Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmorgen opnieuw excuses aangeboden voor hun uitstapje naar Griekenland. Hieronder lees je de tekst en wat informatie over Máxima's sobere look. 

"Met spijt in het hart richt ik mij tot U. Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.

Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.

Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.

Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen.

We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar."

 

Qua mode heeft de koningin vanmorgen -uiteraard- iets sobers uit de kast gehaald. De witte top met aangeknipte draperie kennen we van het WEF in Davos. De pantalon, met brede riem, is nog neit eerder in beeld gekomen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Daniel

Daniel

maandag 26 okt 2020 - 22:37

Saludos desde Buenos Aires y gracias por aceptarme Sra. Josine, sigo con mucho interés este sitio, ya que soy un admirador de Sus Majestades y de los Paises Bajos que conozco bastante bien. Soy Argentino y como tal, siento gran cariño por la Reina Maxima y respeto profundamente las cuestiones políticas de su pais , de lo que no opinare. Entonces este es mi primer opinión en este blog: respecto a este tema del viaje a Grecia, yo vivo en una republica presidencial, por lo que me cuesta entender algunas cuestiones de la monarquía constitucional de ustedes. No me refiero a los roles y actos públicos, sino a los privados. Creo fehacientemente que Sus Majestades WA y Maxima resaltan y consolidan la imagen y rol de los Paises Bajos en el mundo. Lo que me cuesta entender es porque tanta critica por comprar un bote (que no es un verdadero yate lujoso) e irse de vacaciones a Grecia unos dias. Claro que en el contexto de la pandemia no fue un acto "prolijo". El video y las palabras del Rey se ven sinceras y serias y creo que debiera ser un asunto terminado. Personalmente creo que regresar rápido en un vuelo regular de KLM no estuvo a la altura de lo que ellos son, creo que tendrian que haber regresado todos juntos en un jet privado pagado por ellos. Tal vez eso contrasta con la cultura austera holandesa, pero estamos hablando del Rey y de la Reina que tendrían que tener la libertad de volar el jets privados pagados por ellos. Saludos a todos.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 26 okt 2020 - 22:33

Helaas zullen staatsbezoeken en galajaponnen er voorlopig niet in zitten.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 26 okt 2020 - 12:47

Tja het zal wel langer gaan duren,dat geloof ik ook

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 26 okt 2020 - 12:30

Ik ben benieuwd hoe t met de Europese koningshuizen in covid tijd gaat lopen zeker nu t allemaal veel langer gaat duren. Steun geven in moeilijke tijden is 1 element maar we willen ook graag in t sprookje meedromen, en daar zijn ook de glitters en tiara's voor nodig. Wat als die 1,5 jaar uit blijven? Ook dit soort modeblogs? Op een gegeven moment zijn de flashbacks op en leveren de steunontmoetingen in Matissimo Duti outfits niet meer de gebruikelijke aandacht?

afbeelding van Suus

Suus

zondag 25 okt 2020 - 12:09

Misschien begrijpen jullie het niet, maar ik heb vandaag pas het filmpje met de excuses bekeken. Ik wist natuurlijk dat het er was en wat er gezegd is heb ik gelezen in de krant. Ik was zo geraakt door hun vertrek en tegelijkertijd bevreesd voor nog een teleurstelling, dat ik niet ‘durfde’ het filmpje te bekijken. Misschien omdat ik bang was het vertrouwen helemaal te verliezen. Ik ben altijd pro koningshuis geweest, vanwege hun verbindende functie in de samenleving die we juist nu zo hard nodig hebben en zeker WA vond ik een menselijke koning. Daardoor raakte het me ook zo denk ik. Nu ik het filmpje heb gezien moet ik wel zeggen dat de excuses oprecht overkomen. Natuurlijk hadden ze dat ook van tevoren kunnen bedenken. Maar een fout inzien, die en public ruiterlijk toegeven, dat maakt toch wel dat ik het hoofdstuk nu wil sluiten. En weer vast wil houden aan het goede dat in ieder mens zit. Los van deze blunder hebben ze in ‘werktijd’ ook wel echt veel bezoeken afgelegd in de crisis. Het strikt scheiden van prive/werktijd heeft mijn inziens te maken met de verkeerde inschatting: een diepe wens van de koning vermoed ik, die ik zeker begrijp maar die in een uitzonderlijke crisis als deze niet vol te houden is. Dan heb je gewoon die voorbeeldfunctie. Die rol pakken ze nu gelukkig weer op. En ik heb zojuist besloten dat ik ze dat vertrouwen weer ga geven. Prettige bijkomstigheid is dat ik kan blijven genieten van Josines heerlijke blog, voor wie dit ook een onzekere tijd is geweest denk ik met al de teleurgestelde reacties van de lezers. Chapeau dat daar ruimte voor was/is.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

