Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari 2017 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.

De Koning en Koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de economische betrekkingen. Zij worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die gelijktijdig een handelsmissie naar de deelstaten leidt. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is aanwezig bij de onderdelen waarbij de sector Watermanagement centraal staat.

Donderdag 9 februari - Saksen en Saksen-Anhalt
Energie - wonen - ondernemen - Leipzig

n de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar de European Energy Exchange (EEX), de grootste energiebeurs van Europa. Hier worden onder andere elektriciteit, aardgas, kolen en CO2 emissie-certificaten verhandeld. Bij het bezoek is onder andere aandacht voor de zogenaamde Energiewende, waarbij op de lange termijn een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening gerealiseerd moet zijn. Tennet geeft een toelichting op de aanleg van een hoogspanningsnet in Duitsland.
Vervolgens bezoekt het paar Grünau, een van de grootste 'Plattenbau'-wijken in de voormalige DDR. In de jaren tachtig woonden hier bijna 90.000 mensen in flats, het aantal inwoners is nu rond de 40.000. De wijk is een symbool voor de DDR en de moeilijke periode na de hereniging. Het paar spreekt onder andere met bewoners in het wijkcentrum.
In de voormalige katoenspinnerij (Baumwollspinnerei) is een start up accelerator ingericht, waar jonge ondernemers en culturele instellingen samenwerken. Het Koninklijk Paar woont een evenement bij waar alle betrokken partijen zijn samengebracht: hogescholen, bedrijven, sponsoren, start ups en investeerders. In het voormalige stadhuis van Leipzig biedt minister-president Tillich van Saksen een lunch aan, waarbij de Koning en de minister-president beiden een toespraak houden.

Handelsmissie Biobased Chemie - Leipzig
Tijdens het bezoek aan Saksen vindt een bijeenkomst plaats waar rond de 60 Nederlandse en Duitse experts uit de sector 'green chemistry' elkaar ontmoeten. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij de ondertekening van twee samenwerkingsovereenkomsten, onder andere met het Nederlandse Biobased Delta. Daarin staan investeringen centraal waarbij biomassa (waaronder hout) wordt omgezet in hoogwaardige chemische grondstoffen. Het Koninklijk Paar spreekt met verschillende experts en vertegenwoordigers van bedrijven over technische toepassingen. Op het terrein van het onderzoeksinstituut stond ook een munitiefabriek waar 500 Nederlandse dwangarbeiders moesten werken. De Koning en Koningin bezoeken het informatiecentrum om hier bij stil te staan.

500 jaar Reformatie - Wittenberg - Saksen-Anhalt
In de middag bezoekt het paar de Slotkerk van Wittenberg. Zij krijgen een rondleiding door de kerk waar Luther zijn 95 stellingen openbaarde en waar zijn laatste rustplaats is. In de avond biedt minister-president Haseloff van Saksen-Anhalt een diner aan in het raadhuis van Wittenberg, waar de Koning en de minister-president een toespraak houden.

Outfit koning Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt een donker pak en een bekende das -met vismotief- van Salvatore Ferragamo. Ik ben blij dat de koning, die normaal net als zijn vader zijn jas thuislaat, dit bezoek zijn overjas wel draagt. 

Afbeeldingsresultaat voor salvatore ferragamo stropdas site:modekoninginmaxima.nl

Outfit Máxima:  Koningin Máxima draagt een zijden japon met klokmouwen van modehuis Natan en een bekende beige pillbox.


Tekening: Linda Zoon


Foto: Tirza van der Graaf 

De japon is nu viermaal gedragen. 
1. Ontvangst Hollande. 
2. Viering 200 jaar Koninkrijk NL 
3. Staatsbezoek Japan. 
4. Bezoek Duitsland. 

 

-

Bekende tasvan Natan: 

Máxima's schoenen met t-bandje komen van Jan Taminiau:

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 10 feb 2017 - 11:37

Vreselijke jurk met die rare mouwen. Had gehoopt dat ie inmiddels in de verkleedkist zat. Alleen de kleur is mooi. Verder ik het ook wonderlijk dat je zo'n glimjurk kiest voor een dag die in het teken staat van handel doen. Met al die juwelen. Veel te veel toeters en bellen. Ben overigens dol op die juwelen uit de koninklijke kluis maar niet voor overdag.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 10 feb 2017 - 11:22

Ik heb deze jurk nu wel gezien. De kleur vind ik meer voor de lente of een frisse zomerdag. Dat ze zo'n sjaal/cape draagt, lijkt mij gezien de mouwen, niet meer dan logisch. Het is het voor mij nu niet.

afbeelding van Channa

Channa

donderdag 09 feb 2017 - 21:11

Kleur van de jurk is heel mooi, maar het model en uitvoering passen niet bij de bezoeken van vandaag.
Schoenen evenmin.
Maxima heeft vaker mis matches tussen gebeurtenis en outfit. Jammer. Gisteravond ook overdressed met de pailetten jurk en de peep toes, nee!

