Het is vandaag de derde dinsdag van september en dat betekent: Prinsjesdag! Volg in deze blog het laatste modenieuws over ons koningspaar, prins Constantijn en prinses Laurentien. 

Volg hier ModekoninginMáxima op Instagram. 

Koning Willem-Alexander

Outfit: Koning Willem-Alexander draagt een jacquet met grijs vest met het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde.

 

Koningin Máxima: In het grijs en toch geen grijze muis. 

Outfit: Koningin Máxima draagt een klassieke a-lijn japon van Natan, die is vervaardigd uit een transparante brokaat met grove bloemen. Bij de robe draagt de koningin een grijze turban en een diamanten collier uit de koninklijke kluis. 

De stof van de japon zagen we eerder in het lichtroze tijdens het staatsbezoek aan Italie. 

 

Het is ook niet de eerste keer dat we de koningin zien met een pillbox. Zo droeg ze op Prinsjesdag 2003 bijvoorbeeld een felroze variant en tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso een zwarte. Klik hier voor meer informatie over het hoedenmodel.

Máxima's schoenen komen van Jan Taminiau. Toch nog een vleugje Dutch Design. 

Máxima's clutch is een ontwerp van Dior. De koningin kreeg het tasje van president Hollande tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk. 

Afbeeldingsresultaat voor dior site:modekoninginmaxima.nl

De juwelen van Máxima zijn ook zeer interessant. Tijdens een recent bezoek van de president van Mozambique droeg koningin Máxima namelijk een onbekende diamanten strikbroche, die volgens juwelenkenner Erik Schoonhoven niet uit de koninklijke collectie komt. Vandaag draagt zehet bovenste gedeelte van de broche opnieuw, maar ditmaal met een aquamarijn als pendant.

Ter vergelijking: de looks van 2013-2017. 

Tijd voor een poll: 

Prins Constantijn

Outfit: 

~Advertentie~


~einde advertentie~

Prinses Laurentien: 

Outfit:  Laurentien draagt een Hardies Couture Japon. Jacquard stof met ingeweven dessins. Een weefsel met goud- groen en zilverdraden. De stof is geïnspireerd door de weerspiegeling van de zon op de staart van een zeemeermin.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 20 sep 2017 - 12:40

Toch ook nog een duit in het zakje.
Waarom is het het net niet?
Heb zitten turen: mooie eenvoudige robe, passend voor Prinsjesdag , en toch " doet" hij niets?
De te zware ketting helpt niet, en wat helemaal niet helpt is het tuttige hoedje: zo'n hoedje moet je pittiger dragen, meer vóór op het hoofd, dan zijn de lokken over het gezicht ook niet nodig en zou het wat mij betreft een stuk op kunnen knappen.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 21 sep 2017 - 12:17

Nog even een reactie toch maar. Want dat is wat ik ook zag ,het kapsel is echt te "zeikerig".
De jurk is prachtig het hoedje ... mwa ,had veel mooier geweest met een mooi kapsel zonder gordijnen aan beide kanten .
Zo is het vaak bij Maxima net niet ,het zit in de puntjes op de i zetten koningin ...

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 20 sep 2017 - 11:57

Het is eigenlijk een heel mooie jurk die haar qua kleur goed staat, maar die door teveel rommeligheid qua styling niet tot zijn recht komt. Mouwen zijn wat te lang en niet helemaal netjes ingezet; door de linkerhandschoen die wat gefrommeld lijkt, is de linker mouw ook wat gefrommeld en zit niet goed. Driekwart mouwen waren denk ik mooier geweest.
Het hoedje van dezelfde stof als de jurk is best mooi: alleen door het toch wat slordig aandoende kapsel komt hij ook niet tot zijn recht. Een wat rustiger kapsel had dit kunnen voorkomen, en het geheel toch tot een mooier ogende outfit kunnen maken.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 20 sep 2017 - 11:12

Ingetogen. Zo zou ik de jurk willen noemen. Ik denk dan aan de situatie op St. Maarten en misschien het overlijden van haar vader. Ik bedoel het is niet knalrood. De stof vind ik mooi hoor, zeker omdat die bloemen er apart overheen lijken te zitten in een laagje (?). Hoed past prima. Helaas wel weer teveel juwelen naar mijn smaak: én oorbellen, én twee grote broches, én een collier, én een armband, naast het ordelint, handschoentjes en de clutch. Dit doet echt afbreuk aan de mooiheid van de japon. Als ik naar het benedenste gedeelte kijk, dan zie ik de prachtige stof bij haar schoenen. Boven leiden de juwelen e.d. dit allemaal af.