zaterdag 24 okt 2020 - 10:24

Ik weet niet waarom Doro nou zegt dat ze niet recht in de camera kijken -volgens mij doen ze dit wel - en ja inderdaad de koning leest voor en nou en? Ze zagen er allebeid verzorgd en ingetogen uit. Laten we nu verder gaan met de orde van de dag. Er is nog veel te doen in Nederland van het beteugelen van de Corano crisis, de gevolgen ervan openlijk bepraten en hoe kan het beter in Nederland of wat zijn de gemiste kansen en hoe kunnen we dit oplossen. Daar heeft het koningspaar ook op ingespeeld met vele online calls en heuse telefoongesprekken, maar ook bezoekjes aan bedrijven die zwaar getroffen zijn door deze crisis. Laten we samen eraan toedragen dat we gesterkt uit deze crisis komen (niet voor eind 2021, denk ik zelf) met de welgemeende steun van het koningspaar. En het leiderschap van de politici: ook niet makkelijk voor hen in deze toch wel speciale tijden.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 25 okt 2020 - 08:35

Amen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 22 okt 2020 - 20:03

Stemmig outfit voor een stemmig praatje.
Goed dat ze dit gedaan hebben.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 22 okt 2020 - 13:05

Fijn dat hij in ieder geval de moeite heeft willen nemen om hun excusses aan te bieden. Ik hoop ook echt dat het niet zomaar een riedeltje was, omdat de druk van buitenaf te groot werd, maar dat hij het ook echt oprecht gemeend heeft. Nu is te hopen dat de koninklijke gevoels antenne met de samenleving op de juiste manier staat afgesteld en blijft! Een koning ben je nu eenmaal niet tussen 09.00-17.00 maar 24 uur per dag ook in privetijd, dat gaat nu eenmaal samen met deze job!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 22 okt 2020 - 12:00

Mooi gebaar en ik hoop van harte dat het nu klaar is met de discussie en het continue oprakelen door de media. Trots op ons hardwerkende inspirerende koningspaar. Laten we vooral aandacht hebben voor het goede werk dat ze doen.
Prima outfit voor de gelegenheid!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 22 okt 2020 - 10:23

Waar een Koning groot in kan zijn!! Het is een mens...en mensen maken fouten.. Vergeef ons onze schuld, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Dat kan ons allen sieren!!

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

donderdag 22 okt 2020 - 08:37

Het toont leiderschap dat meneer en mevrouw door middel van een speech zelf de verantwoordelijk nemen. Inhoudelijk een goed opgezet script met de boodschap dat het verleden niet terug is te draaien, dat het is zoals het is en dat elk er eens naast kan zitten.

Wat het non-verbale deel (de kleding) in de uitzending betreft, mooi ingetogen chique en daarmee congruent aan de sfeer in het gesprek.

afbeelding van Daniel

Daniel

maandag 26 okt 2020 - 22:40

Coincido plenamente con Usted. Solo me pregunto si desde ahora seran "analizados" mas intensamente de cerca.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 22 okt 2020 - 07:21

Heel goed dat de koning zijn excuus aanbiedt en het niet overlaat aan de MP.
Wat mij betreft, niet vergeten, maar wel vergeven.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 21 okt 2020 - 23:38

....eenvoudigweg heel blij met deze video-boodschap met wel overwogen woorden. Er wordt niets goed-gepraat of
weggelaten. Men hoeft zichzelf slechts in deze positie te verplaatsen (voor zover mogelijk natuurlijk) om te ervaren
hoe bedrukkend het kan zijn, door iedereen te pas of te onpas gekritiseerd te worden. Ook al draagt men daarvoor
zelf de verantwoordelijkheid. Beiden zien er top uit.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 okt 2020 - 22:20

Het spijt me zeer, het maken van excuus is goed, laat maar goed. maar ik heb altijd geleerd om de mensen aan te kijken als je je tot hen richt en ik vind het onbegrijpelijk dat dit een voorgelezen (scripted!) excuus is. De laatste zin is terecht qua inhoud maar volkomen misplaatst nu. Niemand vraagt hen feilloos te zijn maar het is niet netjes om het gedrag zelf te vergoelijken.

