Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari 2017 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.

De Koning en Koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de economische betrekkingen. Zij worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die gelijktijdig een handelsmissie naar de deelstaten leidt. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is aanwezig bij de onderdelen waarbij de sector Watermanagement centraal staat.

Donderdag 9 februari - Saksen en Saksen-Anhalt
Energie - wonen - ondernemen - Leipzig

n de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar de European Energy Exchange (EEX), de grootste energiebeurs van Europa. Hier worden onder andere elektriciteit, aardgas, kolen en CO2 emissie-certificaten verhandeld. Bij het bezoek is onder andere aandacht voor de zogenaamde Energiewende, waarbij op de lange termijn een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening gerealiseerd moet zijn. Tennet geeft een toelichting op de aanleg van een hoogspanningsnet in Duitsland.
Vervolgens bezoekt het paar Grünau, een van de grootste 'Plattenbau'-wijken in de voormalige DDR. In de jaren tachtig woonden hier bijna 90.000 mensen in flats, het aantal inwoners is nu rond de 40.000. De wijk is een symbool voor de DDR en de moeilijke periode na de hereniging. Het paar spreekt onder andere met bewoners in het wijkcentrum.
In de voormalige katoenspinnerij (Baumwollspinnerei) is een start up accelerator ingericht, waar jonge ondernemers en culturele instellingen samenwerken. Het Koninklijk Paar woont een evenement bij waar alle betrokken partijen zijn samengebracht: hogescholen, bedrijven, sponsoren, start ups en investeerders. In het voormalige stadhuis van Leipzig biedt minister-president Tillich van Saksen een lunch aan, waarbij de Koning en de minister-president beiden een toespraak houden.

Handelsmissie Biobased Chemie - Leipzig
Tijdens het bezoek aan Saksen vindt een bijeenkomst plaats waar rond de 60 Nederlandse en Duitse experts uit de sector 'green chemistry' elkaar ontmoeten. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij de ondertekening van twee samenwerkingsovereenkomsten, onder andere met het Nederlandse Biobased Delta. Daarin staan investeringen centraal waarbij biomassa (waaronder hout) wordt omgezet in hoogwaardige chemische grondstoffen. Het Koninklijk Paar spreekt met verschillende experts en vertegenwoordigers van bedrijven over technische toepassingen. Op het terrein van het onderzoeksinstituut stond ook een munitiefabriek waar 500 Nederlandse dwangarbeiders moesten werken. De Koning en Koningin bezoeken het informatiecentrum om hier bij stil te staan.

500 jaar Reformatie - Wittenberg - Saksen-Anhalt
In de middag bezoekt het paar de Slotkerk van Wittenberg. Zij krijgen een rondleiding door de kerk waar Luther zijn 95 stellingen openbaarde en waar zijn laatste rustplaats is. In de avond biedt minister-president Haseloff van Saksen-Anhalt een diner aan in het raadhuis van Wittenberg, waar de Koning en de minister-president een toespraak houden.

Outfit koning Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt een donker pak en een bekende das -met vismotief- van Salvatore Ferragamo. Ik ben blij dat de koning, die normaal net als zijn vader zijn jas thuislaat, dit bezoek zijn overjas wel draagt. 

Afbeeldingsresultaat voor salvatore ferragamo stropdas site:modekoninginmaxima.nl

Outfit Máxima:  Koningin Máxima draagt een zijden japon met klokmouwen van modehuis Natan en een bekende beige pillbox.


Tekening: Linda Zoon


Foto: Tirza van der Graaf 

De japon is nu viermaal gedragen. 
1. Ontvangst Hollande. 
2. Viering 200 jaar Koninkrijk NL 
3. Staatsbezoek Japan. 
4. Bezoek Duitsland. 

