Premier Li Keqiang van de Volksrepubliek China brengt samen met zijn echtgenote mevrouw Cheng Hong en een aantal ministers van 14 tot en met 16 oktober een bezoek aan Nederland

. Tijdens het bezoek worden de premier en zijn vrouw onder meer in audiëntie ontvangen door Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Verder staat een ontmoeting met minister-president Rutte en verschillende Nederlandse ministers op het programma en wordt een business forum gehouden.

Het bezoek vindt plaats aan de vooravond van de Asia Europe Meeting (ASEM) op 18 en 19 oktober in Brussel en staat in het teken van de goede bilaterale en economische betrekkingen tussen Nederland en China. Naast een aantal ministers reist ook een handelsdelegatie met de Chinese premier mee.

Outfit Máxima: tijdens de audientie draagt Máxima een Natan-jurk van grijs kant. Een bekend kledingstuk, dat eerder in beeld kwam tijdens de opening van een expositie over Chinees porselein. Zou er sprake zijn van een link tussen China en de jurk, of zou de opvallende keuze puur toeval zijn? 

Máxima met de outfit tijdens de opening in april 2017: 

De oorbellen die Máxima vandaag draagt, komen uit het atelier van juwelier Steltman. Gouwe ouwe, want we kregen ze voor het eerst te zien in 2001. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 16 okt 2018 - 14:22

Niet mijn favoriete jurk. Wanneer die onderaan nauwsluitend was geweest had ik het model denk ik mooier gevonden.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 16 okt 2018 - 10:59

De kleur vind ik Maxima goed staan. Maar het jurkje is tekort. Het kant vind ik grof. Kortom niet zo’n mooie look.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 16 okt 2018 - 10:05

Ze lijkt er moe uit te zien door ofwel de lichtval ofwel de keuze voor minder make up. Deze jurk stond haar de vorige keer met die grote grijze hoed stukken beter.
Zo blijkt maar weer dat je went hoe iemand er uit ziet met make up en hoe het opvalt als ze dat minder of niet doet. Ze lijkt nu meer op de Maxima zoals we haar in Nederland leerden kennen van de foto’s via de pers. En daar is niets mis mee.
Maar eerlijk is eerlijk, is haar hoedanigheid als echtgenote van de koning zou ze dan wel een verzorgder kapsel moeten hebben. Ik bedoel echt geen toeters of bellen, maar gewoon dode punten wat bijknippen, lichtjes föhnen of een vlotte staart of zo. Staat 10x beter dan zo en dan mag ze van mij haar make up minder zwaar houden.
En voor er iemand vindt dat Maxima niet aangevallen moet worden op haar kapsel: ik vind dat ik in deze wel recht van spreken heb. Ik denk nl. dat ik ongeveer hetzelfde haar heb als Maxima, dun en slap. Als ik er niets aan doe, hangt het slierterig langs mijn gezicht.
Dus wat doe ik? Een vlotte bob of lob laten knippen, heel iets in lagen onderaan en ik verzorg het met een verstevigende mousse en föhn het heel even. Even een haarspray erover en klaar. Ik denk dat ik er 3 minuten mee bezig ben ‘s morgens. En nee, dan krijg je echt geen helmkapsel, maar het blijft wel de hele dag zitten. Oké, harde wind overleeft mijn kapsel niet, daar is het te slap voor. Maar dan werk je het thuis even bij en klaar weer.
Moraal van dit verhaal: Maxima kan vast 3 minuten missen om haar kapsel beter te verzorgen dan op bovenstaande foto te zien is.
Wat ze in haar vrije tijd doet mag ze helemaal zelf weten, maar bij het zien van dit soort foto’s voel ik een soort van plaatsvervangende schaamte. Dit kan beter!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 16 okt 2018 - 09:35

Ps zoom eens in op de lippenstift. Zit die aan 1 kant erop en aan de andere kant niet? Of lijkt dat maar Zo?

