Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op woensdagochtend 6 juni de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie initiatieven van ‘jonge en sociale ondernemers’. De winnaars zijn Buddy to Buddy uit Zutphen, Yets Foundation uit Vlaardingen en de Excel Arts Academy uit Curaçao.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de Koning de prijzen uit, Koningin Máxima alle andere jaren. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden.

Update: ook bij een conferentie over dak- en thuislozen droeg Máxima vanmiddag de outfit. 

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe  japon met asymmetrische volants van lichtblauwe crêpe. 

Outfit van Natan:

Op haar japon heeft Máxima een diamanten strikbroche met parelpendant gespeld. 

De broche hebben we inmiddels in zes verschillende uitvoeringen gezien. Ik vind die van vandaag het meest in balans en daarmee het mooiste. 

Close-up van de nieuwe tas:

Het kapsel:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

donderdag 07 jun 2018 - 14:01

Prachtige japon, heel erg chique en met de mooie broche en haar opgestoken haar, ziet onze Koningin er als een plaatje uit! En vergeet niet dat Natan - ook een Europees merk is - en dat ook dit een aanwinst is in haar collectie -

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 jun 2018 - 15:25

-

afbeelding van WA

WA

donderdag 07 jun 2018 - 08:30

Super, echt heel mooi!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 07 jun 2018 - 07:27

Mooi totaalplaatje! Erg geslaagde ourtfit!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 07 jun 2018 - 07:27

Mooi totaalplaatje! Erg geslaagde ourtfit!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 07 jun 2018 - 06:37

Ik vind het jammer dat de jurk niet nauw aansluit. Kleur is prachtig, evenals de schoenen en de juwelen verder.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 07 jun 2018 - 14:24

Dat heb ik nou ook, de taille mist. een dun riempje door de voilants heen zou al voldoende zijn.

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

woensdag 06 jun 2018 - 23:22

Prachtige jurk alleen zo braaf. Wederom ga eens afscheid nemen van Natan

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

donderdag 07 jun 2018 - 14:03

Waarom afscheid nemen van Natan? Het is een eerste klas ontwerper - Belgisch - maar dat geeft toch niets? Zijn wij nou echt allemaal zo nationalistisch dat het persé een Nederlandse ontwerper moet zijn - zo kortzichtig is de Nederlander toch niet? -

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 06 jun 2018 - 22:50

Héél erg mooi en verfijnd, van top tot teen, en wat een zachte kleuren(nuances) !!

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 06 jun 2018 - 22:26

Super leuk en elegant. Vind dat de schoenen de complete outfit wat pittig maakt. Erg leuk gecombineerd.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 06 jun 2018 - 22:23

T.a.v. het haar, ik vind dat heel leuk opgestoken, ik kan het zelf ook en een hofdame ws. nog beter. Ergens gloort een donut of banaantje door (ik heb zelf namelijk ook zo een soort haar en wat opvul spul). Maxima is niet zo van de zelf opgestoken haren, ook niet bij haar dochters. Neemt niet weg dat dit zonder naar de kapper te hoeven een erg leuke oplossing is. Immers je hoeft geen hoed op met nephaar eronder, lijkt mij.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 06 jun 2018 - 22:39

Volgens mij is deze knot voor het grootste deel met nephaar gemaakt. Heel kunstig.

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 06 jun 2018 - 21:43

Maxima is vanmiddag ook nog bij een conferentie over zwerfjongeren geweest en heeft ook met een aantal van hen gesproken. Had dezelfde jurk en sieraden aan als tijdens uitreiking.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 06 jun 2018 - 18:55

Volants staat haar mooi maar ook ik vind dat er iets om de taille moet. Haar strikbroche is geweldig zo divers. Ik vind de variant met diamanten pendant het beste in verhouding de parel is te smal en lang naar mijn smaak.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 06 jun 2018 - 18:43

Mooie kleur jurkje! Leuke halslijn en eindelijk iets heel anders van huize Natan, geen riempjes,, ook eens een verademing! De schoenen vind ik echter niet mooi.Stof crêpe valt altijd soepel maar kreukt wel erg. Te zien op foto’s van RvU is te zien dat voor-en achter behoorlijk gekreukt is.
Omdat het een effen stof is, valt het extra op. Als je dan koningin bent en dus altijd in het middelpunt van belangstelling staat is dat dan weer een beetje jammer. Ondanks dat ziet ze er chique uit met de sieraden. Nogmaals goede kleur.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 06 jun 2018 - 18:30

