 - 23:07

Ik kan het jullie allemaal aanraden: de commentaren lezen zonder dat je de bijbehorende foto’s hebt gezien, zoals mij vandaag bij toeval gebeurde.
Het is wel humor wat ons allemaal ópvalt, bévalt, niet bevalt..
van mij toch nog een kleine duit in het zakje:
Ik vind het deux- pièces beeldig, heel fijntjes en te teer voor de bruine acccescoires waar het vandaag mee gecombineerd was: de grote bruine hoed drukt het pakje weg, zo ook de bruin suède schoenen. Dat was 7 jaar geleden veel beter.
Maxima oogde wat vermoeid, misschien had het daarmee te maken dat ze dit pakje niet echt mooi droeg: het leken wel opgestroopte mouwen, en de omgeslagen doek was de final blow.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 25 mei 2018 - 22:21

Geheel met je eens en die torenhoge hakken vind ik bovendien mal staan,

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 25 mei 2018 - 22:14

ik vind het ook altijd zo opvallen dat Maxima niet mooi staat met haar voeten. Niet tegenelkaar aan, maar altijd een stuk uitelkaar. Heb vandaag foto,s gezien bij het afscheid en ze staat zo wankel, komt ook door die vreselijk hoge hakken, maar de andere dames staan gewoon wat netter. Ik heb al vaker wat geschreven over die torenhoge hakken, zo slecht voor je voeten uiteindelijk.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 25 mei 2018 - 22:05

Als ik alle bovenstaande berichten lees denk ik gewoon van wat jammer dat ze zo,n mooi ongetwijfeld peperduur pakje nooit meer gedragen heeft....., 1x in 7 jaar. Eigenlijk te gek voor woorden. ( misschien wel prive gedragen, dat weten we niet natuurlijk).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 25 mei 2018 - 20:47

Jammer dit bezoek zit er weer op. Leuk dat er dit bezoek veel kleding herdragen is.
Vol schema voor Máxima. Morgen naar Denemarken voor de verjaardag van Frederik en dan maandag weer naar India. Ze is echt een globetrotter!

afbeelding van Moon

Moon

vrijdag 25 mei 2018 - 20:37

Ik denk dat het er erg aan ligt welke foto's je met elkaar vergelijkt. Er zijn foto's gemaakt in London waar de mouwen ook opgekropen zitten en je wat plooien in de top ziet. Ik heb ook foto's gezien (voornamelijk net uit de auto) waar het pakje juist heel netjes zit. Dit pakje is echt niet gekrompen hoor en de koningin is ook niet gegroeid. Dan zou de lengte ook anders zijn toch?
Ik vind die tere poeder/oudroze kleur prachtig en ook mooi gecombineerd met de accessoires. Of dat knap is weet ik niet, ik vind het gewoon mooi en denk er verder maar niet teveel over na ;-)

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 25 mei 2018 - 22:22

Ik kreeg van n paar foto's even het idee dat ze last van haar rug heeft. Beetje met de schouders voorover en af en toe een grimas op haar gezicht alsof ze pijn had....

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

vrijdag 25 mei 2018 - 20:31

Mooi deux pieces. Ook heel goed te matchen met bordeaux rood of grijs

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 25 mei 2018 - 20:22

Ik heb nooit de liefde voor dit pakje begrepen, beetje grootmoeder-van-de-bruid, en nu snap ik het zeker niet meer (verkeerd wasprogramma).

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 25 mei 2018 - 20:13

Prachtig pakje, mooie tas en schoenen,. De hoed van vandaag past er ook prima bij. Leuk om weer terug te zien. Al zit het niet loepzuiver, wat geeft dat. Als ze zich er maar prettig in voelt.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 25 mei 2018 - 20:08

Ik vind de deux pieces prima. wat is daar nu mis mee. kant is nog steeds in. Die zwarte wanten van koningin Elizabeth, prachtig. ze heeft ze vast gekregen, omdat ze koude handen had.Mooie foto Lina.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 25 mei 2018 - 18:57

Deze deux-pieces is altijd 1 van mijn favorieten geweest, zooo mooi! Ik zou hem graag ook in mijn kast hebben hangen :)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 25 mei 2018 - 17:55

De combinatie vind ik prachtig en staat Maxima goed. Maar het topje zit te strak waardoor de hele outfit vreselijk staat. Zonde want pakje is op zich mooi maar dit kan echt niet. Vreselijk

