Het staatsbezoek aan Portugal ligt alweer achter ons. De komende dagen is Máxima's publieke agenda leeg, maar gelukkig kunnen we uitgebreid terugblikken op al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. In deze log: Máxima's accessoires. 

Hoeden 
Laten we bovenaan beginnen met Máxima's hoofddeksels. Op dag 1 draagt de koningin een relevé van parabuntal, een gladstrosoort van de buripalm. Een favoriet model, dat in meerdere uitvoeringen in Máxima's hoedenkamer te vinden is. Zo groot als de hoed is op dag 1, zo klein is hij op dag 2. Máxima draagt een bruine fascinator in de vorm van enkele gestileerde rozen van zijde. Het geheel is omlijst met voile in een lichtere tint. Het staatsbezoek sluit Máxima af met een cocktailhoed van Fabienne Delvigne. Opvallend is het gestreepte materiaal van abaca en zijde. Abaca is een bananensoort en de vezels hiervan kan heel goed worden gevouwen. Hierdoor is het materiaal erg populair bij modistes en wanneer het materiaal wordt gecombineerd met een transparante zijde, krijgt een hoed een luchtige en romantische look. 

Tassen en handschoenen
Van de hoeden gaan we door naar de tassen.  Op dag 1 kiest Máxima voor een bekende handtas van Sophie Hapsburg. Het model heeft Moneypenny. Tijdens het staatsbezoek zien we opnieuw een bekende clutch. Zo lijkt het althans vanuit de verte, maar wanneer er wordt ingezoomd op het avondtasje komt er een groen oog tevoorschijn. Het is dus maar de vraag of Máxima hier haar bekende -en vermaakte- clutch van Celestina bij zich heeft of een nieuw exemplaar. Op dag 2 kiest Máxima opnieuw voor een bruin tasje. De ontwerper is helaas onbekend, al heeft JAusten na een lange speurtocht wel kunnen ontdekken dat ze in ieder geval te koop zijn op de Filipijnen. Het zou kunnen dat Máxima ze tijdens een buitenlandse reis gekocht heeft of in ontvangst heeft genomen als geschenk, maar ik sluit ook niet uit dat de clutches dichter bij huis zijn aangeschaft. Tijdens de contraprestatie kiest Máxima in ieder geval voor een gouwe ouwe. De zwarte enveloppetas is een ontwerp van Valentino en is al in gebruik sinds 2001. Op de laatste dag van het staatsbezoek zien we Máxima met een relatief nieuwe handtas van modehuis Natan. Mooi hoe de verschillende materialen de tas een extra dimensie geven. 

Qua handschoenen houdt Máxima het rustig. Ze kiest kleuren die passen bij haar handtassen en daarin geef ik haar groot gelijk. Alle outfits zijn namelijk al ruim voorzien van een heerlijke Máxima-dosis drama. 

Schoenen 
En last but not least ook nog wat aandacht voor de schoenen van de koningin. Op dag 1 draagt de koningin poederkleurige hofschoenen van Gianvito Rossi. Echte klassiekers, die Máxima in meerdere kleuren heeft aangeschaft. Tijdens het staatsbanket kiest ze vervolgens voor beige sandaletten met een strikje op de neus. Een opvallende keuze, maar gek genoeg combineert Máxima deze schoenen -ongeacht de kleur- vaak met kleding van Taminiau. Denk aan de witte cocktailjurk in Monaco en de avondjurk voor haar veertigste verjaardag. Ik vraag me dan gelijk af of Máxima's kledingkast per ontwerper is ingedeeld, want Máxima heeft heel wat schoenen die meer voor de hand liggen. 
Op dag 2 van het staatsbezoek kiest Máxima in ieder geval weer voor mooi en veilig met haar bruine hofschoenen van Gianvito Rossi. Ook tijdens de contraprestatie kiest Máxima voor schoeisel van de Italiaanse ontwerper, maar ditmaal zwarte sandaletten. 
Het staatsbezoek wordt afgesloten met de bekende pumps met plexi van modehuis Natan. Ik vermoed dat ze heel lekker lopen, want Máxima heeft ze in meer dan tien kleuren. 

