Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn donderdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Kleding speelt altijd een rol, hoe verdrietig de gelegenheid ook is. Een jurk is immers nooit zomaar een lap stof, en zeker niet als de koningin erin zit. Voor de Nationale Dodenherdenking zal Máxima -hoewel het totaal niet om haar kleding gaat!- dus ook bewuste keuzes moeten maken. De één vindt het fijn om hierover door te spreken op deze website, terwijl een ander er moeite mee heeft. Om discussies te voorkomen, heb ik twee logs geopend. Een over de kleding en een over de ceremonie. Je bevindt je momenteel in de laatste. Hopelijk kunnen we vanavond dan (voor het eerst in jaren) vredevol 4 mei besluiten. Hartelijke groet, Josine 

 

Advertentie- 

- Einde advertentie-

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 05 mei 2017 - 20:52

Even een vraag die niets te maken heeft met de ceremonie of met kledij. Zijn 4 en / of 5 mei wettelijke betaalde feestdagen in Nederland zoals in België Wapenstilstand een wettelijke betaalde feestdag is ? Ik meen te begrijpen uit een verslag van het NOS journaal dat dit via de CAO moet geregeld worden en dus niet algemeen geldend is ? Klopt dat ? Dank voor jullie opheldering.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 08 mei 2017 - 09:56

Slechts eens in de 5 jaar is 5 mei een officiële feestdag. Natuurlijk staat het elke werkgever vrij, om deze dag het personeel een extra vrije dag te geven, maar uit economische redenen gebeurt dat vrijwel niet.
Wij hebben ons kleine bedrijfje altijd wel gesloten, net zoals op Goede Vrijdag.
Wij vinden dat je de doden moet blijven herdenken, om zo bewust je vrijheid, waarvoor zij hun leven hebben gegeven, te kunnen vieren.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 05 mei 2017 - 12:34

Ik hoop en denk wel zeker te weten,dat het applaus voor de burgermeester was.
Het was een mooie ceremonie, met wat veranderingen.
En mensen blijven maar doorgaan met idiote dingen uit te halen, zoals bv de kransen weg te halen.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 05 mei 2017 - 12:27

De kransen zijn 3 uur na de ceremonie alweer zijn verwijderd uit angst voor vandalisme. Vanmorgen zijn ze weer teruggeplaatst en vanavond worden ze weer opgehaald.
Heel verdrietig dat dit nodig is.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 mei 2017 - 11:26

Ik zat tijdens de twee minuten stilte eerlijk gezegd alleen maar te denken aan een mogelijke aanslag. Pas na de stilte en tijdens de dienst in de kerk heb ik teruggedacht aan de oorlog en alles wat daarbij kwam.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 mei 2017 - 13:38

Werkelijk, Josine (en anderen)? Is geen seconde door mijn hoofd geschoten. (De damschreeuwer was toch 'gewoon' iemand die in de war was zonder grote slechte plannen?)

Niet om angsten te bagatelliseren, je voelt wat je voelt. Maar de kans op een aanslag is nog altijd heel heel klein, laat staan een aanslag met veel slachtoffers. We leven in een heel veilige omgeving. Een van de, zo niet de, aller-aller veiligste op aarde. Wat niet wegneemt dat we die serieus moeten bewaken, vrijheid en veiligheid zijn een groot goed, daar gaan 4 en 5 mei ook over. Misschien zijn risico's zo bedreigend omdat we zo weinig gewend zijn. Google maar eens op 'risk terrorism lightning', dan zie je wat lijstjes die je angst misschien in perspectief zetten. In de auto stappen is heel veel gevaarlijker, en de kans dat je door de bliksem wordt getroffen ook. En daar zijn de meeste mensen toch niet zo bang voor. Angst is effectief als het je waakzaam maakt als er reëel gevaar dreigt. In andere situaties heb je er alleen maar last van. Dat weten haalt de angst niet weg, maar helpt misschien wel om er mee om te gaan. Laat je leven niet beheersen door irreële angsten. Eeuwig zonde voor je eigen geluk, en voor het geluk van de mensen op wie je je angsten projecteert...

(sorry als dit iemand irriteert, risico perceptie is mijn vak, beroepsdeformatie...)

afbeelding van Bea

Bea

zaterdag 06 mei 2017 - 02:16

Leuk vak risico perceptie! Mijn motto is altijd dat je niet risicoloos kunt leven. Geeft veel rust.....

afbeelding van Els

Els

vrijdag 05 mei 2017 - 11:20

Heel mooi dat van der Laan aanwezig was en een indrukwekkende voordracht las. Zelf heb ik sinds de Damschreeuwer ook ieder jaar een beetje spanning van wat zal er dit jaar weer gaan gebeuren. Gelukkig niets en het was een mooie ceremonie.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 05 mei 2017 - 07:44

Ontzettend jammer dat het vanmorgen op de journaals alleen maar gaat over -het gebrek aan- ordeverstoringen en arrestaties of het 's nachts weghalen van de kransen. Ik mis de beschouwing op de toespraken en het door de jeugd geschreven prijswinnende gedicht. Vooral de toespraak van burgemeester Van der Laan maakte veel indruk; wat een prachtige en ontroerende voordracht.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 04 mei 2017 - 20:27

Elk jaar weer kippenvel. En nu ook tijdens de toespraak van de burgemeester. Wat zag hij er slecht uit zeg.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 04 mei 2017 - 20:45

Het viel mij nog mee hoe Van der Laan er uit ziet, ik had eerlijk gezegd erger verwacht. Maar ontzettend goed dat hij er was en zijn toespraak vond ik bijzonder mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 mei 2017 - 22:42

Is applaus na de 4 mei toespraak eigenlijk gebruikelijk? Ik zag Maxima met zo'n emotionele glimlach kijken, dat ik het gevoel kreeg dat t applaus meer spontaan voor Van der Laan was?

afbeelding van Bea

Bea

vrijdag 05 mei 2017 - 09:31

Volgens mij was applaus spontaan voor Van der Laan. Gebeurde in januari ook toen hij sprak bij de Holocaust herdenking in Amsterdam. "De Holocaust sterkt ons in de overtuiging om in onze dagen iedere vorm van haat direct de kop in te drukken."

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 04 mei 2017 - 20:31

Inderdaad. Groot respect dat hij er toch gewoon stond.

Vind dat de Koning na het interview en zijn vijftigste verjaardag veel zekerder overkomt. Mooie mimiek, prachtig om zo'n betrokken koning te hebben.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?