Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome zullen ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden worden bezocht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar brengt eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Programma 20 juni
Het staatsbezoek vangt aan in Rome, waar president Sergio Mattarella het Koninklijk Paar ontvangt met een welkomstceremonie in het Palazzo del Quirinale. Aansluitend hebben de Koning en Koningin een onderhoud met de voorzitter van de Senaat, Pietro Grasso, en een lunchgesprek met minister-president Paolo Gentiloni. Bij het Altare della Patria, het Graf van de Onbekende Soldaat, leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans. Het Koninklijk Paar heeft een ontmoeting met de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, Laura Boldrini. Vervolgens spreken zij met de Romeinse burgemeester Virginia Raggi. 's Avonds biedt president Mattarella een staatsbanket aan in het Palazzo del Quirinale, waarbij beide staatshoofden een toespraak houden.

Outfit Máxima: koningin Máxima draagt een rode asymmetrische japon van Jan Taminiau. We zagen de koningin eerder met deze robe tijdens de verjaardag van de koning. 


Foto: Monarchypress.com
 


Foto: Jeroen Schmale/AD
 


Máxima tijdens de verjaardag van de koning:

Juwelen:

Maxima draagt vanavond tijdens het staatsbanket in Italië het welbekende „Mellerio“ diadeem. Dit diamanten en robijnen diadeem maakt deel uit van de parure die Koning Willem III in 1889 aan zijn tweede vrouw, Koningin Emma, schonk. Het diadeem is gemaakt door de wereldberoemde juwelier Mellerio dits Meller in Parijs voor het toenmalige enorme bedrag van fl.160.000. De parure, geheel gemaakt uit diamanten en robijnen, bevat ornamenten met een neo-renaissance design. Het ietwat ongewone en opvallende ontwerp van het diadeem heeft kenmerken van de zogenaamde Kokoshnik stijl. (Russisch hoofdsieraad) Het diadeem bestaat uit 5 renaissance geïnspireerde, diamanten „festoenen“ (guirlandes). De grootse drie festoenen bezitten elk een grote robijn van de hoogste kwaliteit, omringt met een diamanten cluster. De festoenen zijn verbonden met drie bewegende diamanten slingers die fantastisch schitteren… Net zoals onze koningin vanavond weer deed!


Foto's: Nationaal Archief/Max Koot/RVD

 

 

This diamond and ruby tiara is a part of the parure which was a gift from King Willem III to his second wife, Queen Emma in 1889. Made by the famous Jeweler Mellerio dits Meller in Paris for the huge sum of fl. 160.000, the diamond and ruby parure contains ornaments with a neo renaissance design. The somewhat unusual design of the tiara is also somewhat reminiscent of the Kokoshnik style. It consists of five (although the outer ones are barely visible as such) graduated diamond renaissance inspired festoons with floral diamond clusters. The three largest festoons contain diamond and ruby floral clusters. The rubies are of the highest quality. The festoons are connected by three garlands or strings of diamonds, which all have a substantial size. The suspended diamonds create a magnificent sparkle.  #dutchroyaljewels #tiara #diadem #diamonds #rubies #ruby #1889 #gift #queen #emma #jeweler #mellerio #mellerioditsmeller #melleriojoaillier #9ruedelapaix #renaissance #design #festoons #floral #antique #historical #jewels #jewelry #royals #royalty #dutch #collection #queenmaxima

Een bericht gedeeld door Dutch Royal Jewels (@dutchroyaljewels) op

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

zaterdag 24 jun 2017 - 13:29

Weet niet goed wat ik er van moet vinden. Het is een apart model, maar het staat Maxima goed!