Wat mooi!.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 06 jun 2018 - 17:42

Mooi...een ander ontwerp van Natan dan we gewend zijn.

afbeelding van zara

zara

woensdag 06 jun 2018 - 17:37

Deze prachtige jurk (die lijkt geïnspireerd op de roaring 1920s) staat of valt met perfecte onderkleding. En dat is dit keer perfect in orde, en de jurk zwiert daardoor prachtig om het lichaam. Voor vandaag een dikke 10. Ik zie geen bokkenootjes/enorme reuzevoeten of zo, maar een prachtig elegant schoentje, dat perfect past bij de stijl van deze jurk! En wat een elegant kapsel en verfijnde parel-sieraden!

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 06 jun 2018 - 17:33

Wat ik aardig vind van deze jurk is dat haar benen hier mooi tot hun recht komen, althans zoals ze staat op deze foto. In veel andere jurken van Natan komen haar benen minder elegant over.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 06 jun 2018 - 17:25

Maxima ziet er mooi uit. Ik mis wel een beetje taille in de jurk. Als ze haar arm tegen haar lichaam heeft, ontstaat er een taille en dat staat gelijk leuker. Ik denk dat ook deze jurk in beweging beter overkomt. Als je haar van de kant van de volant ziet, is je jurk erg leuk. De sieraden zijn prachtig erbij. Heel graag een ander schoentje erbij...

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 06 jun 2018 - 16:53

Fijn, fris kleurtje dat haar goed staat. Het model is niet verkeerd, maar het doet weinig voor Maxima. Hoe zou Mathilde dit model staan? Bij haar is de taille/buikstreek een lastiger puntje en dit zou voor haar goed kunnen werken ipv die riempjes die ze vaak draagt. De schoenen vind ik er afschuwelijk bij, onder een lange japon kan het nog wel maar zo lijken haar enkels verdwenen en haar voeten enorm. Oke, de sieraden zijn mooi maar het is wel weer (te) veel. Prachtige broche, maar dan gecombineerd met die grote hangers en verschillende kleuren armbanden. Bij de koninginnenlook gaat ze vaak net wat te ver en te veel, waar ze bij de VN-reizen laat zien dat het met minder mooier en krachtiger is.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 06 jun 2018 - 16:28

Ik vind volants leuk. Vooral als ze enigszins diagonaal lopen: geeft een mooi figuur. Deze volant daarentegen... maakt alles breder: nek, schouders, borsten, taille en heupen. Waarom doet een ontwerper dat? En de meeste vrouwen met een taille (zoals Maxima) worden mooier van een jurk met een taille. Kleur vind ik mooi. Sieraden ook. Schoenen niet (t-strap = bokkenpootje).

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 06 jun 2018 - 16:25

Ik heb het filmpje gezien, waar ze de prijs uitreikte. Geen Jomanda jurk, echt niet. Heel eens wat anders dan die strakke jurkjes. Heel charmant ziet ze er in uit en ze voelt zich er ook prettig in.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 06 jun 2018 - 19:48

Inderdaad, in het filmpje vind ik het ook prachtig. Van de zijkant mooi, van de voorkant minder.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 06 jun 2018 - 17:48

Even voor iedereen: filmpje is te zien op nu.nl

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 06 jun 2018 - 16:16

Prachtige trendy jurk. Staat haar super. Ook de schoenen zijn geweldig. Top.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 06 jun 2018 - 15:41

Een ‘gewaad’ waar ze wat in verdwijnt. Geen, want te wijde, mooie hals uitsnijding waardoor ze een stevige nek en aanzet naar de schouders krijgt. Ziet er half afgezakt uit. Kortom, niet mij smaak. Ik vind het een zomerse variant op de Jomanda jurk

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 06 jun 2018 - 16:46

Vind ik ook. doro model maakt plomp.
Haar ,netjes schoenen niet mijn favoriet.
Oorbellen te zwaar

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 06 jun 2018 - 15:10

Prachtig! Jurk wil ik ook!! Ook schoenen staan er leuk bij. Hou niet van iets om enkel maar dit is heel fijntjes. En haar haar zit weer prachtig!!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 06 jun 2018 - 15:10

Lichtblauw staat maxima goed. Ik houd persoonlijk niet van volants, ook niet bij maxima. Lengte van jurk is goed. Zo ook de schoenen.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 06 jun 2018 - 14:58