 

-

Bekende tasvan Natan: 

Máxima's schoenen met t-bandje komen van Jan Taminiau:

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 09 feb 2017 - 09:54

die zijn ook in link no 2 te zien ;-)

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 09 feb 2017 - 10:00

Oeps je hebt gelijk en zelfs nog beter. ;-)

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 09 feb 2017 - 10:17

Hihi, dat laatste wilde ik niet zeggen maar ik dacht 't wel. ;-)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 feb 2017 - 10:06

Met de lichte schoenen vind ik het te zomers. Veel mooier met suède pumps. Volgens mij vind ik het hoedje hier ook niet zo mooi bij staan. Ja, ik denk dat ik het dopje en de schoenen mooier vind bij een recht of aansluitend jurkje.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 10:14

En de schitterende aquamarijn pendant aan een strikbroche.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 feb 2017 - 10:53

Eens, Karpathos. Echt weergaloos prachtig!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 feb 2017 - 11:04

Het is mij niet helemaal duidelijk of het een broche is of een oorhanger.
Twee broches op 1 japon, aan weerszijden vind ik namelijk wat vreemd.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 12:03

Aan de ene kant draagt ze een soort strikje/ordeversiersel en aan de andere kant een strikbroche met aquamarijn pendant.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 feb 2017 - 10:58

Niet mijn favoriete jurk door de wijde mouwen. Eigenlijk vind ik alleen de zeeblauwe kleur mooi. Wel een elegante hoed èn kapsel. Ik vind dit trouwens echt geen handelsmissie outfit. Door de glim en de juwelen meer een ik-kom-van-de-vliegtuigtrap-op-dag-1-van-een-staatsbezoek outfit.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 09 feb 2017 - 11:08

Super mooi jurkje! 1 van mijn favorieten! Ook de schoentjes vind ik erg mooi. Kapsel mooi verzorgd.
Ik hoop dat ze zich warm genoeg gekleed heeft buiten!

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 09 feb 2017 - 11:44

oh een mooie wollen cape, prachtig! Het hoedje vind ik ook leuk trouwens. Van de jurk niet echt een fan, maar het staat haar wel goed.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 11:58

Het hoedje draagt ze nu voor de derde keer.

afbeelding van zara

zara

donderdag 09 feb 2017 - 11:56

Wat een pláátje! wat een fantastische kleurcombinatie, dat zeegroen met wolwit! Vandaag vind ik werkelijk alles mooi, van het losse haar met 'pillbox' tot de elegante schoentjes!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 09 feb 2017 - 12:14

Karpathos, dank je voor deze link. Goeie foto en wat een plaatje is ze om te zien. Enig. De pillbox en de cape en de handschoenen maken het helemaal af. Schoentjes lijken mij voor buiten te koud, maar ze ziet er zo ook al machtig mooi uit.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 11:42

Ohhhh, die vind ik echt zó mooi!

afbeelding van Annet

Annet

donderdag 09 feb 2017 - 11:45

Ik ben groot voorstander van het herdragen van kleding, maar vind het nu toch stiekem wel een beetje jammer dat we (nog) geen nieuwe kleding hebben gezien :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 feb 2017 - 13:33

Toch begrijp ik haar wel. De vorige keer toen ze in Duitsland was, heeft ze behoorlijk kritiek gehad op de mantel van Claes Iversen. Deze keer kiest ze dan denk ik toch maar voor veilige, bekende outfits. Kan ze ook geen kritiek krijgen dat ze teveel uitgeeft voor een werkbezoek, wat toch wel iets anders is als een staatsbezoek of een economische missie.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 feb 2017 - 11:51

Sorry maar ik vind dit geen japon om een energie beurs te bezoeken!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 09 feb 2017 - 11:56

Te veel "cocktail jurk" naar mijn mening, niet geschikt voor de gelegenheid (alhoewel ik het op zich echt een leuke jurk vind en ook prima gestyled hier!).

Dit type schoenen, met die "t-bandjes" of hoe het ook mag heten, daar hou ik helemaal niet van! Bovendien zijn ze te licht van kleur. De gouden schoenen die ze hierbij eerder aanhad zijn echt véél mooier!

