Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmiddag 5 september 2017 een werkbezoek aan de Nederlandse Kustwacht. Koningin Máxima is geïnformeerd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Kustwacht, die haar thuisbasis heeft op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder.

De Kustwacht zet zich in voor de veiligheid in en op de Nederlandse wateren. Dit betekent naast het redden van mensenlevens op zee, ook het uitvoeren van handhavingstaken zoals grensbewaking of toezicht houden op scheepvaartverkeer en milieu. De dienstverlenings- en handhavingstaken worden uitgevoerd door diensten van vijf ministeries. Diensten die voor de kustwacht werken zijn onder andere Rijkswaterstaat, maritieme politie, Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht en Inspectie Leefomgeving & Transport.

Het werkbezoek startte met een presentatie over de Nederlandse Kustwacht waarbij zaken als (inter)nationale verplichtingen en samenwerking tussen de verschillende (inter)nationale partijen aan bod kwamen. Onder begeleiding van gastheer directeur Kustwacht, kapitein-ter-zee Ronald Blok, bezocht Koningin Máxima het Communicatie en Coördinatie Centrum en het Maritiem Informatie Knooppunt. In dit continu bemande operatiecentrum komen alle meldingen binnen van mensen die hulp nodig hebben op het water, jaarlijks zo’n 1.700 en 2.000 reddingsacties die door de Kustwacht gecoördineerd worden. Daarnaast vindt ook de handhaving van de Wet en Regelgeving op de Noordzee plaats vanuit dit centrum. Koningin Máxima sprak met medewerkers van de centra over hun werkzaamheden. Koningin

Máxima bezocht aansluitend het patrouillevaartuig Barend Biesheuvel. Deze eenheid van de Kustwacht is voornamelijk buiten de territoriale wateren van Nederland op de Noordzee actief. Ze sprak met de bemanning over hun werkzaamheden en kreeg een rondleiding aan boord. Het werkbezoek werd afgesloten op het nabijgelegen Maritiem Vliegkamp De Kooy. Dit vliegkamp, waar ook de Koninklijke Luchtmacht zetelt, is één van de twee thuisbases van de reddingshelikopters van de Kustwacht. Koningin Máxima bekeek een reddingshelikopter en het Kustwacht patrouillevliegtuig. De bemanningen van de beide luchtvaartuigen gaven een toelichting hoe de Kustwachttaken vanuit de lucht worden uitgevoerd.

Outfit: koningin Máxima droeg tijdens het bezoek een zwart broekpak van Stella McCartney en een gestreepte trui. Rode accessoires voegden wat kleur aan het geheel toe. 


Foto:  SGT Sjoerd Hilckmann/MCD


Foto:  SGT Sjoerd Hilckmann/MCD

Broekpak van Stella McCartney:

Máxima droeg het zwarte broekpak eerder tijden officiele verplichtingen in Brazilie, Wassenaar (op de foto) en Colombia. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maike

Maike

donderdag 14 sep 2017 - 12:40

Erg leuk afgestyled! Zo leuk om elke keer weer verrast te worden. Zoveel flamboyanter dan bijv Kate. Love it!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 06 sep 2017 - 13:21

Leuk pak. Vlot, modern en zonder alle gebruikelijke toeters en bellen. Heerlijk. En het (nep)haar in een staart. Ook fijn.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 06 sep 2017 - 12:11

Het broekpak staat haar prima, maar verder kan ik het niet goed zien. Welke schoenen draagt ze hier?

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 06 sep 2017 - 10:17

Ohw wat hou ik hier van! Leuk pak, mag ze van mij vaker aan. Staat haar echt goed! Helemaal leuk gecombineerd met rood en super wedges! En mooi haar, top!

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 05 sep 2017 - 23:24

Stoer!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 05 sep 2017 - 23:03

Wat een leuke outfit. Geweldige keuze. Ze mag vaker voor een broekpak kiezen. Haar zit super zo

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 sep 2017 - 21:54

Ja hoor, dit is helemaal goed! Toppie!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 05 sep 2017 - 21:20

Ik vind het ook erg leuk en stoer, staat gewoon goed voor de gelegenheid. Nette staart ook, staat mooi, alleen omdat ik weet dat het nep is toch een beetje vreemd :-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 05 sep 2017 - 20:41

Ik vind dit zwarte pak perfect gekozen. Het is immers een werkbezoek, geen officiele opening of jubileum. Combinatie met rood is leuk. Ik ben tevreden.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 05 sep 2017 - 19:26

Super! Van mij mag dit pak altijd dragen! En heel heel graag ook nog een smoking a la Yves Saint Laurent! Lijkt me haar ook geweldig staan

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 05 sep 2017 - 18:41

Ze heeft een staart in!!!! <3 Helemaal wauw en met die grote rode oorbellen is het toch weer echt een twist á la Máxima! Vind het leuk.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 05 sep 2017 - 17:29

Kom op, leuk pak toch met dat gestreepte shirt, marine look, al is het geen blauw.
Moet ze een avondjurk aantrekken?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 05 sep 2017 - 17:27

Mooi broekpak.
Lastig te vinden zo n double breasted broekpak trouwens.
Staat haar goed. Past beter bij t weer dan een jurkje. Ze mag van mij vaker kiezen voor broekpak voor inderdaad VN meetings.
Ik had dit event niet gezien in de koninklijke agenda.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 05 sep 2017 - 17:03

Slimme keuze om voor een broek en dit soort schoenen te kiezen als er op een boot gelopen moet worden. En hoewel het een pak is en het netjes zit, oogt het erg business chic. Op zich kan dat wel, het is geen optreden met veel publiek. Maar het doet mij weinig. Het is allemaal net iets te eenvoudig en te basic voor een koningin. Voor een vn-vergadering of een werkvergadering op het paleis zou ik deze combinatie beter vinden.

afbeelding van car

car

dinsdag 05 sep 2017 - 16:50

Leuk vlot...en dr nephaar al in voor vanavond...secret message dat ze gaat uitpakken?

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 sep 2017 - 16:28

Hoe weet jij nu zo snel dat dit broekpak van SM is? Herken je dan de dubbele rij knopen? Echt knap!
En ik moet respect spreken en schrijven over onze koningin, maar wat is het zo toch een stoer wijf - zeker op de foto's met zonnebril. Dit bedoel ik als een compliment, dit is echt de stijl die ik bij haar vind passen. Geen mens zou dit pak combineren met rode espadrilles, maar bij Máxima vind ik het top.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?