Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Mabel zijn donderdag 6 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2018 aan de Market Photo Workshop; een cultureel platform en opleidingsinstituut in Johannesburg, Zuid-Afrika. Prins Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook zes andere laureaten hun prijs uit handen van Prins Constantijn.

Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het Fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Market Photo Workshop is opgericht door de Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt (1930-2018). Het oprichten van de fotovakschool voor zwarte Zuid-Afrikanen vond plaats tijdens de periode van apartheid. De fotovakschool stelde hen in de gelegenheid hun ervaringen in beelden uit te drukken. In de afgelopen dertig jaar is de opleiding gegroeid en aangepast, maar met behoud van de radicale geest en idealen van sociale rechtvaardigheid. Volgens het Prins Claus Fonds is Market Photo Workshop een veelzijdig opleidingsinstituut en cultureel platform van internationale betekenis waar studenten uit heel Afrika naartoe komen. Het instituut begeleidt en steunt toekomstige fotografen bij hun carrière en brengt hun de idealen van de sociale fotografie bij. Onder de verdiensten van het instituut valt het opzetten van een sterk lokaal en regionaal netwerk en een uitgebreid beeldarchief van uniek historisch en sociaal belang.

Outfit
Aan het begin van de middag zagen we de koningin bij de opening van het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen in een geel/blauw ensemble van modehuis Natan, maar daar was tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen niets meer van te zien. De koningin had voor de gelegenheid blijkbaar een outfit naar het paleis laten brengen. De rode broek van Max Mara kennen we van de verjaardag van Beatrix in februari 2018, de blouse is nieuw. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 10 dec 2018 - 10:23

Bij de ontvangst van het staatsbezoek van Kaap Verdie draagt Maxima de blauwe jas en groene jurk eronder.
Ze droeg deze jas bij de opening biologische vakbeurs begin dit jaar.
Zie foto bij ANP.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 09 dec 2018 - 19:44

Edward Vermeulen (Natan) heeft in Elsene (Brussel) een atelier geopend waar er iedere donderdag voormiddag vrije ingang is waar je iedereen aan het werk kan zien voor de exclusieve kleding .De andere kleding wordt oa in Roemenië gemaakt .
De andere dagen maak je best een afspraak.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 09 dec 2018 - 10:51

Ja dat is op de vorige pagina ook al gemeld -:)

afbeelding van Maria

Maria

zondag 09 dec 2018 - 14:22

Ha, ik zie het :)

afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 08 dec 2018 - 17:50

oh sorry I didn't see your coment on Mabel's dress.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 08 dec 2018 - 18:48

Geen probleem. Had het al even gevonden, maar nog geen tijd om te bloggen ;).

afbeelding van Jrn

Jrn

zaterdag 08 dec 2018 - 12:39

Less is vaak more, maar in dit geval zeg ik less is a bore
Te gewoontjes voor de gelegenheid, maar ook te weinig foto's voor een echt oordeel.
Score: 6,0 (niet omdat het onappetijtelijke kleding is, maar vanwege de setting)

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zaterdag 08 dec 2018 - 11:01

Hallo allemaal, ik ben een grote fan van Josine. En natuurlijk ook gek op de mode van de adel.
Maxima heeft deze rode pak ook bij de 80e verjaardag van prinses Beatrix gedragen. Toen ze werd gefotografeerd terwijl ze de trap van paleis op de Dam afliep. Ze droeg toen ook een rood jasje erbij. Over haar schouders heen, heel nonchalante look. Josine, kun jij die foto terug vinden? Inderdaad, een beetje casual...

afbeelding van Elles

Elles

zaterdag 08 dec 2018 - 10:59

Het gaat op deze site niet om de zus van Mabel,jurkje van Mabel zou nog kunnen met een zwarte panty,niet zo.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 08 dec 2018 - 09:39

De meeste gasten hebben zo te zien echt werk van hun kleding gemaakt: de man in het electric blue driedelige pak (mooi...), de vrouw in de ‘éénschouderjurk’ (feestelijk), de man-zonder-broek (heerlijk paradijsvogelerig). Van mij had Maxima hier haar zwart-witte pak met de fotoprint mogen dragen, en Mabel een extravagant V&R jurkje (kort, die benen zijn zo prachtig). Nu zien de dames er beetje muurbloemerig uit naast deze creatievelingen, en dat zijn ze zeker niet. Dus volgend jaar hoop ik dat ze heerlijk los gaan!

