Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen donderdagavond 19 mei het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Het diner vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar heeft het diner het thema ‘Internationaal recht’. Om die reden zijn ook vertegenwoordigers van internationale organisaties, gezeteld in Nederland, en Nederlanders die actief zijn op dit terrein genodigd.

Naast het Koninklijk Paar zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij het diner.

Outfit:  Koningin Máxima draagt een rode top met avondrok van modehuis Natan. Máxima kocht het ensemble al voor haar huwelijk en droeg het eind januari 2002 tijdens een feest ter gelegenheid van haar huwelijk. Ook in 2006 kwam de deux pieces in beeld tijdens een feest in Thailand. 


Foto: www.royalphoto.nl 

In 2002 en 2006:

 

Máxima's clutch hebben we al eerder gezien tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk. Máxima kreeg hem toen cadeau van president Hollande en heeft hem blijkbaar inmiddels in gebruik genomen. Het is een ontwerp van Dior. 

 

Outfit prinses Beatrix: Prinses Beatrix draagt een avondrobe met verhoogd ceintuur van Sheila de Vries. We zagen de creatie eerder tijdens een bezoek van prins Albert aan Nederland. 

Tijdens het bezoek van prins Albert:

Prinses Margriet draagt een tweekleurige japon, die we eerder zagen tijdens het bedankfeest voor prinses Beatrix. Mooi om te zien hoe de kleuren rood en paars met elkaar gecombineerd zijn. Onder de kanten top is de tegenkleur paars te zien, net zoals in het avondtasje. 

Tijdens het bedankfeest:

-

De juwelen komen binnenkort in een speciale log aan bod. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 22 mei 2016 - 15:20

Dit is inderdaad uitpakken maar ik denk toch dat de Mellerio parure nog mooier zou uitkomen bij een avondjurk die zelf wat minder aandacht vraagt.
Niettemin een mooi plaatje.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 21 mei 2016 - 00:25

W AU Wwat een sprookjes outfit. Super leuk dat ze haar prachtige avondkleding herdraagt en wat leuk om bijna alle stukken van de Melerio parure te zien. De broche is prachtig en ook de armbanden vind ik erg mooi. Dit is uitpakken!!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

maandag 23 mei 2016 - 12:28

Inderdaad super dat we zoveel van de parure zien. Al hebben we natuurlijk ook nog het collier en de complete 'devant-de-corsage' waarvan Maxima nu alleen het centrale element draagt.
Hopelijk gaan we de complete devant-de-corsage ook nog een keer zien!

De nieuwe broche-combinatie vind ik geweldig :D Maxima houd van creatief omgaan met juwelen.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 20 mei 2016 - 21:34

Mooooi! Prachtig die japon met die waanzinnige juwelen. Echt af wat mij betreft.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 20 mei 2016 - 18:59

Wat voor taria draagt prinses Beatrix eigenlijk? Haar huwelijkstiara? ?

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 20 mei 2016 - 22:40

Dankjewel! Ik vond hem al erg klein voor haar bruidstiara. Bij Beatrix vind ik diademen soms moeilijk te herkennen, omdat die zo in haar haar wegvallen.

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 20 mei 2016 - 16:22

Los van het feit dat de top niet mooi zit, vind ik de hele jurk niet geweldig gemaakt. Ik zou de 'kraag' groter maken, of lager, ik weet niet precies, maar het is nu niet goed in verhouding. Beatrix ziet er zoals bijna altijd keurig verzorgd uit. De outfit van Margriet vind ik echt een gruwel, sorry ;-).

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 20 mei 2016 - 14:24

Prachtige kleur, flatteert haar enorm.
Andere bh zou het lijfje beter passend maken, nu gaat het bij het zwaaien mis en kijkt Máxima er ook een beetje krampachtig bij.
Juwelen: prachtig maar voor mij veel te veel, ook nog een armband, aan de andere pols óók weer één, het houdt niet op...

