Met 35 procent van de stemmen is Máxima's nieuwe avondjurk van Jan Taminiau dé winnende look van 2018 geworden. Een mooi compliment voor de ontwerper, die onlangs een tweede atelier opende in Madrid. Toch klonken er ook wel wat kritische noten de afgelopen periode, want in de jaarpoll waren zowel avondjurken als dagkleding te zien. Daarom op verzoek nogmaals een poll, met dit keer uitsluitend avondkleding. Aan het einde van de blog lees je ook wie de oorbellen van Justine Marcella heeft gewonnen. Veel leesplezier! 

Allereerst blikken we nog even terug op de winnaar van de jaarpoll, want we hebben natuurlijk niet voor niets trouw gestemd de afgelopen maanden. Op nummer 1 staat de nieuwe avondjurk van Jan Taminiau, op 2 de Taminiau-jurk van de nieuwe staatsieportretten en op nummer 3 het okergele/donkerblauwe deux-pièce van Natan. Bij Blauw Bloed had ik deze outfits ook allemaal in mijn persoonlijke top tien gezet, dus de uitkomst van de poll maakt mij natuurlijk heel blij. Benieuwd naar mijn motivatie? Klik dan hier. 


Foto's: PPE/Nieboer/RVD/Olaf

En dan nu door naar de nieuwe poll. In 2018 verscheen Máxima tien keer met een avondjurk op de rode loper. Vier hiervan waren nieuw, en zeven van de tien jurken bleken van Nederlandse bodem te zijn. Zo werden we in maart 2018 verrast (of opgeschrikt, wie zal het zeggen?) door een kanariegele en fonkelnieuwe avondjurk van Claes Iversen (1). Na een forse dot gas trapte Máxima vervolgens weer even op de rem, want voor het diner met het Corps Diplomatique haalde ze een tweedelige combinatie van Natan tevoorschijn (2). Geen nieuwe look, want zowel de top als de rok doken al eerder op in 2001. Voor de staatsieportretten (3) koos Máxima opnieuw voor een bekende outfit. Ditmaal een beschilderde en geborduurde avondjurk van Jan Taminiau, die zich tijdens het ontwerpproces liet inspireren door de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. 


PPE/Nieboer/RVD/Olaf

In Luxemburg zette Máxima de Nederlandse mode opnieuw in de schijnwerpers door een asymmetrische avondjurk van Jan Taminiau te dragen (4) Een vrij ingetogen keuze, die goed samenging met het imposante Stuartdiadeem zonder dé diamant. Voor de contraprestatie besloot Máxima geheel volgens de laatste trends een felrode kaftan van Valentino te dragen (5). Uiteraard met een groot en kleurrijk collier, want Máxima doet graag haar naam eer aan. 
Veel tijd om bij te komen van het staatsbezoek was er niet. Enkele dagen na het staatsbezoek vierde de Deense kroonprins zijn vijftigste verjaardag en ons koningspaar was daar uiteraard bij aanwezig. Máxima besloot voor de gelegenheid haar 'verjaardagsjurk' van Jan Taminiau tevoorschijn te halen (6). Een mooie keuze, want de bamboe op haar jurk verwijst naar levenskracht en levenswijsheid. Mooie symboliek voor een vijftigste verjaardag. 

Na het staatsbezoek aan Luxemburg en de verjaardag in Denemarken duurde het even voor we Máxima weer in een lange avondjurk te zien kregen, want de staatsbezoeken naar de Baltische Staten liet ze schieten vanwege het tragische overlijden van haar zusje Inès. In september was het echter Prinsjesdag en geheel volgens de dresscode verscheen Máxima in het lang op de rode loper (7). Haar romantische en zwierige japon is een ontwerp van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria en komt uit de pret-a-porter collectie. Ook Máxima koopt dus gewoon uit de rekken. 


