Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zojuist vertrokken naar Denemarken. Dat hebben ze zojuist laten weten via Twitter. Bij het bericht was een foto bijgevoegd van ons koningspaar, waardoor we nu al weten dat koningin een donkerblauwe (nieuwe) jurk en mantel van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen draagt en een pillbox à la Jackie O. Kennedy. De koning draagt -zoals gewoonlijk- een donkerblauw pak, ditmaal gecombineerd met een gestreepte (nieuwe?) stropdas. 

Over haar jurk draagt Máxima bij aankomst een grijze mantel:

De keuze voor Claes Iversen is fantastisch gevonden. De ontwerper is namelijk van oorsprong Deens en heeft zich in Nederland gevestigd. Komt de naam je bekend voor? Dat kan! Hij ontwierp eerder de bruidsjurk van prinses Víktoria. 

advertentie

Bekende peeptoes van Louboutin:

 

Bekende oorhangers:

 

Foto's met dank aan:

Ambassadeur Eddy 
RVD 
Koninklijke Sofia's Vereeniging 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Wilma

Wilma

woensdag 18 mrt 2015 - 00:37

Henny,je hebt wat betreft de voering helemaal gelijk.

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 17 mrt 2015 - 23:30

De mantel is mooi,maar.....zo,n mantel moet je niet snel herdragen.....het model kan mij niet enorm bekoren dat ik hem snel weer wilt zien...toch een mooi totaal plaatje,mede door haar enorme uitstraling.....
Japon is mooi door zijn eenvoud en daar houd ik wel van,MAAR de schoenen....afschuwelijk en heel jammer....

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:40

Ik vind de jas helemaal geweldig, alleen de kleur van de voering begrijp ik niet. Waarom niet in de kleur van de jurk? !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 mrt 2015 - 20:09

Hoe meer foto's ik zie, hoe mooier ik het vind! De jas is echt super. Het enige dat afbreuk doet zijn de peeptoes met overhangende tenen. Normaal stoor ik me er niet aan, maar nu vind ik het echt afbreuk doen aan het prachtige plaatje!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 17 mrt 2015 - 19:47

Ik val wat uit de toon na alle lovende reacties. De mantel vind ik erg flets van kleur, doet niets voor Máxima, ondanks de versieringen. Het model is niet flatteus, zo zonder taille. Helaas ... maar ieder zijn smaak.
De jurk vind ik wel goed gekozen, kapsel en make-up zijn helemaal in orde.
Ik hoop op mooie dagen voor deze koninklijke families en fijn dat we met de foto's fijn van kunnen meegenieten!

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 17 mrt 2015 - 19:29

en er zit ook een rits op het schoudergedeelte!!

;-))

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 17 mrt 2015 - 19:28

Ik zie net op de foto's van Robin dat in de mouwen ritsen zitten.....Máxima kan ze dus ook dichtritsen dan heb je een "gewone" mouw!

;-))

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 17 mrt 2015 - 18:57

Open tenen of beter peeptoe vind ik zelf wel erg mooi .
Maar dan met hogere temperaturen en PASSEND ! ( dit staat zo armoedig )
Ik vind haar een vreemde lach hebben op de foto hierboven waar ze het blauwe jurkje aanheeft .
Toch wat spanning denk ? Of wat afgevallen ?

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 17 mrt 2015 - 18:20

Het geheel ziet er prachtig uit. Persoonlijk zou ik voor dichte pumps gekozen hebben.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 17 mrt 2015 - 18:09

Ik vind het wel een aparte combinatie, de kleur van de jurk is niet helemaal duidelijk.....bij Robin lijkt deze blauw/groen, maar hierboven is deze min of meer donkerblauw....
2 opmerkingen:
1) De schoenen, afschúwelijk met die overhangende tenen, daarbij is het nog geen zomer, dus hup in de kast of liever nog, weggooien!
2) De voering van de mouwen van de jas.....zwart....waarom niet in de kleur van de japon of van de jas desnoods, dat was veel mooier geweest of anders de mouwen op een andere manier afgewerkt (dit lijkt idd een beetje op Beatrix haar stijl!), met een mooie rand o.i.d. in de kleur van de japon of een kleur uit de ornamenten op de jas! Dan het hoedje ook zo'n kleur rand, dan was het, in mijn ogen, veel mooier en iets kleurrijker geweest!
;-))

