ijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober 2018 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland.

Woensdag 10 oktober Rijnland-Palts Coöperatieve gedachte – Mainz 
In de ochtend van woensdag 10 oktober worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij de Staatskanselarij van Rijnland-Palts in Mainz ontvangen door minister-president Malu Dreyer en haar echtgenoot Klaus Jensen. Na een nadere kennismaking volgt een lunch, waarbij de minister-president en de Koning een toespraak houden. De lunch staat in het teken van “Raiffeisen 200 jaar”. F.W. Raiffeisen werd in 1818 geboren in de deelstaat en is één van de grondleggers van de coöperatieve gedachte. Hij startte een boerenleenbank vanuit het idee dat door collectieve inzet duurzame verbeteringen mogelijk zijn. Tijdens de lunch gaan Ralf Barkey, bestuursvoorzitter van het Genossenschafts-Verband der Regionen, en professor Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis in Utrecht, in op de coöperatieve gedachte anno 2018.

Innovatie binnenvaartketen en digitalisering wijnbouw – Oberes Mittelrheintal en Moezel N
a de lunch vertrekt het Koninklijk Paar naar Oberwesel om tijdens een boottocht over de Rijn te spreken met Duitse en Nederlandse vertegenwoordigers van havenbedrijven, industrie, binnenvaart en overheid over verduurzaming en innovatie van de binnenvaartketen. De boottocht voert de Koning en Koningin door het UNESCO Werelderfgoed Oberes Mittelrheintal. In de namiddag arriveren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Bernkastel-Kues aan de rivier de Moezel. Na bezichtiging van een wijngaard en uitleg over digitalisering in de wijnbouw, gaat het Koninklijk Paar in gesprek met Nederlandse en Duitse wijnboeren en onderzoekers over samenwerking, klimaat en technologische ontwikkelingen in de wijnsector.

Trade dinner - Trier
‘s Avonds is het Koninklijk Paar in Trier aanwezig bij het diner van de Nederlandse handelsdelegatie en hun Duitse counterparts. Minister Kaag en de minister van Economische Zaken van Rijnland-Palts, Volker Wissing, houden een toespraak.

Outfit Koning Willem-Alexander: de koning draagt vandaag zijn uniform weer: een donkerblauw pak met een wit overhemd en een lichtblauwe das van Ferragamo. Op onderstaande foto zie je de grijze variant van de Ferragamo-das:

Outfit Koningin Máxima: koningin Máxima draagt een nieuwe japon met een lijfje van grijze wol en een rok van geel kant. Een ontwerp van modehuis Natan. 


Foto: PPE

Leuk detail: het kant is gemaakt van wol. 

Máxima draagt haar vilten relevé van Fabienne Delvigne vandaag voor de tiende keer. Een opvallende keuze, want we kregen de hoed ook al te zien tijdens de reizen naar Duitsland in 2015 en 2017. 

----------------------------------------------------------------------------

De werkbezoeken aan de Duitse deelstaten beginnen inmmiddels een jaarlijkse traditie te worden. Hier zie je Máxima's looks van voorgaande jaren. 

2017: 

2016:

~~advertentie~~

~~advertentie~~

2015: 

2014: 

2013:

Foto's met dank aan PPE Agency 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

donderdag 11 okt 2018 - 21:20

Prachtig de kleuren combinatie oker-geel met grijs. Het model van de jurk vind ik niet helemaal geweldig het beste is dat ze inderdaad haar bos bloemen voor de jurk houdt. Deze hoed staat haar fantastisch de relevé zal mij nooit vervelen.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 10 okt 2018 - 23:46

Hoi Jens weet je dat de 2 jurkjes (grijs en rood) ook van Natan zijn?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 10 okt 2018 - 23:08

Misschien had ik het mooier gevonden als het grijs en geel omgekeerd waren en er een betere bh gedragen was. Maar nu zie ik vooral een boezem die hangt over de optisch verhoord en verbrede taille. Zo lijkt ze ook breder op de heup en gedrongen qua romp en dit wordt versterkt door het materiaal.

