Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 13 tot en met woensdag 15 mei de Federale Democratische Republiek Ethiopië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Ethiopië heeft eind 2017 een nationale strategie gelanceerd om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Ethiopië op uitnodiging van de regering. Circa 65% van de volwassen Ethiopiërs heeft nog geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden (Global Findex 2017). Hierdoor worden zij beperkt in hun mogelijkheden om te investeren in hun toekomst en om zich te kunnen beschermen tegen onverwachte financiële tegenvallers. Met name vrouwen en mensen in afgelegen landbouwgebieden hebben het minst toegang. De regering van Ethiopië ontwikkelt momenteel beleid om de economie te stimuleren. Inclusieve financiering is één van de instrumenten om dit te bereiken. Koningin Máxima spreekt onder anderen met regeringsvertegenwoordigers, VN ontwikkelingspartners en de private sector over hoe dit gerealiseerd kan worden. Aandachtspunten zijn onder meer de verbetering van digitale toepassingen in financiële diensten, betere netwerkverbindingen, en de ontwikkeling van een nationaal identiteitsbewijs.

Koningin Máxima start haar bezoek bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en de private sector. Verder heeft zij gesprekken met de minister van Financiën, Ahmed Shide, de minister van Innovatie en Technologie, dr. Getahun Mekuria en de gouverneur van de National Bank of Ethiopia, dr. Yinager Dessie. Ook zijn er gesprekken voorzien met de president van Ethiopië, mevrouw Sahle-Work Zewde en minister-president dr. Abiy Ahmed.

Koningin Máxima gaat daarnaast op veldbezoek. Zo spreekt zij met boeren die gerst leveren aan bierbrouwerij Habesha. De brouwerij geeft hen gedeeltelijke voorfinanciering in de vorm van zaaigoed, kunstmest en landbouwadviezen. De boeren betalen dit terug met een deel van de oogst. Verder koopt de brouwerij gegarandeerd de rest van de oogst op. Dit businessmodel draagt bij aan verhoging van de opbrengst en hogere inkomsten van de boeren.

Het tweede veldbezoek richt zich op de verschillende digitale financiële ‘Hello’ diensten van de onderneming BelCash. In Ethiopië wordt 12% van de betalingen digitaal gedaan. Mensen staan vaak uren in de rij om hun rekeningen te betalen of om geld op te nemen. Via het mobile money platform HelloCash kunnen klanten bij een agent geld storten op een rekening en ook ter plekke digitaal betalingen doen. Een ander product is HelloSolar. Dit is een draagbare elektriciteitsvoorziening met zonnepanelen. Klanten betalen via hun mobiele telefoon voor de energie die zij afnemen. Circa 57% van de Ethiopiërs heeft geen elektriciteitsaansluiting wat hen beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Koningin Máxima bezocht Ethiopië ook in december 2013 namens de VN. Dat deed zij samen met de VN voedsel- en landbouworganisaties FAO (Food and Agriculture Organization), IFAD (International Fund for Agricultural Development) en WFP (World Food Programme). Zie RVD-persberichten 278 en 320, 2013. In de tussenliggende jaren heeft zij regelmatig contact gehouden over de voortgang van inclusieve financiering. Dit jaar, tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos, had zij een ontmoeting met minister-president dr. Abiy Ahmed en tijdens de Springmeetings in Washington sprak zij met de centrale bank gouverneur dr. Yinager Dessie en de minister van Financiën Ahmed Shide.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie adviseert zij de secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Outfit: koningin Máxima draagt bij aakomst haar gebruikelijke 'reisoutfit': een zwarte blouse met gouden accenten + een zwarte pantalon en een mantel van Chloé. 


Foto: Monarchy Press 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

De Koningin bij aankomst in Ethiopië:

Mantel van Chloé: 

Het merk van Máxima's loafers is ook bekend: Banana Republic. Het nummer 302 verwijst naar de nummering van ons eigen systeem.

De kledinghoes die werd uitgeladen bij Máxima's aankomst belooft veel goeds: 


Foto: Monarchy Press 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 14 mei 2019 - 15:04

Nette reisoutfit hoor, zeker als je gelijk door moet naar een gesprek. Het valt met de foto's op Daily Mail wel opeens op dat ze altijd wel veel make-up moet dragen, zo anders als ze er op sommige foto's uit ziet. Maar misschien ben ik dat niet gewend, ik gebruik zelf nooit veel make-up.

afbeelding van Jana

Jana

dinsdag 14 mei 2019 - 13:44

Hallo Josine, bedankt voor de bijgevoegde en getailleerde informatie bij het bezoek van Koningin Maxima aan Ethiopië. Mijn complimenten. Tenslotte gaat niet om de kleding die ze er draagt, dat is leuk meegenomen om naar te kijken. Het gaat om de werkzaamheden die ze daar verricht en waarmee ze het land helpt en Nederland ook perfect op de wereld kaart zet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 14 mei 2019 - 15:29

