We leven, zowel qua weer als gezondheid, in een sombere tijd. Dat zal vast niemand ontkennen. Gelukkig betekent dat niet dat we ons somber hoeven te kleden. Máxima verscheen gisteren bijvoorbeeld in het felrood op de loper. 

In haar agenda stonden twee activiteiten. In de ochtenduren was ze in Haarlem voor de opening van het Pieter Teylers Huis, een nieuwe vleugel van Teylers Museum in Haarlem. De vleugel is het voormalige woonhuis van Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een aanhanger van de Verlichting. Pieter Teyler had een brede belangstelling voor wetenschap en kunst. Hij liet zijn vermogen, verzamelingen en huis na aan een stichting die als doel had om het leven van iedereen te verbeteren. Daaruit kwam onder andere Teylers Museum voort, dat in 1784 opende. Sinds 2013 wordt dit Rijksmonument in authentieke staat hersteld.

In de middag vertrok ze naar Schiedam voor de lancering van Schuldenlab MVS. SchuldenlabMVS is een publiek-private netwerksamenwerking en zet zich in om de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam schuldenzorgvrij te krijgen. Burgers worden sneller en effectiever ondersteund bij schuldenproblematiek.

Mode 
Als er twee afspraken in Máxima's agenda staan, wil ze nog weleens kiezen voor een kledingwissel. Gisteren niet, maar de hoed van de opening lag 's middags wel werkloos op de hoedenplank van haar auto. Een slimme keuze, want zonder hoed oogt de outfit heel anders. 

Wil je weten wanneer de koningin wel of geen hoed draagt, klik dan even door naar de blog waarin dat precies wordt uitgelegd. Klikkerdeklik. 

Goed, dan het felrode complet. Zowel de mantel als de jurk komen van het Belgische modehuis Natan. 

De kans is groot dat de outfit je bekend voorkomt. Het complet kwam voor het eerst in beeld in het najaar van 2019 en is sindsdien regelmatig gedragen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 03 dec 2021 - 12:02

Ik kan dit niet mooi vinden. De jas vond ik altijd al niks. De kraag is zo raar, totaal mislukt experiment van de ontwerper. Maar met deze jurk vind ik het een ramp. De jurk op zich is inderdaad te krap. De accessoires kan ik ook niet mooi vinden qua kleurcombinatie. Maxima kiest wel vaker voor niet zo'n voor de hand liggende kleurcombinaties, soms verrassend mooi.
Kortom dit kan echt in alle opzichten beter.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 02 dec 2021 - 11:35

Mooie kleur, alleen denk ik dat de japon wat te strak is. Hij trekt omhoog waardoor je een rare plooi boven de ceintuur krijgt.

De vouwen door het zitten zijn ook jammer, maar om nu op de achterbank te gaan liggen om die te voorkomen is ook zo wat.

En wellicht heeft ze juist vanwege de wind in het 2e deel van de dag de hoed achterwege gelaten. Het waaide echt hard gister en een afgewaaide hoed is al helemaal niet fijn natuurlijk. En met zo'n groot exemplaar is de kans dat de wind er vat op krijgt natuurlijk groter dan bij een bescheiden dopje. En dat je dan een verwaaide coupe krijgt is evident met een storm. Of je moet net als schoonmoeder (en andere dames van die leeftijd) je kapsel stormvast lakken.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 02 dec 2021 - 00:37

Ai… ik kan er niks aan doen… deze jas (vooral dicht) doet me denken aan de zak van Sinterklaas ;-) En als je dat eenmaal denkt, kan je nergens anders meer aan denken ha ha.
Prachtige hoed, dat zeer zeker wel.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 02 dec 2021 - 11:31

en bedankt :) nu kan ik ook niets anders meer zien.

