Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een streekbezoek aan Noord-Limburg. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Venlo, Bergen en Venray.

Het streekbezoek staat in het teken van positieve gezondheid. Tevens komt de invloed van corona op de streek gedurende het afgelopen jaar ter sprake.De regio Noord-Limburg heeft zich ten doel gesteld de gezondste regio van Nederland te worden. Dit is vastgelegd in de RegioVisie voor de komende twintig jaar. De ambitie is dat de gemeenschap zowel lichamelijk als mentaal gezond is, beschikt over een veilige leefomgeving en een goede kwaliteit van leven en werken. Er is aandacht voor gezonde voeding, voldoende natuur, maar ook voor een gezonde balans tussen werk en privé met ruimte voor vrije tijd, cultuur en zingeving. Al deze facetten worden samengevat in de term ‘positieve gezondheid’.

Het Koninklijk Paar bezoekt als eerste de gemeente Venlo, waar het concept positieve gezondheid nader wordt toegelicht door vertegenwoordigers van het regionaal bestuur, het bedrijfsleven, de zorg en wetenschap in de regio. Tijdens een markt voor gezonde voeding en innovatieve landbouw spreekt het Koninklijk Paar met bedrijven en organisaties uit de omgeving. Vervolgens ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima diverse inwoners. Met hen gaan ze in gesprek over zingeving en cultuur en de betekenis daarvan voor hun gezondheid. Ook de rol van vrijwilligerswerk komt in de gesprekken aan bod.

In de gemeente Bergen staat tijdens een wandeling het belang van ontspanning en natuur centraal. Medewerkers van het Limburgs Landschap informeren over natuurbeheer en gebiedsontwikkeling in de streek. Bewoners vertellen daarnaast over de leefbaarheid en veiligheid aan de oevers van de Maas. Afsluitend bezoekt het Koninklijk Paar de gemeente Venray. Hier zijn de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren het centrale thema. Professionals benoemen de taboes die heersen rond mentale gezondheid en leggen uit hoe zij jongeren ondersteunen in de aanpak ervan. Jongeren vertellen tot slot aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hoe zij hun mentale problemen bespreekbaar leren maken en hoe dit bijdraagt aan hun positieve gezondheid.

Mode
Máxima's bontgekleurde bloemenmantel van Oscar de la Renta valt blijkbaar goed in de smaak, want vandaag combineerde ze hem met een groene jurk en dito hoed. 

 

Bij de wandeling kwamen er klasieke pennyloafers in beeld. 


Foto via Jan Wagter/Blauw Bloed 

De jurk hebben we helaas nog niet goed kunnen zien, maar belooft veel goeds. Een ontwerp van Oscar de la Renta. 

Mantel van Oscar de la Renta: 

De mantel is inmiddels vijf keer in beeld gekomen en gaat goed samen met rood, groen en geel. 

Pumps van Gianvito Rossi: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 28 mei 2021 - 10:41

Zijn die loafers misschien Weejuns?

Onbegrijpelijke keuze... witte gympen of laarzen ivm het drassige gebied zou zoveel leuker staan dan deze matrone schoenen

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 28 mei 2021 - 14:22

Ze hebben een klein blokhakje en niet zo'n grof stiksel aan de voorzijde als de klassieke loafers... Kan ze echt nergens vinden:(

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 28 mei 2021 - 10:43

Misschien dacht ze: ik ben 50, dan moet ik bejaarden schoenen aan. ;)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 28 mei 2021 - 15:30

Ha ha! Als je naar de foto kijkt zonder het hoofd, dan moet ik ook echt aan Koningin Elizabeth denken...

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 28 mei 2021 - 19:18

Haha ik ook! Mijn oma had vroeger ook altijd dit soort schoenen aan. Ik vind het goed van haar dat ze makkelijke schoenen aandoet, maar deze loafers waren beter geweest zonder de blokhak denk ik. Gewoon plat.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 28 mei 2021 - 15:22

Haha, jeugdsentiment voor mij! Wat een duo.

afbeelding van frankvc

frankvc

vrijdag 28 mei 2021 - 08:36

Draagt de koningin hier een nieuwe smaragden ring?

afbeelding van frankvc

frankvc

vrijdag 28 mei 2021 - 08:36

Draagt de koningin hier een nieuwe smaragden ring?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 27 mei 2021 - 23:47

Ik moet een beetje glimlachen om de combi loafers en de (te) lange jas in dit geval. Dat zijn we helemaal niet gewend van haar.
Vind het eigenlijk wel leuk omdat het totaal misstaat naar mijn idee. past gewoon niet bij haar.
Was leuk geweest als WA zijn stropdas had aangepast aan de groene Maxima kleuren. Al met al zo lief jaren 50 koppeltje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 27 mei 2021 - 23:18

