Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei de Republiek India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014 (zie RVD-persbericht 197, 2014). Koningin Máxima richt zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. Uit de laatste cijfers van de Wereld Bank Groep (WB) blijkt dat nu 80% van de volwassenen in India een bankrekening heeft. Een grote toename ten opzichte van de 53% in 2014. Daarnaast is de kloof in de toegang tot een bankrekening tussen mannen en vrouwen verkleind van 20% naar 6%. Aandachtspunt blijft wel het daadwerkelijk gebruik van een bankrekening, van de 80% mensen met een bankrekening maakt 48% hier geen gebruik van (WB: Global Findex 2017).

India is al jaren actief om de toegang tot officiële financiële diensten voor iedereen mogelijk te maken. Het land doet dit onder meer door beleid te combineren met één digitale openbare infrastructuur waar zowel de overheid, het bedrijfsleven als particulieren gebruik van kunnen maken. Deze zogenaamde ‘India Stack’ bestaat uit drie hoofdelementen; ten eerste een biometrisch identiteitsbewijs (identiteitsnummer gecombineerd met een vingerafdruk en irisscan); ten tweede een ‘virtueel persoonlijk betaaladres’ voor de overboeking van een salaris of ontvangst van een sociale uitkering (combinatie van identiteitsnummer, bankrekeningnummer, mobiel telefoonnummer) en ten derde de koppeling van digitale betalingssystemen, ‘interoperabiliteit’, zodat bijvoorbeeld geld overmaken naar familie via het ‘persoonlijk betaaladres’ eenvoudiger wordt. In aanvulling op de India Stack heeft de regering van minister-president Modi in 2014 het ‘Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana’ programma gelanceerd. Dit is het nationale programma voor inclusieve financiering. Het heeft mede tot doel ervoor te zorgen dat iedere familie in India toegang krijgt tot een bankrekening.

Koningin Máxima spreekt in Delhi onder meer met vertegenwoordigers van NITI Aayog, de denktank van de overheid en de ‘Indian Software Products Industry Round Table (iSPIRIT), de denktank achter de ontwikkeling van de India Stack. Ook is er een gesprek voorzien met minister-president Narendra Modi en de interim-minister van Financiën, de heer Piyush Goyal. Daarnaast spreekt zij met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties en financiële instellingen. Koningin Máxima gaat ook op veldbezoek bij een project van Aye Finance. Deze financieringsorganisatie richt zich op kleine ondernemers in een specifiek cluster, bijvoorbeeld de productie van sportartikelen. Mede op basis van digitale informatie uit het cluster beoordeelt Aye Finance of een ondernemer een lening kan krijgen die een reguliere bank niet zou geven. Aye Finance ontwikkelt ook een app ‘MAye’. Hiermee kan de ondernemer de gang van zaken in zijn bedrijf beheren, zoals aan- en verkopen, aanwezigheid van de werknemers en de status van de lening. Naast financiering krijgt de ondernemer van Aye Finance ook adviezen op het terrein van boekhouden, kennis van inkoop van ruwe materialen en afzetmarkten.

Outfit: Wie wat bewaart, die heeft wat. Dat bleek ook vandaag weer, want koningin Máxima haalde een bekende top en rok uit 2004 tevoorschijn. 

Máxima's vintage outfit komt uit de collectie van Natan en is ook nog gedragen met een rood/roze jasje. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 01 jun 2018 - 07:04

Deze jurk is niet mijn favoriet. Hooggesloten en wat flodderig aan de onderkant. Maar zomers is hij wel en als afwisseling prima te doen. De schoentjes staan er qua kleur niet helemaal bij. Ik had voor een donkerder kleur gekozen.

afbeelding van Els

Els

donderdag 31 mei 2018 - 14:29

Dat ze met dezelfde outfit door verandering van accessoires zoals de schoenen zo een nieuwe creatie weet te maken, ik vind het geweldig knap. Vaak denk ik ze heeft weer dezelfde outfit aan met exact hetzelfde hoedje, tas en schoenen, zo herkenbaar, maar dit vind ik echt een uitzondering. Geweldig gedaan.

afbeelding van zara

zara

donderdag 31 mei 2018 - 06:33

Die gele schoentjes en het tasje, echt héél mooi! En de jurk komt zo, zonder verdere opsmuk met jasjes of hoeden, ook veel beter tot z'n recht. (En wat een geweldige sfeer daar!)