Laurentien heeft een prachtige jurk aan. Wat een mooie stof al lijkt het mij wel enigszins volumineus/stug. Hoed past ook prima, doet me denken aan een turban. Ordelint ziet er te groot uit.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 20 sep 2017 - 10:41

Een vriendin zei tegen mij dat ze grijs van Natan droeg en ik dacht ohhhh nee niet weer Natan.. maar vind de japon best wel mooi, alleen de bloemen kon ik eerst niet onderscheiden. Hopelijk is het inderdaad een verwijzing naar de getroffen gebieden in het Caribisch deel.
Vind de knalrode jurk en die met de Chinese bloemetjes toch wel echt toppers hoor, als ik weer foto's zie dan word ik daar wel echt blij van. (:

Grijs staat mooi bij Laurentien, hoewel ik denk dat knalblauw haar ook ontzettend mooi zal staan. Vind de oorbellen ook erg leuk!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 20 sep 2017 - 09:09

Hoe vaker ik hem zie, des te mooier ik hem vind. Die jurk. Hij ' valt wat minder op' dan de andere jurken maar eigenlijk vind ik dat wel passend. De ontvoering is inderdaad niet zo goed gelukt, de verwerking van de naden, de coupenaad, de riem valt soms onder de aanhechting tussen top en rok. De handschoenen vind ik er niet mooi bij staan, een beetje modderig en de clutch en de schoenen matchen qua kleur niet. Maar verder eigenlijk wel mooi. En inderdaad, die gezichtsuitdrukking met de neusvleugels en de lippen zien we bij deze gelegenheden altijd terug: Prinsjesdag, dodenherdenking, inhuldiging.
Laurentien ziet er goed uit. Van de jurk word ik niet heel enthousiast. De stof iets is te zwaar voor de vele plooien en zo's paspelzakje is eigenlijk mooier op een strakgesneden jurk of jasje. De rare dop staat haar goed, de oorbellen halen het lekker op en ze kijkt nog zo verliefd naar haar man. Leuk.
Maar, het meest enthousiast werd ik van de foto's van prinses Beatrix. Love die foto's!!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 sep 2017 - 08:47

De koning is in zijn element! Hij ziet er zo goed uit vind ik

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 20 sep 2017 - 08:42

Wat een geweldige dag was het gisteren weer. Het weer was top! De Koningin erg mooi, de koning.... ik mis z'n uniform.

Laurentien dr jurk ook erg mooi alleen het tulbandje vond ik niet geslaagd. Constantijn netjes als altijd.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 sep 2017 - 07:51

Laurentien' jurk heeft veel meer wauw factor. Zoals al door anderen opgemerkt zijn de zakken echt zonde.
De jurk lijkt wat tr krap. Op het model zit ie zoo mooi en valt zo soepeltjes; bij Laurentien ziet het er toch was trekkerig uit op de heupen; mist de souplesse lijkt het.

Zonde dat ze haar haar zo kort en blond heeft. Ik blijf echt hopen op een gezonde kleur; donkerblond en een half lang kapsel. Het haar van cecile Narnix zou mooi bij haar staan.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 20 sep 2017 - 07:28

Maxima mooi ingetogen. Ik vind het een mooie jurk, maar geen wauw-effect en ook de pasvorm kon beter. Het is wel verzorgd afgestyled. Blijft een mooi tasje. Laurentiens jurk lijkt wel wat op die van Maxima uit 2013. Ik vind de kleur niet zo geschikt voor haar. Kan er niks aan doen, maar bij Laurentien vind ik het altijd net-niet. Haar hoofddeksel is wel prachtig qua model, staat haar goed.

afbeelding van JAusten

JAusten

dinsdag 19 sep 2017 - 23:02

great gown ! I prefer the long version, more ladylike. I am very glad to see Laurentien ; we haven't see that much of her these days. I hope there is nothing wrong with her health. Her gown is very beautiful too.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 19 sep 2017 - 22:18

Ik heb dus niks met de outfit van Laurentien. Maakt haar wat voller dan ze is, jammer. En die band op haar haar snap ik helemaal niet...