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 16 okt 2018 - 09:45

Tsjongejonge...dit gaat wel heel ver zeg. Wat ben ik blij dat ik Máxima niet ben.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 okt 2018 - 09:43

Foto's kunnen enorm vertekenen en voor mijn gevoel is ze gisteravond niet erg flatterend gefotografeerd. Heeft vast met het licht te maken. Qua make-up zie ik wel dat het minder zwaar is dan normaal.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 16 okt 2018 - 09:31

Nou nee. De jurk doet niets voor haar figuur. Net een tafelkleed. Haar kapsel is ronduit vreselijk voor deze gelegenheid.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 16 okt 2018 - 09:22

Maxima en haar staf lijken de feeling van het momentum soms te missen. Dit is de premier van China, ze is niet op werkbezoek bij de VN. In beide gevallen zal ze er netjes op moeten staan, maar bij het werkbezoek mag het wat losser, meer business/casual dan wanneer een hoge vertegenwoordiger van een van de belangrijkste landen ter wereld langs komt, omdat je man de koning is. Het jurkje is te kort, het haar zit slordig/ongekapt, de make-up is onverzorgd. Kijk naar de mevrouw uit China die ook maar mee komt omdat haar man een baan heeft en kijk naar Maxima...

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 16 okt 2018 - 08:59

Niet haar beste look. Ik vind deze kleur grijs haar niet staan. Zo met de benen uit elkaar op de foto staat het korte jurkje echt niet elegant. Ze ziet er moe uit. Op een meer positieve nooit. De kanten stof is mooi en de snit van de jurk staat haar goed. Het is alleen iets te kort.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 16 okt 2018 - 07:58

Heeft Máxima minder make up op? Vind het wat flets staat bij deze grijze jurk. Het lichtgrijs vind ik biet de sterkste kleur voor Max . Misschien gaat ze ons vandaag weer verrassen maar dit was een ontvangst om snel te vergeten.

afbeelding van LiesG

LiesG

dinsdag 16 okt 2018 - 07:44

Ik ben benieuwd wat ze vandaag aan heeft! Ik ga vandaag kijken want ze zijn eindelijk een keer in de buurt! Voor het eerst in bijna 40 jaar weer een royal in het dorp waar ik opgegroeid ben.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 15 okt 2018 - 22:45

Hou niet zo van dit soort jurken, en haar haar ja daar is genoeg over gezegd....,Maar haar voeten moet ze wat beter tegen elkaar zetten bij een foto. Die hoge hakken , het is zo lelijk. Én slecht voor haar houding. Ik zag een filmpje meen ik op BB , van het Duitsland bezoek, waar het lopen bijna niet gaat. Naar beneden kijkend om maar niet te struikelen. Elegant is anders

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 15 okt 2018 - 22:45

Hou niet zo van dit soort jurken, en haar haar ja daar is genoeg over gezegd....,Maar haar voeten moet ze wat beter tegen elkaar zetten bij een foto. Die hoge hakken , het is zo lelijk. Én slecht voor haar houding. Ik zag een filmpje meen ik op BB , van het Duitsland bezoek, waar het lopen bijna niet gaat. Naar beneden kijkend om maar niet te struikelen. Elegant is anders

afbeelding van Marja

Marja

maandag 15 okt 2018 - 22:10

Ik schaam me voor de zware opmerkingen die hier steeds op haar haar gegeven worden. Het is schoon, netjes en heeft niet de kleuren van de regenboog. Prima voor een druk bezette vrouw en moeder van 47. Dat ze toevallig vanwege de baan van haar man vaak op de foto moet doet daar niets aan af.
Kammen jullie iedereen die niet in jullie hokje past zo af?

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 15 okt 2018 - 22:59

Schoon, netjes, druk bezet, op de foto vanwege de baan van haar man??
Ik denk echt dat je een verkeerd begrip hebt van de functie van iemand die zich koningin mag noemen( dit is niet spottend bedoelt).
Je hoeft het niet eens te zijn met de kledingkeuze, maar je mag wel verlangen dat er over nagedacht is en dat het verzorgd is.
Zelfs elegantie is, als die niet aangeboren is, tot op zekere hoogte aan te leren; dus: op de foto?
Voeten bij elkaar en zorgen dat je haar gekamd is.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 okt 2018 - 21:53