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 30 mei 2018 - 16:40

Ik zag op andere foto's dat ze hier later keihoge hakken bij aan had. Dat doe je toch niet in een land waar de mensen meestal kleiner zijn! Ze leek wel een reus op sommige foto's.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 30 mei 2018 - 12:00

Wat leuk dat ze deze weer draagt! Kleuren kunnen prima, model is ok en de strikkraag helemaal in!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 30 mei 2018 - 11:51

Wat leuk om zo’n “oude” jurk terug te zien!
Hij zal wel wat ingenomen zijn, want ze is toch echt een heel stuk slanker nu.
Overigens vond ik de ronde toet van Maxima ook heel mooi.....

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 30 mei 2018 - 11:43

Vandaag weer de Natan dame in donkerblauw met (overigens mooie) parels en hoge plateauzolen.. Op zich mooi maar niet voor dit bezoek. Ik vond het net zo lekker gaan de afgelopen twee dagen :-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 30 mei 2018 - 12:02

waar gezien Jens?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 30 mei 2018 - 11:41

Sluit me aan bij Doro. Zo zie ik haar graag.
Zelf ook alle gegolfde, ongelijke, a-symmetrische jurken en rokken lang geleden verbannen uit mijn kast maar deze vind ik gewoon goed.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 30 mei 2018 - 11:33

Leuke outfit. Ook de schoenen die passen daar goed bij.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 30 mei 2018 - 11:29

Opnieuw erg leuk. Beetje appels met peren vergelijken maar ze komt hier beter voor de dag dan tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 30 mei 2018 - 09:35

heel mooi ,ik heb het een tijdje geleden nog geschreven dat ik vind dat ze vroeger mooiere kleding droeg dan bedoel ik echt voor 2012 nu met de kleuren is het ook wel zo dat de lichtinval belangrijk is .
Ik heb een rok die ik in Belgie in juni bij mooi weer droeg en die mooi oogde ,ik nam hem enkele dagen later mee naar zuid Frankrijk wat een hele andere lichtinval heeft door de omgeving en die kleuren stonden voor geen meter echt lelijk hier in Belgie is de achtergrond toch grijzer de straatstenen en huizen en in Franrijk met de rotsen is alles witter zo is Parijs ook veel lichter dan Brussel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 30 mei 2018 - 09:45

Wat leuk! Goed gevonden.
ik zou helemaal gek worden met al die mensen om me heen....
Zij krijgt hier energie van en blijft gefocust.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 30 mei 2018 - 07:54

Leuk hoor, dat ze zo'n jurk na zo veel jaren nog weet te vinden. Kan nog prima! Gele schoentjes staan er op zich goed bij, maar ik blijf ze niet mooi vinden...

Met het witte jasje (wat ik ook ERG graag nog eens zou zien!) vind ik het ook leuk staan, maar de 2006 versie is inderdaad wel erg gedateerd.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 30 mei 2018 - 07:29

Dat is nou toch wel weer heel leuk, ik zou deze rok allang weg hebben gegooid, die ongelijke zoom is zo gedateerd. Maar ik ben blij dat ze het niet heeft gedaan want dit heeft niets met mode te maken maar gewoon met iets wat haar heel goed staat en echt een geslaagde outfit is. Pleidooi tegelijk om niet meer van die torenhoge schoenen te dragen want dit staat hartstikke charmant. Ik heb het hier al vaker gezegd (en anderen ook);Draag alsjeblieft alleen het geen wat bij je persoonlijkheid draagt, al het andere is een mismatch. Dus lekker de haren los en met een flinke dosis Zuid Amerikaans flair voortaan gekleed.
Ditch Natan’s glimmerijen en unifompjes

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 30 mei 2018 - 07:10

Drie maal is scheepsrecht, alweer een geslaagde outfit.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 30 mei 2018 - 06:56

Mooie armen :)
Ik vind dit geweldig (mooie kleuren en print, en model staat haar fantastisch), tot de zoom (antipathie asymmetrische zoom, was jong ten tijde van de ophaalrok, vandaar).

