Bij het woord 'haarband' moet ik altijd denken aan de gebloemde Hema-frutsels uit mijn basisschoolperiode, maar hertogin Catherine heeft inmiddels wel bewezen dat een haarband ook heel goed dienst kan doen als koninklijk hoofddeksel. 

De volumineuze haarband à la Catherine kwamen voor het eerst in beeld tijdens de doop van prins Louis in juli 2018. Het ontwerp met veertjes en bloemen viel waarschijnlijk goed in de smaak, want in de afgelopen weken kregen we meermaals een nieuwe uitvoering van de haarband te zien. 


MATT HOLYOAK / CAMERA PRESS / HANDOUT

Het is niet bekend of Máxima's lichtroze haarband een knipoog is naar hertogin Catherine, maar tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk liet Máxima ons in ieder geval wel een haarband à la Catherine zien. 


Foto: PPE/Nieboer 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit type haarband vinden. Mijns inziens hangt het succes van dit ontwerp nauw samen met de kledingkeuze. Een bloemetjesjurk maakt de haarband al snel een beetje te 'potpourri', maar gecombineerd met een vrij zakelijke mantel (zoals hierboven te zien is), vind ik het zeker kunnen. Wel smeekt de haarband naar mijn mening om een verzorgd kapsel laag in de nek, om het helm-effect à la Beatrix te voorkomen. 

MATT HOLYOAK / CAMERA PRESS / HANDOUT

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 18 nov 2018 - 15:51

Wat vervelend toch dat vergelijken van Kate en Meghan. Kan me niet voorstellen dat een van beiden daarmee bezig zou zijn.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 14 nov 2018 - 17:34

Wat Maxima betreft: zet gewoon een goede hoed op, type relevé. Past bij onze krachtige koningin, zo'n haarband vind ik veel te kinderachtig voor haar. Laat dat maar over aan Kate: dat is meer een meisje-meisje.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 14 nov 2018 - 12:03

ik vind het bij Catherine mooier , bij het donkere haar bij Maxima haar lichte haren staat zwart of donkerblauw beter

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 nov 2018 - 10:12

o echt? doe even de link graag Carolina.
misschien heeft ze het weer zo vreemd naar binnen geklapt? hoop het niet

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 14 nov 2018 - 11:59

Ik zag het, jammer! Dank!

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 14 nov 2018 - 10:05

Ik zag net de aankomst van Maxima bij Madurodam op twitter en het lijkt alsof ze haar haar geknipt heeft?

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 nov 2018 - 09:41

leuke fotos idd. Charlotte heeft dezelfde jurk aan als bij Trooping the Colours.
George is wel echt een kleine prince charming in de dop zeg, zo'n vrolijk gezicht heeft hij

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 14 nov 2018 - 09:34

Wat een leuke foto’s !

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 14 nov 2018 - 21:28

Prachtige foto,s! Mooie mensen. Zag net op de daily mail foto,s van Kate en Meghan op weg naar het feest. Mooi gekapt en super bellen in

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 14 nov 2018 - 10:16

Heel mooi, ook allemaal in de kleur blauw, goed passend bij elkaar. Lijkt op een eerdere foto waarin ze ook allemaal de kleur blauw droegen, ik dacht die van Koningin Elisabeth, prins Charles, prins William en kleine George samen. Dit soort dingen kunnen de Engelsen gewoon heel goed.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 nov 2018 - 00:08

Super leuk deze haarband. Het doet me een beetje aan Wallis Simpson denken. Bij Máxima vind ik het vooral heel mooi in combinatie met het bolle kapsel. Zoveel beter dan de rare scheve hoedjes van Philip Tracey.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 nov 2018 - 00:06

Wat overigens een ongelooflijk schattig baby’tje

Zag dat alleen Beatrix naar Charles gaat. Jammer dus idd geen Maxima en WA zoals ik al dacht

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 14 nov 2018 - 00:07

Ik vind het niks, zo’n raar hoog ding op Kate’s hoofd. Oudbollig staat het, en bij Maxima klopt de vorm
inderdaad niet bij die van de riem.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 nov 2018 - 20:46

oh ik had de overeenkomst niet gezien!
Ik vind dit type haarband bij Kate helemaal niet leuk staan. Ze heeft nu in korte tijd een serie van opgehad. Ik hoop dat ze hier snel mee stopt. Deze witte valt nog mee maar met de andere wordt ze 5 jaar ouder mee. Bij Maxima staat ie heel goed omdat het wat achter op het hoofd staat in plaats van bovenop. Misschien zou Kate dat ook eens moeten proberen. Maar er mee stoppen lijkt mij een beter plan...