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 21 jun 2017 - 23:44

Prachtig. Ik vind die asymmetrie erg leuk en de lange mouw maakt de jurk met het sleepte erg sierlijk!!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 jun 2017 - 20:58

Ze heeft mooiere jurken van Taminiau; deze is bijna minimalistisch in zijn repertoire, met alleen tonsurton borduursel en wijde mouw voor de vavavoom. Maar het staat haar prachtig. Een niet-rode tiara etc had ik hier net wat spannender bij gevonden, al is het natuurlijk waanzinnig mooi 'spul' allemaal.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 21 jun 2017 - 14:56

Wauw, nou heb ik ook de foto's gezien van Victoria. Ze ziet er prachtig uit. We zien haar zelden zo opgemaakt. Ze heeft een mooie kleur jurk aan! Super!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 21 jun 2017 - 10:25

Ik moet altijd twee keer kijken bij een asymmetrische jurk. Ik kan niet in één keer zien wat ik er nou van vind. De kleur is schitterend en het mooie van de jurk vind ik de versieringen aan de randen. Toch valt het fijne van de jurk wat weg door alle juwelen die ze draagt. Het had een tikkie minder gekund. Maar waar heb ik het eigenlijk over: kijk haar weer stralen, op en top aanwezig en ook nog eens bloedmooi. Ik zeg niks meer!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 21 jun 2017 - 11:07

Als je je vinger over de ketting doet voor het " tikkie minder" wordt het beter: stijlvoller.
Kijk naar Victoria: een asymmetrische lijn zonder ketting: mooi.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 21 jun 2017 - 14:04

Helemaal eens Stijl. Verder vind ik de jurk mooi doordat de jurk van vooraf bekeken slank afkleed. De mouw mag dan iets minder massief zijn ja. Maar toch kan ik van dit plaatje blij worden. Haha, soms is het lastig om precies je gevoel te verwoorden.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 09:12

Viktoria ziet er prachtig uit! Met die roze schoenen erbij heel bijzonder

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 21 jun 2017 - 09:04

Wow! Maxima kan uitgerekend worden het robijnen diadeem maar wat een verschijning zeg. Erg mooi alleen dr prive armband had ze thuis moeten laten.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 21 jun 2017 - 08:37

Hele mooie robe en staat haar goed. Ik vind alleen het kapsel niet geweldig .
En inderdaad een zilverkleurige clutch had beter gecombineerd met rood.
Juwelen mooi, maar zou wel graag eens een ander diadeem willen zien. Jammer dat ze bij deze juwelen
zo 'n raar armbandje draagt. En tig ringen......
Prinses Victoria zag er prachtig uit in de gele robe.
Ik zag overigens dat Addy vd Krommeacker er ook was met Pernille. Ze droeg een schitterende creatie van Addy, echt prachtig !

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 09:12

Leuk! Wie is Pernille?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 21 jun 2017 - 12:09

Pernille La Lau van Koffietijd.

afbeelding van zara

zara

woensdag 21 jun 2017 - 08:29

De jurk en juwelen hebben een sprookjesachtige en tegelijk 'degelijke' grandeur die perfect past in deze prachtige Italiaanse paleiszaal. In oude sprookjesboeken hebben koninginnen ook vaak van die lange flap-mouwen, daar doet het me sterk aan denken...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 21 jun 2017 - 08:19

Wat is die jurk een plaatje. Zit als gegoten en de wijde mouw geeft een mooi extra accent. Hier zie je echt de hand van onze beste coutourier! Super mooi Jan Tamniau!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 jun 2017 - 07:54

Prachtig!! Ik vind het heel mooi gecombineerd met alle juwelen. Gek misschien, maar ik vind het niet over-the-top! Het model jurk zal nooit mijn lievelingsmodel zijn (vooral als ze zo voorover buigt om Valentino te begroeten, is het echt zo massief), maar ik vind dat ze het heel mooi draagt. Dit staat haar! Ik zou het zelf alleen niet met een goudkleurig tasje gecombineerd hebben.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 21 jun 2017 - 07:55

Van a tot z met je eens. Had graag de zilveren clutch van Dior gezien.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 jun 2017 - 08:16

