Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden maandagochtend ontvangen bij de Staatskanselarij van Mecklenburg-Voor-Pommeren door minister-president Manuela Schwesig en haar echtgenoot Stefan Schwesig.

Na het kennismakingsgesprek vertrekken zij naar de Orangerie van Schloss Schwerin, waar een lunch wordt aangeboden door de minister-president. Koning Willem-Alexander en de minister-president houden hier een toespraak. Vervolgens brengen zij een bezoek aan de Landtag, het deelstaatparlement.

Kustbescherming
Aansluitend bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Leibniz Institut für Ostseeforschung Warnemünde (IOW). Het IOW maakt deel uit van de Leibniz-Gemeinschaft, een netwerk van Duitse onderzoeksinstellingen. Tijdens het bezoek vinden workshops plaats in samenwerking met Nederlandse partners, onder andere de Universiteit van Utrecht en Deltares over verschillende aspecten van kustbescherming. Centraal in het onderzoeksprogramma van het IOW staat de vervuiling van de kust door macro- en microplastics bij de Oostzee. Het project “PlasticSchool” is een onderwijsprogramma waaraan vele middelbare scholen uit Duitsland deelnemen. Tijdens het bezoek ondertekenen het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Forschungszentrum Jülich (PtJ) en het eerdergenoemde IOW een intentieverklaring voor meer Duits-Nederlandse samenwerking ter versterking van een klimaatbestendig kustbeschermingsbeleid.

Maritieme industrie
Maandagavond 20 mei vindt in het Kurhaus in Warnemünde een handelsdiner plaats met de deelnemers aan de maritieme handelsmissie en andere programmaonderdelen als kustbescherming en landbouw.


Foto: PPE/Nieboer

Mode 
Outfit: Zijden top met boothals en V-rugdecolleté + wollen vestje in dezelfde tint als de top + een midi-rok met platte plooi, van voren iets korter aangesneden. Materiaal: bedrukte en geverfde satijn. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Koningsdag 2016 + Streekbezoek Noordoost polder. 
Hoed: Haarband van zijde. Modiste: Fabienne Delvigne. 
Eerder gedragen: Koninginnedag 2010, opening Fioretti College, Bezoek Verenigde Staten, crematieplechtigheid Thaise koning
Overige accessoires: schoenen met t-bandje van Jan Taminiau

------------------------

Outfit van Natan: 

Máxima met de outfit in 2016 en 2017: 


Foto's: PPE/Nieboer (links) en Vd Werf (rechts)

Van kwartet naar kwintet:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 21 mei 2019 - 01:13

Prachtige outfit. Mooi gecombineerd met de zwarte schoenen en hoed. De staart staat er goed bij. Vlotter zo dan dat het opgestoken zou zijn. Volgende keer kan ze beter het truitje aandoen of weglaten.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 mei 2019 - 21:39

Tja, bij een tasje in de stof van de jurk haak ik af. En bij twinsetjes ook. Jaren 50 tuttigheid is niet mijn idee van retro waardig. Fuchsia met zwart ook wat hard. In de jurk laatst ook, maar toen maakte het aansluitende powerontwerp en prachtige gestileerde applicatie veel goed.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 mei 2019 - 23:03

Wat grappig dat smaken zo kunnen verschillen. Ik vind twinsets verre van tuttig.
Kan heel pittig staan, mits goed en vooral trendy afgestyled. Je moet er geen kokerrok o.i.d. bij dragen en degelijke schoenen. Dan is het inderdaad erg truttig.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 20 mei 2019 - 20:59

Altijd een mooi outfit gevonden, gelukkig met andere schoenen die ookal zijn ze zo hoog nu mooier lijken.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 20 mei 2019 - 20:29

Daar staat weer een koningin!
Wat een plaatje!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 mei 2019 - 20:17

Het blijft een leuke outfit. Maar heel eerlijk vind ik de combinatie met roze schoenen en hoed een stuk frisser staan dan het donkere zwart. Wel weer geweldige schoenen en mooie oorbellen!