Gelukkig ben ik ook dol op het vieren van Sinterklaas dus erg is het niet.

afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 01 dec 2021 - 19:24

wauw wat een verschil nu ze je jas open draagt vind ik 'm veel mooier.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 01 dec 2021 - 19:06

Heel mooi die combinatie met de donkere tint hoed! De jurk en mantel zijn schitterend van kleur, de jurk een beetje ‘snug’ zoals ik in het Engelse commentaar las, klinkt toch wat vriendelijker dan ‘te krap’ en hoe kun je je haar nu in de plooi houden met dit weer?!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 01 dec 2021 - 18:51

Zo jammer, maar begrijpelijk, geen staatsbezoek Griekenland.
Dan maar onze ogen richten op 8 dec, Amalia naar Raad van State.

afbeelding van Catherine

Catherine

woensdag 01 dec 2021 - 16:54

De jurk is echt te strak, trekt en plooit en staat heel rommelig. De jas past dan qua kleur bij de jurk, maar qua model niet. De smokey eyes vind ik ook heftig voor overdag, het maakt zo hard. Het haar, ja leuk in bed de coupe sauvage…, koninklijk? Nou nee. Kortom doe eens wat meer moeite, er hangt zoveel moois in de kast.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 01 dec 2021 - 14:59

De ene hoed vind ik te groot, vangt alle wind. Het losse haar is niet stormvast, maar bij wie is dat wel, juist bij prinses Beatrix. De rode jas vind mooi. De jurk kreukt, maar ik zou bijna denken dat die kreukplooien er in horen.. Ze zitten zo "op maat" onder elkaar.
Het doet mij denken aan een spijkerbroek, met voor gestreken plooien-rimpels. De foto met het kleine dophoedje en jas staat perfect!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 01 dec 2021 - 13:43

De combinatie is goed gekozen, felrood met donkere oorbellen, hoed, tas en schoenen, top.
Alleen is deze jurk te strak en had ze naar mijn idee veel beter voor de D&G jurk uit de blog van gister kunnen kiezen, die valt vanaf de middel wat wijder. Ook had ze, toen ze de hoed op de plank had gelegd beter een staart in het haar kunnen doen, los haar met wind is nou eenmaal geen goede match.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 01 dec 2021 - 13:28

Rommelige combinatie, de hoed en oorbellen prachtig maar de drukke kraag van de jas maakt het naar mijn idee een rommelige boel. Met de losse haren.. ook rommelig zullen we maar zeggen.
De jurk echt te strak

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 01 dec 2021 - 13:22

Lekker kleurrijk op een regenachtige dag als gister!
De jas open vind ik mooier en met hoed ook. Combinatie met het donkerrood blijf ik heel mooi vinden.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 01 dec 2021 - 12:46

Ik vind het niet zo. De kleur is goed, maar de jurk zit erg strak, trekt aan alle kanten en is gekreukt. Met de mantel dicht ziet het er beter uit. Daarnaast ben ik het met Josine eens dat die zedige midi-look nou wel eens even terug de kast in mag.

Het haar gaat wel met de hoed op (van een kapsel lijkt geen sprake, het is meer dat de hoed wordt gebruikt om de coiffure te verbergen). Zonder hoed doet het dan ook mij denken aan hoe ik op mijn werk verschijn als ik door een regenbui heb moeten fietsen. Capuchon van het hoofd trekken en voila, statisch piekhaar!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 01 dec 2021 - 12:36

Mooi dat rood. En jas open is zo veel mooier dan deze dicht. Blij dat ze voor een jas kiest en niet voor omslagdoek. Gaaf gecombineerd met dat bordeauxrood. Ik kom daar zelf nog niet zo snel op.
Die oorbellen waren duur...maar veel gedragen.

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 01 dec 2021 - 12:22

Geweldig dat rood met dit grijze weer. Staat haar prachtig en ja probeer maar met de harde wind je haar netjes te houden, oplossing is een staartje, maar daar houd ze niet zo van ;)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 01 dec 2021 - 12:14

Mooie outfit...... alleen die haren. Oef , coupe ravage is nog steeds niet in de ban..... helaas

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 01 dec 2021 - 11:35

Ah dus toch een jurk van Natan en niet de Dolce Gabanna jurk. Rood en Máxima: top combinatie. Met en zonder hoed!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 01 dec 2021 - 11:32

Op zo'n sombere dag als gisteren word je toch blij van zo een mooie kleur!

Is de hoed nieuw Josine?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 01 dec 2021 - 19:16

Ja, is een nieuwe.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 01 dec 2021 - 11:03

....mooie outfit, maar mèt hoed veel eleganter, dan polletje piek-haar. Staartje doet het beter.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?