Wat ziet ze er trouwens steeds beter uit. Dat doet me goed!

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 29 mei 2018 - 23:16

14 jaar maar nog steeds leuk! Mooi gecombineerd met de gele schoenen.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 29 mei 2018 - 23:10

En zoals vandaag gedragen is mijn favoriet staat veel mooier zonder jasje.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 29 mei 2018 - 23:08

Wat een super gave jurk. Hij is zo fleurig en Maxima straalt er in. Top!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 29 mei 2018 - 22:05

Wat een goed hergebruik!
En dit is de leukste versie en geinig met de gele platte schoenen.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 29 mei 2018 - 22:52

Ik vind die schoentjes dus helemaal het einde. Zelf heb ik een soortgelijk paar in het zwart van de H&M, een aantal jaar geleden gekocht, maar mijn voeten sterven af na een half uur als ik ze draag. Iemand een idee waar ik een soortgelijk paar kan kopen dat wel lekker zit?

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 30 mei 2018 - 09:48

Ja Linda ik zat ook al op Zalando, maar helaas allemaal net niet.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 29 mei 2018 - 23:13

Ferragamo? Sorry flauw grapje!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 30 mei 2018 - 09:49

Suzanne, daar heb ik ook al gezocht haha.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 29 mei 2018 - 21:54

De jurk wordt recht gedaan! Ik herken de stijl van 2006 overigens wel. Ooit droeg ik een mooi gebloemd rokje met een leren jasje en een soort kruising tussen ketting en shawl van kant over het jasje. Het rokje ging al snel weg , het jasje pas onlangs en de ketting heb ik nog. Het kan soms spannend zijn om contrasten toe te passen maar het blijft riskant. Ik draag namelijk nooit gebloemde kleding en dan voel je je er niet in thuis. Ik denk dat maxima zich veel minder in die jasjes thuis voelde.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 29 mei 2018 - 21:52

14 jaar oud! Mooi! En kijk eens wat een verschil in kleuren qua stof....het is maar net hoe een foto gemaakt wordt blijkt wel weer.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 29 mei 2018 - 21:52

Enig!!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 30 mei 2018 - 07:50

Wat een geweldige outfit! Daarom vind ik Mäxima zo leuk, ze weet ons steeds weer te verrassen met outfits van jaren geleden. Wat staat dit model en deze kleuren haat geweldig. Leuk met de platte schoenen, alhoewel ik het plaatje uit 2006 ook erg kan waarderen. Van mij mag deze outfit snel weer herdragen worden en niet weer 12 jaar in de kast blijven.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 29 mei 2018 - 22:18

Goed verwoord Anneke, helemaal mee eens.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 29 mei 2018 - 21:39

Wat een prachtige kleuren van de jurk passend bij India.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 29 mei 2018 - 21:38

Ze ziet er alweer goed uit! En deze jurk komt nu 100 keer beter tot zijn recht dan de andere keren dat ze hem droeg. Wat een wereld van verschil zeg. Top!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 29 mei 2018 - 22:25

Helemaal mee eens!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 29 mei 2018 - 22:25

Helemaal mee eens!

afbeelding van XX

XX

dinsdag 29 mei 2018 - 21:34

Het is geen jurk, maar een top met een rok geloof ik. (Kijk maar naar de foto met het witte jasje uit 2004, daar wordt alleen de rok en niet de top gedragen.)

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 29 mei 2018 - 21:49

Wat een schitterende jurk. Vraagt erom vaker gedragen te worden. Vind ook de gele platte schoentjes er leuk bij staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 30 mei 2018 - 12:54

Op de foto’s van het bezoek aan de minister van Buitenlandse zaken (New my Royals) is te zien dat ze haar schoenen verwisseld heeft. Leuk die hippe schoenen weer te zien en dat het inderdaad een rok en top zijn.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?