Ik sluit de gelederen even, till we meet again (zou Vera Lynn zingen)

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 24 okt 2020 - 17:32

Jammer om jou te gaan missen! Altijd goede commentaren op de kleding. Niet altijd met je eens, maar dat houdt het levendig!
Wel vind ik dit keer dat je een harde opstelling neemt tegen de koning en koningin. Maar het is je goed recht hoor. Ik ga voor vergeven en weer verder! Ze hebben ook veel goeds laten zien de afgelopen maanden. En ja; ze leven in een bubbel en worden zo ook een beetje wereld vreemd. Maar dat is hen niet altijd aan te rekenen.
Hopelijk zien we je weer terug!

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

woensdag 21 okt 2020 - 22:30

Ben het volkomen met jou eens Doro!
Wat betreft hebt sluiten van de gelederen:
Ik vind jouw commentaren altijd raak en onderhoudend. Ga je missen op deze site. Wie weet tot ziens!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 21 okt 2020 - 21:46

Heel goed gedaan, deze excuses naar het volk. Ze zijn ook betrokken, altijd geweest, maar niet onfeilbaar, dat is ook geen mens.
Ze zien er heel stijlvol uit, goed voor deze gelegenheid.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 21 okt 2020 - 20:52

Heel goed dat de koning spijt heeft betuigd.
Persoonlijk had ik het niet erg gevonden als ze hun vakantie in Griekenland hadden afgemaakt. Maar dat terzijde.
Nu hoop ik echt dat de media stopt met deze hype. Of zijn de prinsessen nu aan de beurt?
Hoe komt het toch dat velen zo'n kort lontje hebben? Covid 19 ?!
Beschamend al die commentaren op social media.

Prachtige bloes/ top, die Maxima draagt. Pantalon en pumps ook top.
Stijlvolle uitstraling.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 25 okt 2020 - 08:33

Hoi Magda, ik kan me van a tot z helemaal vinden in jouw reactie. -:)

afbeelding van car

car

woensdag 21 okt 2020 - 20:46

Ik las reacties zoals: ze hadden de microfoon moeten laten aanstaan na het filmpje en er lijkt wel iemand overleden etc etc
Ik weet niet perse wat ik moet vinden, iedereen roept dat ze teveel verdienen, maar laten we eerlijk zijn, voetballers/sporters, modellen,acteurs/actrices, presentators etc etc Verdienen even veel of dik vet meer! En dan heb ik het nog niet eens over het Wachtgeld van de tweede kamer, als ze hier allemaal open over zijn, Dan blijkt dat de koning schandalig weinig verdient voor alles wat hij doet voor Nederland en wat hij moet opofferen! Ik praat zeker dit reisje niet goed, maar hij bied zijn excuses aan en dat is het minste wat hij kan doen!
Lieve koning, zorg dat je opener bent in alles wat je doet, stiekem iets doen komt als je in de spotlights staat altijddddd uit, ben iets minder strak en emotieloos in belangrijke uitspraken, en dan komen jullie er wel :)

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 21 okt 2020 - 20:36

Wat mij ook op viel, hoe lang het haar van de koningin nu is. Of beeld ik het mij in?

afbeelding van Jansje

Jansje

woensdag 21 okt 2020 - 20:30

Keurig outfit! Zowel de koning als de koningin, ingetogen en verzorgd. Misschien had de koning zijn stropdas af moeten stemmen op z'n vrouw, maar dat zijn maar details. Ik zat naar de inrichting te kijken....vooral die staande lamp...zoiets zie je niet alledaags! Je zal het maar af moeten stoffen.

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 21 okt 2020 - 20:25

Sober, maar zeer stijlvolle outfit.
Cijfer: 9

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?