Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn woensdag 31 oktober aanwezig bij de buitengewone vergadering van de Raad van State ter gelegenheid van het afscheid van vice-president Donner. De vergadering vindt plaats in de Volle Raadszaal van het gebouw van de Raad van State aan het Binnenhof in Den Haag.

De Koning is voorzitter van de Raad van State. Hij bekleedt een ceremoniële functie. Koningin Máxima heeft zitting in de Raad van State. De dagelijkse leiding is in handen van de vice-president. De heer J.P.H. Donner bekleedt deze functie sinds 1 februari 2012. Met ingang van 1 november treedt de vice-president terug vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van 70 jaar. Met ingang van die datum wordt hij opgevolgd door de heer Th.C. de Graaf. Tijdens de buitengewone vergadering houdt minister-president Rutte een toespraak en vice-president Donner zijn afscheidsrede.

De Raad van State is adviseur van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur en is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Deze taken worden uitgevoerd door twee afzonderlijke Afdelingen, de Afdeling advisering en de Afdeling bestuursrechtspraak. De vice-president is voorzitter van de Afdeling advisering, die bestaat uit 20 staatsraden. De vice-president is niet inhoudelijk betrokken bij het werk van de Afdeling bestuursrechtspraak. Deze heeft een eigen voorzitter, een functie die sinds 1 mei 2017 wordt bekleed de heer B.J. van Ettekoven. De afdeling bestuursrechtspraak bestaat uit 50 staatsraden.

Bij de Raad van State werken ruim 600 medewerkers die de staatsraden ondersteunen in hun werk als wetgevingsadviseur of hoogste bestuursrechter.

Outfit: koningin Máxima draagt een beige top met strik en een grijze pantalon. Een opvallende keuze, want hoeden en pantalons combineer je doorgaans niet met elkaar. 


Foto: PPE/Nieboer 

Ik vermoed dat Máxima's nieuwe top een ontwerp is van modehuis Natan:

De grijze pillbox kennen we van de uitreiking van de Militaire Willemsorde: 


Foto: PPE/Nieboer 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Aaltje73

Aaltje73

woensdag 14 nov 2018 - 11:36

In tegenstelling tot velen vind ik deze kleding gewoon mooi staan. En die broek.....misschien vanwege de buikklachten?

afbeelding van Sandra

Sandra

donderdag 01 nov 2018 - 21:00

Het lijkt alsof mevrouw Donner en minister Ollongren beiden een jurk van Natan dragen. De halslijn is nagenoeg identiek. Gelukkig heeft Máxima niet voor een soortgelijk jurkje gekozen dit keer.....
Maar daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik de door haar gekozen combinatie mooi vind.......

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 01 nov 2018 - 18:58

Die vinden korte mouwen een “ divine winter outfit”.
Tja ;-)

afbeelding van Carlaz

Carlaz

donderdag 01 nov 2018 - 17:15

Ik vind de top wel leuk. En de kleurencombinatie ook. Het model van de broek vind ik persoonlijk niet mooi. Het hoedje daarentegen misstaat niet. Ik geef 't geheel een klein zesje.

En ik kan me niet voorstellen dat meneer Donner het als beledigend ervaart, dat onze koningin een te wijde broek draagt.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 01 nov 2018 - 16:22

Goed gezegd Josine! Er worden soms wel heel ‘zware’ woorden gebruikt. :-(

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 01 nov 2018 - 17:45

Toevallig. Ik zit net enkele reacties te lezen en het viel me op dat sommige reacties wel heel scherp zijn. Ik hoopte al dat je erop zou reageren, Josine.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 01 nov 2018 - 15:45

Dames, het is wel duidelijk dat deze look niet in de smaak valt en dat begrijp ik volkomen. Wel wil ik jullie vragen om vergaande conclusies over Máxima's persoonlijkheid achter wegen te laten. Laat gezelligheid en respect de boventoon voeren. Dank jullie wel!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 01 nov 2018 - 20:47

Oef, dit is echt een misser, totaal niet passend bij de gelegenheid. De wijde broek met omgeslagen pijpen kan ik echt niet mooi vinden.Een mooie kokerrok zou veel beter bij de top en de pillbox passen en korte mouwen in november... nou nee. Maxima draagt overigens vaker kleding die niet bij het moment past.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 01 nov 2018 - 14:29