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 20 mei 2016 - 13:53

Prinses Beatrix ziet er geweldig uit. De jurk van Maxima zit niet goed, maar dat is al eerder vermeld.
De kleur staat haar mooi. En wat overdone al die juwelen, maar dat zal de bedoeling wel zijn.
Tenslotte moeten ze gedragen worden.
Als je in sprookjes gelooft moet je er als koningin zo uitzien, denk ik.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 20 mei 2016 - 13:32

Ik vind Margriet er ook erg mooi uitzien. Paars en rood kunnen best gecombineerd worden. Alhoewel het niet voor de hand ligt. Maxima's outfit ga ik steeds mooier vinden. Prachtig dat rood. Rood is een van de kleuren die haar het mooist staat.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 20 mei 2016 - 13:14

Die Melerio juwelen zijn echt om te kwijlen zo mooi! Ook bijzonder dat deze top-met-rok gala-combinatie in dezelfde kleur nu nog steeds (of: weer?) heel goed kan qua mode. Ik ben ook heel benieuwd naar de rok. De kraag van de top oogt overigens wel minder stijf dan 10 jaar geleden, zou ze er iets aan hebben laten veranderen?

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 20 mei 2016 - 12:25

Ik heb zo gauw niet de onderkant van de jurk ergens kunnen zien. De kleur vind ik heel erg mooi, evenals de glans en dat hij aardig nauw aansluit. Maar de brede lap onder haar kin vind ik zo raar zitten, alsof deze te klein is. En ook zit de stof nergens echt goed.
Juwelen zijn waanzinnig, lekker veel, ik vind 't best. Whatever makes her happy!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 mei 2016 - 12:22

Hahaha. Staat haar beeldig!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 20 mei 2016 - 12:08

Prachtige rok en top en inderdaad tijdloos. Ook al zit de jurk da niet mooi. De kleur staat maxima prachtig. Juwelen, make-up, schoenen allemaal super. Ik begin alleen een beetje moe te worden van dit kapsel, ik vind het deze keer trouwens ook niet mooi. Het lijkt of ze een pruik op heeft die heel los staat op haar hoofd en die er elk moment af kan vallen. ;-))

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 22 mei 2016 - 21:02

Iris. Dit is volgens mij een half haarstuk. Begint precies achter de tiara . Alleen de lok is van haarzelf.Dit haarstuk draagt ze vaker bij een tiara.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 14:15

Ik vind dit kapsel juist waanzinnig mooi!!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 mei 2016 - 11:50

De schitterende tiara's en juwelen vallen meteen op! De rode kleur staat Máxima heel goed maar de japon zelf kan mij niet bekoren, de avondjapon van Margriet vind ik ook niet mooi, Beatrix is de enige die er prachtig uitziet!. Ik blijf het een vreemde gewaarwording vinden dat wij niets van dit gala diner meekrijgen behalve deze foto van gedekte tafels dan:
http://www.paleisamsterdam.nl/en/news/2016/05/17/dinner-corps-diplomatique
Waarom al die geheimzinnigheid, laat het volk toch een paar beelden zien!
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery/Koning-Willem-Alexander-en-...

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 20 mei 2016 - 13:55

Ze zouden eens een voorbeeld knnen nemen aan bijvoorbeeld Zweden, Denemarken........

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 mei 2016 - 14:06

Magda@ Inderdaad, ik vind het gewoonweg dom, meer openheid van zaken hoort bij een modern Koningspaar en het zou hen alleen maar goed doen, dacht ik zo!!

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 20 mei 2016 - 11:41

Helaas vind ik de outfit niet zo mooi zitten. Vond ik bij de vorige keer dat ze hem droeg ook al niet.
Verder kan ik alleen maar zeggen dat ze geweldig straalt. Kapsel en sieraden zijn een plaatje!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 11:08

Ik hoop dat Maxima nog een keer de roze gebloemde valentino gaat herdragen!!!
Die vond ik ook zoooo mooi!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 20 mei 2016 - 15:36

De Valentino shop in Nederland aan de PC helaas gesloten.

