De president van de Helleense Republiek, Prokopis Pavlopoulos, brengt maandag 4 juli en dinsdag 5 juli een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Vlasiá Pavlopoulou. Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Griekenland.

Op maandagochtend 4 juli ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de president en zijn echtgenote met een welkomstceremonie bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Aansluitend volgt een audiëntie. Vervolgens bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe japon met print van Valentino en een bekende hoed van Fabienne Delvigne. 

Hoed van Koningsdag 2015:

Japon van Valentino:

Oorhangers van diamant en granaat. Ontwerper onbekend. Máxima's schoenen komen van Natan, naar de clutch wordt nog gezocht. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 jul 2016 - 19:14

Er wordt gegist op internet dat Maxima misschien wel een hoofdwond heeft. Ze zette haar hoed nl pas bij aankomst op. Dat ze hem de hele tijd ophield zou dus ook goed kunnen zijn om de wond te verbergen. t Zou goed kunnen, maar is natuurlijk allemaal speculatie.

afbeelding van JoJo

JoJo

donderdag 07 jul 2016 - 16:31

Het viel mij ook al op dat haar hoed zo raar stond. Of ligt dat aan mij?
Wel sneu hoor :(

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 jul 2016 - 19:56

Wat sneu dat ze gevallen is. Maar wel stoer dat ze dan gewoonlijk de ontvangst is. Wel een pechjaar voor Máxima. Eerst die nietbekkenontsteking, bus dit weer. Tijd voor vakantie....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 jul 2016 - 20:07

De Koning zei vandaag dat ze al 5 dagen doorgelopen is hiermee, ze had de afgelopen dagen hoofdpijn. Na een bezoek aan de arts vanochtend bleek ze een lichte hersenschudding te hebben, en moet ze nu echt rust hebben. Aldus Vorsten: http://www.vorsten.nl/2016/07/06/maxima-moet-nu-echt-rust-houden/. Zou de fotosessie ook zonder Maxima doorgaan, dus de Koning met zijn dochters? Ik hoop dat Maxima er gewoon bij kan zijn, maar kan me voorstellen als dat niet lukt. Misschien alleen fotomomentje en geen persgesprek voor M. We zullen moeten afwachten tot de RVD vrijdagochtend meer bekend maakt. Ik hoop in ieder geval dat ze snel opknapt, en de vakantie zal daar zeker goed aan doen.

afbeelding van JoJo

JoJo

donderdag 07 jul 2016 - 17:01

Ik ben heel benieuwd! Hoop het wel!
Zou leuk zijn als ook de rest weer eens aanwezig is..

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 06 jul 2016 - 15:00

Kan het zijn dat de jurk korter is gemaakt?
Op de site staat hij vermeld als lange jurk en op de foto hierboven lijkt het stuk blauw langer te zijn dan bij Maxima.
Ik kan me voorstellen dat deze jurk ook is bedoeld als lange jurk ,om op een zomeravond mee te flaneren!!!

Maxima wens ik van harte beterschap ,hoop dat ze snel weer fit is.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 06 jul 2016 - 14:16

Ik ben zelf ook niet weg van de jurk, maar om nu de naam "soepjurk" te gebruiken is niet echt aardig!
Het is zeker geen strandjurk of een jurk voor de BBQ, vind ik. Dan is het mouwloos of met korte mouw. In ieder geval bloter. Het riempje vind ik niets toevoegen; onderbreking van het patroon. Haar kapsel, hoed, sieraden en schoenen vind ik prachtig.
Het totaalplaatje is weer mooi verzorgd en stralend. :-)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 07 jul 2016 - 16:01

Soepjurk vind ik nog een betere beschrijving dan 'handdoek' die ik op de eerste pagina aan reacties ben tegen gekomen.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 08 jul 2016 - 13:43

Is net zo min aardig.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 06 jul 2016 - 14:04

Wat een soepjurk, hij is veel te wijd, er hoort geen riempje om en de achterkant is helemaal vormloos.
deze was geschikter geweest voor de fotosessie vrijdag. En dan gecombineerd met een grote zonnebril en teenslippers.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 06 jul 2016 - 13:49

Ach,heb ik haar jurk nog afgekraakt afgelopen maandag en ze had al een hersenschudding, daarom kijkt ze zo zielig.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 06 jul 2016 - 12:55

Ik lees net op twitter dat Maxima is gevallen en het rustig aan moet doen. Vrijdag meer details over of ze mee kan doen aan de fotosessie. Ze heeft een lichte hersenschudding.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 06 jul 2016 - 20:04

Misschien gestruikeld over een paar torenhoge hakken? Maar zonder gekheid... beterschap!