En dat ben ik dan weer helemaal met jou eens! :)

afbeelding van DEP

DEP

woensdag 21 jun 2017 - 06:44

Wat een prachtig Palazzio. De jurk van Maxima heeft de grandeur die daarbij past. Haar halsketting vind ik heel mooi. Haar tiara staat inderdaad scheef, maar ook bij koningin Juliana staat hij niet precies in het midden, dus de tiara is blijkbaar scheef. Met die bewegende slingertjes er nog in, vind ik het net een scheve kerstboom hi hi. Met zo'n wijde mouw kun je wel nog zo'n lekker Italiaans broodje extra wegmoffelen. Volgens mij kan Maxima zo'n grapjes wel waarderen. Ze lacht hartelijk naar haar gastheer, ondanks al die foto's en het hele protocol. Kanp hoor.

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 20 jun 2017 - 23:58

Mooi rood het is duidelijk dat de Mellerio robijnen parure haar signature look is. Viktoria zag ook mooi uit met de basis van anna paulowna tiara zonder parels en de maan crescent broche die Maxima vaak draagt op vooral sombere gelegenheden. Royalsbyrobin zie je de fotos!

afbeelding van DEP

DEP

woensdag 21 jun 2017 - 10:19

Ik heb bewondering voor Viktoria. Ze is intelligent en ziet er in al haar eenvoud met deze mooie sieraden heel stijlvol en zonnig uit.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 13:02

Helemaal mee eens

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 09:10

Ja grappig he die broche! Zal Maxima die dan hebben meegenomen naar Italië zodat Viktoria die kan dragen... bijzonder toch? Ze zullen wel een soort catalogus inde familie hebben met alle juwelen zodat ze kunnen 'bestellen'

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 20 jun 2017 - 23:21

Met deze jurk en deze juwelen ziet Máxima er echt prachtig en stralend uit !!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 21 jun 2017 - 08:05

...ja, en de sleep en het asymmetrische karakter van de buitengewoon luxe jurk maken er een echte droom van !! De ongemeen schitterende, echt koninklijke Mellerio-parure past er als gegoten bij (en omgekeerd !) !!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 20 jun 2017 - 23:08

Ja mooi. Het gewaad-achtige is in bewegend beeld heel vloeiend. Ik geloof dat ze het wel kan hebben. Ze is de enige vrouw die ik ken die met stijl zoveel sieraden bij elkaar kan dragen.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 20 jun 2017 - 23:07

Ja mooi. Het gewaad-achtige is in bewegend beeld heel vloeiend. Ik geloof dat ze het wel kan hebben. Ze is de enige vrouw die ik ken die met stijl zoveel sieraden bij elkaar kan dragen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 20 jun 2017 - 22:55

Wow, echt mooi! Ben wel benieuwd hoe de jurk er in zijn geheel uitziet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 20 jun 2017 - 22:43

Zeer mooi. Echt iets voor Italie.
Mooie sieraden vandaag. Dank voor de uitgebreide toelichting!
Een geslaagde dag en ik hoop dat hr Valentino nog een tas met verrassingen heeft meegenomen waar we de komende dagen nog van kunnen genieten.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 20 jun 2017 - 22:28

Ze zien er beiden mooi en verzorgd uit. Leuk dat ze JT draagt al verwacht ik ook nog wel een Valentino....

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 jun 2017 - 22:13

Amazing! Heel mooi zeker nu ik de jurk beter zie. Vind de juwelen er ook prachtig bij staan,

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 20 jun 2017 - 21:55

Ik hoop dat er betere foto s komen, want dit is een raar gewaad, zo te zien.
Dit is toch niet geschikt voor een vrouw van Maxima s leeftijd?
Maar Valentino zal zich zo wel een koningin in gedachten voorstellen.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 21 jun 2017 - 10:46

Zou dat niet gewoon door de scheiding/het kapsel komen?

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 20 jun 2017 - 21:44

Prachtig koningspaar, wat staan ze samen te stralen.
Zowel de koning als de koningin hebben hun best gedaan.
Fijn dat Maxima voor een Nederlandse ontwerper heeft gekozen.
Ik ben tevreden, maar vind wel dat Tamniau mooiere creaties heeft gemaakt.