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 17 mrt 2015 - 17:42

Wat een prachtige mantel, stof en model schitterend.
Ik kan me een soortgelijk model nog herinneren van Beatrix , ook met deze bijzondere mouwen.
Als ik het mij goed herinner was dat een groene kleur.
Het blauwe jurkje van vandaag is prima onder deze mantel ,maar verder hoef ik dat niet meer terug te zien, het is wel een heel stijf jurkje.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:44

Echt top! Een betere keuze voor ontwerper had ze niet kunnen maken. Modern, bijzonder, sprankelend!!! En wat leuk waarvan die applicaties zijn (ondermeer) gemaakt: van alles uit de ijzerwarenwinkel! Na die geweldige ketting van Pauline Wiertz ook weer een statement met een knipoog. Zo wordt Nederland mooi op de kaart gezet, hoor!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:23

Heel goed gekozen voor deze ontwerper !
De jas is prachtig ,maar ben het wel met Sjanine eens dat het grijs niet de meest flatterende kleur is voor de koningin .
Leuk hoedje erbij ,maar persoonlijk vind ik dat "laaghangende" haar niet zo charmant ,beetje lijzig .
Wel mooi met een knot ,maar liever niet dat zakkerige aan een kant .

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:18

Als ik naar de foto kijk die op deze site staat vindt ik het echt niet mooi! Maar andere foto's vindt ik 'm wel mooi.. Al gedeelt op deze site maar ik zet m er nog even op voor de duidelijkheid: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/1743662_...
Heel mooi gekozen dat grijs met blauw! De geplooide schouders vindt ik ook een succes.. Zou dat jurkje ook van Claes Iversen zijn? Die doet voor mijn idee toch meer met dingen erop....
De jas vindt ik ook mooi! En voor mij zou dit staatsbezoek een groot succes zijn als ze de gouden rok ook aantrekt (icm strikblouse) of de roze galajurk!
Ik ben benieuwd!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:13

Prachtig plaatje... Kapsel ook!!
Het blauw van de jurk matcht heel mooi met het grijs van de mantel..
Geinig detail het blauw op de mantel.. Maar toch vind ik het grijs nogal grauw staan bij de koningin.
Mary had een prachtige mantel aan, maar de accessoires doen er een beetje afbreuk aan, een donkere kleur erbij was mooier geweest.
Maar het jurkje van Maxima is dat niet van Lanvin??! De rits op schouder op een bijzondere manier erin verwerkt komt me een beetje bekend voor.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:46

Het jurkje kan ik nog niet zo goed beoordelen. Maar wat wordt er uitgepakt met deze nieuwe mantel! Dat vind ik nu juist zo leuk aan haar, dat ze iets kiest waar je verschillende keren naar moet kijken om te weten of je het mooi vindt of niet. In detail zitten er blauwe 'edelstenen' op. Geinig, en een knipoog naar het koninklijke 'gedoe' van zo'n bezoek. Ze zou deze jas natuurlijk nooit aandoen als ze in bijvoorbeeld Spanje op bezoek zou gaan, daar is hij te weinig elegant voor, maar in Denemarken kunnen ze zoiets wel waarderen, denk ik. De jas van Mary vind ik mooi van model, het staat haar fantastisch. Maar zo'n wit colletje erboven uit, brrr. De paarse handschoenen, hoedje en tas zijn naar mijn smaak ook een beetje afgezaagd.

afbeelding van Rietje

Rietje

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:37

Wat ziet Maxima er fantastisch uit! Dit model jas is op het moment erg in...en dan die stenen op die jas....WoW helemaal goed. Ik vind de Deense prinsessen keurig, maar saai. Als het omgekeerd zou zijn en Mary zag er zo uit als Maxima zou ik jaloers zijn.... en denken wat hebben zij een originele, charmante en spontane koningin...maar gelukkig ze is "van ons"!!! Willem-Alexander ook zo hartelijk en spontaan! Ziet er ook heel goed uit! Ik ben erg trots op ons koningspaar, maar dat hadden jullie zeker al begrepen....haha.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:32

Niets aan toe te voegen ben helemaal met je eens.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:43

En van jouw aanstekelijke enthousiasme krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Het is ook veel te heerlijk weer om negatief te zijn he ;)

afbeelding van Rietje

Rietje

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:26

Precies...vind ik ook!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:36

Leuk die oranje dassen van de twee Deense prinsen!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:29

Wat is ze vandaag mooi!!
En dat jurkje, wat een leuke schouders!!
Het pak van de koning zit heel wat beter dan het pak van prins Hendrik.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:25

Bij nader inzien geweldige jas. Echt design, wat een statement! De Deense prinsessen zijn ook mooi, maar meer 'gewoon mooi', als ik het zo mag zeggen.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 16:31

Dat vind ik goed gezegd over de Deense prinsessen 'gewoon mooi' dat kan nooit misstaan wat zij aan hebben en wat Maxima doet is de veilige grens overgaan. Al ben ik ook een groot fan van Mary.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 mrt 2015 - 15:00

Ik vind het een prachtige jas! Ze ziet er geweldig uit en zoals gewoonlijk straalt ze en de interesse die ze toont vind ik altijd enorm gemeend.