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 06 jul 2016 - 12:59

Het schijnt afgelopen vrijdag al gebeurd te zijn.
Toch was ze maandag present. Ze is toch wel een bikkel.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 06 jul 2016 - 21:12

Toch begrijp ik het wel. Wanneer ze zich voor elk wissewasje ziek meldt, is het ook niet goed.
Met hoofdpijn blijven veel mensen doorlopen, hoe vervelend het ook is.
Hopelijk ken je dat zelf niet, helaas weet ik uit ervaring hoe dat is.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 06 jul 2016 - 13:01

Ja inderdaad!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 06 jul 2016 - 12:59

Naar zeg! Gelukkig 'maar' een lichte hersenschudding. Hopelijk is ze er gauw overheen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 05 jul 2016 - 21:00

Paula@ Dat geloof je zelf toch niet? Een japon met een Hawaainse print nog wel....... Een prima japon voor een zomerse avondje uit of strandbarbecue bijvoorbeeld.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 jul 2016 - 21:13

Ik zie op deze pagina nergens een reactie van Paula, misschien handig om op beantwoorden te klikken onder Paula's reactie?

Overigens, dat geloof jij toch zeker niet ;) ? Een japon met zo'n waarde naar het strand aantrekken?

Ok, ik heb dan ook niet zoveel geld tot mn beschikking als de Koningin, maar ik blijf er bij dat ik het niet Wow vindt, maar ook zeker geen misser. Oftewel: de outfit, het hele totaalplaatje, kan er wat mij betreft prima mee door! En zo mag iedereen zn mening hebben ;).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 06 jul 2016 - 11:57

TWOR@ DAT heb ik gedaan en het verraste mij ook dat mijn reactie niet onder de reactie van Paula kwam.
Och, de Royals dragen vaak zulke dure kleding bij diverse gelegenheden dat ik denk moet dat nou? Ach ja, wie het breed heeft laat het breed hangen, denk ik dan maae!

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 05 jul 2016 - 20:40

Kleding en handschoenen prima, maar wat betreft de hoed is de regel naar mijn mening anders. Nogmaals, ik ben benieuwd naar de bron van deze informatie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 06 jul 2016 - 12:30

Ik heb hierboven al een reactie geplaatst, maar ik heb nog even een aanvulling. De dresscode was tenue de ville. Bij dit kledingvoorschrift mag een hoed gedragen worden, tenzij de ontvangst binnen is. Maar het officiele gedeelte was op het plein voor het paleis. Juliana en Beatrix hebben altijd een hoed gedragen bij dergelijke momenten, al heeft Máxima bij het bezoek van de Franse president binnen haar pillbox wel afgezet. Maar dat hoeft officieel dus niet.

Hier lees je bijvoorbeeld meer over de etiquette van dameshoeden, maar het is altijd de vraag of de voorschriften een vaststaand feit zijn, of iets dat door de tijd veranderd. Beatrijs vind ik echter een betrouwbare etiquettedeskundige, dus vandaar even deze bronverwijzing: http://www.beatrijs.com/dameshoeden/

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 jul 2016 - 20:37

Volgens mij is bij een dergelijke ontvangst een japon of deux pieces op of onder knielengte gebruikelijk. Eventueel met korte handschoenen en/of hoed die men men zowel buiten als binnen ophoudt. Dus doet Maxima het goed.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 05 jul 2016 - 20:07

Sorry Josine, maar wat je schrijft is niet waar: de gastvrouw behoort géén hoed te dragen! Althans, volgens mijn informatie. Ik ben wel heel benieuwd waar jij gelezen hebt dat het anders is.
En ik ben het eens met Iris: afgezien van deze regel, die Maxima uiteraard naast zich neer mag leggen als ze dat wil, zou het attent geweest zijn om meer rekening te houden met de andere gasten en een wat kleiner exemplaar op te zetten.

afbeelding van Suyari

Suyari

dinsdag 05 jul 2016 - 21:50

het zijn ook allemaal van die verwarrende regels, maar idd, ik lees dat bij ontvangst op het paleis, de koningin geen hoed draagt, maar ergens anders weer wel...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 06 jul 2016 - 12:24