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 13 nov 2018 - 21:27

Ohw? Zo zie je hoe iedereen dingen anders ziet, ik vind Kate er juist jonger door, ze wordt meisjesachtiger met zo’n band inplaats van een hoed vind ik.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 13 nov 2018 - 20:12

Qua haar en type band ben ik het met Maaike eens. Het is mooi dat bij maxima haar kleding en band van dezelfde stof zijn, zo wordt het toch meer een geheel. Kate kan haar bloemetjes maar beter voor de kleine dekseltjes bewaren want daar vind ik het wel schattig maar niet zo bij deze wat eenvoudige vrij grove vorm en stof. Je draagt bij tweed (of is het bij Kate haakwerk?) nu eenmaal niet zo snel bloemetjes. Met Doro ben ik het wel eens dat de ceintuur en band wat botsen. Zelf had ik dan voorkeur aan de band gegeven. De 2 verschillende stoffen en de franjes breken al (meer) dan voldoende bij de kleding.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 13 nov 2018 - 18:58

De haarbanden staan beide dames prachtig, maar bij Maxima toch iets mooier, vind ik. Bij Catherine staat de band door het opgestoken haar wat hoog op haar hoofd, waardoor er meer een "tiara-effect" optreedt. Misschien is de haarband ook wel wat boller/groter, dat kan ik niet goed zien. Het haar van Catherine is overigens wel heel mooi opgestoken.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 13 nov 2018 - 18:44

Ik vind zowel Maxima als Kate het goed staan. Maxima haar haar vind ik ietsje te bol. Maar beide dames zien er goed uit

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 13 nov 2018 - 16:33

prachtig die haarbanden, heel leuk vind ik het staan. En ook weer eens wat anders.
als de foto van Maxima zo zie vind ik alleen de haarband icm de brede ceintuur enorm botsen. die centuur is heel modern, strak vormgegeven en de haarband zo bol en zachte vormen.
daarbij vind ik het dat er zo 2 aandachtspunten zijn en dat is jammer.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 13 nov 2018 - 16:06

Mooi vind ik deze haarbanden bij de dames. Het haar moet idd wel mooi opgestoken zijn. Afgelopen zondag had Kate een zwarte haarband in haar haar met mooie groene jas bij een dienst in Westminster Abbey ivm herdenkingen einde 1e wereldoorlog.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 13 nov 2018 - 15:21

Ik vind het bij beide dames práchtig staan.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 13 nov 2018 - 14:39

Waanzinnig die haarband bij Catherine, heel sjiek. Maar Maxima lijkt me niet iemand die andermans kledingstijl afkijkt, dus wat is hier aan de hand?

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 13 nov 2018 - 12:46

Bij Maxima vind ik het kapsel minder mooi. Vooral op de foto die hierboven te zien is. Maar bij Kate vind ik het kapsel geweldig mooi bij die haarband. En de bloem erop vind ik juist geweldig. Van mij mogen beide dames dit vaker dragen.

Trouwens, wel saai hoor dat Maxima het rustiger aan moet doen. Begrijp me niet verkeerd, ik gun haar volkomen de rust! En die moet ze zeker nemen.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 13 nov 2018 - 15:34

Ze is er morgen weer, ‘s middag bij het staatsbezoek van de president van Oostenrijk en in de ochtend bij de lancering van SchuldenlabNL.
Donderdag houdt ze ergens een toespraak.

En prinses Beatrix gaat trouwens naar de verjaardag van Charles morgenavond, staat niet in de agenda dat Willem-Alexander en Maxima gaan.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 13 nov 2018 - 12:35

Ik vind de haarband bij beide dames heel sjiek staan. Weer net wat anders. De bloemetjes erop bij Kate vind ik wat liefs hebben. Ook de manier waarop de beide dames het dragen, vind ik leuk. Prima gedaan allebei!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 13 nov 2018 - 11:48

Bij Máxima vind ik het zeer geslaagd, juist met het bolle kapsel heel sjiek.
Bij Kate vind ik de bloem op de band too much. Maar altijd nog stukken beter dan een mini UFO links of rechtsvoor op het hoofd.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 13 nov 2018 - 11:27

Bij speciale gelegenheden waar een tiara niet gepast is, kan zo'n dikke haarband die functie wat overnemen zoals bij een doop of een staatsbezoek (maar dan wel met een lage knot). Maar ik zou het dus alleen voor die gelegenheden gebruiken en er geen fabriek mee gaan openen. Zet dan maar een hoed op. Een hoed is sjiek maar toch anders en meer voor de opening van het een of ander.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?