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 25 mei 2018 - 17:27

Ik vind dit prima staan voor deze 3e dag van het staatsbezoek!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 25 mei 2018 - 15:44

Niet mooi. De kleur lijkt wat veilig nude, wat ouwelijk is en oma-achtig. Nee vind dit niets en sowieso mag alle kantenkleding weg wat mij betreft.(behalve de inhuldigingsjurk)

En dat herdragen is maar mogelijk tot op zekere hoogte. Ze mag dan nog dezelfde maat hebben maar ze is 7 jaar ouder en dan verandert je lichaam gewoon

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 25 mei 2018 - 15:25

Maxima heeft vandaag ook het turquoise armbandje weer om gedaan.
Heel vreemd tussen haar diamanten armbanden.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 17:33

Ik denk dat het voor haar heel warm en speciaal is. Ik draag ook een houtje touwtje naast mijn gouden armbanden. Gekregen van mijn dochter ze heeft Downsyndroom, had ze zelf gemaakt en zooo trots nou en ik ook hoor! <3

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 25 mei 2018 - 19:09

Gelijk heb je HendrikaB! Geweldig, daar kan geen Stuart diamant tegenop!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 21:08

;-) zo is het!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 mei 2018 - 16:23

moederdagcadeautje misschien?

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 25 mei 2018 - 15:11

Eerlijk gezegd vond ik het pakje beter zitten toen ze een paar pondjes meer was, maar het blijft een super mooie set. Ik denk dat weinig dames deze kleur staat, Maxima staat het. Hoed en schoenen ook mooi bijpassend. Jammer van de handschoenen....

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 25 mei 2018 - 17:57

Helemaal mee eens! Nog steeds een schitterend pakje, maar het zat beduidend beter bij het huwelijk van William en Kate.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 25 mei 2018 - 15:09

De top is te klein. Ik vind de halslijn ook niet mooi staan. Nee, ook niet naar de jongere garde, daar zijn ze nog veel te jong voor dit is voor na je 30e. En waarom een hoed en handschoenen als je gastvrouw dat ook niet heeft. Of probeert ze zweethanden te verbergen, maar dat kan ik me ook niet voorstellen.

Het is een aardig plaatje, haar zit goed, kenmerkende releve op, alles matched maar net niet voor mij.

Maar MT die is werkelijk weer beeldschoon gekleed, wat een fleurigheid op zo'n grijs moment.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 15:45

De eeuwige handschoenen van Maxima: Wellicht heeft de majesteit smetvrees?! Dat is echt het allerenigste wat ik kan bedenken, ik zie bijna geen een andere royal die bij elke gelegenheid handschoenen aantrekt.

Als ik iemand in de zomer zie lopen met handschoenen vind ik dat meteen verdacht :-))

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 25 mei 2018 - 18:41

Ik denk niet dat je beseft hoe erg het is als je smetvrees hebt. Dat hoeft helemaal niets met handschoenen te maken te hebben. Er zijn zoveel vormen smetvrees. Een verschrikkelijke dwangstoornis, die je in de ergste vormen kunt hebben. Ik kan je verzekeren: Maxima heeft dat niet. 200% zeker! Ik zou je willen vragen dit soort opmerkingen niet meer te maken. Je beseft niet half hoe kwetsend iets dergelijks kan zijn. Er zijn hier duizenden lezers, waaronder ongetwijfeld ook mensen die met smetvrees te maken (gehad) hebben.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 26 mei 2018 - 08:30

TWOR ik ben het helemaal met je eens ,toen ze ging zwemmen voor het goede doel in de grachten dacht ik die heeft geen smetvrees er zijn zoals je schrijft vele vormen maar ze geeft iedereen een hand en proeft van allerlei eten op koningsdag zonder haar handen te wassen die heeft op handenvlak geen smetvrees volgens mijn mening

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 21:05

Wel ken ik een aantal mensen met smetvrees waarvan een klein aantal handschoenen dragen en ook mondkapjes. (werkgerelateerd!)Ja ik neem dit zeer zeer serieus. En nee ik ken Maxima niet persoonlijk dus daarom mijn weloverwogen opmerkkng erover hierboven, het zou voor mij een optie kunnen zijn vandaar. Wat denkt u dan waarom ze handschoenen draagt? Ook hartje zomer? U schijnt haar beter te kennen.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 25 mei 2018 - 16:36