De ontvangst vond officieel plaats op het plein voor het paleis en dan mag Máxima met alle recht een hoed dragen. Als de ontvangst binnen was geweest, had ze haar hoed af moeten laten als gastvrouw. Net als de voorzitter van de kamer op Prinsjesdag.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 05 jul 2016 - 17:29

Heel verzorgd maar wel beetje stijve lengte. Iets korter was pittiger geweest. En wat doet dat rare riempje door dat zonnige landschap? Had nog liever een Hollandser landschap gezien, trouwens. Of een landschap, geschilderd door een Nederlandse schilder. Zoiets als de Van Gogh-jurk. Moet kunnen voor het bedrag dat ze voor deze jurk heeft uitgegeven toch?

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 05 jul 2016 - 15:50

Interessant wat je schrijft, Josine, over het protocol. Is daar inderdaad een boekwerk over? Ik vraag me ook af of mensen door er niet voor te kiezen het protocol te volgen, kunnen bijdragen aan het wijzigen van het protocol. Hoe wordt zoiets opgepikt?
Qua jurk: ik stoor me niet aan de print en vind het ook absoluut geen strandjurk. Hooguit kun je zeggen dat hij haar qua kleur niet erg flatteert, althans afgaande op de foto's die ik zag. Maar de Griekse mevrouw draagt evenmin een haar erg flatterende kleur ;-)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 05 jul 2016 - 14:46

Gaaf! ! Volgens mij heeft maxima ontzettend veel zin in haar Griekenland vakantie! Daarom heeft ze deze jurk maar aangetrokken. Ik vind de jurk helemaal fantastisch. De prints erop maken het geheel prachtig. De rok heeft een goede lengte. Gelukkig een keer wat anders dan natan. ... ;) de kleur van de hoed past er mooi bij. Alleen het materiaal vind ik iets te winters.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 jul 2016 - 14:01

Het hangt er ook maar net vanaf hoe hoog je de lat legt voor Maxima. Ik vind het totaalplaatje van gisteren keurig verzorgd. Het kan je smaak niet zijn, maar ik vind dat je wel kan zien dat er aandacht aan is besteed.

En de keuze voor deze accessoires vind ik juist fantastisch. De kleur van de zon zie je terug in de hoed. Blauw als accessoires had ik weer te veilig gevonden. En zo zullen we er allemaal op een andere manier tegenaan kijken :)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 jul 2016 - 14:21

Lieve Josine, ik begrijp wat je schrijft, maar er zijn dingen die je gewoon niet doet, die een 'ongeschreven regel' zijn. Je trekt gewoon geen 'strandjurk' aan bij een officieel bezoek. Toch? Ik vind het trouwens ook not done dat als je moet lunchen met andere mensen, je zo’n grote hoed op zet, tenzij je hem tijdens de lunch af doet natuurlijk. Dat is niet de eerste keer dat ze dat doet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 jul 2016 - 15:09

Er zijn zeker ongeschreven regels en Máxima heeft daar vaak lak aan. Dus ik zeg zeker niet dat ze het altijd goed goed. Maar is dit per se en strandjurk? Ik zou dit kledingstuk met deze lengte en mouwlengte nooit naar het strand aandoen. Door de print is de jurk zomers, maar ik vind hem niet te casual voor een dergelijk ontvangst.

Een hoed bij een lunch oogt inderdaad vreemd, maar geschreven regels (gastvrouw draagt een hoed) gaan wat mij betreft wel voor een ongeschreven regel. En daarom vind ik het ook heel gek dat gasten uit buitenland lak lijken te hebben aan onze etiquette en geen hoed dragen. Ik weet dat je niet van hoeden houdt en zo zijn er meer dames, maar Máxima doet het hier qua protocol toch echt goed.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 jul 2016 - 15:59

Ik bedoel ook niet dat Maxima geen hoed op zou moeten zetten, maar een iets kleinere zou toch wel beleefd zijn geweest vind ik persoonlijk.
Moeten gasten uit het buitenland ook een hoed dragen dan? Of alleen de gastvrouw?