Wat goed Josine dat je de jurk hebt gevonden!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 28 mei 2021 - 10:04

Onze JaneAusten heeft hem gevonden :-) Mijn baak in de wirwar van merken en ontwerpers.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 27 mei 2021 - 22:19

Waar zien jullie dan foto’s met loafers? Hier zie ik alleen naaldhakken?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 28 mei 2021 - 12:23

Blauw bloed doro
Ps ik vind ze best leuk maar dat is mijn mening én ik ben al over de 50 dus dan mag dat!,

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 27 mei 2021 - 21:25

Prachtige mantel en jurk ook leuk denk ik, benieuwd wanneer we hem echt goed kunnen zien. Mooie pumps. De loafers geen succes zo, dacht even dat ze misschien een paar van Beatrix geleend heeft. Maar misschien heeft Max de post van juffrouw Annie gelezen bij de blog over de pumps van Catherine ;-)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 27 mei 2021 - 21:07

Mooie jurk, slanke taille en daarna wat wijder uitlopend. Mooie kraag en mouwen, hopelijk zien we hem nog een keer bij Maxima als ze er geen jas overheen draagt, volgens mij is deze jurk het wel waard om gezien te worden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 27 mei 2021 - 20:34

Wat leuk dat we deze mooie jas weer zien. Helemaal Máxima!
Ik ben super benieuwd naar de jurk, die ziet er veelbelovend uit. Hoedje is leuk en de pumps prachtig. Gewoon een op en top verzorgde fifties look, leuk. Blijkbaar is vandaag groen, want ook Mathilde koos voor een groene outfit.
De loafers zijn praktisch maar wat mij betreft geen succes. Je zou haar een paar kekke groene sneakers of enkellaarsjes gunnen. Een paar stevige stappers kunnen ook heel leuk staan, maar deze zijn het net niet, maar als het maar lekker zit en praktisch is. Van mij hoeven die toren hoge hakken ook niet altijd.

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 27 mei 2021 - 19:09

Tja, een bijzonder modemoment zullen we maar zeggen. Al het groene kan me wel bekoren. Zeker de hoed. Maar wat een pompeuze jas zonder taille....voor onze superslanke vorstin. Combi’s met broek vind ik leuker, m.n. de rode versie. Die loafers zeker in deze combi maar snel vergeten. Wat was het vandaag leuk geweest als ze haar rode, groene of cognac laarzen had gedragen. Alhoewel die vooral qua blokhak, maar niet hakhoogte comfortabeler geweest waren.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 27 mei 2021 - 18:56

Het is een multifunctionele jas in die zin dat de jas goed gecombineerd kan worden. Ik heb de jurk eronder nog niet gezien, maar de 2 eerdere draagmomenten met de broek vond ik de jas pittiger / moderner ogen.
Hoedje vind ik wel leuk, deze blokhak schoenen zo niet des Máxima’s..... Zou ze echt geen andere schoenen / laarzen hebben staan die ze kon aan doen?

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 27 mei 2021 - 18:34

Met deze mantel kun je alle kanten op! Ik vind de combinatie met groen van vandaag juist erg goed gelukt, de hoed past er ook mooi bij. Kortom: ik vind het een geslaagd geheel!

afbeelding van Ansje

Ansje

donderdag 27 mei 2021 - 17:59

Prachtige jas. Ik ben blij dat ze leuke loafers heeft aangetrokken. Van mij mag ze vaker schoenen zonder hak dragen. Waarom moeten bijna alle royals op naaldhakken lopen?
De combinatie in het rood vind ik het mooist combineren met deze jas.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 27 mei 2021 - 17:02

Verstandig besluit om stevige stappers aan te doen !
Daar kan je wel een paar uur op vooruit!

afbeelding van Catherine

Catherine

donderdag 27 mei 2021 - 16:51

De jas staat het beste bij een hippere combi of bij laarzen met hak. Ze had beter een gekleurde transparante panty met naad aan de achterkant aan kunnen doen, de jas is veel te bont en te zwaar bij deze lelijke huidkleurige glim panty. Het hoedje vind ik wel kek en een mooie kleur, de groene pumps ook elegant. De zwarte schoenen, echt heel lelijk, brrrr. Qua weer en gemak had ze gewoon de hele dag de bordeaux rode laarzen met hak kunnen dragen.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 27 mei 2021 - 16:33

Prachtige jas, en leuk hoedje ( daardoor blijft het haar netjes zitten met de sterke wind) heel goed bedacht. Waarom een fruitmandje? Juist een geinig hoedje. Mooie pumps! Een hele chique koningin zien we vandaag!