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 20 mei 2016 - 11:04

Ik ben blijkbaar de enige die niet enthousiast is... Dit is weer een bewijs dat Natan/Vermeulen geen benul heeft (weet het niet anders uit te drukken) van het vrouwelijk lichaam en de daartoe behorende belijningen. Het is voor mij een raadsel, dat deze man zichzelf couturier noemt. Ik snap het echt niet, dat niemand binnen de hofhouding de koningin hierop attendeert. Het enige positieve aan de jurk is de kleur. Deze staat Maxima erg goed. Daarmee is ook alles gezegd....

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 22 mei 2016 - 16:40

Edwin. Ben het hier helemaal mee eens. Begrijp niet dat haar schoonmoeder er niet iets van zegt. Die zal dat toch echt wel zien!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 20 mei 2016 - 12:11

Edwin, het probleem is niet dat Vermeulen zichzelf couturier noemt, het probleem is dat de mensen er in trappen en niet goed kijken! ;-) Als hij geen klanten had, had niemand ooit van hem gehoord. Ik begrijp je frustratie.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 20 mei 2016 - 15:08

Ik zag deze week op fb prachtige beelden en foto's van avondkleding van onze Addy. Oh, ik hoop toch zo dat Maxima zich eens door hem laat kleden. Om te watertanden..... Maar ja, het lijkt wel of Maxima aandelen in Natan heeft.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 20 mei 2016 - 16:29

Dat moet haast wel Magda ,anders draag je toch ook weleens wat anders )P
Nu moet ze natuurlijk reclame maken voor dhr Vermeulen en let wel ,dat doet ze met verve-;)!

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 mei 2016 - 12:08

Jurk zit niet fantastisch. Who cares? Voor deze avond? Zijn normaal gesproken geen beelden die de wereld over gaan.
Ik vind het top dat ze jurk uit 2002 opnieuw draagt. Met zulk soort acties kan je nog eens een nieuw servies kopen! Dat gaat nog langer mee!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 mei 2016 - 12:16

Hihihi...... die Mary!

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 mei 2016 - 17:03

;-). En laten we eerlijk zijn... Bij deze outfit gaat het eigenlijk om de juwelen! En... ook die gaan al een tijdje mee!!!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

vrijdag 20 mei 2016 - 10:45

Ik vind het zo ontzettend leuk dat ze elk jaar weer met een 'ouder' kledingstuk verschijnt..TOP! Mooi gecombineerd met de juwelen..Beatrix vind ik ook een plaatje, maar de jurk van Margriet vind ik te zwaar!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 mei 2016 - 10:44

Mooi mooi mooi.
Wat doet ze het bij dit soort gelegenheden toch goed!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 20 mei 2016 - 10:39

Superprachtig !! Ben het helemaal eens met bovenstaande laaiend enthousiaste reacties ! De ongelooflijk schitterende Mellerio-tiara, een van de topstukken uit hun onpeilbaar rijke juwelenschat, was al onder Juliana een favoriet van de Oranjes !

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 mei 2016 - 10:58

Ja ik ga mijn enthousiasme ook herroepen...zie nu de foto's op royals by robin en inderdaad bij de buste zit de jurk niet mooi, bij de taille ook niet en onder de armen veel te strak (wat zal dat kriebelen die striempjes). soms is het gewoon zo dat ondanks dat je nog slanker bent dan 10 jaar geleden je figuur verandert en dat het tijd wordt afscheid te nemen van sommige kledingstukken. dit is er een van. Het is allemaal too much die glim glim strak zittende jurk en al die prachtige sieraden.

het haar echter blijft top!