Hoi Janna,

Graag gedaan. Het gaat inderdaad in de eerste plaats om de inhoud van het bezoek, al speelt kleding wel een zeer belangrijke rol op deze website. En discussies over de inhoud van het bezoek zijn altijd welkom. Al haak ik af zodra de discussie over de economie van Ethiopië gaat ;) Discussies over bijzaken zijn weer een ander verhaal en zijn in bepaalde mate ook zeker welkom. Maar als een bepaalde bijzaak voor de dertigste keer aan bod komt, hou ik met terughoudendheid wel het stopbord omhoog. Mkm moet een plaats van ontspanning zijn en geen website waar je kramp van in je kaken krijgt. En die scheidslijn is soms flinterdun en in de meeste gevallen ook nog eens persoonlijk. Het valt soms niet mee om het allemaal goed te doen ;)

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 14 mei 2019 - 13:47

Josine heeft nou net gezegd op de pagina van dag 2 dat het op deze website juist wél over de kleding gaat en niet over andere zaken.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 14:14

Niet iedereen scrolt verder naar pagina 2, Lina. Overigens zie ik nergens staan dat het hier helemaal niet over andere zaken gaat. Misschien is het goed om het modereren aan ons over te laten...

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 14 mei 2019 - 14:30

TWOR, ik bemoei me niet met het modereren, ik vertel wat Josine heeft geschreven, en iets wat ze al ontelbare keren heeft gezegd, om het bij mode te houden op deze website. (Ik heb het trouwens over dág 2, niet pagina 2 )

Zie hier:

Josine Droogendijk
dinsdag 14 mei 2019 - 12:46
Dat is inderdaad ontelbare keren gebeurd, maar dit onderwerp is inmiddels ook al ontelbare keren aan bod gekomen. Zullen we het bij mode houden?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 16:33

Dag 2 of pagina 2, so what. Ik denk dat je de strekking van mijn bericht prima begrijpt, maar ook ik vergis me af en toe. Zoals je kunt lezen, Josine heeft gereageerd op Jana, mag hier wel degelijk over andere dingen geschreven worden. Het is soms echter de toon die de muziek maakt en de cassettebandjeslook (oftewel de h van herhalen) wat het probleem is. Maar dat probleem kun je met een gerust hart aan ons over laten. Als wij daar iets van willen zeggen, dan doen we dat heus wel. Mocht je verder willen praten, graag een mailtje sturen. Voor nu lijkt het me goed om het op deze plaats hierbij te laten.

afbeelding van Jana

Jana

dinsdag 14 mei 2019 - 13:41

Hallo Josine, bedankt voor de bijgevoegde en getailleerde informatie bij het bezoek van Koningin Maxima aan Ethiopië. Mijn complimenten. Tenslotte gaat niet om de kleding die ze er draagt, dat is leuk meegenomen om naar te kijken. Het gaat om de werkzaamheden die ze daar verricht en waarmee ze het land helpt en Nederland ook perfect op de wereld kaart zet.

afbeelding van JAusten

JAusten

dinsdag 14 mei 2019 - 13:35

Well, I think that you already have the jacket Josine, it is from Chloé.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 14 mei 2019 - 15:31

Oeps, dan ben ik die vergeten. Uitgestelde zwangerschapsdementie ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 16:57

Dat argument mag je voorlopig nog gebruiken hoor, dat duurt altijd wel ff voor dat over is ;).

afbeelding van JAusten

JAusten

dinsdag 14 mei 2019 - 16:23

Poor you :) cheer up it won't last :) Happy to hear for you !

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 14 mei 2019 - 19:14

Gaat het serieus over dan? Mijn kinderen zijn nu 7 en 4 en ik heb er nog steeds last van.... ;-)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 22:41

Nou eh... ik ben er na 2,5 jaar ook nog steeds niet af, dus ik weet het inderdaad ook niet of het wel over gaat haha. Maar misschien is het ook gewoon de drukte van je toenemende gezin, en meer ballen die je in de lucht moet houden, waardoor er wel eens wat langs je heen gaat. Dan maar gewoon denken: we zijn mens, en geen computer ;).

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 14 mei 2019 - 22:19

Hahaha. Je krijgt er zoveel voor terug he ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 14:15

Ha JAusten. Heb je toevallig een foto van deze jas? Zo ja, zou je die naar me willen mailen? Kan het online nl niet vinden. Thanks!

afbeelding van JAusten

JAusten

dinsdag 14 mei 2019 - 14:26

sent, right now :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 14 mei 2019 - 22:42

Super, thanks.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 14 mei 2019 - 11:33

Prima reisoutfit. Netjes, zakelijk, comfortabel en zonder poespas.