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 08 dec 2018 - 08:16

Maxima heeft soms te stijve stoffen ,voor een jurk maar als ik deze flutstof van Mabel zie dan vind ik de stof van maxima toch beter hoe kan een jurk nu mooi ogen ols de zoomlijn er zo golvend bij hangt. Al zou het nu grote mode zijn ik vind het niet mooi.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 07 dec 2018 - 23:40

Eigenlijk vind ik Mabel de leukst geklede van vandaag. En wat heeft ze toch benijdenswaardig mooi, dik haar! Al vind ik wel dat haar jurk wat vreemd ongelijk valt. Of hoort dat zo?
Máxima okay maar niets bijzonders. Beatrix mooi als altijd.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 07 dec 2018 - 22:17

Ik vind de broek met bloes van Maxima mooi hoor, het was alleen (in dit geval) wel sjieker geweest als die bloes netjes in de broek had gezeten. Niks mis mee dan voor de gelegenheid.
De jurk van Mabel vind ik echt te erg, dat doet ze heel vaak dat ze van die korte tienerjurkjes draagt. Haar zus heeft daar ook een handje van, dat is helemáál erg.
https://media.libelle.nl/m/rr68e5pik5nk.jpg

afbeelding van sandy

sandy

zondag 09 dec 2018 - 20:46

O wat erg Lina! Het lijkt alsof Mabel geen BH draagt.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 07 dec 2018 - 23:11

Oh nee, ik was het vergeten, maar nu ik de foto weer zie... Echt erg inderdaad.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 08 dec 2018 - 10:00

Vreselijk.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 08 dec 2018 - 10:00

Vreselijk.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 08 dec 2018 - 09:43

Ik heb vandaag een kort jurkje aan. De kosmos heeft naar mijn idee behoefte aan wat tegenwicht voor de geen-knie-en-bovenbeen-in-het-zicht-na-je-veertigste politie.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 09 dec 2018 - 11:22

Ik denk dat het heel mooi kan zijn, zelfs bij 50 plus maar wat mij hier stoort is de zoomlijn die gebogen is, het zal wel zo gemaakt zijn , maar ik assosieer dat met de buik die dik is of de borsten zodat het de zoomlijn laat met een boog staan een goed naaister lengt de middenvoor dan , dit vind ik echt niet netjes bij Beatrix is de zoomlijn mooi horizontaal .

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 08 dec 2018 - 10:47

Merel, het gaat niet om “geen-knie-en-bovenbeen-in-het-zicht-na-je-veertigste” bij de jurkjes van Mabel en haar zus maar omdat het geen korte jurken zijn voor volwassen vrouwen maar helemaal in de stijl van tienerjurkjes en dát is nou net het verschil.
Bij de zus van Mabel vind ik het trouwens ook belachelijk omdat die jurk zó kort is daf je bijna tegen haar kruis aankijkt, en dat dan op zo’n officiële gelegenheid.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 08 dec 2018 - 20:08

Oh, misschien word ik verkeerd begrepen. Ik heb niks tegen jurkjes of rokjes boven de knie, draag ze zelf ook en ben 40 ;-). Maar dan inderdaad wel in een type dat netjes valt en met een geschikte panty eronder. De zus van Mabel draagt mijn inziens een model/stof/lengte/zonder panty dat in combinatie met elkaar mijn inziens totaal niet representatief staat en eerder een nachthemd lijkt dan kleding om mee naar buiten te gaan.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 07 dec 2018 - 20:59