Morgen bezoek Máxima de zelfmoord preventie hulplijn organisatie. Het zal confronterend voor haar zijn maar wat belangrijk dat zij daar aanwezig is. Ik kan mij voorstellen dat lotgenoten zich gesterkt voelen door haar komst. Ik vermoed dat ze een grijskleurig ensemble draagt. Niet te opvallend in ieder geval.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 01 nov 2018 - 14:33

Óf ze gaat juist heel fleurig gekleed om wat vrolijkheid te brengen, dat kan ook :)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 01 nov 2018 - 14:28

Dat velen er toch zo’n plezier in hebben om een ander de maat te nemen qua stand van schouders en schoenen, manier van lachen enzovoorts enzovoorts.
En dat je daar dan plezier aan beleeft.
Echt niet te geloven zeg, get a life zou ik zeggen.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

donderdag 01 nov 2018 - 17:18

Ik sta ook niet altijd even charmant op de foto.
En ik ben maar wát blij dat ik dat niet zo vaak hoef als Maxima. Met al die kritische blikken.

Ik denk dat ik zou weigeren om nog naar buiten te gaan!

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

donderdag 01 nov 2018 - 15:50

Helemaal mee eens

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 01 nov 2018 - 14:12

Deze outfit was nog te redden geweest als er een leuke flaphoed bij gedragen werdt en een smalle kokerrok..
Dit is helemaal uit zijn verband getrokken. Klopt helemaal niets van..
Ik snap niet dat Maxima er zo bij kan lachen. Ik zou me zeer ongemakkelijk in voelen.

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 01 nov 2018 - 13:28

Ik vind het geheel wel mooi, dat tere cremige zachtroze bij wollig grijs, prachtige kleurcombinatie. En dan die wat zwaardere stoffen, zowel in de broek als in de top als in het dopje. Je ziet dat er ook over de accessoires is nagedacht, alles is qua kleur netjes afgestemd, schoenen, parels, dopje, armband. Ik had alleen het haar graag iets anders (misschien halfvast?) willen zien. En op sommige foto's zijn de panda-oogjes niet zo mooi 'gefade'. Maar ik begrijp serieus niet hoe dit beschamend of onwaardig kan worden genoemd, dat zijn zware woorden hoor! Alsof de koning dat zou toelaten, gelof ik niets van....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 01 nov 2018 - 15:41

Ik vind het verre van flatteus, maar vind omschrijvingen als 'minachting en beschamend' ook veel te zwaar. Als elke kledingmisser van mij zou worden betiteld als minachting, zou ik een heel minachtend persoon zijn ;)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 01 nov 2018 - 11:30

Misschien dat de rest nog in de was zat van de vakantie in Griekenland. Haha! Nee zonder dollen, volgende keer zal ze vast weer plussen!

afbeelding van Els

Els

donderdag 01 nov 2018 - 11:13

Naar een officieel afscheid van een heer die in de Nederlandse politiek zo veel betekend heeft en altijd onberispelijk gekleed is, hoor je respectvolle kleding te dragen. En nee, dat is geen flutbroek van jaren oud. Had ze bij de top en hoedje een mooie kokerrok gedragen, dan was ze respectvol naar de jubilaris toe geweest. Wat ze nu uit de kast getrokken heeft voor deze gelegenheid is werkelijk beschamend.

afbeelding van Fee

Fee

donderdag 01 nov 2018 - 00:01

De foto op deze homepagina, waar ze met z'n vieren staan, valt me op dat Maxima gedeeltelijk voor de heer Donner gaat staan. Klopt dat wel? De koning houdt zijn linker schouder vanzelfsprekend wel iets achter de heer Donner. De heer Donner stond vanmiddag toch in het middelpunt?
Ook hier weer; het staat eleganter wanneer Maxima haar voeten tegen elkaar aan zet. Met de benen wijd, dat kan wanneer ze plantjes poot in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Lijkt me niet zo mooi voor een officieel fotomoment.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 01 nov 2018 - 04:34

Ik vind dit type kleding duizend maal leuker dan de jurken die ze doorgaans draagt. Onderkant broek niet zo mooi, alsof er een stuk is aangezet (de geruite broek was beter geweest), maar wijd over wijd vind ik prachtig! En het staat haar goed, al had het truitje een fractie korter gemogen. De peeptoes vind ik er goed bij staan.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 31 okt 2018 - 23:45

Ik vind dit type kleding duizend maal leuker dan de jurken die ze doorgaans draagt. Onderkant broek niet zo mooi, alsof er een stuk is aangezet, maar wijd over wijd vind ik prachtig!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 31 okt 2018 - 23:24