afbeelding van Josie

Josie

woensdag 10 okt 2018 - 22:00

Twee dames (waaronder minister Kaag) in het gezelschap van vanavond dragen volgens mij dezelfde jurk (de ene in het grijs de andere in het rood) met roze opdruk in het midden. Op de officiële foto staan ze ook nog eens naast elkaar haha

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 okt 2018 - 22:13

Inderdaad. Hilarisch. Dubbele Natan reclame.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 11 okt 2018 - 08:29

Ik snap niet dat je Natan draagt wanneer je met Maxima op reis gaat.
Grote kans dat je in dezelfde jurk komt.
Wel hilarisch dat deze twee dames nu hebben gekozen voor dezelfde jurk.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 10 okt 2018 - 21:55

Wat draagt ze voor broche? Niet die in de taille maar die hoger op het lijfje. Het lijkt wel op een vlag of embleem van iets.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 11 okt 2018 - 09:40

De Duitse Orde van Verdienste :)

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 11 okt 2018 - 08:40

Zal wel een Duitse onderscheiding zijn.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 10 okt 2018 - 21:32

Prachtige outfit, mooi kapsel, mooie hoed. Was perfect geweest als het gele rokgedeelte wat lager zat in de taille.
Nu is het echt zo'n te-hoog-opgehesen-rok model. Jammer, daardoor komt ook de boezem wat raar over.
Maar verder stralend koningspaar!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 10 okt 2018 - 21:21

Het kleurenspel van het grijs met okergeel is werkelijk prachtig, zeker in het najaar. Maar wat is het kant vreemd hoog ingezet. Hierdoor lijkt het alsof haar borsten een beetje hangen. Heel vreemd gezicht. Het is zoals iemand schreef teveel overdone Zo van ik heb een mooie grijs jurkje maar er moet iets aparts mee gebeuren wil het opgemerkt worden in de modebladen... Helaas, een misser van de ontwerper wat mij betreft. Maxima ziet er verder geweldig mooi uit, prachtig haar en make up en zichtbaar in haar element.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 10 okt 2018 - 20:23

Oei!!!! Vanochtend op een kleine twitterfoto leek het leuk. Verwachtingsvol ging ik nu de grotere foto's bekijken... teleurstelling 1: de rok is van kant met ook nog eens grote inhammen waardoor hij te kort lijkt. Teleurstelling 2: taille dit keer echt helemaal te hoog. Deze empirestijl past niet bij haar figuur. Op twitter gaf ik het het voordeel van de twijfel, maar nee, het staat dus echt niet. Vreselijk lelijk. Een geval leuk idee, slechte uitvoering. Op foto 1 gaat het nog, maar bij foto 2 zie je dat het niet kan helaas.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 okt 2018 - 20:08

De top is wellicht een knipoog naar de Duitse Oktoberfesten??

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 okt 2018 - 20:33

Wat leuk was geweest wellicht is als er alleen een breede band van dit kant in de taille zat een de onderkant gewoon weer grijs was. Een beetje zoals dat jurkje de ze ooit droeg in Japan geloof ik met dat gifgroen op khaki

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 okt 2018 - 20:27

Hahaha moet hier erg om lachen

afbeelding van car

car

woensdag 10 okt 2018 - 20:06

Ik vind het net een positiejurkje hahaha srry!

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 10 okt 2018 - 19:58

Het hand in hand lopen vind ik juist heel positief! Laat maar zien dat je bij elkaar hoort en gelukkig bent getrouwd in mijn ogen. Een goed voorbeeld voor Nederland. Ik deel de mening van Josine dat de rok te hoog zit. Als je een foto ziet waarbij ze zit, is dit wel een beetje fout. Als ze staat en je bekijkt het van een afstandje denk ik: ja, leuk setje. Maar goed, ik ben niet zo van de details maar van het gehele plaatje;-).