Volgens mij denkt ze dat het hoort bij koningin zijn, een soort verkleedvorm. Net als zo vaak dat ze alles bij elkaar aantrekt zoals we vroeger deden als kind als we prinsesje speelden ha ha. Ze komt ze op mij echt vaak over.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 15:59

Precies 2 oude koninginen: overal maar handschoenen bij; zo ontzettend niet meer van deze tijd vind ik personlijk, of je moet zwaar exceem of smetvrees hebben. heel soms bij een gala jurk en dan mooie lange ( moet wel pasen bij het model) tot aan de ellebigen of zo. Dat kan nog weleens chique ogen.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 25 mei 2018 - 14:58

Als ik afga op de foto hierboven lijkt de bovenkant van de jurk nogal verfrommeld. Op zich is het een prachtige jurk, heel vrouwelijk. Toch had ik ook hier (mijn mode-gevoel stamt kennelijk uit 1920) zo graag een lángere jurk gezien. Tot de enkels of zo, dat lijkt me nou zó waanzinnig mooi. Maar goed, de mode is rond de knie. De hoed staat op zich wel, maar het kleine hoedje van de vorige keer vond ik nog wel zo mooi passen. De schoenen hadden in een andere kleur gemoeten, deze vind ik niet passen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 mei 2018 - 14:57

Ik heb even gekeken naar de andere foto's of het bovenstuk daar ook wat krap zit. Dat valt mee
https://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATBEZOEK-LUXEMBUR...
Ik vind deze outfit met hoed en schoenen heel goed gekozen, beter dan in Londen, daar vond ik het geheel wat flets overkomen.
Ja, ook ik vind haar supergoed, ik denk dat ze dat zelf bedenkt, in die kleuren combineren. En elke keer probeer ik ze te onthouden...maar dat lukt mij niet eens...laat staan ze toepassen.
Het valt mij op dat MT deze ochtend in twee outfits op de foto's staat. Even omgekleed?
Mooie outfit op de foto boven aan onze blog.
En ik heb de Luxemburgse kranten er op na geslagen en geen melding dat de NL koningin Belgische kleding promoot (geintje)
Ik vind dat ze er goed heeft uitgezien dit staatsbezoek (gisteren overdag was een dipje...). En geinig dat ze eindigt met een kleur waar ze meestal mee start.
Benieuwd naar de Baltische Staten reis. Leuk dat ze ons zo bezighoudt.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 25 mei 2018 - 17:12

Ongelooflijk dat ze dit kan laten gebeuren. Ik heb nog nooit een royal gezien die gekrompen kleding aantrekt!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 17:27

Ja dames, ik ben het helaas met jullie eens. Ze heeft dus geen stylist dat blijkt, die zouden Maxima er nooit zo bij laten lopen., alleen met gala avondjurken kan je zien dat het mensen met goede smaak betreft en uiterst goede couturiers zijn die haar dan kleden. Maar dan moet het wel op maat gemaakt zijn voor haar, en nee niet door ene huize Natan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 25 mei 2018 - 18:29

Onnodig hoofdlettergebruik is niet toegestaan, zie de regels:

Daarom heb ik de hoofdletterwoorden aangepast naar gewone woorden.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 20:47

oeps....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 mei 2018 - 15:16

ja ook die van Londen?
ik denk daar toch wat frisser...MT ook met sjaal.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 25 mei 2018 - 14:25

Op de een of andere manier "past" deze outfit. Onze koningin niet meer.
Misschien inderdaad iets voor de jongere garde...

afbeelding van Petra_68

Petra_68

vrijdag 25 mei 2018 - 13:52

Dit is een mooie set! De top trekt inderdaad iets maar ik vind het haar prachtig staan. Ook de accessoires zijn goed gekozen mooier dan in Engeland.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 13:44

Prachtig pakje! wel een tja niet mooie kleur. Maar heeeeeeeel snel doorschuiven naar Alexia of Ariane, hij is gekrompen in de was, dat is overduidelijk.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 25 mei 2018 - 13:53

Ik denk niet dat zo'n prachtig pakje gewassen wordt. Eerder iets voor de stomerij lijkt me.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 25 mei 2018 - 14:15

Dat snap ik ook, maar vond het aardiger klinken dan: “veel te klein geworden voor Maxima dit past ze niet meer”

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?