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:42

Als ik hem zo bekijk bij RoyalsbyRobin vind ik het een erg mooi jurkje en geheel zo met de juwelen!

Wat zou ze vanavond dragen?

afbeelding van Nova

Nova

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:30

Ben niet enthousiast over de jas, vind de kleur niet sprankelend, het model vormeloos op het lompe af, vreemde mouwopeningen (die horen bij Beatrix!), ongelijke zoom. En die eeuwige peeptoes met overstekende tenen.... dat kán toch niet! Zo on-charmant. En áls, dan toch in de zomer, het is maart!
Wat een verschil met de deense prinsessen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:13

De jas vind ik afschuwelijk saai van kleur, en dan met die grijze pijlbox erbij en grijze schoenen is het meer een uniform dan een mooie outfit. Vind het iets van een russiche/oostblok uitstraling hebben.

Het jurkje vind ik op de foto die je vanochtend plaatste nav Twitter bericht heel mooi maar nu ik de fotos bekijken bij Robin's royals doet het goedkoop en polyester aan. Het hoedje is dan ook weer niet leuk van kleur bij die jurk.

Denk dat donkerblauwe accessoires als hoedje en schoenen etc veel mooier zouden zijn geweest en ook het uniform idee weg zou halen van de jas. Denk zelfs dat de jas dat prachtig zou zijn geweest en veel subtieler.

Maaaaaaaaaaar waar het hier om gaat, uitstraling, enthousiasme en ongetwijfeld betrokkenheid en expertise! een dikke dikke 10!!

en ik vind die foto zo leuk van WA die vol trots en liefde naar Maxima kijkt enig!!

De koning ziet er geweldig uit, hij doet het zo goed! is een andere man sinds hij koning is. Persoonlijkheid!!

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 17 mrt 2015 - 13:41

Ik vind het een prachtige, subtiele mantel. Staat haar ook erg goed. De jurk vind ik niet goed te zien op de foto. Lijkt een 'eenvoudige' jurk, zonder toeters en bellen. Op zich prima, helemaal als de mantel erbij gedragen wordt. Het geheel is helemaal leuk!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:20

Een subtiele mantel kan je deze volgens mij niet echt noemen hij is meer dan uitgesproken en dat vind ik juist zo leuk!!

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:30

Ik kan het wel. Blijkbaar. ;-)

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 17 mrt 2015 - 13:38

Ik vind de jurk van Máxima schitterend. Echt stijlvol! Haar hoedje vind ik ook erg leuk, zo met dat kapsel...
Haar mantel vind ik echt lelijk. Dat ze voor Claes Iversen heeft gekozen vind ik een erg leuk detail, maar nee, dit ontwerp vind ik totaal niet bij de stijl van de jurk passen. Erg jammer. En dan die figuren op de jas, ik vind het een beetje 'gothic' lijken, wat totaal niet geschikt is voor een koningin.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 mrt 2015 - 13:01

Stijlvol en chique, maar ik mis de vrolijke kleuren. Goede keuze voor Claes Iversen. Die jas zou ik ook wel willen!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 17 mrt 2015 - 13:00

Leuk dat ze voor deze ontwerper heeft gekozen. De mantel op zich vind ik erg mooi, alleen het wijde model spreekt me minder aan. Het blauwe jurkje is aardig, maar ik zou liever gekozen hebben voor de blauwe van JT. Kapsel en sieraden en hoedje prachtig. Enige minpunt zijn die schoenen. De tenen steken er echt te veel uit. Een mooie pump zou ik liever zien. De Deense kon. familie ziet er schitterrend uit.
Ik wist niet dat men in Denemarken ook nog de reverance maakte.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:48

Het model van de mantel is niet mijn favoriete model, maar wel heel leuk dat ze voor Claes Iversen heeft gekozen. Op zich vind ik de mantel trouwens heel leuk.
Haar outfit, kapsel en make-up zijn mooi verzorgd. Ik ben al razend benieuwd wie het jurkje ontworpen heeft!