Ik vind de kleding bij de uitreiking van de prins Claus prijs wel mooi ,voor mij hoeft het niet meer te zijn .
De kleding bij de uitblinkerslunch vind ik minder ,een drukke print en te lange laarzen voor binnen is niet zo mijn keuze.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

vrijdag 07 dec 2018 - 19:44

Prinses Beatrix ziet er goed uit. Zo goed dat het eigenlijk niet opvalt, waardoor alle aandacht naar de prijswinnaars kan gaan......en zo hoort het te zijn. Voor het overige sluit ik mij aan bij de eerdere commentaren: Maxima ziet er goed uit in rood, maar is te informeel gekleed voor de gelegenheid. Mabel doet altijd wel iets opdat ze aandacht genereert: in dit geval een te korte jurk, en bij aankomst op het Paleis die affreuze pet ! De pakdragende koning kan het niet zo snel fout doen, bij deze gelegenheid ziet hij er onberispelijk uit !

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 07 dec 2018 - 19:19

Ze heeft toch een rood pak van Claes? Daar doet dit me aan denken, maar dan zonder jasje. En ik vind het wat te informeel en te casual. Zelfs al is er geen dresscode, ze is er als echtgenote van de koning, als schoondochter van de naamgever van deze prijs etc. Het mag wel wat feestelijker en gekleder aangezien het een uitreiking is. Het pakje van de Goede Doelen Loterij was dan misschien iets te veel, zeker in aanwezigheid van Beatrix. Maar ze heeft toch genoeg jurkjes in de kast hangen die beter bij de gelegenheid passen. Dit is voor mij net zo'n misser als toen Maxima aanwezig was bij het afscheid van de heer Donner. Jammer!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 07 dec 2018 - 19:15

Josine, ook jij zag er stralend uit bij de 5 uur show! Mee eens wat je zei, over het iets meer naar buiten treden van Amalia. Mijn man is het hier helemaal NIET mee eens! Laat ze asjeblieft in de schaduw opgroeien, puber zijn en fouten maken zonder dat iedereen er een mening over heeft! Hij heeft ook wel een punt daarmee. Zeker met social media die direct en onbarmhartig kan zijn. Wikken en Wegen !

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 07 dec 2018 - 19:09

Altijd een goed en inspirerend intiatief die uitblinkers lunch! Lekker informeel met een doorsnee uit de samenleving. Zo krijgt ons koningspaar toch een beeld van wat we leeft onder de mensen. Maxima zag er prima uit voor deze gelegenheid en ook de Koning zag er goed en ontspannen uit. Op naar het verjaardagsfeest van Amalia!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 dec 2018 - 19:35

Dit heeft ze toch al eens eerder gedragen bij een uitblinkerslunch? Vind de laarzen een beetje te oud, ze zien ee afgetrapt uit en niet meer mooi om de kuiten sluiten.
Bij dit soepele ‘zomerse stof’ jurkje vind jk dat wat detoneren

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 dec 2018 - 22:05

Ja ze horen over de knie. Bij Maxima zitten ze onder de knie dus echt afgezakt.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 07 dec 2018 - 22:36

Maar dat is toch niet erg als dat wat lager valt? :-)
Ze heeft aan tafel gezeten en dan trekken die laarzen ook vanzelf wat lager. Ik heb ook knielaarzen en ondanks dat die aangesloten zijn en het leer ook stevig is zijn die toch ook altijd wel ietsje afgezakt als ik gezeten heb doordat je je benen dan hebt gebogen.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 07 dec 2018 - 18:13

Dit is wel een enorm verschil met de stijve geel/blauwe look van gister maar ben ook hier niet kapot van. Ben wel van sober maar dit is een beetje vormeloos voor zover ik dat op de foto kan zien. Maar het kan nog erger: zie onze Mabel. Die draagt een kinderlijk soepjurkje. Dames: neem eens een voorbeeld aan je schoonmoeder!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 07 dec 2018 - 17:47