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 19 sep 2017 - 20:44

Het eenvoudige en ingetogen model, een aansluitende top met lange mouw en hoge hals en lange a-lijn rok, vind ik erg mooi voor Prinsjesdag. En dan moeten stof en kleur het maken. En dat lukt niet echt. Deze kleur is echt niet haar kleur, zeker niet met de aquamarijnen (waarom altijd de juwelen ton sur ton? Laat ze knallen! Bij deze tint blauw lijken oranje citrienen me veel mooier). De stof kennen we al en is daardoor beetje gewoontjes, en valt niet zo mooi. Hoed voegt niets toe; bv een grote oranje veer met grijsblauwe krul (denk antenne) had de outfit misschien beetje opgetild. Kortom keurig maar tikje inspiratieloos. Zo kennen we Maxima niet... (en ja ja, het is ook nooit goed inderdaad, is ze een keer saai... ;D )

Laurentien ziet er heel goed uit: ook een eenvoudig model in ingetogen kleur, maar een stof met grote allure qua val en motief, en een interessante hoed die haar zeer flatteert, en fantastische oorbellen die de kleuren ophalen.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 19 sep 2017 - 20:25

Ik heb het nog niet eerder kunnen zeggen. Maar ik vind dat Laurentien mooier gekleed is dan Maxima. Die 'tulband' met die geweldige oorbellen staan fantastisch bij Laurentien's jurk. Alleen die zakkleppen had van mij niet gehoeven.
Maxima's jurk heeft geen sprankelende kleur, die gordijntjes over de oren heen, flateren ook niet.
De stof vind ik wel mooi met de bloemmotief alleen waarom de zoveelste keer gebruiken?? zowel bij Maxima's korte jurk in het poederroze ( die ik overigens mooier uit vond komen) en Mathilde is er ook al mee gezien. Ik vind dat een jurk voor Prinsjesdag enigszins origineel moet zijn.
Om positief te eindigen de juwelen waren prachtig!!
En petje af om gelijk weer door te reizen naar NY, ben benieuwd wanneer we daar beelden van zien.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 19 sep 2017 - 20:18

Gematigd enthousiast. Kleur is niet sprekend maar al met al verzorgd. Ben met iris eens dat maxima zo'n serieus gezicht trekt. Doet ze ook op 4 mei zoals gezegd. Terwijl ze een dag later weer volop lacht zie ook haar publieke optredens de afgelopen weken. WA is consistenter in zijn mimiek. Maxima zwaait overigens met alleen een handje ipv de hele arm. Is dat om te voorkomen dat je een vermoeide arm krijgt?

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 19 sep 2017 - 20:02

Ik ben geen fan van die schuine lok, dit kapsel vind ik persoonlijk altijd wat flodderig ogen. Verder wel heel mooi, hoedje en japon.

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 19 sep 2017 - 18:45

Ik denk niet dat ze de jurk heeft aangepast op haar vader of Sint Maarten.
Al maanden van te voren wordt een jurk ontworpen , gemaakt en doorgepast.
Het is een mooie jurk , somber maar wel chique.
Ik vind het persoonlijk een beetje raar dat ze een stof die ze al heeft gedragen nog een keer kiest

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 19 sep 2017 - 18:41

Sombertjes voor een troonrede in een jaar dat het economisch weer beter gaat in lange tijd. Vreemd vallende stof. In poedervorm is de stof mooier. Weinig spannend ontwerp, idem dito voor de hoed. Zelfs het kapsel is weinig bijzonders.

Geen Taminiau helaas.

Maargoed, misschien is ze in rouwstemming voor het komende kabinet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 19 sep 2017 - 18:37

Op zichzelf vind ik de jurk mooi. Het ontbreken van het 'wauw-effect' kom volgens mij doordat dit koele grijs niet zo bij Maxima past waardoor ze er misschien wat vermoeider uit ziet. En het grijze dopje doet mij in combinatie met de vorm van dit soort jurken teveel aan de dracht van kardinalen denken - dat had ik bij de rode jurk nog sterker vanwege het kardinaalrood :)) Ook is het ton-sur-ton bij Maxima misschien niet zo'n succes. De jurk was al sprankelender geweest met een donkerdere hoed bijvoorbeeld.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

dinsdag 19 sep 2017 - 18:08

Op het eerste gezicht oogt het wat somber, maar bij nader inzien echt schitterend!
Leuk dat er weer een andere kleur bij het lijstje is toegevoegd!

afbeelding van Misselise

Misselise

dinsdag 19 sep 2017 - 18:58

De uitgeklapte stof is naadtoeslag en ja dat had veel verfijnder gekund. Een Engelse naad was al mooier geweest. Als je het echt helemaal onzichtbaar wilt maken moet je de voering en lijfje tegelijk stikken. Alle naadtoeslag zit dan verborgen achter de voering. Allebei meer werk maar ik denk wel terechte eis gezien de prijzen die gevraagd zullen worden. Zonde hoor..... mogelijk veel naadtoeslag om op een later moment te kunnen vermaken?