De totaalplaatjes:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Frederike

Frederike

zondag 22 okt 2017 - 17:27

Wat een prachtige verscheidenheid aan accessoires, die de kleding steeds mooi ondersteunen. Als je de vijf grote foto’s zo op een rij ziet zie je hoe Máxima steeds verrast met haar verschijning. Leuk en mooi! Het lijkt me wel een heel tijdrovende bezigheid om elke dag met representatieve verplichtingen het hele plaatje steeds compleet te maken. En alles terug te kunnen vinden in de immens uitgebreide garderobe met toebehoren.

afbeelding van petra

petra

zaterdag 21 okt 2017 - 19:09

Mooie foto's..heerlijk om haar zo te volgen en te bekijken....onze stralende koningin

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 21 okt 2017 - 18:34

De eerste grote hoed vind ik geweldig. Van de andere twee houd ik niet, beetje kunstmatig. Zo van 'Ik moet wat op mijn hoofd maar ik wil geen hoed dus maar een frobelwerkje.'
De tassen zijn zonder mee prachtig, de handschoenen overbodig. vooral die lichtbruine. Te groot, nu lijkt het alsof ze net de ramen heeft gelapt. Laat ze lekker thuis zou ik zeggen. Zo koud was het toch niet in Portugal?
De hofschoenen en de sandaletten vind ik prachtig maar ik houd niet van peeptoes en plastic inzetten.

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 21 okt 2017 - 08:46

Josine, dank weer voor al je mooie verslagen en/of overzichten van het staatsbezoek.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 20 okt 2017 - 20:27

Heerlijk overzicht om nog na te genieten!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 okt 2017 - 19:44

Leuk overzicht!! Bijna alles kan Maxima opzetten, het staat allemaal leuk. Tasjes, geweldig om zo'n grote collectie tot je beschikking te hebben...en dan de schoenen....droom, droom, wat geweldig allemaal...prachtige schoenen. Ik zou best een paar willen overnemen , hoor...

Mooi staatsbezoek was het. Nu gaan we op naar het streekbezoek. Ben benieuwd wat we dan te zien krijgen!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 okt 2017 - 18:32

Wat een mooie terugblik Josine.
Hoeden, tasjes, handschoenen en schoenen: ze zijn allemaal geweldig! Ik wilde dat ik net als Máxima een hoedenhoofd had... Wat staan al die verschillende modellen haar mooi.
De tasjes van de eerste dag zijn super. Leuk detail dat oog, maar de eerste zou ik heel graag willen hebben.
Ik weet dat veel de handschoenen overdreven vinden, maar ik vind het echt een feestje. Wie wil nou niet een paar in iedere kleur van je jurk? Ik hoop nog steeds dat we een keer een paar lange zijden handschoenen te zien krijgen bij een avond jurk. Tot over de elleboog... Zo mooi...
Ik blijf fan van de mooie suède hofschoenen. Alleen de witte sandalen die ze bij de groene Taminiau jurk draagt snap ik niet. Niet mooi en waarom niet een paar goudkleurige sandalettes? Máxima heeft er genoeg in haar collectie die het plaatje helemaal af zouden maken!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 20 okt 2017 - 18:28

Een mooi overzicht ! Heel chic vind ik de halflange handschoenen op foto 1 van die reeks (en op foto 1 van de totaalplaatjes) !

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 20 okt 2017 - 18:24

Hmm, er is iets misgegaan bij de aanmeldingen en de webmail. Er zijn zojuist 250 accounts geactiveerd en de mails die me nog zinnen leken beantwoord. Heb je je in de afgelopen weken geregistreerd, maar is er niks binnen? Stuur me even een mailtje via het webformulier. Hij geeft een foutmelding, maar komt als het goed is wel binnen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?