Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Dinsdag 10 maart – Jakarta 
Het staatsbezoek begint in Jakarta met een kranslegging op het Indonesisch ereveld Kalibata ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog (1945 – 1949). Daarna volgt de officiële welkomstceremonie op het presidentieel Paleis in Bogor, waar president Joko Widodo en zijn echtgenote Iriana Widodo het Koninklijk Paar ontvangen. Na de audiëntie volgt een breder delegatie-overleg. Aansluitend biedt president Widodo een staatslunch aan, voorafgegaan door een gezamenlijke persverklaring.

In de middag leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans op het Nederlands ereveld Menteng Pulo. Dit ereveld telt bijna 4.300 graven van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog om het leven zijn gekomen.

Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar chocoladefabriek Pipiltin Cocoa. Dit bedrijf werkt samen met boeren uit diverse streken van Indonesië. De boeren krijgen een opleidingstraject aangeboden waarin zij leren hoe ze op duurzame wijze cacao kunnen produceren en hoe zij de kwaliteit van hun product kunnen verbeteren.

In de avond ontmoeten de Koning en Koningin de deelnemers van de economische missie en zijn zij aanwezig bij de ondertekening van diverse samenwerkingsovereenkomsten tussen Indonesische en Nederlandse bedrijven. Aansluitend bekijkt het Koninklijk Paar in het Erasmus Huis, dat dit jaar 50 jaar bestaat, de fototentoonstelling ‘Innovation’, onderdeel van een wedstrijd voor jonge Indonesische fotografen. De dag wordt afgesloten met een ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap.

Mode
Outfit: Japon met ceintuur, asymmetrische roklengte en een draperie + split aan de voorzijde 
Ontwerpster: Johanna Ortiz 
Materiaal: Georgette zijde 
Eerder gedragen: Ja, in Sevilla 


Foto: Menno Swart

 

De riem, gemaakt van veren en zijde, komt eveneens van Johanna Ortiz. 

Sandaletten van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 11 mrt 2020 - 11:26

Ik vind Máxima er stalend uitzien in deze outfit . Maar dat doet ze bijna altijd wat ze ook aan heeft.
Deze jurk vind ik niet mooi. De zwarte ceintuur vind ik vreselijk. De schoenen passen niet, tenen steken uit. Kortom ben ik niet weg van deze outfit

afbeelding van Fietje

Fietje

woensdag 11 mrt 2020 - 09:15

Ik vind het wat minder geslaagd: de openvallende rok met beetje zicht op de knie en de pumps met enkelbandje waardoor je benen minder lang lijken.. en de riem met veren leidt ook af... sorry ..wel mooie stof!

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 11 mrt 2020 - 09:14

Mooi plaatje al begrijp ik de schoenen keuze niet alleen de kleur zwart had ik mooier gevonden.
De bijzondere riem maakt de jurk iets frivoler was dat nodig denk het niet.
Make-up prima.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 mrt 2020 - 09:10

Ik vind de combinatie van de jurk en schoenen niet mooi. Het maakt dat haar benen uit verhouding zijn. De make-up lijkt wat te hard en glimt te veel in het flitslicht, dat kan beter!

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 11 mrt 2020 - 08:47

Willem Alexander ziet er prima uit. Mooie kleurc stropdas.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 11 mrt 2020 - 08:45

Een mooie jurk is dit. De bloemen print, daar houdt ik van. Ook het model is heel mooi. De ceintuur vindt ik te protserig.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 mrt 2020 - 00:43

Alle beelden gezien hebbend breek ik toch alsnog een lans voor de cape van vanmorgen. Hij wappert zo beeldig in de wind.
En de zwarte riem vind ik op geen enkele foto iets toevoegen. Die had ze dus kunnen bewaren voor op een aansluitend jurkje in een effen stof. Wat mij betreft dan hè.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 10 mrt 2020 - 21:56

Is er geen staatsbanket? Moet je kijken waar ze in India mee verscheen met de roze Jan Taminiau en nu met deze tweedehands jurk. Jammer zeg!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 10 mrt 2020 - 21:15

Laat ik nou helemaal weg zijn van deze jurk met ongelijke lengte! Ik vind het super staan bij haar. Ook de jurk van vanmorgen vond ik helemaal passend voor de gelegenheid. Mooie modedag wat mij betreft

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 10 mrt 2020 - 19:04

Ah mooi! Die ceintuur is echt iets voor Maxima. Net niet te keurig

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 mrt 2020 - 18:10

Wat leuk deze geweldige jurk weer te zien. Alweer een mooie outfit! De veren riem is helemaal Máxima, maar ik denk dat deze nog beter uitkomt op een effen broek of rok.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 10 mrt 2020 - 16:48

Marly in Sevilla heeft ze op deze schoenen. en in deze jurk de flamingo gedanst!! knap hoor!