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 09 feb 2017 - 20:10

Wat een mooie verschijning met de cape en het hoofddeksel. Vind de kleurencombinatie zo mooi. Ben alleen niet zo weg van deze jurk. Lijkt me met die wijde mouwen niet handig. Vind de schoenen verder een plaatje.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 09 feb 2017 - 19:16

Ik vind de outfit heel mooi! Haar gezicht en haren zijn goed verzorgd, mooie juwelen. Maar als je kijkt naar de omstandigheden kan het misschien eenvoudiger. Aan de andere kant zijn de Duitsers wild van onze mooie koningin en probeert ze ook zoveel mogelijk koningin te zijn!

afbeelding van car

car

donderdag 09 feb 2017 - 19:14

1 keer broekpak leuk...maar drie keer ? Had dan alle outfits met jumpsuits of pakken gedaan....

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 09 feb 2017 - 19:11

Vanavond opnieuw een broekpak (in de kleur grijs of lichtpaars of zoiets) voor Koningin Maxima en iets van een glitterende ketting of halslijn. En prachtig opgestoken haar! Zie dit filmpje van Vorsten. Hare Majesteit is voor deze week in ieder geval flink de kluizen in gedoken: diamanten, aquamarijnen, parels en robijnen hebben we al gezienz super!
https://mobile.twitter.com/VorstenNL/status/829753241793679361/video/1

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 09 feb 2017 - 18:24

Wat een prachtige outfit weer! Mooie kleur jurk, koninklijk model met de wijde mouwen. De combinatie met het beige vind ik erg mooi. De schoenen zijn echt mijn favoriete model. Ze lijken op Argentijnse tango schoenen dis nog leuker dat Máxima ervoor kiest! Fijne kledingkeuzes dot bezoek!

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 09 feb 2017 - 17:57

De jurk heeft haar wel eens strakker gestaan, je kunt zien dat ze is afgevallen. Het trekt net wat minder allemaal.
Ik vind de schoenen erg leuk, maar niet perse voor in de winter.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

donderdag 09 feb 2017 - 17:40

Een mooi totaalplaatje! De jurk alleen vind ik niet mooi.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 09 feb 2017 - 17:35

O nee, had gehoopt dat die jurk in de verkleeddoos was gestopt.....

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 09 feb 2017 - 18:08

Ja, okay, doet u mij die ring maar! En ook graag nog dat armbandje erbij... (Spanje, 2013).
Wow!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 feb 2017 - 17:55

Heel bijzondere ring!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 feb 2017 - 16:31

Niet mijn lievelingsjurk nee
Schoenen vind ik Supermooi.
Ik vrees een 2017 met zeer veel hergebruik. Dat hoeft niet erg te zijn maar moet wel goed gekozen.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 09 feb 2017 - 14:58

Ik ben het eens met Claire. We hebben zoveel gezien de laatste jaren, dat ik niet meer weet wat mooi of lelijk is. In ieder geval vind ik deze jurk niet meer mooi.
Misschien toch op uitgekeken.
Maar voor de vele mensen die staan te kijken zal ze er best mooi zien.
Ach, haar verschijning maakt allesgoed.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 15:19

Ik las in het AD een reactie op foto's van het paar dat ze vrij overdadig eengekleed is voor het bezoek van vandaag (achterstandswijk en fabriek) en daar ben ik het wel mee eens, maar ja, what's new......