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 sep 2017 - 07:48

Dank Misseline, had geen idee hoe het heette dus vandaar de onhandige omschrijving!
Zonde he van de ontwerper dat dit nier mooier is opgelost. Dit is bijna zoals wanneer iemand de wasetikettrn laat zitten en die zie je door de blouse (gewoon alles op 30 graden, hoef je niets na te lezen!) of de koortjes waarmee iets aan een hangertje heeft gehangen die uit de kraag piepen. Die moet je ook erafknippen
Nu ja, nu maar verheugen op andere mooie kleding van onze mooie Koningin; wat wat is ze toch prachtig!

afbeelding van Misselise

Misselise

dinsdag 19 sep 2017 - 23:28

Oh heerlijk, nog een naaifanaat! :)

afbeelding van Annelies

Annelies

dinsdag 19 sep 2017 - 17:33

Wauw, ik vind het mooi! En wat is ze slank.

afbeelding van bonnarca

bonnarca

dinsdag 19 sep 2017 - 16:58

Siobhan, Máxima heeft wel lange avondjurken van Natan, alleen idd niet veel. Denk maar aan de blauwe avondjurk die ze nadien met groene top herdroeg bij het bezoek aan Australië.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 sep 2017 - 17:42

Ja dat is waar, en in de totale blauwe versie was t een topper

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 19 sep 2017 - 16:42

Daily Mail blinkt uit in het geven van complimenten. Love it!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 sep 2017 - 16:17

Een lange jurk van Natan is behoorlijk zeldzaam in haar kledingkast. Maxima heeft tientallen jurken/broeken/rokken/tops en sets van hem, maar ik kan eerlijk gezegd geen echte eveningdress van hem herinneren. Misschien maakten ze geen indruk, dat kan ook.....
Ik vind deze grijsblauwe jurk in deze stof heel mooi, sierlijk en wat ingetogen ja. Goed met lange mouwen en de pilbox. Geen wow-effect dit jaar, maar op de een of andere manier was het passend.
Het was goed Laurentien weer te zien, door het wegvallen van TWOR haar blogs over haar de afgelopen tijd, is ze wat uit beeld geraakt voor mij. De stof was mooi, model was ok. Maar ze komt beter uit in een wat meer uitgesproken kleur.
En ik vond Constantijn er ook best goed uit zien. Mooi slank, altijd goed gekleed.
En ze alle vier een ernst voor de positie uitdrukken gemixt met hun mooiste lach voor het volk. De mooiste lach was toch wel die van Beatrix, een stralende lach voor deze vier.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 sep 2017 - 23:01

Ik ben er nog hoor ;). Maar niet meer zo actief inderdaad. Sorry, ik kon vandaag ivm gezondheidsomstandigheden niet teveel bloggen, dus heb in overleg met Josine alleen mijn eigen site bijgehouden. Maar ik ben zeker wel van plan om te blijven bloggen hoor, alleen minder frequent. Logje over Laurentien heeft dus wel jullie interesse? Meer als andere koninklijke personen? Ik moet gewoon keuzes maken, vandaar even mijn vraag: wie vinden jullie eigenlijk het interessants om te volgen? Omdat de logs over andere personen veel minder reacties krijgen dan die van Maxima, soms maar 5 of nog minder, is het voor mij best lastig te boordelen wat jullie interesse heeft. Dus zou ik blij zijn met wat feedback daarover ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 sep 2017 - 23:24

Je hoeft je niet te verontschuldigen TWOR. Alle begrip voor je gezondheidsituatie.
Maar Laurentien haar activiteiten halen zelden de krant of journaal. Ook BB nauwelijks. Dus door jouw logs kregen we daar een inkijkje in. En ook gaven haar outfits ons veel gesprekstof. .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 20 sep 2017 - 22:27

Fijn dat je dat aangeeft, dank je wel voor je reactie. Ik vind Laurentien ook een leuk iemand om over te bloggen. Nadeel is alleen wel dat er lang niet altijd foto's van haar activiteiten zijn. Ik ga er nog e's over nadenken. Dank je!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 19 sep 2017 - 15:38

Wat zien de dames er mooi uit! Laurentien vind ik het mooist eruit zien. De outfit is netjes en past helemaal bij haar. De outfit van maxima daarentegen lijkt op de een of andere manier niet helemaal te kloppen. Ik heb geen idee waar dit aan ligt. De kleur misschien?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 19 sep 2017 - 15:34

Wat een prachtige japon, mooie ingetogen kleur. Ook Laurentien ziet er erg mooi uit!
Ik ben tevreden!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 19 sep 2017 - 15:25

Al eerder geschreven door pdbakker, ik mis ook de wauw-factor en de sprankeling bij Maxima.
Welllicht teveel publieke optredens gehad de afgelopen week en vergeet ook niet dat ze een dag of 12 geleden ook nog in Mexico is geweest. Ook al reis je business class, tijdsverschil zal dan ook nog een rol spelen.