Aardig jurkje.
Dat het haar goed zit zouden we eigenlijk gewoon moeten vinden.
Minpunt is voor mij de combi paarlen oorhangers bij diamanten broche: kleine diamantjes in de oren had de prachtige broche beter tot zijn recht laten komen.
Haar schoenkeuze zal nooit de mijne zijn.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 06 jun 2018 - 14:33

Deze kleur blauw staat haar prachtig. Had ze 2 weken geleden ook al niet een nieuwe lichtblauw jurkje aan... Jammere vind ik toch wel dat ze regelmatig nieuwe kleding aanheeft terwijl veel kleding slechts 1 of 2 keer gedragen is. Ze mag van mij toch meer herdragen…. maar goed, het zal natuurlijk een heerlijk gevoel zijn om mooie nieuwe kleding te mogen dragen en stiekem genieten we daar keer op keer van.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 06 jun 2018 - 14:25

Mooiii !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 jun 2018 - 14:18

Aardige jurk maar geen topper wat mij betreft. De Taminiau schoenen vind ik wel heel mooi.
Ik heb net de tentoonstelling van Taminiau bewonderd. Wat een kunstenaar is hij. Máxima mag nog heel vaak voor zijn ontwerpen kiezen. Sprookjesachtig mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 jun 2018 - 14:15

Heel heel mooi, die japon! Prachtig!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 06 jun 2018 - 14:03

Oh, dit vind ik een prachtige jurk. Mooie kleur, staat haar geweldig. Leuke schoenen ook..
Top, een 10 !

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 06 jun 2018 - 13:54

Ze ziet er van haar tot schoenen heel leuk uit. Enige minpuntje haar panty’s ogen wat donker maar komt ms. ook door belichting.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 06 jun 2018 - 13:51

Ik vind het lichtblauw mooi en ik houd van volants, maar toch vind ik deze volants niet leuk. Schoentjes zijn wel het einde!!! Zijn dit dezelfde schoenen als ze eerder droeg in 2017 op prinsjesdag van Jan Taminiau? Ik kan het nog niet goed zien.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 06 jun 2018 - 13:48

Ben geen fan van volants maar dit ziet er erg fris en leuk uit. Mooi haar, mooie bellen. Geen mooie schoenen helaas maar ala, niet zeuren......

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 jun 2018 - 13:44

Wow, supermooi. Dat lichtblauw staat haar goed, maakt haar wat zachter.
En wat zit haar haar mooi, en ik wil graag die schoenen.
En zeer mooie sieraden! Bekende broche?
Sommigen spreken soms over Natan uniformen, maar dit is niet het standaard-model (zoals die donkerblauwe in India vorige week). Goed model deze.

afbeelding van Edwin

Edwin

woensdag 06 jun 2018 - 14:15

@Siobhan : De broche is meerdere malen door Koningin Maxima gedragen, telkens in een andere vorm of met een verschillende pendant. Ditmaal is er een parel van het pareldiadeem gehaald en als pendant aan de broche gemonteerd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 jun 2018 - 14:39

Dank je Erwin. Ik vind m zo erg mooi en wordt t tijd dat wij burgervrouwen ook weer eens meer een broche gaan dragen?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 06 jun 2018 - 13:39

Wat een leuk zomers jurkje!
Kapsel netjes verzorgd.
Leuke schoentjes!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 06 jun 2018 - 13:41

dit vind ik mooi echt van top tot teen ook de schoenen zijn mooi , het model van de jurk is speciaal echt een dikke 10 van mij voor Maxima.
de oranje versie vind ik al minder, de halsafwerking bij de jurk van Maxima en die loopt dan door in een valang is top.

afbeelding van zara

zara

woensdag 06 jun 2018 - 13:47

Ja, vind ik ook. Lichtblauwe versie met de doorlopende volant rond de hals staat prachtig! Heel damesachtig, maar ook heel romantisch!

afbeelding van gerardine

gerardine

woensdag 06 jun 2018 - 13:33

Wow! Prachtig!

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 06 jun 2018 - 13:33

Zo op het eerste gezicht heel mooi, ze heeft de laatste tijd haar haar zo verzorgd en mooi zitten. Complimenten.

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 06 jun 2018 - 13:42

Wat een prachtige jurk. Liefelijke kleur. Van Natan zie ik net. Komt toch mooie kleding vandaan. Snap dat ze vaak voor Natan kiest.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?