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:47

Ik ben nog niet goed wakker en kijk naar RR's foto's. Bij nr. 17 denk ik: dat is leuk, Robin Utrecht doet ook in koninklijke vliegtuigen... blijkt het gewoon het 'watermerk' te zijn dat op alle foto's verschijnt.

Margarethe lijkt altijd zo kolossaal in haar avondjaponnen, hier naast WA is ze maar fijntjes, en ook op lage hakken.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:32

Schitterend, dat ze voor deze ontwerper gekozen heeft is super!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:15

Ze ziet er prachtig uit! Het model van het jurkje, althans de details zijn op de eerste foto hierboven niet zichtbaar. Het jurkje is petrol kleurig. Heel mooie kleur. De rest van het gezelschap ziet er ook heel mooi uit. Mooie foto's op de site van RU.
Een minpuntje zijn haar peeptoes. Een dichte schoen was mooier geweest.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:08

Ze ziet er weer vorstelijk uit.
Ik las net dat boer Johan en zijn Ingrid uit Boer zoekt vrouw ook uitgenodigd zijn voor de ontvangst van de in Denemarken wonende Nederlanders.
Hij wist niet eens wie Maxima was en of ze ook kinderen had. Zijn Ingrid, ja, die ene, niet die andere, zal hem wel oppoetsen en voorlichten.

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:30

Ze zijn door de Rijksvoorlichtingendienst helemaal 'bijgepraat' heb ik gelezen!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:44

Dat heb ik ook gelezen, maar als je BZV gevolgd hebt, zul je mijn opmerking over oppoetsen en bijpraten begrijpen.
Hij komt over als een heel aimabele man, maar is af en toe wel een echte "boer".

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:06

Grappig dat Mary en Maxima een gelijksoortig hoedje op hebben. Maxima ziet er prachtig uit op een ding na: haar schoenen, die tenen die er echt overheen hangen...... Hoewel ik een fan ben van peeptoes vind ik het hier toch niet echt gepast, de jas is er te kolossaal voor, brengt het geheel uit zijn balans voor mijn gevoel.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:04

Jurkje ziet er heel simpel uit, maar wellicht beter te zien als er een iets duidelijker foto vrij komt. De jas is chique qua materiaal, applicaties en kleurencombinatie. Het model, echter, is niet mijn favoriete....

Ik realiseer me dat Maxima de laatste tijd erg van de oversized en vormloze jassen is, maar ik vind het veel minder elegant staan, zo zonder taille:
http://www.ppe-agency.com/preview.php?zoektype=2&id=144009&start=0&searc...

Ook is de onderkant echt zo ongelijk (veel korter aan de voorkant dan aan de achterkant):
https://twitter.com/royalblognl/status/577764393754206208
Waarschijnlijk is het geen ontwerp-kwestie maar meer van hoe ze hem aangedaan heeft?

Het model van de jassen van de Deense prinsessen vind ik persoonlijk dan toch mooier:
https://twitter.com/royalblognl/status/577763583414677504

Wel echt super dat ze voor Claes Iversen gekozen heeft ! Een mooi compliment voor hem ! Het hoofddeksel, kapsel, en zelfs de schoenen (terwijl ik normaal niet van peeptoes hou, maar in dit geval ben ik het met Josine eens) zijn erg mooi en verzorgd!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 14:17

Oversized jassen zijn wel in tegenwoordig en ik vind het wel erg leuk en ook wel belangrijk eigenlijk dat je met de mode meegaat als Koningin.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 17 mrt 2015 - 12:59

@ Royal Ellen: Quote: "Ook is de onderkant echt zo ongelijk (veel korter aan de voorkant dan aan de achterkant):
https://twitter.com/royalblognl/status/577764393754206208
Waarschijnlijk is het geen ontwerp-kwestie maar meer van hoe ze hem aangedaan heeft?" unquote

Op de foto met het model is de mantel aan de voorkant ook korter dan aan de achterkant. Waarschijnlijk is dat dus het ontwerp van de mantel.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 11:49

Wat een prachtige en vooral originele mantel, geweldig!!
De foto's bij royalsbyrobin.com zijn heel leuk om te bekijken zo'n relaxte sfeer op het vliegveld.

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 17 mrt 2015 - 11:37

Werkelijk prachtige foto's bij "royals by Robin"

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 17 mrt 2015 - 11:18

ik vind het er heel mooi uit zien!! Eenvoudig, maar zoo mooi!!

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?