afbeelding van Mar

Mar

vrijdag 20 mei 2016 - 10:15

De kleur van de jurk van Maxima is prachtig, ik vind de jurk bij de buste en net erboven echter niet mooi zitten. De jurk van Margriet vind ik helemaal niet mooi, vooral de kleurencombinatie paars-rood spreekt mij niet aan.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 mei 2016 - 10:02

oh moooooi en stralend!!! en gweldig haar

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 20 mei 2016 - 09:47

Op royalsbyrobin kun je prachtige foto's zien.
Prinses Margriet droeg ook een schitterende rode robe met lila? Ik weet niet zeker of het lila/paars is. Kan vanwege flitslicht anders overkomen. Maar ze zag er heel mooi uit.
Ook de jurk van Maxima is helemaal te zien op deze foto's .
Wel jammer dat ze open schoenen droeg. Ik zou pumps een betere optie vinden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 mei 2016 - 12:41

Ik heb de info over Margriet nog even toegevoegd.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 20 mei 2016 - 09:19

Prachtig Prachtig!!!

Wat is dit mooi, hier staat weer een echte koningin!
Zo teleurgesteld als ik was over haar dagkleding, zo super enthousiast ben ik over haar avondkleding.
En zo zie je maar weer dat een goed ontwerp tijdloos is !!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 08:54

Prachtig!!! Hier wordt ik echt blij van. Gewèldig om naar zo'n koningin te kijken!
Je zou niet zeggen dat deze jurk 14 jaar oud is!
En dan die juwelen,wat prachtig!! Mooi,mooi,mooi!!
Ook prinses Beatrix ziet er gewèldig uit!!
Ook al van die schìtterende juwelen!!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 mei 2016 - 08:50

Wow, wat een prachtige juwelen! En mooi haar ;) Kleur van de top prachtig, model vind ik wat minder mooi zitten, beetje rommelig, mss door de zware broche.

Draagt ze nu alles van de parure? Tiara, oorbellen, devant corsage, armband. Of is er ook nog een halsketting?

De grote armband vind ik het allermooiste stuk, denk ik. De twee armbanden om haar andere pols horen die er ook bij?

afbeelding van AR1991

AR1991

vrijdag 20 mei 2016 - 09:48

Er hoort inderdaad ook nog een collier bij de parure, en een waaier (al is de laatste al jaren niet meer gezien).
De armband om haar linkerarm hoort zo ver ik weet bij de parure. De armband om haar rechterarm niet (geloof ik... :))

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 20 mei 2016 - 10:41

Klopt:-) De armband om haar rechterarm komt uit de Pauwenstaart-parure.

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 20 mei 2016 - 08:46

Hé wat leuk dat ze de clutch die ze kreeg tijdens het staatsbezoek, ook al direct gebruikt! :) Hij is ook schitterend, groot gelijk!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 mei 2016 - 08:42

Wat zien de dames er prachtig uit!! En dan die prachtige juwelen. Wow.
Wat super dat je na al die jaren nog in dezelfde jurk past, zoals Maxima.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

vrijdag 20 mei 2016 - 08:37

Erg jammer dat Máxima niet galakleding arriveerde bij het paleis.

Maar het was het wachten wel waard zoals jullie kunnen zien op de foto's die Josine geplaatst heeft. Alleen het gefonkel al toen Maxima naar buiten kwam was geweldig. Dat is niet vast te leggen op foto's.

Gaaf dat Máxima weer een oude jurk uit de kast gehaald heeft.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 20 mei 2016 - 08:30

Wow! Voor zover ik kan zien vind ik deze jurk Maxima fantastisch staan! Helemaal met de juwelen. Het lijkt wel traditie te worden bij Maxima om tijdens het diner met corps diplomatiek 'oude ' jurken te dragen. Vorig jaar ook al. Ik vind het goed dat ze dit doet. Alhoewel ik die van vorig jaar minder geslaagd vind .

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 mei 2016 - 08:27

Geweldig! Een jurk uit 2002!!! Mooie juwelen worden er gedragen en wat ziet Prinses Beatrix er weer prachtig uit in deze jurk.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?