In t NOS journaal zie je haar aan tafel zitten. En dan ziet het er goed uit.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 31 okt 2018 - 23:13

Ik ben verschillende keren terug gekomen om te kijken wat er nou niet klopt, waarom het zo’n raar geheel is. Buiten dat ik (en velen anderen) het écht niet mooi vindt dat zowel broek als top wijd zijn is het voor mij het hoedje wat er totaal niet bij past.
Dat hoedje hoort bij een keurig mantelpakje, niet bij een broek.
Als ze hier zo’n grote hoed met opstaande rand bij had gedragen had het beter geklopt, was het meer één geheel geweest omdat zo’n grote hoed vlotter en “losser” van stijl is bij een broek.
De “koninginnestijl” handschoenen passen er ook niet bij, dat hoort ook bij een jurk.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 31 okt 2018 - 22:44

Waarom niet de ruitjesbroek? Die vind ik prachtig. Hoed met broek vind ik prima kunnen.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

woensdag 31 okt 2018 - 22:23

Wat een onelegant plaatje.....zo`n broek is veel te zakelijk, de kleuren m.i. ook, maar de afwerking en opsmuk dan weer niet ( handschoenen, hoedje)......om nog maar te zwijgen over die lelijke schoenen. Ik denk dat Beatrix wijselijk haar mond houdt als het op kritiek op haar schoondochter aankomt, maar W.A. zou toch best eens kunnen ingrijpen, zeker als het zo`n belangrijke bijeenkomst betreft; ( zonder daarbij overigens afbreuk te willen doen aan andere bijeenkomsten). Kleding van de hofdames, Josine, inderdaad een erg leuk idee !

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 31 okt 2018 - 21:12

Gelukkig is bijna iedereen het er over eens dat deze combinatie niet mooi is. Hoeden bij een pantalon vindt ik sowieso al niet passen en dan die wijde broek en top. Ik snap deze keuze echt niet.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 31 okt 2018 - 21:08

De heer Donner verdient een waardige koningin op zijn feestje en niet dit allegaartje van alles wat we hier het afgelopen jaar hebben verguisd. Wijd-op-wijd, peeptoes met plateauzool, korte mouwen op een frisse herfstdag, los haar met een hoedje dat niet matched bij de pantalon, handschoenen en niet te vergeten een knuffel ditmaal op haar schouder. Wat is er mis met een jurkje met langere mouw. Daar heeft ze er toch ook genoeg van.

De pantalon wil ik best nog eens terugzien met een strakker gesneden top bij een vn-bezoek of een casual werkbezoek waar ze veel moet bukken/bewegen. De top doet qua kleur niets voor haar.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 31 okt 2018 - 20:04

Ik kijk nog eens naar de foto waarop ze met zn 4en staan. Máxima is echt underdressed. Iedereen mooi in pak maar Máxima in een zak. Hoe kan dit nou terwijl ze zoveeeeeel moois heeft! Ik wil jullie overigens attenderen op de actie 'minderen voor kinderen' van Linda de Mol. Prachtig initiatief. Zag ik net bij DWDD

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 31 okt 2018 - 20:06

Ik ben een groot fan van Linda de Mol, zeker ook vanwege haar inzet voor kinderen. Mooie actie, ik ga zeker meedoen.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 31 okt 2018 - 19:51

Merel123 ... haar schoonmoeder is vast véél te verstandig om daar iets over te zeggen, die houdt haar mening voor zich. Denk je ook niet? Zou ik ook doen ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 31 okt 2018 - 19:57

Oei ja, dat hoop ik ook. Kritiek van een schoonmoeder komt over het algemeen harder aan dan kritiek van je bloedeigen moeder.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 31 okt 2018 - 19:43

Afschuwelijk..ik geloof mijn ogen niet. Wat een combinatie: flodderbroek met een pillbox, open schoenen en handschoenen. En naast haar loopt W-A, geheel gekleed zoals het hoort.

afbeelding van Laura1972

Laura1972

woensdag 31 okt 2018 - 19:40

De kleurencombinatie vind ik fris ogen, maar het model van de top en pantalon passen niet mooi bij elkaar. Een nauw aansluitende pantalon of rok had een mooier plaatje opgeleverd.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 31 okt 2018 - 19:35

Ik kan dit ook niet mooi vinden.
Voor een receptie trek je een leuke jurk aan, of pakje. Desnoods een keurig broekpak.
Maar in elk geval doe je je best om er representatief uit te zien.
Maar weer uitkijken naar de volgend gelegenheid, nieuwe kansen!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 31 okt 2018 - 18:56