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 14 mei 2019 - 10:22

Ze blijft een prachtige vrouw. Met of zonder make-up. Zwart is niet haar beste kleur, maar dit is een prima outfit om mee te reizen. Ik vind de schoenen een beetje lomp staan. Het oogt groot en zwaar. Misschien komt het door de combinatie met haar broek. Haar haren in een paardenstaart vind ik heel netjes ogen.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 14 mei 2019 - 10:04

Ik hou hiervan, zakelijk en netjes, het haar zit leuk en de broek zit heel mooi, smalle pijpen wat haar erg goed staat, het zal een lange reis zijn geweest aan haar vermoeide gezicht te zien maar zoals altijd verbergt ze dat door haar stralende lach en zoals op de foto’s van daily mail te zien is, is ze een geïnteresseerde gesprekspartner. Ik vind haar heel professioneel overkomen. Ze teert vast nog op de heerlijke tijd met haar gezin in Sevilla.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 14 mei 2019 - 08:40

Dit is gewoon koningin Máxima, op weg naar haar werk.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 14 mei 2019 - 06:36

Leuke reisoutfit. Lachen om Maxima eens uit een gewoon busje te zien komen ipv die imposante luxe auto's

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 13 mei 2019 - 23:42

Loafers, een min of meer zakentas (er bestaan leukere of mooiere) en zakelijke kleding met een staartje, ik ben tevreden met deze aankomst! Uiteraard benieuwd naar de vervolg kleding.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 13 mei 2019 - 22:28

De kleding tas v net a porter “ belooft veel goeds” wordt hierboven geschreven........, vlgs mij gaat het bij dit soort bezoeken én zeker naar dit soort landen niet over kleding. We hebben
allemaal genoten van
Sevilla, maar dit is totaal iets anders .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 mei 2019 - 23:20

Het gaat niet alleen om kleding, want anders zou die lap tekst er niet boven staan. Maar de kledingkeuzes van Máxima spelen wel degelijk een rol, zeker op een website als MKM. Dat spreekt voor zich, toch?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 mei 2019 - 08:36

Perfecte reactie

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 13 mei 2019 - 22:27

Maxima ziet er goed uit. Gelukkig nu eens een normale broek aan en niet zo’n slecht zittende met wijden pijpen. En ook platte schoenen, prima.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 13 mei 2019 - 22:27

Nou, 1 ding weet je wel Josine, mocht de outfit nieuw zijn, dan kun je bij Net a Porter zoeken. Overduidelijk haha.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 13 mei 2019 - 22:13

Leuk, de haarklemmen om de hengels van haar tas. Zo lekker herkenbaar ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 13 mei 2019 - 21:55

Ze ziet er goed uit! Haar netjes.
Ben benieuwd welke kleding er mee is gegaan. En wat een grote handtas, welk merk Jeroen?
Ik wens haar succes

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 14 mei 2019 - 01:55

De tas is van MZ Wallace en heeft Maxima al heel wat jaren. Ook Mabel heeft zo’n tas in een iets andere/kleinere uitvoering.
Josine heeft er ooit (heel lang geleden) over geschreven.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 14 mei 2019 - 15:41

Oh, heeft ze nu het model uit jouw link Siobhan?
Dan is het een ander model dan ik bedoel en is deze misschien wel nieuw.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 15 mei 2019 - 21:25

Nee die van Maxima heeft 2 grote vakken voorop dus het zal denk ik degene zijn die ze al had.
Het is een mega collectie tassen ...ook in leuke kleuren.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 13 mei 2019 - 21:08

Ongelofelijk hoe anders Maxima oogt zonder de zware oog make up. Ik zou haar denk ik zo voorbij lopen!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 mei 2019 - 08:37

Nou he! Dat is misschien ook precies de bedoeling.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 13 mei 2019 - 20:50

Wat leuk. Een bezoek aan bijzonder Ethiopië. Mooie reiskleding en leuk het haar in een staart. Dit soort bezoeken is Máxima op haar best. Ik kijk er nu al naar uit.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 13 mei 2019 - 20:26

Alle reacties op een video van een dansende Maxima in Sevilla zijn verplaatst (deels met meerdere reacties tegelijk, i.v.m. de enorme hoeveelheid reacties) naar de juiste log. Graag in deze log reacties op haar bezoek aan Ethiopië. Een beetje afdwalen is uiteraard geen probleem, maar we hadden bijna een pagina vol reacties, terwijl er gewoon al een log over dit onderwerp bestond. Volgende keer graag in de juiste log proberen te plaatsen, dat scheelt ons behoorlijk ;). Dank u!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?