Foto's: PPE/Nieboer/Van Katwijk 

Een staatsbanket met de Queen vraagt natuurlijk om een jurk met een grote hoofdletter J en daarom nam Máxima in de maanden voor het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk contact op met Jan Taminiau. de Nederlandse ontwerper werkt momenteel voornamelijk in Spanje vanwege de liefde, maar wist voor onze koningin wel een sprookjesachtige jurk met kleurverloop, transparante mantel en broderie d'art te maken. (8) Wat een beeldschoon plaatje! 
Ook Taminiaus collega Claes Iversen kreeg een nieuwe opdracht van onze koningin. Voor het staatsbanket voor de president van Singapore ontwierp de Amsterdamse couturier een asymetrische avondjurk met een breed ceintuur en een lange mouw met cape-effect. (9)

Last but not least (wat mij betreft althans) kregen we ook nog een gouwe ouwe van Iversen te zien tijdens het staatsbanket voor de president van Kaapverdië. Ook deze jurk is asymmetrisch, maar daar houden de overeenkomsten ook wel mee op. 

Ik ben heel benieuwd naar welke jurk jouw voorkeur uitgaat. Ik heb zelf gestemd voor de prachtige avondjurk van Jan Taminiau, maar nummer 3 en 5 lieten me wel even twijfelen. 


Foto's: PPE/Nieboer

De poll:

En dan is het nu tijd voor de bekendmaking van de winnares van de oorbellen van Justine Marcella. *tromgeroffel* Beste Lonneke uit Hilversum: de oorbellen komen jouw kant op. Van harte gefeliciteerd! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 13 jan 2019 - 12:33

Wat een prachtuge jurken heeft ze toch! Ik heb gekozen voor nr 8, maar nr 3, 4 en 6 blijven in mijn favorieten lijstje. Ook nummer 9 vind ik prachtig qua kleur en model, maar de doet meer denken aan jurken die ze al langer heeft.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 09 jan 2019 - 11:44

Nummer 8 vind ik de mooiste. Nummer 3 een goede tweede en als derde nummer 10. De rest daar vind ik niet zoveel aan. De eerste vind ik echt heel lelijk. Het is net een ananas. Zo zonde van Maxima. Maar de lelijkste vind ik 7. Dat is net een nachtjapon en doet ook niks voor Maxima

afbeelding van Fina

Fina

maandag 07 jan 2019 - 20:27

Ik ga voor 9, Claes Iversen ik blijf het een geweldige jurk vinden met de brede ceintuur en de kleur rood.
Nummer 8 is ook top.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 07 jan 2019 - 19:12

Nummer 8 omdat bij deze outfit het hele plaatje klopt. Ondanks de enorme tiara, die weinig verfijnd is maar wel een bijzondere geschiedenis heeft.
Bij de meeste andere avondjurken vind ik de styling niet perfect.
Nummer 1: een niet te missen jurk plus babiekrullen en een groot collier.Too much.
Nummer 2 vind ik gedateerd maar 3 is heel mooi natuurlijk. Al vond ik de oranje bloemen op de achtergrond dan weer niet matchen. Maar dat zegt niks over de outfit natuurlijk.
4: ook mooi maar jammer van de erg horizontale en grote broche. Daarmee worden de mooie diagonale lijnen van de jurk doorbroken. Minpuntje.
5:Mooie kaftan, mooi collier maar niet bij elkaar.
6:Rommelig. Mooie maar drukke jurk die een strakke styling behoeft. Dus geen los haar, lint en tiara. Beter voor een ander feestje met alleen mooie oorbellen.
7:Lijkt een een nachtjapon van voeringzijde. Ook nog een vreemd hoedje. Meer wil ik er niet over kwijt. Snel vergeten.
9; Beeldschone jurk. Jammer weer van die losse barbiekrullen. Was een topoutfit geweest met een mooie knot
10: Beetje hetzelfde manko . Ook een beeldschone jurk. Maar de broche is er grof bij. Had ze beter thuis kunnen laten. En het haar ziet eruit alsof ze zo onder de douche vandaan komt.

Moraal van het verhaal: less is meestal more en een tiara komt het beste uit met fraai opgestoken haar.

afbeelding van Marga

Marga

maandag 07 jan 2019 - 17:25

Nog steeds nummer 8!! wat een prachtig exemplaar lijkt wel opnieuw een inhuldigingsjurk!!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 08 jan 2019 - 12:08

Dat vond ik ook gelijk, dit had ook de inhuldigingsjurk kunnen zijn, hij straalt dat helemaal uit.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 06 jan 2019 - 21:24

Ja eens Margot! Een hoge staart waarvan de staart dan in een grote Krul valt en vrolijk meedanst!
(En -grapje- groene schoenen om het narcissen gevoel te onderstrepen)
Superleuk!