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 20 mei 2019 - 19:39

Héél mooi!! Stijlvol, kleurig en schitterende schoenen.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 20 mei 2019 - 19:36

Van boven tot de taille: geweldig: mooi opgestoken haar, vlot hoedje dat haar mooie gezicht goed doet uitkomen, kleur en boothals van het ...truitje? flatteren haar geweldig, en dan gaat het mis.
Blijkt er gewoon een slecht in elkaar gezette plooirok onder te zitten (inderdaad, zelfs een geoefende thuisnaaister laat het patroon dóórlopen), die qua kleur toch zo weinig overéénkomt met wat erboven gedragen wordt dat het geen set wordt.
En dan ook nog een vestje in de hand?? Waar is toch de tehulp schietende hofdame?

De gastvrouw, minister-president, wat leuk!, heeft het geweldig gedaan!
Een mooi zijden ensemble van koningsblauwe jas met oranje jurk ( hoé aardig!) waar in de plooi het blauw van de jas weer terugkomt, en zo maak je een set.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 19:30

Vanavond is ze weer ‘mijn’ Máxima in een nieuwe jurk en de heerlijke spijkerstof sandalettes. Mooie losse haren en een iets doorschijnende omslagdoek. Mooier dan de welbekende wollen sprei.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 mei 2019 - 19:48

Heb je daar foto van?

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 22:17

Sorry Josine en andere dames. Mijn pagina ververste niet en daarom zag ik niet dat Josine (uiteraard) al een post over de avond outfit had aangemaakt. Excuses voor de berichtgeving op de verkeerde post.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 20 mei 2019 - 19:30

PS: ik vergeet nog te zeggen dat het boeketje bloemen er prachtig bijkleuren, heel lief boeketje.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 20 mei 2019 - 19:30

PS: ik vergeet nog te zeggen dat het boeketje bloemen er prachtig bijkleuren, heel lief boeketje.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 20 mei 2019 - 19:07

Ben niet zo van de wijde, lange, rokken maar hier klopt het plaatje wel goed omdat het truitje/vest aansluitend zijn. De combi met zwarte schoenen en hoofdband kan maar ik vond de combi met lichtere hoofddeksels/schoenen frisser en minder zwaar. En ja, de rok: Hennie heeft gelijk. Zo'n naad verwacht je bij een C&A'tje maar niet bij Natan.

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 20 mei 2019 - 18:25

Looking good

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 20 mei 2019 - 17:57

Dit is een van mijn favoriete outfits ! Mooie kleuren en nu met prachtige schoenen van Jan Taminiau in plaats van die roze van Natan met die lelijke plastic inzetten.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 mei 2019 - 17:43

De stof, het dessin van de rok en de kleuren zijn prachtig. Die schoenen wil ik ook.

afbeelding van Fina

Fina

maandag 20 mei 2019 - 17:38

Mooi totaalplaatje!
Mij valt het niet zo op dat de rok niet goed geknipt zal zijn maar wanneer jezelf coupeuse bent of geweest zal dat zeker storen.
Zwarte accessoires vind ik stijlvol staan bij dit geheel ook omdat ik zwart helemaal niet saai vind.
Rok vind ik ook niet stijf vind het heel feestelijk en voor Duitsland die zijn vaak iets degelijker (vind ik niks verkeerd aan) is het perfect.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 20 mei 2019 - 17:28

Het geheel mooi. Frisse kleuren. Schoenen vind ik schitterend.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 20 mei 2019 - 16:52

Heel leuk, en erg mooi het haar gedaan! behalve de rok, buiten het feit dat ik de stof niet mooi vind, het glanst mij te veel en te stijf, is het echt een aanfluiting voor Natan die couturier is want: een echt goed couturier houdt altijd rekening met het patroon op de stof. Op de foto hierboven zie ik een zij-naad dwars door het bloem patroon geknipt, dus zien we een halve bloem van de stof. Een goede couturier let hier toch echt op! en zou zo knippen dat op de andere helft van de bloem aansluit en zo wordt geknipt zodat het net is alsof de stof (bloem)doorloopt. Zo wordt het iedere couturier geleerd. Beroepshalve kan ik zeggen dat dit echt niet begrijp van Natan! Dit is echt not done in de couturierwereld.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 20 mei 2019 - 16:41

Ik vindt dit een hele mooie rok! De top past er ook goed bij en het is een mooie kleur. De schoenen vindt ik heel leuk, alleen de kleur zwart vindt ik (net als de hoed) er niet zo bij passen.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 20 mei 2019 - 16:24