Omslagdoek, hoed etc. wel allemaal prachtig vandaag.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 feb 2017 - 12:58

Een jurk voor een pop, een tweedimensionale.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 09 feb 2017 - 12:04

Mooie outfit! De jurk vind ik erg mooi! De cape met de sjaal is helemaal geweldig!

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 09 feb 2017 - 12:22

Mooie cape en leuk dopje .
De rest is totaal niet mijn smaak ,jurk ,schoenen ,helpharen .........lelijk
Wie is die dame in het zwart met het zwarte hoedje ?
Zo te zien ziet ze er leuk uit .

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 feb 2017 - 13:41

Het is de vrouw van de burgermeester.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 feb 2017 - 12:25

Die jurk, ik blijf het lampenkappen vinden, vreselijk.
En toch, zie ziet er wel verzorgd en stralend uit.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 12:37

Josine, zouden de schoenen van Jan Taminiau kunnen zijn?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:23

Ja, uit de Robotic Nature-collectie bedoel je?

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 13:27

Geen idee hoe de collectie heet, maar ik kwam een foto tegen van een model uit de spring collectie van 2016. Die schoenen leken er veel op.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:37

Ze droeg ze ook tijdens de herdenkingsdienst voor Kardam. Zijn idd van Taminiau.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 13:40

Dat waren de schoenen in de zwarte versie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 13:40

Ja, maar wel hetzelfde model bedoelde ik idd ;)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 09 feb 2017 - 12:39

Mooi verzorgd plaatje. Persoonlijk ben ik op deze jurk op uitgekeken ondanks dat ik fan blijf van het herdragen van kleding!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 09 feb 2017 - 12:42

Ik vind het een tuttig geheel.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 12:53

Oops, ze heeft haar haar even flink in de bleek gezet zo te zien, op een aantal foto's lijkt het tenminste zo. Komt misschien door toevoeging van de "helpharen" (zoals Kate het noemt of was dat een typefout?)
Ik vind de jurk niet echt mooi, de schoenen zijn prachtig maar niet geschikt voor de winter.
Ik zou graag iets nieuws willen zien.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 feb 2017 - 13:03

@Iris; ik vind altijd dat van schoenen met een t-bandje voeten net hoefjes worden. Maar dat zie jij dus anders :)

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 13:48

ha ha, nou dat zou best kunnen Merel, is me nog niet opgevallen.. ik zal het eens nader bestuderen, heb zelf ook zo'n paar schoenen.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 09 feb 2017 - 19:07

Nee Iris geen typefout -;)
Het is geïntroduceerd door Margreet .
Misschien was het wel hulpharen ?
Ik vind het een fantastisch woord Margreet !
Klinkt zoveel beter dan nep haren ...

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 09 feb 2017 - 12:54

De kleurencombinatie is mooi, de clutch vind ik ook tof. Het model van de jurk vind ik drie keer niks. En op de een of andere manier is het totaal weer iets te veel naar mijn smaak met de hoed, de sjaal, het lange haar eronderuit, lange oorbellen etc.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 09 feb 2017 - 13:50

Klopt, ik vind het ook weer te veel.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 09 feb 2017 - 13:19

Oh dit vind ik echt een leuke outfit en wat een mooie aparte kleurencombinatie!
De cape en dopje echt super leuk. Op deze manier vind ik haar kapsel ook prima, als ze het half-vast naar achteren heeft.

afbeelding van Claire

Claire

donderdag 09 feb 2017 - 13:52

Het is weer een bij elkaar geraapt rommeltje van kleuren, lappen, sjaal, maar wel met een onweerstaanbare glimlach, dat maakt veel goed.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 feb 2017 - 14:28

[email protected] Ondanks die glimlach vind ik het geen gezicht, ik mis bij al haar verschijningen tijdens dit bezoek, tot nu toe, de koninklijke uitstraling en "finishing touch"!

afbeelding van Claire

Claire

donderdag 09 feb 2017 - 14:35

Klopt!

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?