Leuke kleurencombinatie trouwens! Dat doet ze wel vaker heel goed.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 okt 2018 - 22:25

helemaal eens arianne ze mogen best tonen dat ze bij elkaar horen!!!!!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 11 okt 2018 - 13:34

Misschien geeft hij haar zo wel een steuntje om met een gebroken hak verder te kunnen lopen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 10 okt 2018 - 20:36

Haha dat hoeven ze echt niet te laten zien hoor dat ze bij elkaar horen, dat weet iedereen ;)
Maar het is gewoon raar in hun geval is omdat ze dat zelden tot nooit doen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 10 okt 2018 - 19:51

Ojee sorry, maar ik vind dit bijna de afschuwelijkste jurk (waarom wordt er over een rok gesproken door een aantal hier?) die ik ooit van haar gezien heb en ik denk dat het door de kleuren komt.
Ze zijn te grauw en te somber, nog zelden zo’n sombere kleur geel gezien. Ohw het is meer oker, ja dat is somber..
Ook haar panty heeft een nare grauwe kleur.

En wat is dat nou ineens dat ze handje in handje lopen? Dat doen ze zelden, staat daarom raar bij hen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 okt 2018 - 21:48

Dan moet je maar niet bij mij op visite komen, haha. Ik ben verliefd op okergeel en heb vandaag -geinspireerd door Máxima- nog twee okergele kussens gekocht. Die staan nu gezellig bij mijn okergele bloempotten en okergele dekbed te pronken ;)

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 11 okt 2018 - 07:56

Ik was vorige week in een splinternieuw 5 sterren hotel.
De kamers waren ingericht met de kleuren beige-kleigrijs-petrol en hier en daar een okergeel accent.
Super chique!!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 10 okt 2018 - 22:46

Ohw maar voor in een interieur vind ik die kleur wat anders maar voor kleding vind ik het de persoon die het draagt grauw maken.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 10 okt 2018 - 19:43

Wat jammer dat dit een beetje mislukt is! Die rok is waanzinnig, die de taille nog mee neemt en van wol notabene! Maar de plooitjes halen de hele rok naar beneden omdat hij nu te wijd uit loopt en geen vorm meer heeft.
De stof van het bovenstuk draait alle kanten op, waarschijnlijk omdat hij ook van een wolblend is. Als je alle kanten op moet zwaaien draait hij lekker mee. Dan is een wolblend met stretch gewenst.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 10 okt 2018 - 19:11

Zag ook een foto waarbij ze een van haar hakken (van haar pumps hoor!) brak op de rustieke keitjes. Beetje platter schoeisel is toch niet zo'n gek idee. Ook beter voor je voeten Max......

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 okt 2018 - 18:14

Ja. Josine ,leuk dat je ook op dat detail let!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 okt 2018 - 18:34

Ik twijfel of het de enkele of de dubbele Windsor is...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 okt 2018 - 18:04

Dames, weten jullie hoe de knoop heet van de stropdas van WA? Dit is toch de dubbele Windsor?

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 10 okt 2018 - 19:26

Volgens mijn man wel, en helaas net te kort en zonder plasgoot :)

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 10 okt 2018 - 18:01

Feestje! Prachtig.

afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 10 okt 2018 - 17:51

Even een vraag:. Kant van wol? Heet dat dan wel kant. Ik dacht nl. dat kant alleen van zijde, katoen, linnen of goud/zilverdraad gemaakt werd.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 okt 2018 - 18:10

Officieel wel, maar ik vond het wel weer een artistiek weefsel. Ik heb het dus geplaatst onder de noemer kant, maar er is vast een betere benaming voor. Brand maar los ;)

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 11 okt 2018 - 02:25

Volgens mij is het materiaal gekookte wol.
Maar geen idee wat de officiële benaming is voor kant gemaakt van (gekookte) wol.

afbeelding van Krielie

Krielie

donderdag 11 okt 2018 - 11:39

gekookte wol = vilt toch? dan is het jurk met een opengewerkte vilten rok.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 10 okt 2018 - 17:27

Mooie kleurencombi. Staat fijn. De taille is inderdaad vreemd maar ik kan dat aan de hand van bovenstaande foto's ook weer niet goed beoordelen. Ik zeg dus maar niks. De hoed is weer geweldig. Die mag ze van mij nog wel 10 keer dragen!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 10 okt 2018 - 16:14