Zomaar een gedachte, zou WA nooit eens zeggen van “schat dit vind ik echt niet mooi”

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 31 okt 2018 - 19:05

Ja vraag ik me ook wel eens af.
Maar ook wat haar schoonmoeder hier van vindt en of ze er wel eens iets over zegt.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 31 okt 2018 - 18:15

Wat een aanfluiting deze outfit en minachting voor de heer Donner zeg om zo bij zijn afscheid te verschijnen. Zo doe je dat toch niet bij zo'n afscheid. Voel een soort plaatsvervangende schaamte of zoiets.

afbeelding van Christal

Christal

woensdag 31 okt 2018 - 21:01

Och het is misschien mijn smaak niet, maar om het nu een aanfluiting te noemen of minachting, poeh dat vind ik nogal aanmatigend. We hebben het over kleding, he

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 01 nov 2018 - 11:26

Dat zeg je helemaal goed: het gaat over kleding. Door kleding kan je juist je respect naar een ander tonen.
Kleren maken de man, in dit geval de vrouw. Als ik voor mezelf spreek mis ik in deze outfit een gebaar van respect: een vormeloze flodderbroek, slordige haren + de combi hoed, blouse, broek en schoenen matcht totaal niet. Echt, ik schaam mij.

afbeelding van Fee

Fee

woensdag 31 okt 2018 - 20:28

Inderdaad. Dit is erg! De heer Donner heeft een enorme staat van dienst voor ons land. Een zeer respectabel man en die altijd tip-top gekleed gaat.
Dit lijkt zeker op minachting. Ik voel eveneens plaatsvervangende schaamte.
Hoe erg: ordinaire peep-toes met plateauzolen. Leren (?) handschoenen bij korte mouwen, wie doet dat nou?
Blote armen eind oktober. Geen nette jurk of rok tijdens een receptie bij het hoogste staatsorgaan in Nederland. Wel een veel te wijde broek. Ik vraag me vaak af, zegt WA hier niets van? Of durft hij niet?
Vanmiddag was ik op een event van werkgevers en werkzoekenden. Niemand liep buiten of binnen met korte mouwen, peep-toes en plateauzolen. Ook dan kleedt elk zich met aandacht. Dat kan Maxima wel, want ze liet dat vorige week zien bij het staatsbezoek in Engeland. Laat ze dat dan ook doen wanneer ze als vrouw van de koning in het openbaar verschijnt. Mogelijk klink ik te normatief, maar meer besef van decorum is gewenst.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 31 okt 2018 - 18:11

prachtige armband

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 31 okt 2018 - 21:22

Hahaha

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 31 okt 2018 - 17:58

Wat een vreselijk combi zeg. Dit maakt Maxima breed. De schoenen snap ik niet, eind oktober. Verder geef ik geen commentaar op deze combi.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 31 okt 2018 - 17:56
afbeelding van elise1

elise1

woensdag 31 okt 2018 - 17:40

Vreemd. Wijde floeperd van een broek met erg lelijke omslagen aan de onderkant, ook nog een wijde top van onbestemde kleur erbij (wijd op wijd) , haar ordi-peeptoes maar weer eens voor de dag gehaald, en niet naar de kapper geweest. En ze moet de ramen nog zemen, haha. Inderdaad Doro, waarschijnlijk zo weggelopen van die klus. Kortom: ff niet haar dag. Jammer, kennelijk haar kruit verschoten in Engeland. Maakt ons weer benieuwd naar de volgende keer toch?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 31 okt 2018 - 17:18

Niets mis mee als de broek een slanke pantalon of liever nog een kokerrok was geweest. Blote armen vandaag prima.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 31 okt 2018 - 17:09

Wat slaat Máxima hier de plank mis! Hier laat ik het verder bij.

afbeelding van car

car

woensdag 31 okt 2018 - 16:53

Eens in de zoveel tijd moet ik het 'L' woord gebruiken: Lelijk!
●● Ik had veeeeel liever de set gezien die ze droeg bij het huwelijk van carlos en annemarie●● ook niet mijn smaak maar et stond wel veel mooier dan dit rommeltje!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 31 okt 2018 - 18:31

Ik ben een keer terecht gewezen door Josine, maar ik zeg het weer: lelijk . Echt niet mooi, gaat ze ramen wassen?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?