In de serie 'Máxima's favorieten' kijken we naar veelgedragen outfits uit het verleden. Met vandaag aandacht voor een zigzag-vest van Missoni. 

In Máxima's kledingkamers van Paleis Huis ten Bosch hangen heel wat outfits die we met z'n allen al bijna zijn vergeten, maar bij bepaalde kledingstukken is dat ook bijna onmogelijk. Dit gestreepte vest van Missoni is daar een goed voorbeeld van. Zowel de bijzondere kleurencombinatie, de toffe lengte icm het soepele materiaal, en uiteraard het dessin leveren samen een onvergetelijke mix op, en juist daarom vind ik het ook zo opvallend dat Máxima het kledingstuk zo vaak heeft gedragen. 

Het debuut vond plaats in 2008, tijdens de opening van een beeldententoonstelling. Ik was erbij, en het was gelijk liefde op het eerste gezicht. 

Bij het officiële portret dat in 2008 werd vrijgegeven, gemaakt door Robin Utrecht, kwam het vest eveneens in beeld. Dit keer gecombineerd met een spijkerbroek. 

De combinatie met blauwe broek kwam weer in beeld bij de start van Schoenmaatjes in 2010....

....een première in 2011.....

.....en met blauwe broek en blauwe schoenen bij een ontvangst op De Eikenhorst. 

In 2012 mocht een wijde, witte broek shinen

De mooiste combinatie droeg Máxima mijns inziens privé. Op onderstaande foto heeft ze het vest -zonder de top- gecombineerd met een aansluitende, witte broek. Doordat het vest losjes om de koningin heen hangt, is er sprake van vrij veel volume van schouder tot knie. Niets mis mee, maar een wat slanker gesneden kledingstuk levert dan de juiste balans op. En ik moet zeggen dat ik het vest zonder het zigzagtopje ook net wat meer tot zijn recht komt. De laatste look is voor mij dus de winnende, al vind ik de spijkerbroek ook erg gelsaagd. Wat ik ook dacht bij het bekijken van de beelden: wat is het toch fijn dat de peeptoes uit het modebeeld en Máxima's modevizier zijn verdwenen. Herkennen jullie die gedachte? 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 11 mei 2021 - 12:24

heel mooi!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 10 mei 2021 - 17:55

Ik vind dit een erg leuk vest en het staat de jonge Maxima goed! Leuk om de foto's uit de oude doos te zien. Grappig dat ze de bijbehorende ceintuur nooit gedragen heeft, want vaak voegt Maxima juist een ceintuurtje toe. Misschien zien we haar dochters nog eens in dit vest of haar schoonzus die Missoni ook wel kan waarderen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 mei 2021 - 11:56

Super leuk vest. Ik houd niet van blauw tinten bij Máxima maar dit is echt een topper. Zo’n vest koop je voor tijden, het staat altijd goed. Zoals Josine zegt, met de aansluitende witte / roze broek, staat het haar het mooist

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 10 mei 2021 - 10:02

Een prachtig vest, mooi om steeds weer te combineren, maar: de prijs!!!..... ik schrik ervan. Ik hoor het mijn moeder zeggen, Overdaad, schaad.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 mei 2021 - 10:43

Ik heb zelf geen enkele moeite met de prijs van het vest. Missoni heeft naam gemaakt met zigzagweefsels en voor die naam en kwaliteit betaal je. Als je een bankrekening hebt met heel wat nullen, waarom zou je dat dan niet mogen kopen? Ze heeft haar privacy, haar vrijheid opgeofferd om koningin van NL te zijn. Ze werkt keihard, ook in de weken dat we haar niet zien. Voor haar VN-werk krijgt ze jaarlijks 1 cent of iets in die richting. Een symbolisch bedrag igg. Terwijl ieder ander een prachtig bedrag zou krijgen. Dat ze in ruil voor alles wat ze inlevert ook rijkdom en weelde terugkrijgt, vind ik bijna vanzelfsprekend. Over het bedrag van de uitkering kun je discussieren, maar hoe ze het uitgeeft is verder grotendeels haar eigen pakkie-an. Het enige waar ze mijns inziens rekening mee zou moeten houden, is de uitwerking/uitstraling. In crisistijd een boot van twee miljoen kopen is een ongelukkige timing, met een privévliegtuig naar Griekenland in coronatijd ook, maar een vest van 1100 euro is wat mij betreft echt geen gekke keuze. Maar denk daar gerust anders over hoor :-)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 08 mei 2021 - 23:49

Ik ben het wel met de algemene mening eens. Wat een prachtige gezinsfoto!

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 08 mei 2021 - 22:22

Laatste combi is het meest geslaagd, maar is dit één van Maxima's favo's? Ik leer onze koningin op een nieuwe manier kennen via deze bijdrage en ik denk eerder aan prinses Laurentien betreffende Missoni. Maxima & Missoni geen geslaagde combi - privé dragen ajb.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 08 mei 2021 - 20:07

Heel leuk vest met een mooie kleurencombinatie! En even zo leuk; de eerste foto met de fotoreferentie 'maximaiscool.nl':)

afbeelding van Deirdre

Deirdre

zaterdag 08 mei 2021 - 19:43

Laatste combinatie is het leukst. Ze heeft wel een paar peeptoes die ik wel mooi vind. De donkerblauwe suède

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 08 mei 2021 - 19:00

Heel mooi vest, laatste combinatie is inderdaad de mooiste combinatie!
En helemaal eens met de peeptoes! Heel snel vergeten die rage ;-)

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 08 mei 2021 - 18:37

Wat een heerlijk vest! Ziet er geweldig uit en draagt ook zeer comfortabel lijkt me. Ik ben het met je eens Josine, de combinatie met de strakkere witte broek is de mooiste, alles is beter in verhouding en de effen blouse maakt het geheel rustiger.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?