Trouwens, nog even aanvulling, ik vind het helemaal geen probleem als Maxima lak heeft aan regels (graag zelfs), dat heb ik zelf ook vaak, maar ik vraag me soms af of ze zich bewust is van bepaalde dingen, soms lijkt het alsof ze gewoon een bepaald inzicht mist.

afbeelding van Annet

Annet

dinsdag 05 jul 2016 - 12:01

Paulien,
Je verwoordt precies wat ik denk. Ik denk altijd dat ik het niet goed zie, omdat ik soms commentaar van anderen lees waarvan ik denk 'waar hebben ze het over'.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 05 jul 2016 - 12:39

Liefde maakt blind, roze bril, etcetera misschien? ;)

Het is allemaal (verschil in) smaak. Wat je ook vind van deze jurk, het is wel een jurk waar je iets van kan vinden. Het is geen 13-in-een-dozijn-iedereen-vergeet-wat-ik-aan-had jurk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 jul 2016 - 16:20

En het is in ieder geval ook geen Natan, waar 'velen hier ;) ' nogal eens over vallen. ;)

afbeelding van Paulien

Paulien

maandag 04 jul 2016 - 23:47

Beste mensen, wanneer is het goed? Ik kijk graag op deze site geef eigenlijk nooit commentaar maar kom op. Maxima ziet er altijd schitterend uit! Combineert juist fantastisch, als je goed kijkt, komt de kleur van zowel de hoed als de schoenen terug in de jurk. Ik wil alleen zeggen laat haar wel in haar waarde. Dat gebeurt hier maar al te vaak niet!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 05 jul 2016 - 14:08

Juist verwoord, Paulien!

Josine, zouden we vandaag nog beelden van dit bezoek zien??

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 jul 2016 - 16:19

Het Koningspaar heeft vandaag voor zover bekend geen activiteiten met het Griekse Koningspaar. Het is dan ook geen Staatsbezoek, maar een officieel bezoek.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 05 jul 2016 - 13:53

Nou.....altijd schitterend ? er zijn zeker missers in haar garderobe.
Wat mij wel altijd opvalt is dat ik haar op bewegende beelden veel mooier vind, kleding valt dan beter en haar stralende verschijning komt dan pas goed tot zijn recht,!!
Daarom kijk ik ook graag naar BB , dan zie je pas goed hoe haar kleding staat.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 05 jul 2016 - 09:18

Helemaal mee eens, Paulien.

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 04 jul 2016 - 23:35

Ik vind het geloof ik ook best leuk :-). Alleen de onderkant, net iets te donker, net iets te wijd, net iets te lang. 3900 euro zou ik er echter niet aan uitgeven, wat een bedragen he.
Wat me opvalt bij de foto's van RBR, waarom hebben ze bij de lunch tuna tartare en spring chicken op de kaart staan? Tonijn sterft bijna uit en piepkuiken... Jammer dat ze niet iets van goed scharrelvlees, of vegetarisch promoten.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 jul 2016 - 12:30

Met je eens Jannie!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 05 jul 2016 - 09:20

Waarom zouden zij vegetarisch voedsel moeten promoten??

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 06 jul 2016 - 14:19

Interessante vraag, Chiqui65. :-)

afbeelding van Paula

Paula

maandag 04 jul 2016 - 23:27

Zoals hierboven al gezegd: ik vermoed ook dat ze deze jurk heeft aangetrokken expres voor het Griekse paar. Want het is een strandtafereel/zomers tafereel. En de Griekse mevrouw heeft op haar beurt een oranje outfit aangetrokken, ook opvallend. Ik hou het er dan maar op dat het met opzet zo gedaan is.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 04 jul 2016 - 22:35

Leuke jurk, print is weer eens iets anders zo vlak voor de vakantie ook passend ;-). De pasvorm vind ik niet zo, beetje lubberig hier en daar, riempje haalt het geheel wat op, lengte iets te lang. Hoed en handschoenen beetje too much bij de print maar ze kan het hebben. Mooie lach!!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 04 jul 2016 - 22:19

Bovenkant oké, onderkant nee!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 04 jul 2016 - 22:04

Tja wat zal ik ervan zeggen? Ik hou zelf niet van een print op een jurk.
Het hele plaatje is mij veel te druk, ook de kleuren wat aan de donkere kant met die grote donkerrode hoed erbij, toch meer een winterse kleur. En dan ook nog lange mouwen en handschoenen die ze vasthoudt bij haar clutch...
Ik snap echt niet dat Maxima in de winter vaak mouwloze jurken draagt of met korte mouwen (brrr) en dan op zo'n mooie (eindelijk zomerse!) dag als vandaag in lange mouwen verschijnt.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

maandag 04 jul 2016 - 21:59

Ik bedoelde van boven naar onder natuurlijk.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?