Qua kleding is het allemaal erg keurig, dat dan weer wel.....

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 19 sep 2017 - 15:09

Ik heb een poll toegevoegd. Stemmen maar!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 19 sep 2017 - 15:19

2017 wordt mijn nummer 2! (na de gouden japon)

afbeelding van Els

Els

dinsdag 19 sep 2017 - 14:54

Het was erg sober om te zien. Nu ik de foto's zien met daarop duidelijk de applicaties op de japon, wordt de japon al mooier, maar helaas kwam dit niet zo over op tv. Jammer, het had iets kleuriger gemogen van mij.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 19 sep 2017 - 14:46

De dames zien er mooi, sober en stijlvol uit. Wel jammer dat er geen Nederlandse ontwerpers aan te pas zijn gekomen op zo'n bijzondere Nederlandse dag, maar daar hebben de dames kennelijk lak aan.
Kleine opmerking nog: zo'n pillbox staat Maxima heel goed, vooral aan de voorkant. Achter ziet het er altijd wat armoedig uit met dat haar er zo onder gepropt.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 19 sep 2017 - 18:31

Idd, daar had de kapper creatiever mee kunnen zijn.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 sep 2017 - 14:48

Prachtig weer, vrolijke uitgedoste mensen, een troonrede met een positief karakter, koetsen die als snot in de zon glommen, lachende royals. Hoezo "net een begrafenis"?

Ik vond de koningin er prachtig uitzien, zonder te veel opsmuk. Haar hoofddeksel was ook goed gekozen. Mooie kleur en stof. Prinses Laurentien ook heel mooi. De band om het haar staat Laurentien erg goed. Ik ben tevreden :-)

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 20 sep 2017 - 11:27

Ja tuurlijk zijn er twee kanten, het gaat goed met de Nederlandse economie maar het Caribische deel is zwaar getroffen.

En koetsen die glimmen hebben daar toch niks mee te maken? Dat hoort toch gewoon netjes verzorgd te zijn.. Of zie ik dat verkeerd?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 19 sep 2017 - 16:59

Snot in de zon???????

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 sep 2017 - 22:57

Ha Kareltje, prachtige vergelijking, snot in de zon ;). Maar, ik ben nog even net als Josine heel erg benieuwd op welke sites je vaak speurt, waar je in de andere log nog niet op gereageerd hebt. Josine en ik hebben ons allebei al suf gezocht naar de blauw/rode japon van Maxima. Dus zijn we heel erg benieuwd op welke sites je vaak kijkt!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 19 sep 2017 - 22:12

Haha hoeveel glimmende snot heb je al bestudeerd om tot deze vergelijking te komen?! ;-p

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 19 sep 2017 - 14:57

Je snapt denk ik wel dat ik het over de kleding van de dames heb. Ik beoordeel wat ik hier op de foto's zie, omdat ik op mijn werk zit en in het buitenland woon heb ik geen tv gezien. Ik vind het er allemaal zeer droevig uitzien en het doet mij aan een begrafenis denken.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 19 sep 2017 - 14:56

Ik ook Henny dik tevreden. Een mooie opmerking van je over die koetsen.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 19 sep 2017 - 14:27

Hier komt commentaar op was mijn eerste gedachte toen ik de beide japonnen zag, want velen willen toch kleur en glitter zien. Ik vind Maxima heel mooi gekleed ook haar hoedje was heel mooi bijpassend. Nu eens niet teveel juwelen of door de hoed kunnen we haar gezicht niet zien dus voor mij een prima geheel. Zo ook Laurentien een prachtige japon en juist die zakken geven er een speels accent aan. Geen piekhaar maar een leuke ( band ) om haar hoofd echt passend bij haar. Wat me wel opviel was dat Maxima niet zo sprankelend was als anders ze zag er wat moe uit. Misschien zie ik het verkeerd maar dat was mijn indruk.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?