Ik mis wel een foto van Amalia vandaag, beetje jammer.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 07 dec 2018 - 17:42

Ik zie net dat er vandaag weer een uitblinkers lunch was. Máxima in een mooie jurk (eerder gedragen bij het bezoek aan Emma@work) met kekke laarzen. En dan nu door naar het feestje van Amalia!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 07 dec 2018 - 17:38

Ik zit nu naar Max te kijken.
Ben het toch zo met je eens Josine. Ik vind ook dat Victoria heel relaxed is met Estelle.

Dat rood Maxima goed staat, daar zijn we het hier geloof ik wel over eens. Maar wat staat het jou ook geweldig!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 dec 2018 - 17:16

Mooie blouse hoor maar stop m of ik je broek of eruit. Dit lijkt alsof ze net van de wc komt en in haast terug moest naar de zaal.
Maxima ziet ee ouwelijk (niet te verwarren met oud) uit in haar gezicht vind ik. Ze was zo jeugdig overdag. Die zo wijde hals vind jk niet charmant staan, mist Iers; grote ketting had her wat meer aangekleed gemaakt.
Een slankere broek was ook mooier geweest dit is slobberige setje lekker met kerst thuis maar niet voor een uitreiking. De heren dragen allen een pak dus zooo casual is het niet.
Mabel; bizarre outfit. Per is superleuk maar niet in dit goedkope materiaal en slaat nergens op bij deze outfit:
Doe dan kistjes aan ofzo maar pumps en Een tuttige laktas en dan zo’n pet... nee

afbeelding van Kate101112

Kate101112

vrijdag 07 dec 2018 - 16:03

Casual had eigenlijk zonder das gemoeten in navolging van Prins Claus.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

vrijdag 07 dec 2018 - 14:32

Best een leuke set van Máxima, maar voor deze gelegenheid te gewoontjes.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 07 dec 2018 - 13:27

Maxima ziet er prima uit. Mabel niet, een raar kinderlijk jurkje en die pet is gruwelijk. De baard en snor van Constantijn mogen van mij weg, hij lijkt nu veel te veel op zijn grootvader en dat is erg jammer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 07 dec 2018 - 12:41

Ik denk dat deze gelegenheid qua dresscode bewust heel vrij is. Check een van de mannelijke winnaars maar eens: zonder broek op het podium.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 07 dec 2018 - 16:16

Prima casuel allemaal! Zonder broek is dan wel op het randje! Maar verder is iedereen zichzelf. Goed toch. Ik vind Mabel super stoer met die pet! Echt van nu, zag laatst een foto die in Londen was gemaakt ivm de kindbruiden, daar had ze ook een pet op! Mijn schoondochter gaat nu ook zo de deur uit. Eerst was het een fedora en draag je en pet. Hihihi

afbeelding van Jane

Jane

vrijdag 07 dec 2018 - 11:14

Leuke set. Maar als de dresscode in de prins Clausstijl is, zouden de heren dan niet de stropdas af moeten laten?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 07 dec 2018 - 10:17

De outfit van Maxima is te casual voor de gelegenheid en dit soort broeken staan haar sowieso niet. De pet van Mabel..ik zeg er liever niets over. Het jurkje geeft haar een kinderlijke look en is veel te kort. Waar is Laurentien overigens?

afbeelding van Adeline

Adeline

vrijdag 07 dec 2018 - 09:07

Ja WA, je verwoordt precies wat ik eigenlijk dacht..

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 dec 2018 - 08:25

Wat ziet Mabel er erg leuk en trendy uit. Hou ik van. Ze heeft ook mooi dik haar. De kleur rood staat haar geweldig.

afbeelding van WA

WA

vrijdag 07 dec 2018 - 08:39

Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
Wat ziet Mabel er erg vreemd en aandachttrekkend uit .....

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?