Deze stof doet me aan zo’n plastic ‘kant’ tafelkleed voor buiten denken. Niet best. En toch ziet ze er op de foto met hoed (maar vooral goede make up en flatteus licht) heel mooi uit. Dat biedt weer perspectief en aanmoediging als ik morgenochtend voor de spiegel sta.

afbeelding van Fee

Fee

maandag 15 okt 2018 - 21:50

Inderdaad, Maxima vertegenwoordigt een land. Ze staat daar niet als een privé-persoon. En de premier van het grote China en zijn vrouw ontvangen. Dat is nogal wat!
Ik voel regelmatig plaatsvervangende schaamte, dat Maxima niet eens de moeite neemt om haar haar netjes te kammen of daarin een scheiding te trekken.

afbeelding van Claire

Claire

maandag 15 okt 2018 - 21:41

Ik begrijp het niet hoor. Je vertegenwoordigt een land, je bent de Koningin. En dan zie je er uit alsof je net de aardappels bent aan het schillen als je man roept' Schat,ze zijn er al!'Schort af, hakken aan en een sprintje trekken naar de ontvangstzaal. Oeps, make-up vergeten! En de kam! Echt, echt jammer!

afbeelding van M

M

dinsdag 16 okt 2018 - 09:40

Nou...ik ken genoeg aardappelschillers en die dragen dit niet hoor....

afbeelding van Gerdiene

Gerdiene

maandag 15 okt 2018 - 21:34

Geen bijzondere outfit. Wel prima voor de gelegenheid en mooi matchend bij die van de premiersvrouw.
Maar dat haar, o dat haar..

afbeelding van Fee

Fee

maandag 15 okt 2018 - 21:23

Maxima draagt deze keer nette schoenen. Gelukkig geen zicht op blote tenen.

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 15 okt 2018 - 21:22

Leuke jurk, mooie schoenen, hele mooie oorbellen. Maar inderdaad mag ze zich hier wel schamen voor het -net uit bed kom haar-. Bij een bezoek voor het Oranje fonds vind ik dat nog net niet kunnen, maar hier vind ik het helemaal niet kunnen!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 15 okt 2018 - 21:24

En daar is de volgende kanten haak jurk.. nu nog de petrol kleurige en we hebben ze weer allemaal gezien...
Vind dit echt de minst mooie, kleur saai, hard stevig en stijf haakwerk, doet met denken aan van die sisal onderzetters.

Bah wat ben ik flauw de laatste tijd, zal volgende keer leuker reageren; dan moet zij er leuker uitzien; deal?

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 16 okt 2018 - 17:06

Haha....sisal onderzetters, wat een grappige vergelijking ! Ik vind het wel een mooie jurk, chic, maar een beetje te kort. En heur haar is wel wat slordig, maar in elk geval nette chique schoenen bij het geheel........; Ik zie in veel reacties dat de dames niet zo van kant lijken te houden......; Ik vind het wel mooi, maar eigenlijk meer iets voor de avonden, en niet voor overdag, zoals we vaak zien bij Maxima......

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 15 okt 2018 - 20:19

Ze matchen mooi inderdaad Máxima is wel dol op kant zeg. In Duitsland ook al regelmatig. Ik vind dit jurkje net even te kort maar verder prima. Niet veel bijzonders. Jammer dat ze niet iets meer aandacht aan haar haren geschonken heeft. Verder prima look

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 16 okt 2018 - 10:19

Wat matcht Máxima mooi met de premiersvrouw, die er geweldig uitziet. Ik vind het geen bijzondere jurk, maar prima voor de gelegenheid. Hoop dat we morgen de roze rode Claes Iversen jurk te zien krijgen die Máxima begin dit jaar in China droeg. Dat zou met een mooie hoed een geweldige keus voor het streekbezoek zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 15 okt 2018 - 23:18

Dat kan geen toeval zijn. Is de stof geschonken? ...kan ik mij ook niet voorstellen ....
Fijn van de dichte zwarte schoenen passend bij zwarte voering en tasje. Veel kant de afgelopen week. Ik vind deze mooi en die bordeaurode van vorige week ook. Dat dikke kant in grijs goed voor een avondafspraak.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 15 okt 2018 - 19:52

Ben benieuwd wanneer we de eerste foto's gaan zien.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?