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 06 jan 2019 - 20:33

Nummer drie:
Een jurk, geïnspireerd door prachtig behang. Wat een apart idee!
Een jurk die perfect past. Die geschikt is voor het beoogde doel, een echt statieportret.
En dan stáát hij haar ook nog eens zó mooi!
Her moge duidelijk zijn: mijn absolute voorkeur heeft jurk nummer drie!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 06 jan 2019 - 20:07

Doro, ik durfde het hier niet te zeggen maar ik vind de Stuart jurk ook niet zo mooi. Het is natuurlijk qua techniek (kleurverloop en borduursel) een echte JT maar ik vind de kleur iets te blauw en te weinig groen, zowel t.o.v. Maxima als t.o.v. de steen. Dat tule omhulsel vind ik ook Disney alsmede de uitstaande rok. Voorts vind ik Maxima (en vrijwel ieder ander) in strapless niet zo mooi. Tot slot lijkt de tiara misschien door de lok of de fotograaf scheef te staan.
Wel leuk na dit gezeur dat je ook voor geel hebt gekozen! Ik wil die inderdaad nog wel eens terugzien in een dansende zomer met opgestoken haar (ook vanwege de vrij hoge halslijn).

afbeelding van Petra_68

Petra_68

zondag 06 jan 2019 - 13:37

Ik ga voor nummer 8 en direct daarna nummer 3. De gele jurk van nummer 1 is niet mijn kleur maar staat Máxima geweldig!

afbeelding van Doro

Doro

zondag 06 jan 2019 - 11:49

Ik had het iet verwacht maar ik heb gewoon op nummer 1 gestemd! Werd vrolijk van deze narcis-op naar de lente! Niet te serieus en toch mooi en vrolijk en afwijkend en misschien wel lekker dicht bij haar boho stijl, in elk geval dit is het voor mij en daar ben ik zelf ook verrast over!

Snap nog steeds niet wat er nou zo mooi is aan de stuart jurk. Is een echte Disney jurk naar mijn idee.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 07 jan 2019 - 19:45

Een echte Disney en daardoor juist een sprookje, vind ik, ook de kleur is prachtig. Ik zag een filmpje dat Charles bij de tafel achter Maxima langs liep en op haar doorzichtige mantel trapte. Hierdoor kreeg Maxima een flinke ruk achterwaarts aan het hoofd en scheurde de mantel bijna. de Stuart tiara kan ik niet mooi vinden is m.i. te hoog.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 08 jan 2019 - 10:23

Ik was helemaal weg van de jurk op de avond zelf. Gek genoeg heb ik mijn mening inmiddels bijgesteld: hoe meer ik de jurk zie hoe minder ik er van gecharmeerd ben. De jurk is absolute gewaagd en mooi gemaakt, maar doet me steeds meer denken aan een gothic jurk. Zoals de zangers van within temptation draagt.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 06 jan 2019 - 21:56

Ik heb ook voor 1 gekozen. Het knalgele is heerlijk opvallend, de jurk zit prachtig, het model is apart en het tasje erbij maakt het voor mij helemaal Maxima. Ik vind deze jurk echt helemaal te gek staan. Wat een lef heeft onze koningin.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 08 jan 2019 - 10:23

-

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 05 jan 2019 - 21:23

Wat een variatie. Leuk die afwisseling! Natuurlijk wint 8. De gele van 4 is ook compleet en 9 heel stijlvol. En van de combi van nr 2 begrijp ik niets van....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 05 jan 2019 - 20:40

Ik ga voor 8 maar daarna meteen voor 1. Ik vind dat geel leuk en gedurfd en daarnaast een hele mooie jurk ook qua pasvorm. Ik word er gewoon spontaan vrolijk van en dat in een saaie en grijze maand januari ( sorry maar januari is niet mijn favoriete maand hahaha)