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 27 mei 2021 - 15:20

ik houd van deze jas, ook nu weer prachtig gecombineerd

afbeelding van Anne1974

Anne1974

donderdag 27 mei 2021 - 15:13

Prachtige pumps en dat is het dan ook wel....

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 27 mei 2021 - 15:08

Op de site van blauw bloed zie je nog meer foto's. Ze maken nog een buitenwandeling en dan heeft Maxima zwarte handschoenen aan en een groene sjaal om. En zwarte loafers met een blokhak, niet zo mooi, wel praktisch op dat moment.

afbeelding van Anne1974

Anne1974

donderdag 27 mei 2021 - 16:00

Die zwarte schoenen zijn idd echt niet mooi

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 27 mei 2021 - 15:49

Oh my... Die schoenen zijn geen succes! Beetje type Koningin Elizabeth! Dan liever een mooi paar laarzen (of de schoenen die ze altijd op de Dam draagt) en die dan de hele dag aan houden...

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 27 mei 2021 - 15:01

De jas is leuker in combinatie met een broek, omdat hij oversized is, dan zie je er nog een andere kleur onder in de vorm van een aansluitender item, dat vind ik leuker. Het hoedje is heel leuk, inclusief opgestoken haar, De pumps, lekker hoog en dunne hak, prachtig. De kleurencombi is prima, ook met rood en geel.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 27 mei 2021 - 14:37

In combinatie met het bordeaux-rood vond ik de jas mooi en goed gestyled. In combinatie met het geel vond ik het - omdat ik die groene blouse met de witte 'slabber' niet zo mooi vond - in ieder geval fris en zonnig. Maar nu vind ik de jas met name ouwelijk en tuttig... Opgestoken haar, vreemd gebreid/gevlochten hoedje, en een oversized jas zonder taille.

afbeelding van car

car

donderdag 27 mei 2021 - 14:00

Meh meh hahaha , nee niet perse een top look voor mij, maar het mondmasker draagt daar ook wel aan bij, je ziet toch niet de totaal look op deze manier, ik denk dat de jas voor mij het beeld rommelig maakt, zou het wel willen zien met de jurk het hoedje en de fancy pumps :))

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 27 mei 2021 - 13:46

Wat kunnen smaken toch verschillen: ik vind het dopje zo leuk en pittig. En de jas is lekker fleurig met dit donkere weer. Benieuwd naar de jurk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 27 mei 2021 - 13:37

Wat leuk, deze jas met weer een andere kleur gecombineerd! Goede investering destijds, blijft mooi.
En nieuw hoedje en schoenen. Ik hoop dat we de jurk nog gaan zien, jammer dat t zo fris is. Vandaag rustige oorbellen, ook nieuw?
En fijn dat ze weer op pad gaan!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

donderdag 27 mei 2021 - 13:19

Ik vind het een beetje mal staan dat de jurk blijkbaar korter is dan de mantel. Het zou zomaar kunnen dat ze vanochtend vergeten is haar rok aan te trekken! :)
Eens met Marja, ik vind de hoed ook niet mooi. De mantel vind ik wel mooi gecombineerd met groen, maar liever met een andere hoed.
De mantel biedt vele mogelijkheden, elke keer kun je er een accentkleur uit halen. Een paarstint zou ook een interessant plaatje opleveren denk ik.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

donderdag 27 mei 2021 - 20:06

Die mantel biedt prachtige mogelijkheden - ook nu weer. Een topper! Hooguit zie ik hem in de taille nog graag iets ingenomen. Verder is de hele combinatie prachtig. Tot slot, het haar mooi vast en een hoedje op. Is zondermeer wat ik persoonlijk zeer waardeer.

Voor het veldbezoek raad ik vanuit eigen ervaringen van harte de Galway Ivy van Dubarry aan.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 27 mei 2021 - 22:56

Goed idee, had veel beter gestaan onder deze vrij pompeuze look. Loafers zijn het mooist onder een strakgesneden broek. Daarnaast mogen ze ook best onder een broek met rechte pijp maar nooit onder een rok of jurk met huidkleurige panty. I rest my case.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 27 mei 2021 - 16:33

...in deze combinatie werkt de mantel van prachtige stof een beetje ouwelijk en oversized.
Gevlochten 'fruitmand' zoals iemand opmerkte, ala Juliana is best mooi en passend.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 27 mei 2021 - 12:31

Een jas waar je veel combinaties mee kunt maken. Ik vind de combinaties met een broek tot nu toe het mooist. En dan vooral met de gele broek. Het lijkt ook of deze jas net iets te groot is. Maar de stof vind ik heel mooi en goed passen bij Maxima.

De hoed vind ik een misser, het is zo grof gevlochten dat het net een omgekeerde fruitmand op haar hoofd lijkt. Vooral bij de foto van achteren is het opvallend.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?