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

dinsdag 10 mrt 2020 - 15:54

Nu ik toch eens aan het reageren ben: Dit is mooi in tegenstelling tot de tut-jurk van vanochtend. Schoenen ook heel leuk. Ik wou dat ik er (nog) op kon lopen. Helaas is dat verleden tijd.

afbeelding van Cindy

Cindy

dinsdag 10 mrt 2020 - 15:44

Ze ziet er prachtig uit!

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 15:41

Op de een of andere manier vind ik dit meer een jurk voor een avondje uit. Hij is wellicht wat te lossig voor een staatsbezoek. Erg jammer dat minister Kaag er zo ouwelijk uitziet, over het algemeen ziet ze er nl. geweldig uit.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:51

Jurken en rokken die korter zijn aan de voorkant vind ik echt niet mooi benzeen onflatteuze. De knie is vaak niet het mooiste deel van een lichaam.
En het ziet er altijd uit alsof je zwanger bent en geen postitiekleding daar en daarom de voorkant optrekt.
De schoenen met enkelband maken en geheel nóg minder flatteus.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 10 mrt 2020 - 20:54

Ik roep dat altijd, ik vind het zo lelijk staan een ongelijke zoom, ze heeft de laatste tijd wel vaker ongelijke rokken aan, dit is dan wel het model van de jurk maar chique vind ik het niet en deze schoenen .... ook niet. De stof daarentegen vind ik wel erg chique maar ik vind het zonde van het model van de jurk.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 10 mrt 2020 - 19:47

Ben het alweer met je eens. Vind het weinig sjiek dit.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 mrt 2020 - 23:09

Leuk Suus

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:49

Model van de jurk is prachtig! De halslijn en de split maken hem jeugdig. Jurk zit ook goed en de schoenen vind ik echt stunning! Die zou ik zelf ook wel willen hebben. Voor zover ik kan zien, met prachtige oorbellen erbij. De riem vind ik een echte topper, weet alleen niet zo goed of ik hem een topper vind bij de jurk. Ze ziet er mooi uit vandaag! Ben helemaal blij!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:48

Een heel mooi plaatje! Staat Máxima heel erg goed.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:48

ben benieuwd naar foto's waar de jurk beter te zien is, met name de "riem" . Van mij mogen de shawls achterwege blijven of door de hofdames gedragen worden ;) die shawls hebben al veel te vaak het totaalplaatje verstoord.
Het valt me op dat de Koning en Koningin niet erg relaxt en vrolijk overkomen. Wellicht door het ongeluk. Begrijpelijk natuurlijk. Hopelijk beleven zij toch nog plezier aan het bezoek. En krijgen wij nog veel mooie plaatjes te zien. Maxima zal ons ook nu blijven verrassen hoop en verwacht ik. Over de spijtbetuiging heb ik wel een bescheiden mening, maar daar vind ik dit platform niet geschikt voor.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 mrt 2020 - 15:36

Ik denk dat ze beiden wat gespannen zijn voor dit bezoek, sommige zaken liggen nogal gevoelig.
Maar ondanks de spanning gun ik ze een fijn en mooi bezoek, waar ze met een goed gevoel op terug kunnen zien.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:32

Mooi! Geweldige schoenen ook!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:30

Mooi hoor, niets op aan te merken. Minister Kaag is mijn grote voorbeeld, wat een empathische en intelligente vrouw. Vandaag ziet ze er tien jaar ouder uit dan normaal. Gevalletje halslijn, net te ruime pasvorm, roklengte, Beatrix schoeisel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 mrt 2020 - 15:55

vooral die schoenen zijn komisch.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 18:21

Komisch? Nee hoor, vooral heel praktisch, maar niet charmant.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 mrt 2020 - 13:57

Een mooie jurk. Goed verzorgd. Een altijd-goed jurk. Had wat mij betreft wel wat kleuriger gemogen in zo n tropisch land. Amazing dat ze kan lopen op deze schoenen!
Ook min Kaag had wat kleuriger gekund. Heeft men mogelijk voor wat ingetogen kleuren gekozen vanwege de 7 doden? De vraag stellen is m beantwoorden Siobhan.....

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 mrt 2020 - 13:22

Een prachtige jurk, hele leuke schoenen, helemaal top, ......trouwens de jurk van minister Kaag mag er ook zijn!.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:58

Echt een prachtige jurk! Genoten van de eerste dag qua kleding, op naar morgen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 10 mrt 2020 - 13:41

Helemaal mee eens!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:54

Heel mooi, hoe mooi ik de pastel kleurige georgette jurk eerder ook vind, deze sprekende kleuren passen toch meer bij Maxima.
Schoenen beeldschoon erbij , losse haren goed gestyld..
Ze doet het fantastisch .

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:46

Prachtig, hoor!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:45

Prachtig, wat staan deze schoenen mooi onder deze jurk.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:35

Hier word ik blij van, prachtig!

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 10 mrt 2020 - 12:27

Wauw prachtig, deze jurk hoopte ik weer te zien, Is in Sevilla volgens mij privé gedragen, Josine? Ik hou van het model, ook de schoenen beeldig, kapsel liever opgestoken maar het zit wel mooi, geloof ik. Ik hoop op meer foto’s!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?