Zien jullie trouwens het verschil in de buste tussen 9 en 10? Zo bepalend is goed ondergoed.

afbeelding van Marianna

Marianna

zondag 06 jan 2019 - 13:11

Vaak zit in een avondjurk een soort van binnenwerk, baleinen e.d., ik denk dat de bovenstof wat losser is ten opzichte van de binnenvoering.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 05 jan 2019 - 15:33

Soms vind ik het jammer dat een peperdure, speciaal voor de gelegenheid gemaakte japon voor de foto tegen een totaal verkeerde of veel te drukke achtergrond wordt gezet (rood op rood, etc.). De prachtig geborduurde jurk van nr. 3 springt er daarom qua schoonheid voor mij alleen al uit omdat de achtergrond perfect is! En het is toevallig ook nog eens een op echt behang geïnspireerde japon!
Voor de rest is het moeilijk kiezen hoor. Van de gele japonnen wint Claes Iversen het voor mij; wat een leuk en gedurfd ontwerp.
En de fenomenale Londense jurk van het staatsbanket is eigenlijk gewoon 'hors categorie' vanwege de combinatie met de duizelingwekkende diamanten.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 05 jan 2019 - 14:38

Josine, ik zie op Internet een hele andere top 3 iedere keer voorbijkomen.
1. Japon van JT met Huis den Bosch taferelen
2. Japon JT staatsbezoek Engeland
3. Jurk Natan, wit met felle rode bloemen
Is dat een andere Poll? Jouw naam wordt wel genoemd.
Heb ik blijkbaar iets gemist?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 05 jan 2019 - 15:17

Hoi Magda,

Voor Blauw Bloed heb ik mijn persoonlijke top 10 samengesteld en daar mochten de bezoekers van de website van BB op stemmen. Mijn top tien was anders dan de top 12 van MKM, omdat die is samengesteld aan de hand van jullie stemmen. Vandaar de verschillen :)

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 05 jan 2019 - 21:59

Dank je voor je antwoord.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 04 jan 2019 - 21:39

Alle mede-MKM-ers en moderators: alle goeds voor 2019! Fijn dat MKM weer verdergaat: mijn vaste kleine genoegen op vaak drukke dagen.
Ik kies opnieuw voor japon 3. Omdat-ie zo mooi is van pasvorm, zo prachtig is geborduurd en omdat-ie gedragen wordt bij het maken van een staatsieportret: de jurk heeft een passende en ‘voorname uitstraling’ en dito kleur (‘champagne’) en benadrukt de sterke punten van Máxima’s figuur en versterkt haar persoonlijkheid op dit staatportret: ingetogen, toch krachtig, mooi, sterk. En last but not least: hij is van een Nederlandse ontwerper. Ja daarom kies ik voor deze jurk. Maar veel anderen zijn ook mooi hoor.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 04 jan 2019 - 20:10

Ik ga wederom voor nummer 8, met als goede 2e en 3e de nrs. 3 en 4.
Fijn om nu met een echte avondjaponnen- poll
te kunnen stemmen .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 04 jan 2019 - 19:44

Leuk hoor Josine zo’n avondjurken stemming. Ik ga nu voor de gele Taminiau, nr 4. Het gaat wat mij betreft bij avondjurken nog meer dan bij dagkleding om het totale plaatje en dat is hier echt helemaal goed. Prachtig haar onder de mooie tiara. Deze kleur geel staat haar geweldig. Persoonlijke voorkeur speelt ook mee, ik houd meer van effen stoffen en sluike of strakke rokken. Ik heb nog even getwijfeld over de rode Valentino maar deze is helaas te kort en ik vind de ketting en het losse haar er niet mooi bij. De donkerrode Claes vind ik wel mooi maar de ceintuur en het losse haar maken daarbij ook dat ik iets anders kies. De donkerrode kleur vind ik althans op de foto iets te ‘blauw’ voor Maxima.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 04 jan 2019 - 17:24

Net zoals bij de stemming voor de outfit van het jaar heb ik ook hier weer gekozen voor de blauwe avondjurk, nummer 8.
De jurk met nummer 3 staat voor mij daar direkt achter op de tweede plaats.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?