De bovenkant mooi, maar die kanten rok vreselijk. Combinatie grijs met geel vind ik wel mooi. Is het nu een jurk met kanten overrok? Daar lijkt het in ieder geval wel op. Niet mijn smaak. En... typisch weer Natan. De hoed is mooi, maar ben nu wel uitgekeken op het model.
Grappig dat ze hand in hand lopen, zie je niet vaak. Vast afgekeken van Harry en Meghan.

afbeelding van Marianna

Marianna

woensdag 10 okt 2018 - 17:36

Op de foto’s bij PPE lijkt het net ofdat de hak van haar schoen geknikt is.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 okt 2018 - 18:28

Zag ik ook echt een kapotte hak,had beter voor ander schoeisel kunnen kiezen,met die keitjes

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 10 okt 2018 - 20:44

Bijzondere en originele outfit die Maxima mooi staat en goed ( niet te strak) zit. Fijn dat de prima hoed weer herdragen wordt.
O.a. Op foto 18101037 van PPE is te zien dat de hak van de linkerpump bijna gebroken is. Knap dat ze dan nóg kans ziet zich er op voort te bewegen. Maar het is geen wonder dat deze schoenen het begeven op deze kasseien. Het zal toch wel van tevoren worden doorgegeven hoe de bestrating is waar het paar op gaat lopen? Niet handig om dan naaldhakken aan te trekken.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 10 okt 2018 - 16:15

Als het al afgekeken is (wat ik me afvraag, want waarom zouden ze) is het van Filip en Mathilde, die doen het al 28 jaar volgens mij.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 okt 2018 - 18:09

Zijn pas sinds 4 december ;1999. Getrouwd.
dus 28 jaar is overdreven Carolina ..

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 10 okt 2018 - 18:49

Het was dan ook bij wijze van spreken prinses, ze lopen namelijk vrijwel altijd hand in hand, wat ik dus volkomen overdreven vind.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 okt 2018 - 19:03

Ze zijn gewoon blij met elkaar,en dat mag iedereen weten,vind het een mooi gebaar.
ook van ons koningspaar

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 okt 2018 - 20:17

Ik vind het tuttig staan en het hoort niet echt bij een staatsbezoek vind ik.. ik zie hen zelden hand in hand en vind het wat tuttig overkomen. Meestal zie ik hen veel jovialer naar elkaar. Slaat Alexander een arm om Maxima heen of kijken ze verliefd.
Als ik mensen over de vloer kreeg die de hele tijd hand in hand lopen zou ik me er ook ongemakkelijk bij voelen. Het is moeilijk uit te leggen maar het komt ergens een beetje gereserveerd over naar de gastheer en gastvrouw. Je bent meer met elkaar bezig dan met de gastheer en gastvrouw. Weet niet maar ik zou de neiging moeten onderdrukken om hen te zeggen; je joh, wij zijn er ook nog. Ik omschrijf het niet goe, het is maar een gevoel en zal vast reacties oproepen
Geloof me, ze hoeven echt niet als een zoutpilaar naast elkaar te staan.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 10 okt 2018 - 20:32

Helemaal mee eens Doro, het past gewoon niet bij een staatsbezoek of welk ander officieel bezoek dan ook. Kijk, dat Meghan en Harry het doen, oké, maar Filip en Mathilde lopen echt heel vaak hand in hand, ik vind dat volkomen overdreven en eigenlijk ook wat ongepast. Ik zie WA en Max ook veel liever zoals ze altijd doen, inderdaad gewoon jovialer.
Misschien dat Maxima voelde dat haar hak niet helemaal jofel zat en ze daarom wat extra steun wilde?

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 10 okt 2018 - 22:43

Niet dat het er écht toe doet maar voor de goede orde het is een werkbezoek.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 10 okt 2018 - 15:50

Op de een of andere manier vind ik de outfit haar iets gedrongens geven zie ik nu op de foto's hierboven. Vooral op de eerste foto dus. Ik kan ook nog steeds niet goed zien of het bovenstuk grijs of blauw is. Het lijkt - dat gedrongene - in de rok te zitten denk ik, hij is waarschijnlijk net te kort of zo.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?