Ben ik nu raar als ik zeg dat ik de rok een lampenkap vind? Het is stijve stof en ook weer zo lang. De kleuren vind ik wel echt prachtig bij elkaar, ook heel mooi hoedje en kapsel verzorgd. Het totaalplaatje is leuk en de schoenen prachtig. Het vestje mag wegblijven, die top is niet om weggestopt te worden, daar is het te mooi voor. Wederom een stralend koningspaar! Ik ben benieuwd naar de avondkleding!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 16:22

Sorry dames dat ik de pret bederf. Deze Koninginnelook staat voor mij ver af van de echte Maxima. Te tuttig en stijf. Keurig en prima en zeker salonfähig maar gewoon niet mijn smaak.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

maandag 20 mei 2019 - 19:04

Ik geef je helemaal gelijk Jens! De zwarte hoed en vooral de schoenen breken de outfit

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 20 mei 2019 - 17:58

Eerlijk gezegd snap ik de opmerking dat “deze Koninginnelook ver af staat van de echte Maxima” niet zo goed. Maxima zal toch ook haar “Koninginnelook” wel zelf uitkiezen ? Net als haar vrijetijdskleding en haar kleding voor werkbezoeken van/aan de VN. Dat daar verschil in zit lijkt me wel logisch. Ze zal zich in haar rol van koningin (en dat is ook de echte Maxima) waarschijnlijk prima voelen in de kleding die ze vandaag draagt.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 mei 2019 - 16:04

Zijn de schoenen nieuw?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 20 mei 2019 - 18:39

Volgens mij de kleur wel, model niet, heeft ze deze al in beige.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 20 mei 2019 - 15:51

Ze ziet er mooi uit en ik fantaseer wat door op de (petrol) blauwe suggestie van Josine. Leuk dat de ontvangende partij in bleu/ orange is gekleed.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 20 mei 2019 - 18:23

Prachtig!! Met zwart vind ik het zelfs nog mooier/sjieke dan met roze. Aahh, die schoenen, geweldig. Heel mooi totaal plaatje.
Wat leuk, haar tasje is van dezelfde stof als haar rok.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

maandag 20 mei 2019 - 15:11

Ja mooi, vond ik toen met Koningsdag al.
En met deze hoed is het totaalplaatje zelfs nóg beter.
Het Duitse publiek zal hier wel van smullen denk ik :)

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

maandag 20 mei 2019 - 15:06

Ik ben echt zo blij met deze heerlijke outfit. Vind zwart erbij zelfs mooier dan roze. En ik ben verliefd op deze schoenen ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 mei 2019 - 15:04

Mooi met zwarte schoenen en zwarte haarband. Maakt t sjieker. Zo worden de bezoeken aan Duitsland herdraagmomenten van koningsdag-outfits.
Interessant programma. Voor hen maar ook de delegaties. Niet alleen economisch maar ook militair. Ook belangrijk dat daar gezamenlijke stappen worden gezet.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 20 mei 2019 - 13:59

Stropdas Koning is gedraaid.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 mei 2019 - 13:52

Op de site van ANP kan je foto's zien van de Koning en Koningin. De oorbellen die Máxima draagt komen mij bekend voor. Weet iemand wanneer ze die eerder heeft gedragen.

afbeelding van AR1991

AR1991

maandag 20 mei 2019 - 14:18

In een post van januari 2019 schrijft Josine het volgende over deze oorbellen: "In september 2018 verscheen Máxima op de rode loper met paarse (amethist?) oorhangers in de vorm van een klavertje vier. Op de achterzijde van de hangers staat de naam van JAR Paris vermeld, dus we hebben hier zeker niet te maken met goedkope bloemoorbellen van de markt. Hoe Máxima aan de oorhangers is gekomen, is onbekend."

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 20 mei 2019 - 13:33

Wat fijn dat ze er nu een andere kleur hoed bij draagt. Nu nog een keer met een blauw vestje en dan zijn we helemaal tevreden ;)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 20 mei 2019 - 13:10

Fijn josien dat je het in memoriam even met ons deelt heel veel sterkte voor prinses Beatrix en voor de nabestaanden van de overleden mevrouw

afbeelding van Emma

Emma

maandag 20 mei 2019 - 12:46

Ze draagt de outfit van Koningsdag 2016 met een zwarte hoed en zwarte schoenen!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 13:01

Dat voorspelde Josine al! Je bent kenner of je bent het niet.... knap hoor!!

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 mei 2019 - 12:08

Ben benieuwd wat de Koning en Koningin aan hebben.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?