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 feb 2017 - 14:13

Met de cape snap ik ik het hoedje en de schoenen beter. Mooi totaalplaatje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 feb 2017 - 17:56

Ja dat is de harmonie.
Mooi

afbeelding van Claire

Claire

donderdag 09 feb 2017 - 13:52

Het is weer een bij elkaar geraapt rommeltje van kleuren, lappen, sjaal, maar wel met een onweerstaanbare glimlach, dat maakt veel goed.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 feb 2017 - 14:28

Claire@ Ondanks die glimlach vind ik het geen gezicht, ik mis bij al haar verschijningen tijdens dit bezoek, tot nu toe, de koninklijke uitstraling en "finishing touch"!

afbeelding van Claire

Claire

donderdag 09 feb 2017 - 14:35

Klopt!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 09 feb 2017 - 13:19

Oh dit vind ik echt een leuke outfit en wat een mooie aparte kleurencombinatie!
De cape en dopje echt super leuk. Op deze manier vind ik haar kapsel ook prima, als ze het half-vast naar achteren heeft.

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 09 feb 2017 - 12:54

De kleurencombinatie is mooi, de clutch vind ik ook tof. Het model van de jurk vind ik drie keer niks. En op de een of andere manier is het totaal weer iets te veel naar mijn smaak met de hoed, de sjaal, het lange haar eronderuit, lange oorbellen etc.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 13:50

Klopt, ik vind het ook weer te veel.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 12:53

Oops, ze heeft haar haar even flink in de bleek gezet zo te zien, op een aantal foto's lijkt het tenminste zo. Komt misschien door toevoeging van de "helpharen" (zoals Kate het noemt of was dat een typefout?)
Ik vind de jurk niet echt mooi, de schoenen zijn prachtig maar niet geschikt voor de winter.
Ik zou graag iets nieuws willen zien.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 09 feb 2017 - 19:07

Nee Iris geen typefout -;)
Het is geïntroduceerd door Margreet .
Misschien was het wel hulpharen ?
Ik vind het een fantastisch woord Margreet !
Klinkt zoveel beter dan nep haren ...

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 feb 2017 - 13:03

@Iris; ik vind altijd dat van schoenen met een t-bandje voeten net hoefjes worden. Maar dat zie jij dus anders :)

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 13:48

ha ha, nou dat zou best kunnen Merel, is me nog niet opgevallen.. ik zal het eens nader bestuderen, heb zelf ook zo'n paar schoenen.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 09 feb 2017 - 12:42

Ik vind het een tuttig geheel.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 09 feb 2017 - 12:39

Mooi verzorgd plaatje. Persoonlijk ben ik op deze jurk op uitgekeken ondanks dat ik fan blijf van het herdragen van kleding!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 12:37

Josine, zouden de schoenen van Jan Taminiau kunnen zijn?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:23

Ja, uit de Robotic Nature-collectie bedoel je?

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 13:27

Geen idee hoe de collectie heet, maar ik kwam een foto tegen van een model uit de spring collectie van 2016. Die schoenen leken er veel op.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:37

Ze droeg ze ook tijdens de herdenkingsdienst voor Kardam. Zijn idd van Taminiau.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 13:40

Dat waren de schoenen in de zwarte versie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:40

Ja, maar wel hetzelfde model bedoelde ik idd ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 feb 2017 - 12:25

Die jurk, ik blijf het lampenkappen vinden, vreselijk.
En toch, zie ziet er wel verzorgd en stralend uit.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 09 feb 2017 - 12:22

Mooie cape en leuk dopje .
De rest is totaal niet mijn smaak ,jurk ,schoenen ,helpharen .........lelijk
Wie is die dame in het zwart met het zwarte hoedje ?
Zo te zien ziet ze er leuk uit .

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 feb 2017 - 13:41

Het is de vrouw van de burgermeester.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 feb 2017 - 13:35

Kate@ Is dat niet haar hofdame Bibi?

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 09 feb 2017 - 12:04

Mooie outfit! De jurk vind ik erg mooi! De cape met de sjaal is helemaal geweldig!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 feb 2017 - 12:58

Een jurk voor een pop, een tweedimensionale.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 09 feb 2017 - 11:56

Te veel "cocktail jurk" naar mijn mening, niet geschikt voor de gelegenheid (alhoewel ik het op zich echt een leuke jurk vind en ook prima gestyled hier!).

Dit type schoenen, met die "t-bandjes" of hoe het ook mag heten, daar hou ik helemaal niet van! Bovendien zijn ze te licht van kleur. De gouden schoenen die ze hierbij eerder aanhad zijn echt véél mooier!

Omslagdoek, hoed etc. wel allemaal prachtig vandaag.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 feb 2017 - 11:51

Sorry maar ik vind dit geen japon om een energie beurs te bezoeken!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?