In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1: de verlovingsjurk
Bij de officiële kennismaking met Nederland durft Máxima nog niet echt uit te pakken. Haar wijnrode kantoorjurk komt van de New Yorkse kleermaker Joseph Ting, haar vintage broche van Ciner.

Onder de loep: een keurige verlovingsjurk | ModekoninginMaxima.nl

Outfit 2: blauw mantelpakje
Kort na de verloving is het tijd voor een bezoek aan Keukenhof. Máxima’s donkerblauwe mantelpakje is een ontwerp van de Argentijnse Graciela Naum, maar lijkt zo uit de kast van koningin Beatrix te komen. 

Outfit 3: Valentinorood pakje
Na een rustige start, durft Máxima in de zomer van 2001 al wat meer uit te pakken. Dit felrode pakje van Valentino valt zó goed in de smaak, dat ze het door blijft dragen tot 2011 (foto)

Outfit 4: de trouwjurk
Bij Valentino slaagt Máxima ook voor haar roomwitte trouwjurk. Haar keuze valt op een ontwerp met benitier hals, handgemaakt kant, en een sleep van maar liefst vijf meter.

Máxima, trouwjurk, Valentino

Outfit 5: gouden broekpak Valentino
In 2003 worden er nog maar weinig damesbroeken gedragen aan het hof, maar dat houdt Máxima niet tegen om tijdens het staatsbezoek aan Brazilië dit gouden pak van Valentino te dragen. Wauw!

Outfit 6: het spijkerjasje
Op Koninginnedag 2004 verlegt Máxima opnieuw de grenzen van koninklijke mode. Dit keer met een gerafeld spijkerjasje van modehuis Natan.

Outfit 7: ga voor goud
Het Holland Festival in Amsterdam is een cultureel hoogstandje, waar Máxima qua mode net wat meer durft uit te pakken. Deze gouden look van Claes Iversen is daar een mooi bewijs van.

Outfit 8: Zilveren mantel en hoed
Bij de doop van prinses Alexia heeft Máxima een waar feestje op haar hoofd. De handgemaakte roos van zijde en tule komt uit het atelier van Fabienne Delvigne, de mantel komt van Natan.

Outfit 9: Argentijnse amazone
Voor een rondrit door de natuur van Mongolië haalt Máxima in 2007 een Argentijns paardrijtenue tevoorschijn. De geweven gordel met zilveren sluiting wordt veel gedragen op de pampa’s van Argentinië.

Outfit 10: postzakjasje
Na wat rustige modejaren weet de prinses in 2009 alle ogen naar zich toe te trekken met een jasje van versleten postzakken. Het ontwerp van Jan Taminiau groeit uit tot een van haar meest iconische looks.

Klik hier om te stemmen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 16 mei 2021 - 15:37

Wat een fijn overzicht. Wat een werk voor jou Josine en wat verwen je ons weer. Dat wordt heeel lastig kiezen uit al het het moois. Van deze 10 zijn het postzakjasje, gouden broekpak en het rode Valentino pakje favoriet.
Maar de simpele outfit tijdens de rit in Mongolië blijft ook heel mooi.

afbeelding van Luna

Luna

vrijdag 14 mei 2021 - 17:38

Zie ik dat nu goed en draagt ze in 2011 ook al schoenen met een doorzicht plastic stukje? Ik vind dat trouwens leuk er uit zien, maar vraag me echt af of het lekker loopt.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 12 mei 2021 - 20:25

Gekozen voor de vlaggenjurk. Die vind ik waanzinnig.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 12 mei 2021 - 19:34

Leuk overzicht, te lang vergeten outfits.
Ik heb natuurlijk nog niet alles gezien, maar de postzak jas vond ik wel een statement! De trouwjurk is natuurlijk ook prachtig.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 12 mei 2021 - 16:47

Leuk overzicht met stuk voor stuk geweldige outfits! Maar ik smelt toch nog steeds weg bij die heel eenvoudige en toch bijzondere trouwjurk: wat zag ze er toen mooi uit, alles klopte (inclusief slanke prins aan haar zijde:-)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 12 mei 2021 - 15:22

Ik heb meegestemd op AD.nl, voor de inhuldigingsjurk. Ik vind die het meest iconisch omdat ze voor haar toen een nieuwe fase inging in haar carrière: die van koningin van Nederland. Van de foto's hierboven vind ik die van Maxima te paard heel leuk, casual gekleed, haar houding, mooie spontane foto.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 12 mei 2021 - 14:01

Een heel mooi overzicht Josine. Leuk om oudere foto's weer te zien. De hoed -band? op foto nummer 3 vind ik niet mooi, een soort ruim vallende zonneklep.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?