Zie ik het nu goed, heeft ze de bos armbanden ingeruild voor meerdere ringen naast elkaar?

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 21 jun 2017 - 10:36

2 ringen naast elkaar. Die van de robijnen parure en de geboortering met een robijn.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 20 jun 2017 - 21:30

Kijk, nu pakt ze uit! Misschien zelfs iets te... De rode jurk met versiersels boven aan de rand, collier, lange oorbellen, tiara, felle lipstick... het is wel heel veel bij elkaar. De juwelen op de verjaardag vind ik er beter bij passen, iets rustiger qua beeld.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 jun 2017 - 21:20

DEze jurk doet mij ergens denken aan de pakjes van Laetitia van Varale (of hoe heet dat merk dat ze veel draagt).
Komt door t borduursel denk ik.
Vind het een tuttige jurk, was ook wel verbaasd dat ze dit droeg bij t feest voor de 50e verjaardag. Had daar iets meer formfitting verwacht ipv dit gewaad.
De sieraden zijn prachtig maar niet bij deze jurk. Asymmetrische jurk en dan ook nog een collier. Het rood van de robijnen lijkt niet zo mooi te kleuren bij de rode jurk
Kortom; absoluut geen geslaagd geheel, maar ja dat is mijn mening.
Zoals altijd wel een mooie koning een een stralende lach!!!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 21 jun 2017 - 07:34

Letizia draagt vaak kleding van Felipe Varela ;).

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 09:08

Oja Varela dat was de naam die ik zocht! Dank je! Maar vind je het ook niet daar wat van weg hebben die borduursels?

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 20 jun 2017 - 21:14

WOW!! Wat mooi! Een plaatje! Zo ingetogen als ze overdag was, zo uitbundig nu. Ik heb hier helemaal niks op aan te merken.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 20 jun 2017 - 21:05

Gaaf deze japon en de Mellerio parure!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 jun 2017 - 20:57

Deze jurk hoopte ik zo, omdat je op de foto's van de verjaardag van Koning Willem Alexander de jurk niet goed kon zien.
Zie het nu ook nog niet goed maar er komen zeker betere foto's.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 20 jun 2017 - 20:56

Rood is altijd goed bij Maxima, model vd jurk maakt dan niet meer uit bij mij. Zelf een rode vuilniszak zou ik fantastisch vinden.... ;-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 20 jun 2017 - 21:06

Dan het liefst wel een Dutch Design Vuilniszak ;) :P

afbeelding van zara

zara

woensdag 21 jun 2017 - 08:19

:-)

afbeelding van Lizanne

Lizanne

dinsdag 20 jun 2017 - 20:45

Ben nieuwsgierig naar betere foto's, zodat we de jurk goed te zien krijgen. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet vinden, het assymetrische met dat wijde. Haar en juwelen zo op het eerste gezicht erg mooi!!

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 20 jun 2017 - 20:32

Met mellerio tiara en collier! En opgestoken haar.
Ik had niet eens ooit gedacht dat ik de Mellerio nog eens zat zou worden, maar ik wil best wel weer eens een kleinere tiara (aquamarijnen, parels, saffieren) zien bij de koningin. Dit is klaarblijkelijk echt haar favoriet!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 20 jun 2017 - 22:02

Nou idd.. Rood + mellerio parure heb ik nu genoeg gezien.
Ik vind het to much bij elkaar. Of de oorbellen hadden kort moeten zijn of de lipstick is te aanwezig.
(A ik dit zo terug lees, denk ik vragen we niet teveel van Maxima of zijn de verwachtingen te hoog. Maar ik wordt van deze dag niet enthousiast.)

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 20 jun 2017 - 22:12

Het zou ook raar zijn als ze op n staatsbezoek niet iets meer uitpakt dan n 'privé' verjaardagsfeestje..... In die zin kan ze het inderdaad blijkbaar nooit goed doen....

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

dinsdag 20 jun 2017 - 20:20

Het is dresscode black tie begreep ik

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?